el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μιλγουόκι Μπακς – Φοίνιξ Σανς: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 21-07-2021

Μπορεί να ακούγεται κλισέ, όμως είναι αλήθεια πως η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για το Μιλγουόκι!Τα ξημερώματα της Τετάρτης (04:00, 21/07) οι Μπακς υποδέχονται τους Σανς στο κατάμεστο Fiserv Forum στο Game 6 των τελικών του NBA και με νίκη θα κατακτήσουν τον δεύτερο τίτλο της ιστορίας τους!

Την ίδια ώρα, το Φοίνιξ «ψάχνει» το break για να ισοφαρίσει σε 3-3 και να στείλει τη σειρά σε 7ο – και τελευταίο – παιχνίδι στην Αριζόνα. Στο Μιλγουόκι είναι τέτοια η… τρέλα για το δαχτυλίδι που ανάγκασε τους ιθύνοντες της ομάδας να μεταφέρουν τις γιγαντοοθόνες στο χώρο που βρισκόταν το πρώην γήπεδο των «ελαφιών» προκειμένου να χωρέσουν οι πάνω από 50-60 χιλιάδες(!) φίλοι των Μπακς που θα είναι εκεί (έξω από το Fiserv Forum) για να ενισχύσουν την προσπάθεια των παικτών του Μάικ Μπουντενχόλζερ!

Μιλγουόκι Μπακς – Φοίνιξ Σανς: Τι έγινε στο Game 5

Το Φοίνιξ παίρνοντας την απαραίτητη ώθηση από το κοινό του μπήκε στο παρκέ με το πόδι πατημένο στο γκάζι, στο ξεκίνημα του πέμπτου τελικού, προηγήθηκε 37-21 στη λήξη της πρώτης περιόδου, ωστόσο το σκηνικό στη συνέχεια διαφοροποιήθηκε σε… εφιαλτικό βαθμό για τους «ήλιους».

Οι Μπακς, με μία σπουδαία ανατροπή που ξεκίνησε από την δεύτερη περίοδο με μπροστάρη τον Τζρου Χόλιντεϊ (πέτυχε 14 πόντους σ’ αυτό το σημείο), έφτασαν στο break (123-119) στην Αριζόνα παγώνοντας τον Μόντι Γουίλιαμς και τους παίκτες του, οι οποίοι γνώρισαν την τρίτη διαδοχική ήττα τους στους φετινούς NBA Finals.


Τη… δουλειά για τα «ελάφια» έκαναν οι Big 3:
Γιάννης Αντετοκούνμπο (32 πόντους, 9 ριμπάουντ, 6 ασίστ και το κάρφωμα στο φινάλε μετά το ιστορικό κλέψιμο του Χόλιντεϊ), Μίντλετον (29 π., 7 ρ., 5 ασίστ και τεράστια καλάθια στα τελευταία λεπτά) και Τζρου Χόλιντεϊ με 27 πόντους και σπουδαίες άμυνες πάνω σε Μπούκερ και Πολ.

Επίσης, θα ήταν άδικο να μην γίνει αναφορά και στη σημαντική συνεισφορά των Πατ Κόνατον (14 π. με 4 τρίποντα), Μπόμπι Πόρτις (9 π.) και στις δύο πλευρές του παρκέ.
Για τους Σανς ήταν «συγκινητικοί» οι Ντέβιν Μπούκερ (41 π., μοιραίος στο τέλος, του έκλεψε τη μπάλα ο Χόλιντεϊ), Ντιάντρε Ειτον (20 π., 10 ρ.), με καλές και κακές στιγμές ο Κρις Πολ (21 π., 11 ασίστ).

Μιλγουόκι Μπακς – Φοίνιξ Σανς: Προγνωστικά & Απουσίες 21-07-2021

Δεν είναι απλή ιστορία το αποψινό ματς. Παίζονται πολλά και θεωρούμε πως η μπάλα θα είναι πιο… βαριά. Αλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κανένας από τους παίκτες των δύο φιναλίστ δεν έχει κερδίσει το πρωτάθλημα στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετμπολ του πλανήτη.

Οι άμυνες περνούν σε πρώτο πλάνο, οι προσωπικές μονομαχίες στα όρια του φάουλ (ή και πάνω από αυτό) είναι… καθημερινότητα στη συγκεκριμένη σειρά

το Under (221,5 π.) αποτελεί μία από τις βασικές μας επιλογές

Από ‘κει και πέρα – όπως πάντα – ενδιαφέρον υπάρχει και στα ειδικά παικτών.
Ο Γιάννης είναι «αγριεμένος» και αποφασισμένος να πανηγυρίσει τον τίτλο με την ομάδα και την πόλη που τον αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή.

Κρατάμε το Over 32,5 π. (1,87) του Greek Freak

Τέτοιου τύπου παιχνίδια είναι για τους σπουδαίους σκόρερ και σ’ αυτή την κατηγορία ανήκει ο «εκτελεστής» Ντέβιν Μπούκερ. Ο σταρ των Σανς κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να κρατήσει ζωντανό το Φοίνιξ, αναμφισβήτητα μέσα στις δυνατότητές του το

OVER 31,5 Π. (1,90)

Οσο για το ιατρικό δελτίο, τα δεδομένα δεν άλλαξαν: σταθερά εκτός δράσης για τους Μπακς ο γκαρντ ΝτιΒιτσέντζο, νοκ άουτ από το Game 1 για τους Σανς ο χρήσιμος πάουερ φόργουορντ Ντάριο Σάριτς.

Μιλγουόκι Μπακς – Φοίνιξ Σανς: Ανάλυση & Στατιστικά 21-07-2021

Είναι ξεκάθαρο – και απολύτως φυσιολογικό – να μην υπάρχουν πλέον «μυστικά» μεταξύ των δύο μονομάχων.

Ότι τρικ είχαν να δοκιμάσουν στο παρκέ οι Μπουντενχόλζερ και Γουίλιαμς το έχουν χρησιμοποιήσει, οπότε απόψε θα μείνει «όρθια» όποια ομάδα δεν «πνιγεί» από το άγχος και φυσικά περιορίσει τα λάθη και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Η αλήθεια είναι ότι στη συγκεκριμένη κατηγορία το Φοίνιξ έχει «θέμα», αφού μόνο στο Game 5 των τελικών «έριξε» τα λάθη του κάτω από διψήφιο αριθμό: 8 έκαναν οι Σανς, 11 οι Μπακς που είναι ξεκάθαρα πιο προσεκτικοί (σχεδόν σε όλη τη σειρά των τελικών) σ’ αυτό τον τομέα.

Ρόλο φυσικά θα παίξει και η αποτελεσματικότητα των δύο ομάδων έξω από τα 7,25 μ.
Αξιοσημείωτο ότι στον πέμπτο τελικό οι «ήλιοι» τελείωσαν το ματς με το εντυπωσιακό 13/19 (68.4%), την ίδια ώρα που οι Μπακς πέτυχαν ένα παραπάνω τρίποντο αλλά σε 28 προσπάθειες (14/28, 50%).


 

Διαβάστε ακόμα… 

The GiANT Heart: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ & NOVIBET


 

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Προγνωστικά, η ελληνική αποστολή

 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ