el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μεταγραφές: 10 ελεύθεροι παίκτες από το πάνω ράφι

Διαβάστε το Top-10 των πιο αναγνωρίσιμων ξένων ποδοσφαιριστών που ενώ «φεύγει» ο Αύγουστος παραμένουν χωρίς ομάδα.

Χωρίς ομάδα και ελεύθεροι να διαπραγματευτούν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους βρίσκονται αρκετοί παίκτες από το κορυφαίο επίπεδο.

Παίκτες που στην πλειονότητα μπορεί να έχουν περάσει τα 30 ή και τα 35, η ποιότητά τους όμως είναι δεδομένη. Αλλωστε, όπως έχει αποδείξει η ιστορία, η ηλικία δεν είναι πλέον κάτι απαγορευτικό. Ο Ολυμπιακός πρόσφατα απέκτησε τον 35χρονο Ραφίνια για βασικό ενώ και η Τσέλσι ενέταξε στο δυναμικό της τον 35χρονο Βραζιλιάνο στόπερ Τιάγκο Σίλβα.

Ο Εντισον Καβάνι είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους παίκτες που βρίσκονται στο προσκήνιο αυτή την εποχή ενώ ξεχωρίζει και το όνομα του Μάριο Γκέτσε που έμεινε ελεύθερος από την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Εντισον Καβάνι (επιθετικός, 33 ετών)

cavani_novibetgrΜετά από μία 7ετία στη Γαλλία και την Παρί Σεν Ζερμέν, ο 33χρονος Ουρουγουανός φορ αναζητά την επόμενη ομάδα του.

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε πρόσφατα (με τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ) ήταν η πρώτη μετά το 2006-07 όταν έπαιζε στην Παλέρμο, που είχε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής. Ο υψηλόσωμος φορ μετράει 382 γκολ σε 645 συμμετοχές στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο και ήδη υπάρχουν φήμες περί ενδιαφέροντος της Ρεάλ Μαδρίτης προς το πρόσωπό του.

Ρικάρντο Κουαρέσμα (εξτρέμ, 34 ετών)

quaresma_novibetgrΓεννημένος το Σεπτέμβρη του 1986 και μετά από μία μακρά θητεία στο πρωτάθλημα Τουρκίας με Μπεσίκτας και πέρσι την Κασίμπασα, ο Ρικάρντο Κουαρέσμα είναι μία από τις σοβαρές περιπτώσεις παικτών που έμειναν ελεύθεροι.

Εχει πανηγυρίσει τίτλους σε Πορτογαλία (με Σπόρτινγκ, Πόρτο), Ιταλία (με Μίλαν), Τουρκία (με Μπεσίκτας) και τα Η.Α.Ε (με Αλ Αχλί) ενώ ήταν και μέλος της Πορτογαλίας στην κατάκτηση του Euro 2016. Μετράει 47 ασίστ και 108 γκολ σε 667 ματς πρωταθλήματος στην πολυετή καριέρα του, αρχίζοντας το 2001 από τη Σπόρτινγκ.

Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς (αμυντικός, 36 ετών)

ivanovic_novibetgrΓια πολλά χρόνια ήταν σημείο αναφοράς στην άμυνα της Τσέλσι (2007-2017) από την οποία αποχώρησε με προορισμό τη Ζενίτ όπου αγωνιζόταν την τελευταία 4ετία. Παίκτης που μπορεί να καλύψει τόσο το δεξί άκρο όσο και το κέντρο της άμυνας.

Διεθνής από το 2005 με τη Σερβία (105 συμμετοχές, 13 γκολ), θεωρήθηκε βασικός και αναντικατάστατος σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε μέχρι στιγμής, με πρώτη τη Λοκομοτίβ Μόσχας, το 2006.

Ρομπίνιο (επιθετικός, 36 ετών)

robinho_novibetgrΑποχωρεί από την Τουρκία και την Μπασακσεχίρ ως πρωταθλητής. Ηταν η έκτη ομάδα σε συλλογικό επίπεδο για τον πρώην διεθνή (100 συμ./26 γκολ) Βραζιλιάνο επιθετικό, μετά από Σάντος, Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν, Γκουαντσόου Εβεργκράντε και Ατλέτικο Μινέιρο.

Η καλύτερη περίοδος της καριέρας του ήταν με τη «βασίλισσα» της Ευρώπης από το 2005 έως το 2009, διάστημα στο οποίο θεωρούνταν και ως αναντικατάστατος στη «σελεσάο».

Γκαέλ Κλισί (αριστερός μπακ, 35 ετών)

clichy_novibetgrΜεγαλούργησε από το 2006 έως το 2016 στα γήπεδα της Αγγλίας με τις φανέλες των Αρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι. Ηταν μία 10ετία στην οποία είχε κερδίσει θέση (όχι πάντα βασικού βέβαια) και στην εθνική ομάδα της Γαλλίας.

Μετά από μία 3ετία στην Τουρκία και την Μπασακσεχίρ ο 35χρονος Κλισί έμεινε ελεύθερος. Αξιο αναφοράς πως έχει κατακτήσει την Πρέμιερ Λιγκ τόσο με την Αρσεναλ όσο και τη Μάντσεστερ Σίτι. Αρχισε την επαγγελματική του καριέρα τη σεζόν 2001-02 στις Κάννες.

Μπακαρί Σανιά (δεξί μπακ, 37 ετών)

sagna_novibetgrΑπό το Νοέμβριο του 2019, όταν και έλυσε τη συνεργασία του με το Μόντρεαλ, είναι ελεύθερος να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ισχύει εν πολλοίς ό,τι και για τον Κλισί, με τον οποίο έχουν συνυπάρξει σε Αρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι. Ο Σανιά δεν έχει κατακτήσει πρωτάθλημα με καμία από τις δύο αυτές ομάδες, ήταν όμως ο βασικός μπακ της εθνικής Γαλλίας από το 2007 έως το 2016 (65 συμμετοχές).

Αρχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα στη δεύτερη ομάδα της Οσέρ, πριν προωθηθεί στην πρώτη ομάδα ενώ το 2018 αγωνίστηκε για ένα διάστημα στην Μπενεβέντο.

Μάριο Μάντζουκιτς (επιθετικός, 34 ετών)

mandzukic_novibetgrΑπό τις αρχές Ιουλίου αποχώρησε από την Αλ Ντουχάιλ του Κατάρ και έκτοτε πολλές ομάδες (όπως Φενέρ, Φιορεντίνα, Μπενεβέντο, Βερόνα) ερίζουν για την απόκτησή του.

Παίκτης της επίθεσης ο διεθνής Κροάτης ποδοσφαιριστής, μπορεί όμως να κάνει στο γήπεδο και άλλες δουλειές και κυρίως να συνεισφέρει και αμυντικά, όπως στη Γιουβέντους (2015-2019).

Ατλέτικο, Μπάγερν Μονάχου, Βόλφσμπουργκ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και ΝΚ Ζάγκρεμπ είναι οι ομάδες που είχε αγωνιστεί πριν τη «γηραιά κυρία» ο 34χρονος επιθετικός, σκόρερ 33 γκολ σε 89 συμμετοχές με την εθνική του ομάδα.

Σαμίρ Νασρί (μεσοεπιθετικός, 33 ετών)

nasri_anderlechtΑπό τα μεγάλα ταλέντα της γενιάς του, κατάφερε να δείξει εξαιρετικά στοιχεία την πρώτη 10ετία της ποδοσφαιρικής του καριέρας (Μαρσέιγ, Αρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι) ενώ από το 2007 έως και το 2013 ήταν και από τα βασικά στελέχη της Γαλλίας (41 συμ./5γκολ).

Τελευταίος σταθμός στην καριέρα του 33χρονου επιθετικού μέσου ήταν η Αντερλεχτ από την οποία αποχώρησε στα τέλη του 2019, έχοντας προηγουμένως από μία σεζόν σε Πρέμιερ Λιγκ (Γουέστ Χαμ), Τουρκία (Αντάλιασπορ) και Πριμέρα Ντιβιζιόν (Σεβίλλη).

Μάριο Γκέτσε (μεσοεπιθετικός, 28 ετών)

gotze_novibetgrΙσως η καλύτερη περίπτωση παίκτη από αυτούς που δεν έχουν ομάδα αυτή την εποχή και ένας από τους μικρότερους ηλικιακά παίκτες της λίστας.

Είναι ο παίκτης που χάρισε με το γκολ του στη Γερμανία (63 συμ./17 γκολ) το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 απέναντι στην Αργεντινή, μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο σαν αλλαγή. Θεωρείται παίκτης συνώνυμο της Ντόρτμουντ (2009-2013, 2016-20) ενώ έχει αγωνιστεί και στην Μπάγερν Μονάχου (2014-17), έχοντας κατακτήσει και με τις δύο ομάδες το πρωτάθλημα (δύο με την Ντόρτμουντ, τρία με την Μπάγερν).

Τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα από το 2017 έχει αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα τραυματισμών.

Αλεσάντρε Πάτο (επιθετικός, 30 ετών)

pato_novibetgrΕντάχθηκε το 2006-07 στη Μίλαν προερχόμενος από την Ιντερνασιονάλ και σχεδόν αμέσως, ο 30χρονος πλέον Βραζιλιάνος επιθετικός κατάφερε να θεωρηθεί βασικός.

Στο Μιλάνο δεν είχε την αναμενόμενη σταθερότητα και μετά από μία 5ετία, που είχε καθιερωθεί και στην εθνική ομάδα της χώρας του, επέστρεψε στην πατρίδα του (σε Κορίνθιανς και έπειτα Σάο Πάολο) πριν αγωνιστεί ξανά στην Ευρώπη με τη Βιγιαρεάλ (2016-17) στην οποία ξανάφτιαξε αν μπορούμε να πούμε την καριέρα του.

Εκτοτε έπαιξε δύο χρόνια στην Κίνα (με Τιανζίν) και άλλα δύο στη Σάο Πάολο, από την οποία αποχώρησε ως ελεύθερος πριν λίγες μέρες.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ