el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μίλαν – Αταλάντα: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 15/05/2022

Η Μίλαν θέλει δύο αγώνες ακόμη για να φτάσει στον πρώτο της τίτλο μετά το 2011 και το παιχνίδι με την Αταλάντα (15/05, 19:00) είναι κάτι παραπάνω από οριακό. Οι «ροσονέρι» υποδέχονται την ομάδα του Μπέργκαμο και θέλουν μόνο νίκη για να βρεθούν αγκαλιά με το πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι πάντως δεν είναι μονόπλευρο, αφού όπως καίγεται η Μίλαν, άλλο τόσο καίγεται και η Αταλάντα. Όχι φυσικά για τον τίτλο, αλλά για την έξοδο στην Ευρώπη. Τα τελευταία της παιχνίδια δεν πήγαν καθόλου καλά κι έχει χάσει σημαντικό έδαφος. Έχει όμως ακόμη ελπίδες.

Με 400+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο παιχνίδι στο «Σαν Σίρο» ανάμεσα στη Μίλαν και στην Αταλάντα γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

 


Μίλαν – Αταλάντα: Ανάλυση & Παρουσίαση 15/05/2022

Η Μίλαν καταβάλει μία τιτάνια προσπάθεια να επιστρέψει στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος. Το θέλει πάρα πολύ κι αυτό φαίνεται από την προσπάθεια και την προσήλωση των παικτών του Στέφανο Πιόλι. Σε όλα τα τελευταία της παιχνίδια, η Μίλαν βρίσκει πάντα τρόπο να παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει. Ακόμη κι αν βρεθεί πίσω στο σκορ.

Αυτό συνέβη και στον πρόσφατο εκτός έδρας αγώνα με τη Βερόνα. Μπορεί οι γηπεδούχοι να άνοιξαν το σκορ, αλλά η απάντηση των «ροσονέρι» ήρθε πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Τονάλι.

Ο Ιταλός μέσος έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, ενώ στο 49’ ολοκλήρωσε την ανατροπή, δίνοντας προβάδισμα στη Μίλαν. Το τελικό 3-1 υπέρ της ομάδας του Στέφανο Πιόλο διαμόρφωσε ο Φλορέντσι στο 86’.

Έτσι η Μίλαν έφτασε τις 24 νίκες στο πρωτάθλημα, τις περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Η διαφορά της με την Ίντερ παρέμεινε στους δύο βαθμούς, μετά την 36η αγωνιστική και όλα θα κριθούν στο φινάλε και στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Το θετικό για την ομάδα του Πιόλι είναι ότι έχει δείξει χαρακτήρα το τελευταίο διάστημα.

Μετά την εντός έδρας ήττα από τη Σπέτσια στις 17 Ιανουαρίου έχει καταφέρει να μείνει αήττητη. Στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει μετράει εννέα νίκες και πέντε ισοπαλίες (9-5-0). Μετά την ήττα από τη Σπέτσια ήταν δεύτερη δύο βαθμούς πίσω από την Ίντερ.

Έπειτα από το αήττητο σερί των 14 αγωνιστικών οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί και η Μίλαν είναι πρώτη, ενώ η Ίντερ την ακολουθεί με δύο βαθμούς διαφορά. Οι «ροσονέρι» δίνουν τώρα το τελευταίο τους εντός έδρας παιχνίδι στη σεζόν και εννοείται ότι θέλουν μόνο νίκη μπροστά στο κοινό τους.

milan atalanta1 novibet

Τα πράγματα δεν έχουν εξίσου καλά για την Αταλάντα, που πηγαίνει στο Μιλάνο για ένα… τελικό. Ένα παιχνίδι που μπορεί να καθορίσει τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για την επόμενη σεζόν. Αυτή είναι η αλήθεια για την ομάδα του Τζιανπιέρο Γκασπερίνι.

Σε αντίθεση με τη Μίλαν, η Αταλάντα δεν τα έχει πάει καθόλου καλά μέσα στο 2022. Από την έναρξη του νέου έτους μέχρι και την περασμένη Κυριακή έχει δώσει συνολικά 17 παιχνίδια πρωταθλήματος. Σε αυτό το διάστημα μετράει λοιπόν 5 νίκες, 6 ισοπαλίες και 6 ήττες (5-6-6).

Την τελευταία αγωνιστική του 2021, η Αταλάντα ήταν στην 4η θέση με 38 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από τη Γιουβέντους. Τώρα είναι στην 8η με 59 βαθμούς και κινδυνεύει να μείνει εκτός ευρωπαϊκών υποχρεώσεων για την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Αυτή τη στιγμή ισοβαθμεί με τις Ρόμα και Φιορεντίνα στους 59 βαθμούς, ενώ η 5η της βαθμολογίας Λάτσιο είναι στους 62. Είναι προφανές ότι δεν εξαρτάται μόνο από τα αποτελέσματά της, αλλά θέλει δύο νίκες στους δύο τελευταίους αγώνες και παράλληλα να χάσουν βαθμούς οι υπόλοιπες ομάδες.

Το θετικό των τελευταίων εβδομάδων είναι ότι τρέχει ένα αήττητο σερί τεσσάρων αγωνιστικών. Το αρνητικό είναι ότι εντός έδρας έχει δύο ισοπαλίες. Η Αταλάντα νίκησε εκτός τη Βενέτσια με 3-1, αλλά έφερε ισοπαλία με Τορίνο (4-4) και Σαλερνιτάνα (1-1). Την τελευταία αγωνιστική επικράτησε, εκτός έδρας της Σπέτσια με 3-1.

Η ομάδα του Γκασπερίνι προηγήθηκε με τον Μουριέλ στο 16’, αλλά ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Ντανιέλε Βέρντε ισοφάρισε στο 30’. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τελικά τη νίκη με γκολ των Τζιμσίτι στο 73’ και Πάσαλιτς στο 87’.


Μίλαν – Αταλάντα: Στατιστικά & Προϊστορία 15/05/2022

  • Το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων είχε λήξει με νίκη 3-2 της Μίλαν μέσα στο Μπέργκαμο. Οι Καλάμπρια (1’), Τονάλι (42’) και Λεάο (78’) πέτυχαν τα γκολ των φιλοξενουμένων, ενώ οι γηπεδούχοι μείωσαν με τους Ζαπάτα (86’ πεν.) και Πάσαλιτς (90’).
  • Αυτό ήταν ένα από τα θετικά αποτελέσματα που έχει πάρει η Μίλαν το τελευταίο διάστημα από την Αταλάντα. Ειδικά όταν πρόκειται για εντός έδρας παιχνίδια, η προϊστορία τα τελευταία χρόνια είναι υπέρ των φιλοξενουμένων.
  • Η Μίλαν δεν έχει νικήσει στο Μιλάνο την Αταλάντα από τις 6 Ιανουαρίου 2014. Τότε επικράτησε με σκορ 3-0, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά του φαβορί.
  • Έκτοτε όμως η Αταλάντα μετράει επτά παιχνίδια αήττητη και σε αυτό το διάστημα έχει τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Πέρυσι ουσιαστικά διέσυρε τη Μίλαν, επικρατώντας με 3-0.
  • Πάντως, στη συνολική παράδοση, η Μίλαν έχει τον πρώτο λόγο. Σε 62 παιχνίδια η Μίλαν έχει 30 νίκες, 21 ισοπαλίες και 11 νίκες (30-21-11).
  • Η Μίλαν είναι αήττητη εδώ και επτά παιχνίδια στην έδρα της με τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες (4-3-0). Μάλιστα όλα αυτά τα παιχνίδια έληξαν στο Under και μόλις ένα στο Goal, αφού στα υπόλοιπα έξι η Μίλαν διατήρησε ανέπαφη την εστία της.
  • Στα τελευταία έξι παιχνίδια της Αταλάντα εκτός έδρας απουσιάζει η ισοπαλία, με την ομάδα του Μπέργκαμο να μετράει τρεις νίκες και ισάριθμες ήττες. Τα τρία πιο πρόσφατα ήταν και Over.

milan atalanta2 novibet


Μίλαν – Αταλάντα: Προγνωστικά 15/05/2022

Η Μίλαν έχει τεράστιο κίνητρο για τη νίκη, που θα τη φέρει ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο. Είναι η πρώτη φορά μετά το 2011 που είναι τόσο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και δε θα αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ο άσος θα έχει τον πρώτο λόγο.

ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΣΟ ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.81

Οι γηπεδούχοι θα παίξουν για το αποτέλεσμα και υπό αυτή τη συνθήκη, περιμένουμε ένα κλειστό παιχνίδι. Όπως άλλωστε συμβαίνει και στα επτά προηγούμενα εντός έδρας ματς, που ήρθαν επίσης στο Under, αυτή δείχνει να είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή.

Η NOVIBET ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΜΗ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ, ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.45

Τέλος για όποιον ψάχνει κάτι περισσότερο σε θέμα απόδοση και με δεδομένο ότι η Μίλαν θα έχει τον πρώτο λόγο, μπορεί να πάει στο Combo Bet με 1Χ και Under 2.5

Η ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ COMBO BET ΜΕ 1Χ ΚΑΙ UNDER 2.5 ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 3.00


Μίλαν: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 15/05/2022

Ο Στέφανο Πιόλι δεν έχει σημαντικά προβλήματα εκτός από τον Σάιμον Κιάερ, ο οποίος είναι τραυματίας και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Ιταλός προπονητής δεν αναμένεται να κάνει αλλαγές στο αρχικό σχήμα και λογικά θα εμπιστευτεί την ενδεκάδα των τελευταίων αναμετρήσεων.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Μενιάν – Καλάμπρια, Καλούλου, Τομόρι, Ερναντέζ – Τονάλι, Μπενάκερ – Σαλεμάκερς, Κέσι, Λεάο – Ζιρού.

milan atalanta3 novibet


Αταλάντα: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 15/05/2022

Η Αταλάντα έχει πολύ σημαντικό παιχνίδι μπροστά της, αλλά έχει και προβλήματα. Ο Γκασπερίνι δεν γνωρίζει αν θα έχει στη διάθεσή του, τους Ζαπάτα και Σκαλβίνι.

Και οι δύο είναι αμφίβολοι και η συμμετοχή τους θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιποι παίκτες είναι στη διάθεση του Ιταλού τεχνικού.

Πιθανή ενδεκάδα (3-5-2): Μούσο – Τζιμσίτι, Ντεμιράλ, Παλομίνο – Χάτεμπερ, Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Ζαπακόστα, Πάσαλιτς – Μουριέλ, Μαλινόφσκι.

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ