el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μακάμπι – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 21/10/2021

Φτάσαμε αισίως στην 5η στροφή της κανονικής περιόδου της Euroleague και παρότι βρισκόμαστε στο ξεκίνημα του «μαραθωνίου» κάθε παιχνίδι έχει τη δική του μεγάλη σημασία τόσο φυσικά για βαθμολογικούς λόγους όσο και για το κλίμα που δημιουργείται στο εσωτερικό του κάθε μονομάχου.

Το βράδυ της Πέμπτης (21/10, 21:05) η Μακάμπι υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» να ψάχνουν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους και τους γηπεδούχους να θέλουν διακαώς το ροζ φύλλο προκειμένου να κατευνάσουν την γκρίνια που ακούγεται εσχάτως στα πέριξ της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου…

Ελκυστικές αποδόσεις, ειδικά στοιχήματα για το μεγάλο ντέρμπι της Euroleague ανάμεσα σε Μακάμπι και Παναθηναϊκό.


Μακάμπι – Παναθηναϊκός: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική;

Η Μακάμπι (ρεκόρ 2-2) πήγε στο Αστρομπάλ με την πλάτη στον τοίχο και κατάφερε να μείνει όρθια. Οι Ισραηλινοί επικράτησαν 93-85 της Βιλερμπάν, εκμεταλλευόμενοι το ψυχολογικό «άδειασμα» των Γάλλων μετά τον θρίαμβό τους επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Εφές, με τον κόουτς Σφαιρόπουλο να παίρνει βαθιά ανάσα.
Οδηγός της Μακάμπι ο εξαιρετικός Αμερικανός σκόρερ Τζέιμς Νάναλι (25 π., 6/6 δίποντα, 4/7 τρίποντα), ο οποίος σιγά – σιγά αρχίζει να θυμίζει τον… κίλερ που ήταν τα τελευταία χρόνια στις προηγούμενες ομάδες του. Αξιος συμπαραστάτης του ο αξιόλογος ψηλός Τζέιλεν Ρέινολντς (17 π., 5 ρ.), διψήφιοι οι Κ. Εβανς (13 π.) και Γουίλμπεκιν (13 π., 5/5 δίποντα και 0/8 τρίποντα!, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα).

 

Στο 1-3 ο Παναθηναϊκός, με την ομάδα του Δ. Πρίφτη να μετράει τρεις ήττες μακριά από το ΟΑΚΑ (σε Μονακό, Βιτόρια και Μαδρίτη).
Στην τελευταία δοκιμασία του στο σπίτι της Ρεάλ, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικός (ήττα με 88-65). Εμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ και ουσιαστικά δεν κατάφερε ποτέ να διεκδικήσει κάτι από την συγκεκριμένη αναμέτρηση.
Πάλεψαν οι Μέικον (18 π.), Παπαγιάννης (12 π., 6 ρ.) και Πέρι (10 π., 5 ριμπ., 5 ασίστ).
Ξανά σε… ρηχά νερά ο Νεμάνια Νέντοβιτς (3 π. σε 16’), χαμηλά έμεινε και ο Παπαπέτρου (7 π., 4 λάθη σε 20’).


 

Μακάμπι – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά & Απουσίες 21/10/2021

Τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι κρίσιμα για αρκετούς στο Τελ Αβίβ. Η Μακάμπι δεν έχει μπει στη διοργάνωση με τον τρόπο που επιθυμούσε και ήδη η γκρίνια έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή της πάνω από το «στρατόπεδο» της «ομάδας του λαού».
Στο επίκεντρο βρίσκεται ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος γνωρίζει καλά ότι η Μακάμπι δεν έχει την πολυτέλεια για νέα γκέλα στα δύο εντός έδρας ματς που… έρχονται με Παναθηναϊκό και Ζαλγκίρις.
Αναμφισβήτητα η Μακάμπι δεν είναι στα καλύτερά της, όμως με την ώθηση των φιλάθλων της (εξαντλήθηκαν όλα τα διαθέσιμα εισιτήρια) έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη και την κάλυψη του χάντικαπ των 5,5 πόντων σε απόδοση 1.84 στη Novibet.

Από ‘κει και πέρα, αξία έχει το 1.75 του Τζέιμς Νάναλι να πετύχει Over 11,5 πόντους.
Όπως προαναφέραμε, ο Αμερικανός σκόρερ των Ισραηλινών δείχνει «ζεστός» στα τελευταία ματς και αυτό δεν είναι καλή είδηση για τους «πράσινους».

Στον Παναθηναϊκό καλούνται να βγουν και άλλοι παίκτες μπροστά, ένας από αυτούς ίσως είναι ο Οκάρο Γουάιτ, από τον οποίο ο Πρίφτης ζήτησε να γίνει πιο… επιθετικός.
Στο 1.87 το Over 8.5 π. του 29χρονου Αμερικανού φόργουορντ.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Over 7.5 π. του Φερέλ σε απόδοση 2.10! Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού θα κάνει ντεμπούτο, θα πάρει προσπάθειες και ήρθε για προσθέσει σκορ στους πράσινους.

Ο Αμερικάνος γκαρντ στις πρώτες του δηλώσεις υποσχέθηκε πάθος και λύσεις στην οργάνωση του παιχνιδιού, λέγοντας: «Η Ευρωλίγκα είναι το καλύτερο πρωτάθλημα εκτός ΗΠΑ και ήθελα να παίξω εδώ και σ’ ένα τεράστιο σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός. Θέλω να φέρω το πάθος μου στην ομάδα. Είμαι ένας παίκτης που παθιάζεται στο παρκέ. Έχοντας παίξει σε διάφορες ομάδες στο ΝΒΑ, με πολλούς εξαιρετικούς παίκτες, θέλω να προσφέρω λύσεις».

Στο απουσιολόγιο των δύο μονομάχων δεν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο.
Αντίθετα, τα νέα είναι καλά τόσο για τον Σφαιρόπουλο όσο και για τον Πρίφτη.
Στη Μακάμπι επιστρέφει πιο γρήγορα από το αναμενόμενο ο σέντερ Ζίζιτς, την ίδια ώρα που ο κόουτς των «πράσινων» ετοιμάζεται να ρίξει στο παρκέ για πρώτη φορά το τελευταίο (και σημαντικό) μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του, τον 28χρονο βραχύσωμο γκαρντ Γιόγκι Φέρελ που δηλώνει… ορεξάτος εν όψει της πρώτης του εμπειρίας στην Ευρωλίγκα.
Από ‘κει και πέρα, θα σφίξει τα δόντια και θα παίξει ο Σαντ – Ρος, ενώ δεν ταξίδεψε με την υπόλοιπη αποστολή ο τραυματίας Μποχωρίδης.


Μακάμπι – Παναθηναϊκός: Ανάλυση & Στατιστικά 21/10/2021

 

Ο Σφαιρόπουλος «κόντυνε» το rotation στα τελευταία παιχνίδια της Μακάμπι με στόχο να βρει έναν κορμό παικτών στον οποίο θα μπορεί να στηριχθεί στη συνέχεια.
Στο Αστρομπάλ χρησιμοποίησε μόλις 8 παίκτες και το αποτέλεσμα έδειξε ότι του βγήκε σε καλό.
Η «ομάδα του λαού» έκανε λίγα λάθη (10 εκ των οποίων τα 4 ο σέντερ Ρέινολντς), μοίρασε 17 ασίστ, ενώ τελείωσε το ματς με 40% έξω από τα 6,75 μ. (10/25) παρά το γεγονός ότι ο ηγέτης της Σκότι Γουίλμπεκιν είχε 0/8.
Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός καλείται να «βγάλει» μεγαλύτερη… ψυχραιμία στην πίεση που θα δεχθεί. Στη Μαδρίτη υπέπεσε σε 19 λάθη, την ίδια ώρα που είχε μόλις 12 ασίστ!
Παράλληλα, σούταρε με καλύτερο ποσοστό από το τρίποντο (9/20, 45%) από ότι δίποντο (11/36, 30.6%), ενώ ήταν σχεδόν… άριστος στις βολές (16/17, 94.1%).


Διαβάστε ακόμα…

GiANT Heart: Novibet & Γιάννης Αντετοκούνμπο δίνουν “χώρο” στα όνειρα των παιδιών

 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ