el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μονακό – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 27/04/2022

Ανατροπή της κατάστασης υπήρξε το βράδυ της Μ. Παρασκευής στη σειρά των πλέι οφ της Euroleague στο ΣΕΦ και πλέον το σκηνικό μεταφέρεται στο Πριγκιπάτο για το Game 3 ανάμεσα σε Μονακό και Ολυμπιακό (27/04, 22:00).

Η ομάδα από το Πριγκιπάτο παρουσιάστηκε «μεταμορφωμένη» στο δεύτερο παιχνίδι στον Πειραιά, έκανε το break, ισοφάρισε σε 1-1 και πλέον έχει την ευκαιρία στο «σπίτι» της
να ολοκληρώσει την υπέρβαση (τα επόμενα δύο ματς θα διεξαχθούν στην έδρα της), παίρνοντας αυτή το εισιτήριο για το Final – 4 της φετινής διοργάνωσης που ως γνωστόν θα διεξαχθεί το τριήμερο 19-21 Μαϊου στο Βελιγράδι.

Το «Salle Gaston Medecin», χωρητικότητας 3.200 θεατών, αναμένεται κατάμεστο και η ατμόσφαιρα θα είναι καυτή.

Όμως, τα πράγματα δεν είναι απλά για τους Γάλλους. Απέναντί τους βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Μία ομάδα με πολλές και σημαντικές παραστάσεις στη διοργάνωση, με τρεις τίτλους και με παίκτες που θα… σκυλιάσουν για να σημειώσουν έστω μία νίκη στο γήπεδο της Μονακό προκειμένου – στη χειρότερη περίπτωση – να πάρουν πίσω το πλεονέκτημα έδρας.

Με 700+ αγορές στη Novibet και ειδικά στοιχήματα το μεγάλο παιχνίδι, ανάμεσα σε Μονακό και Ολυμπιακό γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό.

 


Μονακό – Ολυμπιακός: Τι έγινε στο 2ο παιχνίδι της σειράς

Όπως αναφέραμε, η Μονακό ήταν «άλλη» ομάδα στο Game 2 της σειράς, φεύγοντας νικήτρια από το ΣΕΦ με το εντυπωσιακό 72-96, φέρνοντας την κατάσταση στα μέτρα της (1-1).
Κάποιες ενοχλήσεις της τελευταίας στιγμής άφησαν εκτός αγώνα τον πρώην σμολ φόργουορντ του Λαυρίου, Αλφα Ντιαλό και από ότι αποδείχθηκε μάλλον αυτό βγήκε σε καλό στον Σάσα Ομπράντοβιτς.

Ο Σέρβος τεχνικός έριξε στη μάχη τους Ντανίλο Αντζουσιτς και Γιακούμπα Ουαταρά, οι οποίοι δεν είχαν παίξει δευτερόλεπτο στο game 1.

Ο πρώτος – ο Σέρβος ποιοτικός γκαρντ – σημείωσε 19 πόντους (2/3 δίποντα, 3/4 τρίποντα) και μάζεψε 5 ριμπάουντ, ενώ ο δεύτερος με δύο τρίποντα σε ισάριθμες προσπάθειες, έβαλε κι αυτός την… πινελιά του στη μεταμόρφωση των Γάλλων.

Πρώτο βιολί για τους Μονεγάσκους ο Μάικ Τζέιμς με 23 π. (5/8 τρίπ., 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη), εξαιρετικός και ο Ντουέιν Μπέικον με 17 π., 6 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ολυμπιακός αρκέστηκε στο δυνατό ξεκίνημά του (προηγήθηκε με 10 πόντους διαφορά κατά τη διάρκεια της 1ης περιόδου), όμως πέραν τούτου τα έκανε… όλα λάθος, με αποτέλεσμα να γνωρίσει βαριά ήττα μπροστά στο κοινό του, το οποίο πάντως στο φινάλε της αναμέτρησης με το ζεστό του χειροκρότημα «φώναξε» στον κόουτς Μπαρτζώκα και τους παίκτες του, ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει…

Διψήφιοι για τους Πειραιώτες οι Σάσα Βεζένκοφ (14 π., 4 ρ., 3 κλεψ.), Ντόρσεϊ (12 π. με 2/7 τρίπ.), Παπανικολάου (12 π., 6 ρ., 3 ασίστ και 4 λάθη) και ο Σακίλ ΜακΚίσικ με 10 π.
Πολύ άστοχοι οι «ερυθρόλευκοι» από τη γραμμή των ελεύθερων βολών (14/23, 60.9%), ενώ σούταραν περισσότερα τρίποντα (10/30) από ότι δίποντα (14/22).

Επίσης, τελείωσαν το παιχνίδι με 17 ασίστ για 20 λάθη (πάρα πολλά για την κρισιμότητα του αγώνα), την ίδια ώρα που οι Γάλλοι είχαν 14 ασίστ για 12 λάθη και 10 κλεψίματα!
Παράλληλα, η Μονακό σούταρε με 50% έξω από τα 6,75 μ. (13/26) και έχασε μόλις μία βολή (15/16).

Αναλυτικά τα Στατιστικά του Game 2.

Υπενθυμίζουμε ότι η Μονακό στην κανονική διάρκεια της Euroleague τερμάτισε στην 7η θέση με ρεκόρ 15-13 και ο Ολυμπιακός 2ος με 19-9.


Μονακό – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 27/04/2022

Όπως δήλωσε (και) ο κόουτς Μπαρτζώκας το μεσημέρι της Τρίτης, οι Κυπελλούχοι Ελλάδας θα πρέπει πάση θυσία να πάνε ξανά τον ρυθμό του αγώνα στα μέτρα τους, βάζοντας φρένο στους Γάλλους.

Ο Ολυμπιακός μόνο πρωτάρης δεν είναι σε τέτοιου είδους καταστάσεις και θεωρούμε δεδομένο ότι οι παίκτες του θα κάνουν κατάθεση ψυχής στο Πριγκηπάτο το βράδυ της Τετάρτης.

Η άμυνα είναι το «κλειδί» της επιτυχίας γι’ αυτούς και το Under 155,5 πόντοι σε απόδοση 1,90 στη Novibet.

Από ‘κει και πέρα, ο Μάικ Τζέιμς παρουσιάζεται πιο ώριμος από ποτέ και ειδικά το τελευταίο τρίμηνο έχει αφήσει στην άκρη τις… τρέλες, προσφέροντας στον Σάσα Ομπράντοβιτς όσα πρέπει.

Σε απόδοση 1,80 ο Αμερικανός σταρ των Γάλλων να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στο Game 3 της σειράς.

Παράλληλα, κρατάμε και το Under 18,5 συνολικά ομαδικά εύστοχα τρίποντα (σε απόδοση 1,80), καθώς και οι άμυνες θα είναι πολύ πιο προσεκτικές, αλλά και η μπάλα πλέον… ζυγίζει περισσότερο.

Με το λεξικό στοιχήματος δεν είσαι ποτέ αδιάβαστος.

Οσον αφορά το ιατρικό δελτίο των δύο μονομάχων, ο κόουτς Μπαρτζώκας δεν υπολογίζει (και) για το Game 3 τον χρήσιμο Αμερικανό ψηλό Χασάν Μάρτιν (5.4 π., 3.2 ρ. κατά μέσο όρο/ίσως προλάβει το ματς της Παρασκευής).

Eρωτηματικό παραμένει για τον Σάσα Ομπράντοβιτς ο Ντιαλό (9.6 π., 4.8 ρ., 1.7 ασ., 1.4 κλεψ.) που εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα λίγο πριν από την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού για το Μονακό.

«Είμαστε στην κορύφωση της χρονιάς, στην ευρωπαϊκή πορεία μας και, όπως καταλαβαίνετε, είναι όλα πολύ σημαντικά παιχνίδια. Η μοίρα μας είναι να παίζουμε μεγάλα παιχνίδια και όλοι το θέλουμε .

Στο πρώτο παιχνίδι της σειράς κάναμε αρκετά πράγματα πολύ καλά, στο δεύτερο κάναμε πολλά πράγματα άσχημα. Επί της ουσίας η τακτική μας είναι πάνω – κάτω η ίδια. Ελάχιστες ήταν οι διαφοροποιήσεις που είχαμε κάνει. Κάναμε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι τη Μεγάλη Παρασκευή, τα κάναμε όλα ανάποδα. Γι’ αυτό… τρέχουμε να ξανακερδίσουμε το πλεονέκτημα της έδρας.

Πρέπει να παίξουμε με το δικό μας στυλ. Είναι σαφές πως στο Game 2 η Μονακό έπαιξε με τον δικό της τρόπο. Πρέπει λοιπόν να επιβάλουμε το ρυθμό μας για να κερδίσουμε.

Στο παιχνίδι της regular season με τη Μονακό, προερχόμασταν από ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, είχαμε κερδίσει με τριάντα πόντους κι ήμασταν όλοι χαρούμενοι. Η Μονακό έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται, αθλητικότητα, ενθουσιασμό, ταλέντο, καλό προπονητή, ακριβό ρόστερ. Το δικό μας αγωνιστικό στυλ ήταν αυτό που μας έδωσε δύο νίκες ως τώρα με είκοσι πόντους απέναντι στη Μονακό.

Αντίστοιχα όμως, στα δύο παιχνίδια που ήμασταν έξω από τη φιλοσοφία μας, χάσαμε με είκοσι πόντους. Οπότε πρέπει να φανεί αν θα είμαστε έτοιμοι πνευματικά όταν παίξουμε, νομίζω πως θα είμαστε. Όλοι έχουμε αντιληφθεί τι λάθη κάναμε στο προηγούμενο παιχνίδι».

Από την πλευρά του ο προπονητής της Μονακό, Σάσα Ομπράντοβιτς, στάθηκε στο καταπληκτικό ματς της ομάδα του στην επίθεση και στον Μάικ Τζέιμς, λέγοντας:

«Θεωρώ πως μετά το πρώτο παιχνίδι προσαρμοστήκαμε καλά. Ουσιαστικά προσαρμοστήκαμε στην ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Σε ότι αφορά στο ματς, παίξαμε πολύ καλά επιθετικά, όμως, θεωρώ πως μέσα από την επίθεσή μας βρήκαμε πολύ καλό ρυθμό και στην άμυνα. Κάναμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι και στην άμυνα, πέρα από τους 96 πόντους που σκοράραμε.

Η νίκη ήταν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Όλοι μιλούν για τον Μάικ Τζέιμς, όμως, όλοι έκαναν σπουδαία δουλειά και συνεισφέρανε με κάθε τρόπο. Είναι απλός ένα παιχνίδι, μια νίκη σημαντική βέβαια και πλέον το ζητούμενο είναι να εμφανιστούμε έτοιμοι πνευματικά στο Game 3».

 


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ