el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μαρσέιγ vs Ολυμπιακός: Παίζει την πρόκριση στη Μασσαλία

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τη Μαρσέιγ (1/12, 22:00) και με ισοπαλία εξασφαλίζει την ευρωπαϊκή του συνέχεια, μέσω του Γιουρόπα Λιγκ. Με νίκη, μένει υπό προϋποθέσεις «ζωντανός» για τη δεύτερη θέση και την παρουσία του στα νοκ-άουτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός άρχισε θετικά τις φετινές του υποχρεώσεις στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ (1-0 τη Μαρσέιγ στο «Γ. Καραϊσκάκης») όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με τρεις κολλητές ήττες, πρώτα από την Πόρτο και μετά -δύο φορές- από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Πλέον τα περιθώρια για πρόκριση στη φάση των νοκ-άουτ έχουν δυσκολέψει αρκετά για την ελληνική ομάδα, εξακολουθεί ωστόσο να κρατάει την τύχη στα πόδια της αναφορικά με την τρίτη θέση του ομίλου και τη συνέχιση των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων στο Γιουρόπα Λιγκ.

«Κλειδί», να μην ηττηθεί στην αναμέτρηση της Τρίτης από τη Μαρσέιγ.

ΜΑΡΣΕΪΓ

marseille_novibetgrΑρνητικό ρεκόρ στο Τσάμπιονς Λιγκ για τη μοναδική γαλλική ομάδα που έχει κατακτήσει το τρόπαιο (1992-93). Μετά την εντός έδρας ήττα (0-2) από την Πόρτο στην αναμέτρηση που προηγήθηκε χρονικά, συμπλήρωσε 13 σερί ήττες σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ και ξεπέρασε το σχετικό σερί της Αντερλεχτ.

Η νίκη της Ιντερ, στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τη φάση των 16 το 2011/12, είναι η τελευταία χρονικά στη διοργάνωση. Μάλιστα, η Μαρσέιγ παραμένει και η μοναδική ομάδα στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ που δεν έχει σκοράρει.

Το ματς είναι σαν τελικός για τους Μασσαλούς, αφού με κάθε άλλο αποτέλεσμα θα μείνουν εκτός διεκδίκησης της τρίτης θέσης. «Θα μπορούσαμε να τα πάμε πολύ καλύτερα. Πρέπει να καταλάβουμε πως το επίπεδο στην Ευρώπη είναι πολύ υψηλότερο από το πρωτάθλημα και πρέπει να είμαστε πολύ πιο έτοιμοι. Ελπίζω να είναι ένα παιχνίδι ορόσημο για μας. Θέλουμε πολύ τη νίκη. Η τελευταία μας ευκαιρία να συνεχίσουμε στην Ευρώπη», τα λεγόμενα του προπονητή της, Αντρέ Βίλας Μπόας.

Ο Λεονάρντο Μπαλέρντι (αμυντικός) που αποβλήθηκε στην αναμέτρηση με την Πόρτο είναι η δεδομένη απουσία για τον Βίλας Μπόας, ενώ αμφίβολοι είναι οι Μόργκαν Σανσόν (μέσος) και Νεμάνια Ράντονιτς (μέσος).

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Μανταντά – Σακάι, Αλβάρο, Τσαλέτα-Τσαρ, Αμαβί – Ρονζιέ, Καμαρά, Σανσόν (Κουισάνς) – Τοβέν, Μπενεδέτο, Παγέτ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

olympiacos_novibetgrΟι τρεις σερί ήττες έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τον Ολυμπιακό, αναφορικά με την πρόκριση στα νοκ-άουτ, αφού χρειάζεται νίκη στη Μασσαλία, ήττα της Πόρτο από τη Σίτι και να νικήσει στο φινάλε τους Πορτογάλους καλύπτοντας τη διαφορά των γκολ στα μεταξύ τους (2-0 η Πόρτο στο «Ντραγκάο»).

Πιο πιθανό μοιάζει η ελληνική ομάδα να συνεχίσει τις υποχρεώσεις της στο Γιουρόπα Λιγκ και με νίκη ή ισοπαλία στη Γαλλία είναι σίγουρα στην τρίτη θέση.

Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Χοσέ Χολέμπας επιστρέφουν στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς συγκριτικά με την ήττα (0-1) από τη Μάντσεστερ Σίτι την προηγούμενη αγωνιστική και αναμένονται στο αρχικό σχήμα. Τη θέση του Χολέμπας στο αριστερό άκρο της άμυνας διεκδικεί ο Ρούμπεν Βινάγκρε ενώ σε ό,τι αφορά τις άλλες θέσεις τα πράγματα μοιάζουν ξεκάθαρα, με τον Πορτογάλο να επιστρέφει σε σύστημα με τετράδα στην άμυνα.

Οι Μπρουμά και Ματιέ Βαλμπουενά βρίσκονται εκτός πλάνων λόγω τραυματισμού, όπως και οι Χασάν, Ραντζέλοβιτς λόγω Covid-19. Μάξι Λοβέρα και Τιάγκο Σίλβα δεν έχουν δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα.

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Σα – Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας (Βινάγκρε) – Εμβιλά, Καμαρά, Μπουχαλάκης – Φορτούνης, Μασούρας, Ελ Αραμπί.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ