el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 29-05-2021

Αγγλική υπόθεση σε μπλε αποχρώσεις είναι ο φετινός τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, με τη Μάντσεστερ Σίτι και την Τσέλσι να διεκδικούν τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Θυμηθείτε εδώ τους 10 κορυφαίους τελικούς στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ

Για τρίτη φορά στα χρονικά της διοργάνωσης και δεύτερη την τελευταία τριετία θα δούμε έναν αγγλικό εμφύλιο στο παιχνίδι που θα κρίνει τον τίτλο, το Σάββατο (29/5, 22:00).

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο «Ντραγκάο» του Πόρτο παρουσία 16.500 θεατών. Η Μάντσεστερ Σίτι θα διεκδικήσει το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της και η Τσέλσι θα προσπαθήσει να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2012, όταν είχε σηκώσει το τρόπαιο μέσα στο Μόναχο απέναντι στην Μπάγερν.

Μάντσεστερ Σίτι Τσέλσι: Προγνωστικά 29-05-2021

Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ευρωπαϊκής της ιστορίας και με βάση την παρουσία της όλη τη χρονιά, δικαίως προσφέρεται σε τιμές φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Ο άσος δίνεται στο 1.95 με 0% γκανιότα.

 

Δείτε εδώ όλες τις αποδόσεις του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ 2020-21

Μεγάλο ενδιαφέρον ωστόσο, παρουσιάζουν και οι αγορές των γκολ. Η Τσέλσι σκόραρε και στα τρία παιχνίδια της φέτος κόντρα στη Σίτι. Αν το κάνει και στον τελικό, τότε πιθανότατα θα επαληθευτεί το αουτσάιντερ G/G στο 2.07.

Από τα κεντρικά πρόσωπα της αναμέτρησης αναμένεται να είναι ο Σέρχιο Αγουέρο. Ο Αργεντινός φορ θα αγωνιστεί για τελευταία φορά με τη φανέλα της Σίτι και σίγουρα θέλει να γράψει τον επίλογο στο πιο γλυκό κεφάλαιο της καριέρας του με ένα ακόμη σημαντικό γκολ.

Ο 32χρονος άσος σε 22 αγώνες απέναντι στην Τσέλσι έχει σημειώσει 15 τέρματα. Το να σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ απέναντι στους Λονδρέζους και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, προσφέρεται στο 2.88.

Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι: Ανάλυση 29-05-2021

Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε τον πρώτο και μοναδικό ευρωπαϊκό της τίτλο το 1970 (Κύπελλο Κυπελλούχων). Εννιά μήνες αργότερα από εκείνη την επιτυχία γεννήθηκε ο άνθρωπος, που θέλει να οδηγήσει ξανά τους «πολίτες» σε ένα ευρωπαϊκό επίτευγμα, 51 χρόνια μετά!

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει κερδίσει τα πάντα στην τεράστια καριέρα του με την Μπαρτσελόνα, την Μπάγερν και τη Σίτι, ωστόσο το Τσάμπιονς Λιγκ, από τότε που έφυγε από την Μπάρτσα, ήταν πάντα το μεγάλο του απωθημένο

Ο Πεπ το κέρδισε, όντας στον πάγκο των Καταλανών, το 2009 και το 2011, όμως έκτοτε δέχθηκε ουκ ολίγα στραπάτσα στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Την προηγούμενη τριετία για παράδειγμα, γνώρισε με τη Σίτι οδυνηρούς αποκλεισμούς από Λίβερπουλ, Τότεναμ και Λυών στους «8».

Φέτος η Σίτι έσπασε την κατάρα των προημιτελικών και ο Πεπ δείχνει πιο αποφασισμένος από ποτέ να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης, ισοφαρίζοντας τους Μπομπ Πέισλι, Κάρλο Αντσελότι και Ζινεντίν Ζιντάν, που μετρούν από τρεις κατακτήσεις έκαστος.

Από την άλλη πλευρά, ο Τόμας Τούχελ έγινε ο πρώτος τεχνικός, που φτάνει σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ back to back με δύο διαφορετικές ομάδες.

Πέρυσι, ως προπονητής της Παρί Σ.Ζ., βίωσε την απογοήτευση στη Λισαβόνα γνωρίζοντας την ήττα από την Μπάγερν. Φέτος, επιστρέφει στην Πορτογαλία με στόχο ασφαλώς να κατακτήσει με την Τσέλσι το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ της καριέρας του.

Η σεζόν για τους Λονδρέζους ήταν αρκετά δύσκολη. Ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες μετά τη σημαντική επένδυση σε μεταγραφές, που έγινε το προηγούμενο καλοκαίρι, όμως ο Φρανκ Λάμπαρντ δεν μπόρεσε να διαχειριστεί με επιτυχία το πλούσιο υλικό και τον Ιανουάριο αποδεσμεύτηκε.

 

Με τον Τούχελ η Τσέλσι βελτίωσε την εικόνα της, παρόλα αυτά έχασε στον τελικό του Kυπέλλου από τη Λέστερ και εξασφάλισε πραγματικά στο νήμα την τετράδα στην Πρέμιερ, ευγνωμονώντας την Τότεναμ, που κέρδισε τις «αλεπούδες» την τελευταία αγωνιστική.

Παρόλα αυτά, αν έρθει το Τσάμπιονς Λιγκ όλα θα ξεχαστούν και φυσικά η χρονιά θα θεωρηθεί απόλυτα επιτυχημένη με την Τσέλσι να πανηγυρίζει το έβδομο ευρωπαϊκό της τρόπαιο, μετά τα δύο Κύπελλα Κυπελλούχων (1971, 1998), το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ του 1998, το Τσάμπιονς Λιγκ του 2012 και τα δύο Γιουρόπα Λιγκ (2013, 2019).

Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι: Παρουσίαση & Στατιστικά 29-05-2021

Η Σίτι έφτασε στον τελικό αήττητη, αφού σε 12 παιχνίδια στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ έκανε 11 νίκες και μία ισοπαλία. Συμπτωματικά, το μόνο ματς που δεν κέρδισε, ήταν στο «Ντραγκάο», όπου κόλλησε στο 0-0 με την Πόρτο στους ομίλους.

Το πιο εντυπωσιακό πάντως στην πορεία των «πολιτών» μέχρι τον τελικό είναι το γεγονός ότι σε 12 αγώνες δέχθηκαν μόλις τέσσερα γκολ!

Η άμυνα των πρωταθλητών Αγγλίας ήταν αψεγάδιαστη καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, με τον Ρούμπεν Ντίας να θεωρείται αυτήν τη στιγμή ο κορυφαίος στόπερ της Ευρώπης

Η Σίτι έδειξε τις άγριες διαθέσεις της εν όψει του τελικού, συντρίβοντας με 5-0 την Εβερτον στο τελευταίο της φετινό ματς για την Πρέμιερ. Από ένα γκολ πέτυχαν οι Ντε Μπρόινε, Φόντεν, Ζεσούς και δύο ο Αγουέρο.

Η Τσέλσι από την πλευρά της έφτασε μέχρι τον τελικό με απολογισμό 8-3-1. Στους «16» απέκλεισε πανάξια τη φοβική Ατλέτικο με δύο νίκες.

Στους «8» ξεπέρασε το εμπόδιο της Πόρτο, παρότι έχασε στον επαναληπτικό και στα ημιτελικά πραγματοποίησε δύο πειστικότατες εμφανίσεις κόντρα στη Ρεάλ, τσεκάροντας με το σπαθί της το εισιτήριο για το ραντεβού της 29ης Μαΐου.

 

Τσέλσι και Σίτι έχουν συναντηθεί φέτος τρεις φορές. Τον Ιανουάριο η Σίτι είχε κερδίσει μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με 3-1 για το πρωτάθλημα, όταν ακόμη στον πάγκο των «Λονδρέζων» ήταν ο Λάμπαρντ.

Με τον Τούχελ όμως, η Τσέλσι μετράει 2×2 νίκες απέναντι στους «πολίτες». Τον Απρίλιο την κέρδισε 1-0 στο «Γουέμπλεϊ», για τον ημιτελικό του Κυπέλλου και στις 8 Μαΐου 2-1 μέσα στο «Ιτιχαντ» για την Πρέμιερ.

Συνολικά οι δύο σύλλογοι έχουν αναμετρηθεί 168 φορές με την Τσέλσι να μετράει 70 νίκες και τη Σίτι 59. Τελευταία φορά που συναντήθηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ήταν στο Κύπελλο Κυπελλούχων το 1971, όταν η Τσέλσι είχε αποκλείσει τη Σίτι με δύο νίκες 1-0.

citychelsea_novibetgr

Μάντσεστερ Σίτι: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 29-05-2021

Η Σίτι βρίσκεται σε ιδανική αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση. Αφενός προέρχεται από την κατάκτηση του τρίτου της πρωταθλήματος Αγγλίας την τελευταία τετραετία, αφετέρου όλοι οι ποδοσφαιριστές της βρίσκονται σε άριστη φόρμα.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα τραυματισμού, άρα δεν θα χρειαστεί να κάνει την παραμικρή έκπτωση στην ενδεκάδα που θα παρατάξει.

Δίλημμα υπάρχει στους χαφ μεταξύ του πιο έμπειρου Φερναντίνιο και του Ρόντρι, που μπορεί να δώσει μεγαλύτερη ενέργεια. Ο Κανσέλο δύσκολα θα κερδίσει τη μάχη από τον Ζιντσένκο στην αριστερή πλευρά της άμυνας.

Οσο για την επίθεση, ο Πεπ μάλλον θα ξεκινήσει χωρίς καθαρόαιμο φορ. Αυτό σημαίνει ότι θα προτιμηθεί ο Ντε Μπρόινε σαν ψεύτικο εννιάρι και ο Αγουέρο αναμένεται να έρθει από τον πάγκο κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του ματς.

Πιθανη 11άδα (4-3-3): Εντερσον – Γουόκερ, Ντίας, Στόουνς, Ζιντσένκο – Γκουντογκάν, Φερναντίνιο, Μπερνάρντο Σίλβα – Μαρέζ, Ντε Μπρόινε, Φόντεν.

Τσέλσι: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 29-05-2021

Στην Τσέλσι υπάρχουν δύο ερωτηματικά όσον αφορά στην ετοιμότητα του Μεντί και του Καντέ. Ο πρώτος έγινε αναγκαστική αλλαγή στο τελευταίο ματς με την Αστον Βίλα, καθώς χτύπησε στο δοκάρι και ο δεύτερος απουσίασε.

Ο Τούχελ πάντως αισιοδοξεί ότι και οι δύο θα είναι διαθέσιμοι για το μεγάλο τελικό.

Από εκεί και πέρα, στους χαφ ο Κόβατσιτς μάλλον έχει το προβάδισμα έναντι του πολύ πιο στατικού Ζορζίνιο. Για την Τσέλσι θα είναι κομβικό να κοντράρει το πανίσχυρο κέντρο της Σίτι και ο Γερμανός τεχνικός λογικά θα επιλέξει στη μεσαία γραμμή δύο παίκτες (Κόβατσιτς, Καντέ) που δίνουν τρεξίματα.

Στην επίθεση οι επιλογές είναι πολλές, ωστόσο ο Τούχελ αναμένεται να εμπιστευτεί τους δύο συμπατριώτες του, Χάβερτς και Βέρνερ για να παίξουν δίπλα στον ακλόνητο Μάουντ. Αυτό σημαίνει, ότι Πούλισικ και Ζίγεχ θα επιστρατευτούν από τον πάγκο εφόσον χρειαστεί.

Πιθανη 11άδα (3-4-3): Μεντί – Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ – Τζέιμς, Κόβατσιτς, Καντέ, Τσίλγουελ – Μάουντ, Χάβερτς, Βέρνερ.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ