el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

NBA 2019-20: Το καλοκαίρι των μεγάλων μεταγραφών

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, οι Λος Αντζελες Λέικερς θεωρούνται εκ των μεγάλων φαβορί για την κατάκτηση του ΝΒΑ.

Σε αυτό συνέβαλλε η απόκτηση του κορυφαίου ψηλού στην Αμερική αυτή την εποχή, του Αντόνιο Ντέιβις από τη Νέα Ορλεάνη. Ο 25χρονος All star, θα πλαισιώσει στους «λιμνάνθρωπους» τον Λεμπρόν Τζέιμς και οι προσδοκίες που δημιουργούνται είναι πολύ υψηλές.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς φρόντισε, άλλωστε, να ανεβάσει τον πήχη από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η ανταλλαγή του Ντέιβις στους Λέικερς με αναφορά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ο Αντόνιο Ντέιβις είναι στο δρόμο για το Λ.Α. Πάμε να το πάρουμε αδερφέ μου. Είναι μόνο η αρχή».

Η είδηση της μεγάλης αυτής κίνησης δεν πέρασε ασχολίαστη ούτε από τον Μάτζικ Τζόνσον, ο οποίος πέρσι είχε το ρόλο του προέδρου στην ομάδα: «Σπουδαία δουλειά από την ιδιοκτήτρια, Τζίνι Μπας που έφερε τον Άντονι Ντέιβις στους Λέικερς. Οι Λέικερς επιστρέφουν στο κυνήγι του τίτλου. Συγχαρητήρια σε όλο τον οργανισμό. Ξέρω πως ο Λεμπρόν έχει ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό του τώρα. Το αγαπώ αυτό».

Για την απόκτηση του Ντέιβις από τη Νέα Ορλεάνη, οι Λέικερς παραχώρησαν τους Λόνζο Μπολ (γκαρντ), Μπράντον Ινγκραμ (φόργουορντ), Τζος Χαρτ (γκαρντ) και τρία νραφτ του πρώτου γύρου.

Οι 16 φορές πρωταθλητές του ΝΒΑ, συνεχίζουν την παράδοση που τους θέλει να διαθέτουν κορυφαίους ψηλούς. Ετσι, μετά τους Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, Καρίμ Αμντούλ Τζαμπάρ, Βλάντε Ντίβατς, Σακίλ Ο’ Νιλ και Πάου Γκασόλ, ο επόμενος κορυφαίος ψηλός της λίγκας θα αγωνίζεται στο Λος Αντζελες.

Επόμενη κίνηση ο Κέμπα Ουόκερ

Η ανταλλαγή του Ντέιβις ήταν η πρώτη μεγάλη κίνηση από τους Λέικερς και έπεται συνέχεια, αφού στοχεύουν να δημιουργήσουν την ομάδα που θα επιστρέψει στους τίτλους.

Η επόμενη κίνηση είναι η απόκτηση του Κέμπα Ουόκερ, ο οποίος μένει ελεύθερος από τους Σάρλοτ Χόρνετς και ο ίδιος φιλοδοξεί να αγωνιστεί σε μια ομάδα που μπορεί να του εξασφαλίσει πως θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα, προερχόμενος ο ίδιος από την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του (25.6 πόντοι, 5.9 ασίστ μ.ό.).

Image result for Κέμπα Ουόκερ

Ο Ουόκερ αγωνίζεται από το 2011 στη Σάρλοτ και μετά τη ρούκι χρονιά του είναι βασικός και αναντικατάστατος στην ομάδα της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο Μάικλ Τζόρνταν. Κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό για τον ίδιο, είναι πως εκτός από το μπάσκετ του αρέσει και ο χορός, έχοντας μάλιστα δώσει και παραστάσεις κατά το παρελθόν σε σόου στην τηλεόραση.

Όλα ανοιχτά για Σέλτικς και Ουόριορς

Όσο ευοίωνο μοιάζει το μέλλον για τους Λέικερς, τόσο δυσοίωνο δείχνει αυτή την εποχή για τους Μπόστον Σέλτικς. Ο Κάιρι Ιρβινγκ, όπως όλα δείχνουν, δεν θα ανανεώσει με τη Βοστώνη και ήδη τα σενάρια τον θέλουν είτε στο Λ.Α. είτε στους Μπρούκλιν Νετς, ενώ μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί πλέον και ο Αλ Χόρφορντ. Ο έμπειρος σέντερ φέρεται να έχει πρόταση για συμβόλαιο ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Image result for Αλ Χόρφορντ

Μεγάλο ερωτηματικό και το τι θα γίνει με τους Κέβιν Ντουράντ, Κλέι Τόμπσον και Ντεμάρκους Κάζινς στο Γκόλντεν Στέιτ, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα να θέλουν μόνο τον Τόμπσον να είναι αυτός που ανανεώνει.

Ως πιθανότερος προορισμός για τον Ντουράντ μοιάζει η Νέα Υόρκη. Σχετικά με τον Κάζινς, οι τραυματισμοί του τα δύο τελευταία χρόνια είναι λογικό να έχουν επηρεάσει και το κασέ του και η παραμονή του στους Ουόριορς μοιάζει πιο πιθανή από ό,τι το προηγούμενο διάστημα.

Πρώτη και καλύτερη περίπτωση παίκτη, είναι αυτή του Καουάι Λέοναρντ. Ο MVP των τελικών και πρωταθλητής με το Τορόντο, μπορεί να μείνει ελεύθερος. Ως πιθανότερο σενάριο μοιάζει να χρησιμοποιήσει την οψιόν στο συμβόλαιό του και να αγωνιστεί και τη νέα σεζόν στους Ράπτορς, αλλά με πολλές πιθανότητες παίζει και το σενάριο να συνεχίσει στο Λος Αντζελες και τους Κλίπερς.

Ο Λέοναρντ είχε σημειώσει κατά το παρελθόν πως προτιμά να είναι αυτός ο μοναδικός ηγέτης σε μία ομάδα, παρά να συνυπάρξει με άλλους.

Μπάτλερ αντί Πολ στο Χιούστον

Με ενδιαφέρον αναμένεται, τέλος, η περίπτωση των Χιούστον Ρόκετς, στους οποίους οδεύει προς την έξοδο ο Κρις Πολ.

Ο έμπειρος πλέι μέικερ δεν έχει βρει τον ρόλο του στην ομάδα (ελέω Χάρντεν) και το επόμενο διάστημα θα πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις. Οι Ρόκετς φέρεται να έχουν στην κορυφή της λίστας τους για να πλαισιώσουν τον Τζέιμς Χάρντεν τον Τζίμι Μπάτλερ που μένει ελεύθερος από τη Φιλαδέλφεια.

Image result for τζίμι μπάτλερ φιλαδέλφεια

Στο Μιλγουόκι, που τη νέα σεζόν θέλει να κάνει το παραπάνω βήμα, εκπνέει η συνεργασία με τον Κρις Μίντλετον. Ο Αμερικανός θα διεκδικήσει το μάξιμουμ συμβόλαιο, το οποίο οι Μπακς δείχνουν διατεθειμένοι να δώσουν και βρίσκονται σε επαφές για την αποχώρηση του Ερσάν Ιλιασόβα και Τόνι Σνελ ώστε να αδειάσουν χώρο στο μπάτζετ.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ