el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μιλάνο vs Παναθηναϊκός: Να μπει σε τροχιά 4άδας

Μετά το διπλό στη Ρωσία επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από την Αρμάνι στο Μιλάνο (09/01, 21:45) και ψάχνει τη νίκη που θα τον βάλει ζεστά στη διεκδίκησης μίας θέσης στην πρώτη 4άδα.

Με το εν λόγω ματς, ο εξάκις πρωταθλητής Ευρώπης κλείνει ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα και ενώ ακολουθούν τρία κολλητά εντός έδρας ματς.

Πρόγραμμα «βουνό» έχει να δώσει τις επόμενες εβδομάδες από την άλλη η Αρμάνι, η οποία μετράει 7 ήττες στα 10 πιο πρόσφατα ματς, αφού της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό ακολουθούν οι αγώνες με Εφές (εκτός), Μακάμπι (εκτός) και Φενερμπαχτσέ (εντός).

Στο 9-8 το ρεκόρ νικών/ηττών της Αρμάνι και στο 10-7 του Παναθηναϊκού.

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ

Από την 7η φετινή εντός έδρας νίκη και 10η συνολικά προέρχεται η Αρμάνι Μιλάνο, που επικράτησε οριακά 73-72 της Ζενίτ. Σε συνέχεια των πρόσφατων εμφανίσεών της, δεν είχε καλή απόδοση, με εμφανή προβλήματα τόσο στο δημιουργικό όσο και το εκτελεστικό κομμάτι.

Αποτέλεσμα εικόνας για scola euroleague

Μπορεί να κρατάει την εμφάνιση των ψηλών, Σκόλα και Ταρζέφσκι, η παρουσία των οποίων στάθηκε καθοριστικός παράγοντας στη νίκη επί του Ουκρανών.

Παρότι 40 ετών, ο Σκόλα είναι ένας από τους ηγέτες της φετινής Αρμάνι αλλά και ο δεύτερος σκόρερ της (10.8 π. μ.ο.), πίσω από τον επίσης πολύπειρο Σέρχιο Ροντρίγκεθ (13.5 π., 5.4 ασίστ μ.ό.).

Ο Σέρβος γκαρντ Νεμάνια Νέντοβιτς, που συνήθως δίνει σημαντικές βοήθειες προερχόμενος από τον πάγκο (8.7 πόντοι μ.ό.) έχασε τα δύο πιο πρόσφατα ματς και παραμένει αμφίβολος, ενώ αμφίβολος με τις πιθανότητες υπέρ του είναι και ο γκαρντ Μίκαελ Ρολ (7.5 π. μ.ό.).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Εχοντας ως παίκτη-αποκάλυψη τον Ντίνο Μήτογλου και ηγέτη τον Νικ Καλάθη, ο Παναθηναϊκός έβγαλε μεγάλο διπλό επί της ΤΣΣΚΑ, στο Καλίνιγκραντ, με 106-102 στην παράταση.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μήτογλου

Ήταν μόλις το δεύτερο φετινό ματς στο οποίο ο Μήτογλου βρέθηκε στην 5άδα και έκανε ρεκόρ καριέρας και το πρώτο νταμπλ-νταμπλ στη διοργάνωση.

Τρομερός στο δημιουργικό κομμάτι ο Νικ Καλάθης, με 17 ασίστ. Ο διεθνής γκαρντ είναι άλλωστε πρώτος στη συγκεκριμένη κατηγορία (9.1 μ.ό.) ενώ η εμφάνιση στη Ρωσία του χάρισε τον τίτλο του MVP της 17ης αγωνιστικής.

Με τη συνάντηση στο Μιλάνο, ο Παναθηναϊκός βγάζει εις πέρας ένα εξαιρετικά απαιτητικό πρόγραμμα και εφόσον επικρατήσει θα έχει κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα στο δρόμο για τα πλέι οφ. Εχει αντιμετωπίσει ειδικότερα κατά σειρά Μπαρτσελόνα, Φενέρ, Μακάμπι, Ρεάλ και ΤΣΣΑ Μόσχας. Του αγώνα με τη Μιλάνο έπονται τρία σερί εντός έδρας ματς.

Ο Αμερικανός Ρίον Μπράουν (8 συμ., 0.4 πόντοι μ.ό.) έμεινε εκτός αποστολής για την αναμέτρηση της 18ης αγωνιστικής. Ο 29χρονος φόργουορντ θα αποτελέσει παρελθόν από το «πράσινο» ρόστερ και πρόκειται να αντικατασταθεί από τον Καναδό γκαρντ Αντι Ράουτινς.

Συγκριτικά με το ματς στη Ρωσία, στη διάθεση του Ρικ Πιτίνο επιστρέφει ο Ιαν Βουγιούκας.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Με σύμμαχο τόσο την πρόσφατη παράδοση ο Παναθηναϊκός (4-2 στις νίκες από το 2016-17) αλλά και τη συνολική (12 νίκες, 5 ήττες) θα αντιμετωπίσει στο Μιλάνο την Αρμάνι.

Τόσο πέρσι όσο και πρόπερσι κατάφερε να αποσπάσει το διπλό στην κανονική περίοδο, ενώ αντίθετα ηττήθηκε στα δύο πιο πρόσφατα ματς που την φιλοξένησε.

Στον αγώνα του πρώτου γύρου φέτος, με τον Αργύρη Πεδουλάκη στον «πράσινο» πάγκο, η Αρμάνι νίκησε στο ΟΑΚΑ με 79-78 έχοντας κορυφαίους τους Σκόλα (17 πόντοι) και Μίτσοφ (18 πόντοι).

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ