el
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μονακό – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 29/04/2022

To Game 4 ανάμεσα σε Μονακό και Ολυμπιακό είναι… τελικός και είτε θα οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» στη Final-4 της Euroleague ή θα φέρει… παράταση.

Ο Ολυμπιακός… βρήκε αυτό που έψαχνε στο «Salle Gaston Medecin» το βράδυ της Τετάρτης, έκανε break στο break της Μονακό και πλέον απέχει μία νίκη από το Final – 4 του Βελιγραδίου.

Το ερώτημα είναι το αν οι «ερυθρόλευκοι» θα τελειώσουν τη… δουλειά στο Πριγκηπάτο την Παρασκευή (29/04, 22:00), ή οι δύο μονομάχοι θα χρειαστεί να οδηγηθούν σε 5ο παιχνίδι στο ΣΕΦ την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να λύσουν εκεί οριστικά και αμετάκλητα τις διαφορές τους.

Την απάντηση θα την λάβουμε σε λίγες ώρες…

Μα υπενθυμίσουμε ότι το εισιτήριο για το F4 έχουν εξασφαλίσει ήδη η Ρεάλ Μαδρίτης (3-0 τη Μακάμπι) και η Εφές (3-1 την Αρμάνι Μιλάνο).

Με 700+ αγορές στη Novibet και ειδικά στοιχήματα το μεγάλο παιχνίδι, ανάμεσα σε Μονακό και Ολυμπιακό γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό.

 


Μονακό – Ολυμπιακός: Τι έγινε στο 3ο παιχνίδι της σειράς

Ο Ολυμπιακός κατέθεσε στο παρκέ – το βράδυ της Τετάρτης – το… μέταλλο νικητή που κουβαλά και πήρε το ροζ φύλλο στο Μόντε Κάρλο (83-87), κάνοντας το 2-1 στη σειρά (στις 3 νίκες η πρόκριση).

Βέβαια, στο τέλος λίγο έλειψε να «αυτοκτονήσει» (είχε προηγηθεί με 73-58 στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 80-79!), όμως στο φινάλε «μίλησαν» οι προσωπικότητες που φορούν τη φανέλα των Πειραιωτών.

Οι Κώστας Σλούκας (21 π.) και Σάσα Βεζένκοφ (17 π., 9 ριμπάουντ) έκαναν σπουδαία εμφάνιση και εν ολίγοις ήταν… όπως έπρεπε σε μία τόσο σημαντική αναμέτρηση!

Όμως, στην «ερυθρόλευκη» εξίσωση οφείλουμε να βάλουμε και το όνομα του Κώστα Παπανικολάου (7 π., 3 ριμπ., 3 ασίστ, 2 κλεψίματα) που έβγαλε τρομερή ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ όσο και αυτό του Τόμας Γουόκαπ (13 π., 5 ριμπ., 6 ασίστ).

Από την άλλη πλευρά, οι άμαθοι – σε τέτοιες καταστάσεις – Γάλλοι έκαναν την αντεπίθεσή τους στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως στο τέλος έμειναν από βενζίνη.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς ο Ντουέιν Μπέικον (23 π. με 5/9 τρίποντα), πάλεψε ο έμπειρος ψηλός Γουίλ Τόμας (15 π., 8 ριμπ.), διψήφιος και ο σέντερ Ντόντα Χολ (12 π., 5/5 δίποντα, 4 ριμπ.).

Αδύναμος κρίκος για τους Μονεγάσκους στο game 3 ο Μάικ Τζέιμς, ο οποίος τελείωσε το ματς με 1/9 σουτ και 10/10 βολές, ενώ είχε και 8 ασίστ, 5 ριμπάουντ και 2 λάθη.

Η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 15 ασίστ (για 15 λάθη), 10/24 τρίποντα (41.7%) και 21/29 βολές, ενώ η Μονακό με 9/28 τρίποντα (σημείωσε 5 στην 4η περίοδο), 16/21 βολές, 15 ασίστ (ίδιο αριθμό με τους «ερυθρόλευκους») και μόλις 8 λάθη.


Μονακό – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 29/04/2022

Μετά από τρεις – πολύ σημαντικούς – αγώνες μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, τι μυστικά και τρικ μπορεί να έχουν ακόμα στη φαρέτρα τους οι δύο προπονητές;
Και αυτή την απάντηση θα την πάρουμε το βράδυ της Παρασκευής (29/04).

Σε μία πρώτη ανάγνωση θεωρούμε ότι το game 4 θα… έχει πολύ περισσότερο άμυνα και γι’ αυτό στρεφόμαστε στο Under 158,5 πόντους σε απόδοση 1,91 στη Novibet.

Είναι δεδομένο ότι οι Γάλλοι θα είναι πιο σκληροί, την ίδια ώρα που για τους Πειραιώτες, τις περισσότερες φορές, όλα ξεκινούν και τελειώνουν από την άμυνά τους.

Παράλληλα, θα πάμε ξανά με το Over 6,5 πόντοι του Παπανικολάου (απόδοση 1,75), ο οποίος όπως προαναφέραμε βγάζει πείσμα και προσφέρει πολύτιμες λύσεις στον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Τέλος, είναι πιθανή μία… επανεμφάνιση του σταρ της Μονακό Μάικ Τζέιμς, σε πολύ καλή απόδοση (1,87) το να μοιράσει Over 5,5 ασίστ.

 


Ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραμονή του Game 4 ζήτησε συγκέντρωση προκειμένου οι ερυθρόλευκοι να σφραγίσουν την πρόκριση στο Final-4 της Euroleague.

«Το μπάσκετ έχει αλλάξει. Οι παίκτες έχουν παίξει πάνω από 60 παιχνίδια. Εμείς απαιτούμε να είναι σε ετοιμότητα, αλλά δεν είναι εύκολο αυτό. Πολλές φορές οι ομάδες μετά από νίκες χαλαρώνουν και το πληρώνουν άμεσα.

Τώρα δεν είναι ώρα να πούμε ότι πάμε στον Πειραιά για το 5ο παιχνίδι. Είναι λάθος προσέγγιση. Το παιχνίδι που πρέπει μόνο να ασχοληθούμε είναι το αυριανό».

Για το πού θα κριθεί το Game 4: Κάθε παιχνίδι καθορίζεται από διαφορετικούς παράγοντες. Ο πρώτος αγώνας κρίθηκε στην σκληρή άμυνα και πηγε σε χαμηλό σκορ. Στον δεύτερο δεχθήκαμε 90 πόντους. Χθες σκόραραν και οι δύο ομάδες, υπήρχε ένταση και σκορ. Παίζει ρόλο πώς σφυρίζουν οι διαιτητές. Από αυτούς καθορίζεται ο ρυθμός.

Δεν μπορώ να πω από τι θα καθοριστεί το Game 4. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πίεση σε όλο το γήπεδο και να σετάρουμε το παιχνίδι μας, γιατί όταν το έχουμε αυτό σκοράρουμε. Πρέπει να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας και να μην πάμε σε βιαστικές επιθέσεις και να πάμε στα ριμπάουντ”.

Για το τι άλλαξε στο Game 3 και τι θα αλλάξει στο Game 4: «Είναι δύσκολο να προετοιμάσεις κάτι με μισή προπόνηση και να το κάνεις πράξη. Οι δύο ομάδες έχουν μία αγωνιστική φιλοσοφία και με αυτή παίζουν. Το να προσθέσεις 1-2 plays είναι κάτι που θα κάνουν και οι δύο ομάδες. Δεν είναι τόσο σημαντικό όμως στο τελικό αποτέλεσμα».

Για το σχήμα με τα 3 γκαρντ: «Επειδή στην Μονακό βάζουν πίεση στην μπάλα, θελαμε να έχουμε πάντα 2 χειριστές,. Αυτό μας παίρνει κάποια πράγματα και μας δίνει κάποια άλλα. Οι παίκτες το καθορίζουν αυτό όμως».

Για την άμυνα της Μονακό: «Η αλήθεια είναι ότι πιέζουν σε όλο το γήπεδο και αλλάζουν παίκτες στους δημιουργούς μας και κάνουν καλή δουλειά. Εμείς χρειάζεται να είμαστε σε καλή πνευματική κατάσταση. Να μην κάνει ας πούμε κάποιος 2 βιαστικά φάουλ όπως ο ΜακΚίσικ χθες. Να ξέρουν οι παίκτες ότι πρέπει να κάνει τα απολύτως απαραίτητα.

Όποιος πάει να κάνει το κάτι παραπάνω, του βγαίνει μπούμερανγκ. Αν κάνει τα απλά, θα παίζει περισσότερο».

Για το αν τα παιχνίδια τα κρίνουν οι παίκτες ή οι προπονητές: «Πιστεύω ότι τα παιχνίδια είναι πάντα των παικτών., Οι προπονητές δίνουν κάποιες κατευθύνσεις, αλλά, ιδίως τώρα, οι παίκτες είναι αυτοί που παίζουν και αυτοί τα κρίνουν».

 


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ