el
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ναδάλ – Μεντβέντεφ: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 30/01/2022

Το Australian Open έφτασε αισίως στο τέλος του και δυστυχώς για το ελληνικό κοινό, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν βρίσκεται στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ απέκλεισε τον Έλληνα τενίστα και έδωσε ραντεβού για την Κυριακή 30/01 το πρωί στις 10:30 με τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Ο Ρώσος επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που τον ήθελαν να είναι φαβορί κόντρα στον Τσιτσιπά και πήρε την πρόκριση με 3-1 σετ. Με το ίδιο σκορ επικράτησε και ο Ραφαέλ Ναδάλ του Ματέο Μπερετίνι, στον ημιτελικό που προηγήθηκε χρονικά.

Με 200+αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, 0% γκανιότα και ενισχυμένες αποδόσεις ο τελικός του Australian Open, κόντρα στον Ραφαέλ Ναδάλ και τον Ντανίλ Μεντβέντεφ γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικός!

 


Ναδάλ – Μεντβέντεφ: Ανάλυση & Παρουσίαση 30/01/2022

Τα δύο μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης -ειδικά από τη στιγμή που δεν έλαβε μέρος ο Νόβακ Τζόκοβιτς- έφτασαν στον τελικό του φετινού Australian Open.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ, μπορεί να βρίσκεται στο 35ο έτος της ηλικίας του, ωστόσο δεν έχει χάσει καθόλου από τη δυναμική του και το απαράμιλλο στυλ του, που τον καθιέρωσε στα κορτ κι αυτό φάνηκε και φέτος στο πρώτο Grand Slam της σεζόν!

Ο Ισπανός τέθηκε αντιμέτωπος στον πρώτο γύρο με τον Αμερικανό Μάρκος Ζιρόν (Νο. 66) και με συνοπτικές διαδικασίες νίκησε 3-0 και πήρε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο. Στη συνέχεια, αντίπαλός του ήταν ο Γερμανός, Γιανίκ Χάνφμαν.

Ο 30χρονος τενίστας είναι στο Νο. 126 και επίσης δεν μπόρεσε να φέρει ιδιαίτερη αντίσταση στον Ναδάλ. Ο 35χρονος Ισπανός νίκησε με 3-0 (6-2, 6-3, 6-4) και προκρίθηκε.

Κόντρα στον Κάρεν Χατσάνοφ είχε όμως την πρώτη του απώλεια. Ο 25χρονος Ρώσος που είναι στο Νο. 30 απέσπασε ένα σετ από τον αντίπαλό του. Βέβαια αυτό δεν κατέστη ικανό να αλλάξει ιδιαίτερα τις ισορροπίες του ματς και ο Ναδάλ επικράτησε με 3-1 (6-3, 6-2, 3-6, 6-1).

Στον τέταρτο γύρο του ο Ναδάλ αντιμετώπισε τον Αντριάν Μαναρινό. Ο 33χρονος Γάλλος, που βρίσκεται στο Νο. 69, δυσκόλεψε τον Ισπανό στο πρώτο σετ, αλλά τελικά το έχασε με 7-6 (16-14), ενώ τα επόμενα δύο ήταν τυπική διαδικασία με 6-2 και 6-2.

Στα προημιτελικά και κόντρα στον Καναδό Ντένις Σαποβάλοφ χρειάστηκε πέντε σετ. Πήρε τα δύο πρώτα με 6-3 και 6-4, αλλά έχασε τα επόμενα δύο με 6-4 και 6-3. Στο τέλος όμως σοβαρεύτηκε και με 6-3, πήρε το πέμπτο σετ και νίκησε με 3-2.

Πιο εύκολη ήταν η αποστολή του στα ημιτελικά κόντρα στον Μπερετίνι (Νο. 7) όπου νίκησε με 3-1 (6-3, 6-2, 3-6, 6-3).

 

Ο Μεντβέντεφ από την πλευρά του, αφού προσπέρασε τα εμπόδια των Λάακσονεν, Κύργιου, Φαν Ντε Ζάντσουλπ και Κρεσί, έφτασε πολύ κοντά στον αποκλεισμό, στον αγώνα των προημιτελικών κόντρα στον Φελίξ Οζέ Αλιασίμ.

Ο 21χρονος Καναδός Νο. 9 στην παγκόσμια κατάταξη μπήκε πολύ επιθετικά στο ματς, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Ρώσου και έφτασε να προηγείται με 2-0 στα σετ. Μάλιστα στο τρίτο κι ενώ ήταν 6-6 στα γκέιμ είχε την ευκαιρία να κάνει την υπέρβαση και να πάρει τη νίκη, όμως η απειρία του, του στοίχισε.

Δεν τα κατάφερε λοιπόν και ο Μεντβέντεφ αντέδρασε. Με τρομερή αντεπίθεση πήρε το σετ, αλλά και τα δύο επόμενα για να προκριθεί στα ημιτελικά τη διοργάνωσης.

 

Εκεί βρήκε τον Στέφανο Τσιτσιπά. Το πρώτο σετ ήταν μοιρασμένο, αλλά πήγε στο Ρώσο με 7-6. Ο Έλληνας τενίστας ανέβασε την απόδοσή του και πήρε το δεύτερο με 6-4.

Στην ανάπαυλα υπήρξε ένα μεγάλο σε ένταση επεισόδιο του Μεντβέντεφ με τον διαιτητή. Ο Ρώσος διαμαρτυρήθηκε, κατηγορώντας τον πατέρα του Τσιτσιπά, ότι συνεχώς δίνει οδηγίες στον Στέφανο. Μάλιστα μίλησε με πολύ άσχημες εκφράσεις προς τον διαιτητή, αν και στη συνέχεια απολογήθηκε για τη συμπεριφορά του.

medvedev2 novibetΤο επεισόδιο πάντως τον αφύπνισε, αφού ήταν καταιγιστικός στη συνέχεια και νίκησε τα δύο επόμενα με 6-4 και 6-1, για να πανηγυρίσει εν τέλει την πρόκριση στον τελικό.


Ναδάλ – Μεντβέντεφ: Στατιστικά & Προϊστορία 30/01/2022

  • Ο Ναδάλ μετράει 20 Grand Slam μέχρι στιγμής στην καριέρα του, όσα και οι Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ.
  • Ο Ισπανός θέλει όσο τίποτα λοιπόν τη νίκη στον τελικό της Κυριακής, ώστε να γίνει ο πρώτος που θα φτάσει τα 21!
  • Μόνο μία φορά έχει καταφέρει να πανηγυρίσει τη νίκη στο Australian Open και αυτή ήταν πριν από δώδεκα χρόνια, το μακρινό 2009!
  • Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ από την άλλη, έχει πάρει μόλις ένα major τίτλο. Αυτός ήταν πέρυσι στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν πανηγύρισε την κατάκτηση του US Open.
  • Το 2021 νίκησε και πάλι τον Τσιτσιπά στον ημιτελικό, αλλά ηττήθηκε στον τελικό από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.
  • Τέσσερις φορές έχουν έρθει αντιμέτωποι οι δύο φιναλίστ και ο Ναδάλ έχει τρεις νίκες έναντι μίας του Μεντβέντεφ.
  • Πάντως η μοναδική νίκη του Ρώσου είναι η πιο πρόσφατη χρονικά το 2020 στο ATP του Λονδίνου με σκορ 2-1 (3-6, 7-6, 6-3).
  • Ο Ναδάλ έχει ένα τρομερό ποσοστό νικών, το οποίο φτάνει στο 83,2% (!) με 1036 νίκες και 209 ήττες!
  • Ο Μεντβέντεφ στον αντίποδα είναι στο 69,8% μετά και την επικράτηση επί του Τσιτσιπά και μετράει 231 νίκες και 100 ήττες.
  • Επίσης ο Ρώσος έχει 13 τίτλους στην καριέρα από το 2014 που έγινε επαγγελματίας, ενώ ο Ναδάλ έχει 89 από το από το 2001 όταν κι άρχισε να παίζει επαγγελματικά τένις!

Ναδάλ – Μεντβέντεφ: Προγνωστικά 30/01/2022

Το γεγονός ότι το Australian Open είναι σε σκληρή επιφάνεια και σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας και την όρεξη που έχει για το πρώτο του Grand Slam καθιστά τον Ντανίλ Μεντβέντεφ ως το φαβορί για τη νίκη στον τελικό της διοργάνωσης σε απόδοση 1.55 στη Novibet.

Λογικά θα πάρει το πρώτο σετ, αλλά ο Ναδάλ δεν θα αφήσει το παιχνίδι να ξεφύγει. Η απόδοση για να πάρει ο Ισπανός το δεύτερο σετ είναι σε εξαιρετική τιμή στη Novibet την οποία βρίσκουμε στο 2.22

ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΕΤ, Ο ΝΑΔΑΛ ΘΑ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΟΥ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕΤ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ NOVIBET ΣΤΟ 2.22

Η επιμονή του Ισπανού να μην παρατάει τα γκέιμς, ακόμη κι αν φαίνεται ότι το σετ μπορεί να είναι χαμένο, είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία. Βρίσκουμε λοιπόν στη Novibet το πρώτο break αγώνα από τον Ναδάλ στο 2.35.

Ο ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ ΘΑ ΜΠΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΑΛΛΑ Ο ΝΑΔΑΛ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ BREAK. Η NOVIBET ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΟ 2.35

nadal2 novibet

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ