el
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μιλγουόκι Μπακς – Μπρούκλιν Νετς: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 18-06-2021

Tα ξημερώματα της Παρασκευής (18/06, 03:30) οι Μιλγουόκι Μπακς «ανοίγουν» τις πύλες του Fiserv Forum για την 6η και ίσως πιο κρίσιμη μονομαχία τους με τους Μπρούκλιν Νετς, στους ημιτελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας στο NBA.

Οι φίλοι του μπάσκετμπολ σε όλο τον πλανήτη παρακολουθούν – χωρίς ίχνος υπερβολής – με κομμένη την ανάσα την ημιτελική σειρά της Ανατολικής Περιφέρειας, η οποία μέχρι τώρα τα έχει όλα: τραυματισμούς (δυστυχώς), ανατροπές, νεύρα, «κοκορομαχίες» και φυσικά μεγάλους πρωταγωνιστές.

giannis_novibetgr

Δείτε εδώ όλες τις αποδόσεις για τον αγώνα Μιλγουόκι Μπακς – Μπρούκλιν Νετς

Οι δύο από τους διεκδικητές του πολυπόθητου δαχτυλιδιού δείχνουν αποφασισμένοι να δώσουν ότι έχουν και… δεν έχουν στο παρκέ προκειμένου να πάρουν το εισιτήριο για τους τελικούς της Ανατολής, εκεί που θα βρεθεί και ένας εκ των Φιλαδέλφεια Σίξερς ή Ατλάντα Χοκς.

Αυτή τη στιγμή οι Νετς προηγούνται με 3-2 των Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, με τα «ελάφια» να παίζουν σε λίγες ώρες για την… ζωή τους στο Game 6!

Ολοι οι αγώνες του NBA μεταδίδονται σε live streaming από τη στοιχηματική πλατφόρμα της Novibet

Μιλγουόκι Μπακς – Μπρούκλιν Νετς: Τι έγινε στο Game 5

Με μία έκπληξη από το «στρατόπεδο» του Μπρούκλιν ξεκίνησε ο 5ος αγώνας: πάτησε παρκέ, ουσιαστικά για πρώτη φορά στη σειρά ο Τζέιμς Χάρντεν (είχε τραυματιστεί στην πρώτη επίθεση των Νετς στο Game 1), ο οποίος ναι μεν δεν ήταν στο επίπεδο που όλοι γνωρίζουμε, όμως με την κλάση του μάλλον… φόβισε τα «ελάφια».

 

Ο «μούσιας» σημείωσε μόλις 5 πόντους (1/10 σουτ, 0/8 τρίποντα, 4 λάθη), όμως έπαιξε 46 λεπτά (!), μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 8 ασίστ.

Σε καμία περίπτωση η εικόνα του Χάρντεν δεν έμοιαζε με αυτή που έχουμε συνηθίσει (σ.σ. διαρκής απειλή στην επίθεση), ωστόσο έσφιξε τα δόντια για να πέσει στη μάχη κι αυτό δεν γίνεται να μην του το πιστώσει κάποιος.

Αυτός όμως που έκανε πράγματα που θύμισαν… άλλες εποχές ήταν αναμφισβήτητα ο διαστημικός Κέβιν Ντουράντ

Ο ηγέτης των Νετς απέδειξε γιατί οι περισσότεροι (απόλυτα δικαιολογημένα) τον τοποθετούν στην κατηγορία με τους καλύτερους σκόρερ όλων των εποχών: πέτυχε 49 πόντους (16/23 σουτ), πήρε 17 ριμπάουντ, «δώρισε» 10 ασίστ και με μία από τις πιο «γεμάτες» εμφανίσεις της καριέρας του οδήγησε την ομάδα του Στιβ Νας από το -17 στο τελικό 114-108 και στο 3-2. Και όλα αυτά χωρίς να βγει ούτε δευτερόλεπτο από το παρκέ!

Αξιοι συμπαραστάτες του KD οι Τζεφ Γκριν (27 π. με 7/8 τρίποντα!) και Μπλέικ Γκρίφιν (17 π. και κάποιες πολύ καλές άμυνες πάνω στον Greek Freak).

Για τους Μπακς που κλώτσησαν μεγάλη ευκαιρία για μπρέικ, πάλεψε ο Γιάννης με 34 πόντους και 12 ριμπάουντ, ο Κρις Μίντλετον (25 π.) που όμως ήταν άστοχος (8/22 σουτ) και ο «εγκέφαλος» Τζρου Χόλιντεϊ  (19 π., 8 ασίστ).

Μιλγουόκι Μπακς – Μπρούκλιν Νετς: Προγνωστικά & Απουσίες 18-06-2021

Μέχρι τώρα στη σειρά… πέφτει αρκετό «μπασκετικό» ξύλο και στις δύο πλευρές του παρκέ κι αυτός θα είναι ο «οδηγός» μας για την αποψινή αναμέτρηση.

Nets security guard who shoved Bucks' Tucker reprimanded by league -reports  | Reuters

Ούτως ή άλλως το διακύβευμα δεν είναι κάτι… απλό: με νίκη το Μιλγουόκι ισοφαρίζει τη σειρά σε 3-3 και μένει ζωντανό (θα κριθούν τα πάντα στο Game 7 στο Μπρούκλιν), ενώ σε διαφορετική περίπτωση (επικράτηση των Νετς), ο Κέβιν Ντουράντ και η παρέα του θα πανηγυρίσουν μέσα στη… φωλιά των «ελαφιών» την πρόκρισή τους στους τελικούς της Ανατολής.

Οπότε αυτό που περιμένουμε είναι μάχες… σώμα με σώμα (θα έχει ξανά πολλή δουλειά ο βετεράνος ρολίστας Πι Τζέι Τάκερ πάνω στον KD) και φουλ άμυνα, τομέας στον οποίο υπερτερούσε το Μιλγουόκι, τουλάχιστον στη regular season…

Το Under 220,5 πόντοi σε πρώτο πλάνο, σε ένα ματς με πολύ άγχος, ειδικά στην πλευρά των γηπεδούχων

Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ (ουσιαστικά παίζει το… κεφάλι του σ’ αυτή τη σειρά) δεν αντιμετωπίζει κάποιο φρέσκο αγωνιστικό πρόβλημα, την ίδια ώρα που οι Νετς δεν θα έχουν στο παρκέ έναν εκ των τριών τους σούπερ σταρ και βασικό τους πόιντ γκαρντ Κάιρι Ιρβινγκ (26.9 π., 6 ασίστ, 4.8 ρ. μέσο όρο).

Οσο για τον «ταλαιπωρημένο» Τζέιμς Χάρντεν, όπως δήλωσε ο κόουτς Νας, θα αγωνιστεί κανονικά στο Game 6.

Μιλγουόκι Μπακς – Μπρούκλιν Νετς: Ανάλυση & Στατιστικά 18-6-2021

Σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός πως το τρίποντο είναι βασικό συστατικό του παιχνιδιού των δύο μονομάχων. Αρκετές φορές με επιτυχία, κάποιες άλλες όμως με… εκνευριστική αστοχία. Αυτό βέβαια οφείλεται και στο άγχος με το οποίο φορτώνονται οι πλάτες των ομάδων στα playoffs.

Σας παραθέτουμε τις επιδόσεις τους στα πέντε πρώτα παιχνίδια της σειράς:

  • Game 1 (νίκη 115-107 για τους Νετς): Μπρούκλιν 15/39 τρίποντα, Μπακς 6/30 τρίποντα.
  • Game 2 (νίκη 125-86 για τους Νετς): Μπρούκλιν 21/42, Μπακς 8/27.
  • Game 3 (νίκη 86-83 για το Μιλγουόκι): Μπακς 6/31, Νετς 8/32.
  • Game 4 (νίκη 107-96 για το Μιλγουόκι): Μπακς 16/47, Νετς 10/33
  • Game 5 (νίκη 114-108 για το Μπρούκλιν): Νετς 16/43, Μπακς 13/32.

Οπως μπορεί να γίνει αντιληπτό το τι θα… πράξουν οι πρωταγωνιστές των δύο ομάδων έξω από τα 7,25 ίσως κρίνει και τη σειρά.

Από τη μία Μίντλετον, Φορμπς, Χόλιντεϊ, Λόπεζ, Κόνατον, Τάκερ και από την άλλη οι Ντουράντ, Χάρντεν, Τζο Χάρις, Λ. Σαμέτ,  Μάικ Τζέιμς, Τζεφ Γκριν και… εσχάτως ο Μπλέικ Γκρίφιν (παίρνει μίνιμουμ 3-4 προσπάθειες έξω από τα 7,25 μ. στα playoffs).

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ