el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μονακό – Παρί Σεν Ζερμέν: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 19-05-2021

Την πολυνίκη του θεσμού Παρί Σεν Ζερμέν αντιμετωπίζει στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας η Μονακό το βράδυ της Τετάρτης (19/05, 22:15) και ευελπιστεί να σημειώσει την τρίτη φετινή νίκη απέναντί της, φτάνοντας στην πρώτη κατάκτηση του τροπαίου μετά το 1991.

Την ευκαιρία σε όλες τις ομάδες των επαγγελματικών αλλά και ερασιτεχνικών κατηγοριών, να το διεκδικήσουν, δίνει το Κύπελλο Γαλλίας.

Εχοντας αλλάξει ελάχιστα σε μορφή από το 1917, οπότε και διεξήχθη για πρώτη φορά, μετράει 33 τροπαιούχους, με την Παρί Σεν Ζερμέν να είναι και η πολυνίκης της διοργάνωσης με 13 κατακτήσεις και τελευταία χρονικά πέρσι. Εχει και πέντε χαμένους τελικούς.

stadedefrance_novibetgr

Πέντε φορές έχει στεφθεί Κυπελλούχος η Μονακό, η πιο πρόσφατη το μακρινό 1991, με τον Αρσέν Βενγκέρ στην τεχνική ηγεσία και παίκτες μεταξύ άλλων τους Γιούρι Τζοργκάεφ, Ζορζ Γουεά, Εμανουέλ Πετί και Κλοντ Πιελ, με τον τελευταίο να κάνει πλέον καριέρα προπονητή.

Στον τελικό είχε αντιμετωπίσει τη Μαρσέιγ και είχε επικρατήσει με γκολ του Γάλλου μέσου Πασί, στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας. H Μονακό μετράει και 4 χαμένους τελικούς.

Μονακό – Παρί Σεν Ζερμέν: Προγνωστικά 19-05-2021

Το γεγονός πως έχει τις περισσότερες κατακτήσεις τροπαίων (13) και φυσικά το ρόστερ που διαθέτει η Παρί Σεν Ζερμέν, φαίνεται πως είναι οι παράγοντες που έχουν μετρήσει περισσότερο στις αποδόσεις του τελικού.

Οι Παριζιάνοι, παρότι ηττήθηκαν και στα δύο φετινά ματς με αντίπαλο τη Μονακό (αμφότερα για το πρωτάθλημα), είναι αυτοί που προσφέρονται σε τιμές μεγάλου φαβορί τόσο για τη νίκη (1.82-3.70-4.00) όσο και την κατάκτηση του τροπαίου (στο 1.44 έναντι 2.70 της Μονακό).

Με βάση την Παρί ως φαβορί είναι διαμορφωμένες αντίστοιχα και όλες οι σχετικές αγορές που αφορούν τον τρόπο που θα κριθεί το ματς και την κατάκτηση του Κυπέλλου (κανονική διάρκεια, παράταση, πέναλτι).

Δείτε όλες τις αποδόσεις για τον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας

Σε ό,τι αφορά τις αγορές των σκόρερ, ο Κιλιάν Μπαπέ της Παρί είναι ο επικρατέστερος παίκτης σύμφωνα με τις αποδόσεις ώστε να βρει δίχτυα.

Μονακό – Παρί Σεν Ζερμέν: Ανάλυση 19-05-2021

Για τρίτη φορά θα βρεθούν αντιμέτωπες σε τελικό Κυπέλλου Μονακό και Παρί Σεν Ζερμέν. Από μία κατάκτηση για αμφότερες.

Στον πρώτο χρονικά, το 1984-85, η Μονακό επικράτησε 1-0 στο «Παρκ Ντε Πρενς» ενώ το 2009-10, στον τελικό του «Σταντ Ντε Φρανς», νικήτρια ήταν με το ίδιο σκορ στην παράταση, η Παρί.

Για 24η σερί σεζόν, ο τελικός του Κυπέλλου θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της Γαλλίας (Σταντ Ντε Φρανς), το οποίο άνοιξε τις πύλες του το 1998 και ήταν το γήπεδο στο οποίο η Εθνική Γαλλίας κατέκτησε το Μουντιάλ εκείνης της χρονιάς.

Η Παρί ήταν μάλιστα και η πρώτη ομάδα που κατέκτησε τον πρώτο τελικό Κυπέλλου στο συγκεκριμένο γήπεδο (2-1 τη Λανς). Από το 1972 έως το 1997, οι τελικοί διεξάγονταν στο «Παρκ Ντε Πρενς», τη φυσική έδρα της Παρί Σεν Ζερμέν.

Μονακό – Παρί Σεν Ζερμέν: Παρουσίαση & Στατιστικά 19-05-2021

Στα δύο επόμενα ματς κρίνονται δύο τίτλοι για την Παρί Σεν Ζερμέν. Πλην του τελικού Κυπέλλου, ακολουθεί η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και η κορύφωση της «μάχης» για την κατάκτηση του τίτλου (στο -1 από τη Λιλ).

Από τα 10 γκολ που έχει σημειώσει φέτος στο Κύπελλο η Μονακό και σε 5 ματς, τα 6 έχουν επιτευχθεί στο δεύτερο 45λεπτο των αγώνων της και ειδικότερα μετά το 55’.

Ο Κιλιάν Μπαπέ είναι ο παίκτης που έχει σημειώσει φέτος τα περισσότερα γκολ στο θεσμό του Κυπέλλου (6) από πλευράς Παρί Σεν Ζερμέν. Ο διεθνής Γάλλος επιθετικός έχει σκοράρει από 2 γκολ σε 3 ματς.

Εβδομος σερί τελικός Κυπέλλου για την Παρί Σεν Ζερμέν. Πέντε κατακτήσεις τροπαίου και δύο χαμένοι τελικοί στο διάστημα αυτό. Πρώτος τελικός μετά το 2010 για τη Μονακό.

Στα 4 από τα 6 πιο πρόσφατα ματς της Παρί Σεν Ζερμέν, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, υπάρχει τουλάχιστον 1 αποβολή παίκτη! Τρεις φορές έχει δεχθεί κόκκινη κάρτα και μία έχει κερδίσει στο διάστημα αυτό.

Μονακό: Απουσίες & Ενδεκάδα 19-05-2021

Τελευταία στιγμή θα ξεκαθαρίσει το κατά πόσο θα είναι διαθέσιμος για τον τελικό ο Μαυροβούνιος επιθετικός Στέφαν Γιόβετιτς.

Ο 31χρονος άσος λογίζεται ως βασικός στα πλάνα του προπονητή Νίκο Κόβατς, όπως και ο επιθετικός μέσος Σοφιάν Ντιόπ, με τον τελευταίο να είναι δεδομένα απών λόγω τραυματισμού.

Πιθανή 11άδα (3-4-2-1): Μαζέσκι – Ντισασί, Μαριπάν, Μπαντιασίλ – Αγκιλάρ, Τσουαμενί, Φοφανά, Κάιο Ενρίκε – Φόλαντ, Γκολόβιν – Μπεν Γεντέρ.

Παρί Σεν Ζερμέν: Απουσίες & Ενδεκάδα 19-05-2021

neymar_novibetgr

Ο σκόρερ του περσινού τελικού, Νεϊμάρ, δεν θα βρίσκεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στις επιλογές του Μαουρίτσιο Ποκετίνο.

Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ είναι τιμωρημένος, η Παρί έχει καταθέσει έφεση και περιμένει. Το ίδιο ισχύει και για τον Κιμπεμπέ, που επίσης είναι τιμωρημένος ενώ δεδομένα εκτός πλάνων βρίσκεται ο τραυματίας Βεράτι.

Πιθανή 11άδα: (4-2-3-1): Νάβας – Φλορέντσι, Μαρκίνιος, Ντιαλό, Μπάκερ – Παρέδες, Γκέιγ –  Ντι Μαρία, Μπαπέ, Ραφίνια – Ικάρντι.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ