el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μίλαν vs Ιντερ: Με στόχο το 19ο Σκουντέτο

Για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία Ιντερ και Μίλαν βρίσκονται στις πρώτες δύο θέσεις της Serie A, πριν το μεταξύ τους ντέρμπι, το οποίο θα είναι το 174ο σε επίπεδο Serie A.

Η Γιουβέντους μετράει εννιά σερί τίτλους, ωστόσο η κυριαρχία της φέτος απειλείται πιο έντονα από ποτέ και το Derby della Madonnina αποτελεί πλέον το απόλυτο κέντρο του ενδιαφέροντος.

Το φετινό ντέρμπι του Μιλάνου είναι ξεκάθαρα το πιο σημαντικό, που έχουν δώσει οι δύο γίγαντες της πόλης μετά από εκείνο του 2011, όταν η Μίλαν κατέκτησε το τελευταίο της πρωτάθλημα σπάζοντας τότε ένα σερί πέντε Σκουντέτο της Ιντερ.

Σε κάθε περίπτωση, Μίλαν και Ιντερ δείχνουν πια αναγεννημένες και αποφασισμένες να πάρουν τα φώτα από τη Γιουβέντους και το Τορίνο.


Στόχος το 19ο Σκουντέτο

Η Μίλαν του Στέφανο Πιόλι ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν με αήττητο σερί 15 αγωνιστικών. Ηττήθηκε για πρώτη φορά την 16η από τη Γιουβέντους και αυτή τη στιγμή μετράει τρεις ήττες σε 22 παιχνίδια.

Είναι γεγονός πως το τελευταίο διάστημα δείχνει μία αστάθεια, αφού έχασε δύο από τα πέντε προηγούμενα ματς στο πρωτάθλημα. Κι αν το 3-0 από την εκπληκτική Αταλάντα δεν είναι κάτι αφύσικο, σίγουρα το 2-0 από τη Σπέτσια την πλήγωσε αρκετά, διότι έδωσε το δικαίωμα στην Ιντερ να την προσπεράσει στη βαθμολογία πριν τη μεταξύ τους κόντρα.

Η Ιντερ αποχαιρέτησε φέτος πρόωρα την Ευρώπη μένοντας τέταρτη στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου από τη Γιουβέντους και πλέον επικεντρώνεται απόλυτα στον μέγιστο στόχο της, που είναι το Σκουντέτο.

Το συγκρOτημα του ΑντOνιο ΚOντε φαντAζει αυτH τη στιγμH το πρΩτο φαβορΙ για την κατΑΚτηση του πρωταθλΗματος και δηλΩνει Ετοιμο να επιστρΕΨει στην κορυφΗ Υστερα απΟ 11 ολΟκληρα χρΟνια

Οι «νερατζούρι» έχουν γνωρίσει μόλις μία ήττα στα τελευταία 18 παιχνίδια τους στο Καμπιονάτο και θα αντιμετωπίσουν τη Μίλαν προερχόμενοι από ένα αήττητο σερί έξι αγωνιστικών (4-2-0). Επίσης διατηρούν την κορυφαία επίθεση της κατηγορίας, αφού είναι η μόνη ομάδα, που έχει ήδη ξεπεράσει τα 50 γκολ (54 έχει σημειώσει για την ακρίβεια).

Σημειώνεται πως τόσο η Ιντερ όσο και η Μίλαν έχουν από 18 πρωταθλήματα στη συλλογή τους, επομένως όποια από τις δύο τερματίσει πρώτη στο φετινό μαραθώνιο θα περάσει μόνη δεύτερη πίσω από την πολυνίκη Γιουβέντους που μετράει 36.

Τα… προηγούμενα του Ζλάταν με τον Λουκάκου

Αποτέλεσμα εικόνας για zlatan lukaku

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουν άπαντες και την κόντρα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με τον Ρομέλου Λουκάκου. Οι μνήμες είναι ακόμη νωπές από τον προημιτελικό του Κυπέλλου στις 26 Ιανουαρίου, όταν Ζλάταν και Λουκάκου ήρθαν πραγματικά στα χέρια και αντάλλαξαν βαριές κουβέντες στο φινάλε του πρώτου ημίχρονου.

Σε εκείνη τη μονομαχία, τόσο ο Λουκάκου όσο και ο Ζλάταν είχαν σκοράρει, ωστόσο ο Σουηδός στην επανάληψη δεν συγκράτησε τον εκρηκτικό του χαρακτήρα με συνέπεια να αποβληθεί. Ετσι, η Ιντερ κατάφερε να πάρει την πρόκριση στο φινάλε (2-1) με γκολ του Ερικσεν στο 97’.

Είναι δεδομένο, πως ο Ιμπραΐμοβιτς θα θελήσει να δώσει απαντήσεις στην Ιντερ και τον Λουκάκου στο νέο τους συναπάντημα αυτήν την Κυριακή. Ο 39χρονος σταρ, παρά την προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία του αποδεικνύει σε όλους ότι παραμένει ακμαίος και με 14 γκολ σε 12 συμμετοχές στο πρωτάθλημα έχει καταστήσει φέτος τη Μίλαν διεκδικήτρια του τίτλου.

Στον αντίποδα, για τον Βέλγο στράικερ της Ιντερ δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά, τα λένε όλα οι αριθμοί του από τότε που φόρεσε τη φανέλα των «νερατζούρι». 23 γκολ στο περσινό πρωτάθλημα, 16 ήδη φέτος και συνεχίζει να σκοράρει ακατάπαυστα. Τελευταίο του θύμα η Λάτσιο, όπου σκόραρε δις στη νίκη της Ιντερ με 3-1 την περασμένη εβδομάδα.

Τα πλάνα Πιόλι και Κόντε

pioliconteΗ Μίλαν την Πέμπτη είχε παιχνίδι στο Βελιγράδι για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ και ήρθε ισόπαλη 2-2 με τον Ερυθρό Αστέρα, δεχόμενη την ισοφάριση στο 93’. Στα αρνητικά της βραδιάς, πέρα από το γεγονός ότι δεν κατάφερε να κερδίσει, ήταν και ο τραυματισμός του Μπενασέρ, ο οποίος προστέθηκε στη λίστα των απόντων δίπλα στον Μπραχίμ Ντίας.

Ο Πιόλι πάντως προχώρησε σε διευρυμένο ροτέισον ξεκουράζοντας εν όψει Ιντερ πολλούς παίκτες, που θεωρούνται βασικοί, όπως ασφαλώς ο Ιμπραΐμοβιτς. Συγκριτικά λοιπόν με τον αγώνα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα αναμένονται μέχρι και επτά αλλαγές σε πρόσωπα στο αγαπημένο 4-2-3-1 του Ιταλού τεχνικού.

Στην κορυφή της επίθεσης θα επιστρέψει ο Ζλάταν αντί του Μάτζουκιτς. Στην τριάδα πίσω από τον φορ, στο Βελιγράδι έπαιξαν Καστιγέχο, Κρούνιτς και Ρέμπιτς. Κόντρα στην Ιντερ αναμένεται οι Σαελεμάκερς και Τσαλχάνογλου να πάρουν τις θέσεις των Καστιγέχο και Κρούνιτς.

Στους χαφ αντί των Μπενασέρ και Μεϊτέ θα αγωνιστούν οι Κεσιέ και Τονάλι. Στην αμυντική τετράδα θα παραμείνουν ασφαλώς βασικοί οι Ερναντές και Ρομανιόλι και θα επιστρέψουν αντί των Τομόρι και Καλουλού οι Κιάερ και Καλάμπρια αντίστοιχα.

Πιθανή ενδεκάδα Μίλαν: Ντοναρούμα, Καλάμπρια, Κιάερ, Ρομανιόλι, Ερναντές, Κεσιέ, Τονάλι, Σαελεμάκερς, Τσαλχάνογλου, Ρέμπιτς, Ιμπραΐμοβιτς.

Ο Αντόνιο Κόντε από την πλευρά του δεν έχει ιδιαίτερους πονοκεφάλους με απουσίες.

Ναι μεν ο Αρτούρο Βιδάλ προέρχεται από τραυματισμό και είναι αβέβαιο αν θα καταφέρει να βοηθήσει έστω ως επιλογή πάγκου, ωστόσο, εσχάτως ο τεχνικός της Ιντερ έχει αρχίσει ούτως ή άλλως να εμπιστεύεται περισσότερο τον Ερικσεν συγκριτικά με τον Χιλιανό χαφ. Ο Δανός, πρώην άσος της Τότεναμ, διανύει την καλύτερή του περίοδο από τότε που μετακόμισε στο Μιλάνο και αναμένεται εκ νέου βασικός.

Συγκριτικά λοιπόν με το 3-1 επί της Λάτσιο, ο Κόντε δεν έχει κανέναν λόγο να αλλάξει κάτι στο προσφιλές του 3-5-2, με τους Χακίμι, Πέρισιτς στις δύο πλευρές και τους Λουκάκου, Μαρτίνες δίδυμο στην κορυφή.

Πιθανή ενδεκάδα Ιντερ: Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Χακίμι, Μπαρέλα Μπρόζοβιτς, Ερικσεν, Πέρισιτς, Λαουτάρο Μαρτίνες, Λουκάκου.

Η προϊστορία

della madonnina_novibetgrΣτα προηγούμενα 173 Derby della Madonnina σε επίπεδο Serie A, η Ιντερ μετράει 66 νίκες και η Μίλαν 52. Συνολικά, οι δύο ομάδες του Μιλάνου έχουν αναμετρηθεί 227 φορές σε επίσημη αναμέτρηση για όλες τις διοργανώσεις και η Ιντερ διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα με 83 νίκες έναντι 77 της Μίλαν.

Στον πρώτο γύρο η Μίλαν είχε κερδίσει 2-1 χάρη σε δύο γκολ του Ιμπραΐμοβιτς. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Ιντερ σε ντέρμπι του Μιλάνου σε επίπεδο πρωταθλήματος έπειτα από οχτώ αγώνες (5-3-0) και το 2016. Αν οι «ροσονέρι» κερδίσουν ξανά την Ιντερ θα κάνουν το 2×2 μέσα στη σεζόν απέναντι στους «νερατζούρι» για το πρωτάθλημα, πρώτη φορά μετά το 2011, όταν κατέκτησαν το τελευταίο τους Σκουντέτο.

Πρώτος σκόρερ στα ντέρμπι του Μιλάνου όλων των εποχών είναι ο Αντρέι Σεφτσένκο με 14 γκολ. Το ρεκόρ του Ουκρανού απειλεί ασφαλώς ο Ζλάταν, ο οποίος μετράει 10 γκολ, οχτώ με τη Μίλαν και δύο με τη φανέλα της Ιντερ.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ