el
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μονακό – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 30/09/2021

Η μέρα που περιμένουν οι φίλοι του ευρωπαϊκού μπάσκετ (και όχι μόνο), έφτασε! Το βράδυ της Πέμπτης (30/09, 20:00) η Μονακό υποδέχεται τον έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης, Παναθηναϊκό στο πρώτο παιχνίδι της φετινής – και εξαιρετικά ενδιαφέρουσας – Euroleague.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο «Salle Gaston Medecin» και όχι στη φυσική έδρα των Μονεγάσκων το «Stade Louis II» κι αυτό γιατί δεν πληροί τις προϋποθέσεις της διοργανώτριας αρχής.

Και βέβαια το βράδυ της Πέμπτης δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο για την Μονακό, καθώς η ομάδα από το Πριγκηπάτο θα παίξει το πρώτο παιχνίδι της ιστορίας της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Μονακό – Παναθηναϊκός: Οι κινήσεις τους στο μεταγραφικό παζάρι

Η Μονακό την περσινή σεζόν κατέκτησε το Eurocup και έτσι πήρε προαγωγή για την Ευρωλίγκα. Θεωρητικά ήταν το αουτσάιντερ στη σειρά των τελικών κόντρα στην Ούνιξ Καζάν (του Δημήτρη Πρίφτη), ωστόσο «σκούπισε» τους Ρώσους με 2-0 και σήκωσε την κούπα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η όρεξη των Μονεγάσκων να ανοίξει για τα καλά, οι οποίοι δεν είχαν πρόβλημα να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αποσπάσουν την υπογραφή παικτών που μπορούν να κάνουν την διαφορά (Ντονάτας Μοτεγιούνας, Γουίλ Τόμας), ενώ το καλύτερο το φυλούσαν για το τέλος κάνοντας το μεγάλο «μπαμ» με την απόκτηση του Μάικ Τζέιμς, ο οποίος έβαλε την υπογραφή του στο υψηλότερο συμβόλαιο στην ιστορία του γαλλικού μπάσκετ (2.5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο).

Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κάνει προσεκτικές κινήσεις, αφού τα οικονομικά δεν του επιτρέπουν… τρέλες στον συγκεκριμένο τομέα. Υπέγραψε τους γκαρντ Κέντρικ Πέρι (Τσεντεβίτα), Ντάριλ Μέικον (ΑΕΚ), τον φόργουορντ Οκάρο Γουάιτ (Ούνιξ), τον αθλητικό ψηλό Τζέρεμι Εβανς (Αρμάνι), τον πρώην σέντερ του Προμηθέα Πατρών, Φλόιντ και τον εφεδρικό σέντερ, Καββαδά από τον Ηρακλή.


Μονακό – Παναθηναϊκός:  Προγνωστικά 30/09/2021

Τα πεπραγμένα της Μονακό στο φινάλε των μεταγραφών «πίεσαν» αρκετά τον άσο προς τα κάτω, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή οι πρωτάρηδες στη διοργάνωση Μονεγάσκοι να προσφέρονται σε τιμές ξεκάθαρου φαβορί. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο ηγέτης των πράσινων Νεμάνια Νέντοβιτς «η φανέλα του Παναθηναϊκού είναι πολύ βαριά. Οφείλουμε να τα δίνουμε όλα σε κάθε παιχνίδι».

Πάμε, όμως, στα ειδικά των παικτών. Ο Γιώργος Παπαγιάννης δουλεύει σκληρά τις δύο τελευταίες σεζόν, έχει βελτιώσει σε σημαντικό βαθμό το παιχνίδι του και η λογική λέει ότι κατά την διάρκεια της χρονιάς θα αποτελέσει μία από τις σταθερές στη ρακέτα των πράσινων.

Σε απόδοση 1,87 στη Novibet να ξεπεράσει το line των 10,5 πόντων ο Ελληνας σέντερ στην πρεμιέρα της Euroleague.

Από τον Παναθηναϊκό θα κρατήσουμε και το Over 8,5 στους πόντους του Μέικον σε απόδοση 1,75.

Είναι γεγονός ότι ο 26χρονος Αμερικανός δοκιμάζεται πρώτη φορά σε τόσο υψηλό επίπεδο, όμως έχει πολλούς τρόπους να φτάνει στο καλάθι και θεωρούμε δεδομένο ότι ο Πρίφτης περιμένει από τον Μέικον να του προσφέρει σημαντικές λύσεις.

Από την άλλη πλευρά, το μάτι μας έπεσε πάνω στο Over 5.5 ριμπάουντ του Ντονάτας Μοτεγιούνας (1,87). Ο Λιθουανός, πρώην NBAερ, είναι εξαιρετικός στον συγκεκριμένο τομέα και από την στιγμή που θα βγαίνει από το παρκέ μόνο όταν το… ζητάει, το βλέπουμε πιθανό να ξεπεράσει το συγκεκριμένο line.

Οσο για τον Μάικ Τζέιμς θα θέλει να «γλυκάνει» με το καλημέρα τους νέους εργοδότες του. «Αρρωστος» σκόρερ ο 31χρονος Αμερικανός σκόρερ, δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική λέγοντας ότι μπορεί να ξεπεράσει το όριο των 17,5 πόντων και να μας προσφέρει το 1.80.


Μονακό – Παναθηναϊκός: Ανάλυση & Στατιστικά 30/09/2021

Η Μονακό είναι η σταχτοπούτα της φετινής διοργάνωσης, με τον Ζβέζνταν Μίτροβιτς να είναι ο αναμορφωτής της και ο άνθρωπος που την ανέβασε level. Ο Μαυροβούνιος δεν είναι και ο πιο… ήρεμος άνθρωπος του κόσμου (τα «έσπασε» με άσχημο τρόπο στη Βιλερμπάν με τον ιδιοκτήτη της Τόνι Πάρκερ και αποχώρησε), όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη δουλειά του.

Τώρα, ο Μίτροβιτς ποντάρει στην εμπειρία των Τζέιμς (19.3 πόντους, 5.7 ασίστ κατά μέσο όρο πέρυσι με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Μοτεγιούνας, Βέστερμαν, Μότουμ και Αντζουσιτς που έχουν εμπειρίες από την διοργάνωση, ενώ αξίζει την προσοχή όλων και ο σούτινγκ γκαρντ Ρομπ Γκρέι. Ο 27χρονος Αμερικανός ήταν ο περσινός MVP των Μονεγάσκων και δικαίως πήρε το νέο συμβόλαιο που ήθελε.

Στους πράσινους (κατέκτησαν την Κυριακή το Σούπερ Καπ, νικώντας στον τελικό τον Προμηθέα στην Πάτρα), ο νέος κόουτς Δημήτρης Πρίφτης κράτησε μόνο δύο ξένους από το περσινό ρόστερ (Νέντοβιτς, Σαντ – Ρος) και με τα «υλικά» που έχει στα χέρια του θα προσπαθήσει να βελτιώσει την εικόνα του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πράσινοι προέρχονται από την χειρότερη πορεία στην ιστορία τους στη διοργάνωση, τερματίζοντας στη 16η θέση με ρεκόρ 11-23.

Οσον αφορά το ιατρικό δελτίο των δύο μονομάχων δεν υπάρχει σ’ αυτό κάποιο όνομα που να χαλάει τα σχέδια των δύο προπονητών.


Διαβάστε ακόμα… 

Ευρωλίγκα σεζόν 2021/22: Προγνωστικά και Ειδικά Στοιχήματα


Ουσιαστική & Εγκαιρη Συνδρομή από τη Novibet & τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ