el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αφιέρωμα NBA (Ανατολή): Στόχοι & Προβλέψεις

Το ΝΒΑ επέστρεψε και μετά το μεγάλο αφιέρωμα στις ομάδες της Δύσης, αναλύουμε σήμερα τις ομάδες της Ανατολής.

ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ

atlanta_novibetgrΤι έκαναν πέρυσι: Ζόρικο το 2020 για τα «γεράκια», είδαν τη φούσκα του Ορλάντο από τις οθόνες τους, αφού ήταν ανάμεσα στις οχτώ ομάδες που δεν έλαβαν πρόσκληση. Υπήρξαν όμως και θετικά. Ο Τρέι Γιανγκ έγινε για πρώτη φορά All-Star και ο Τζον Κόλινς έκλεισε τη σεζόν με ρεκόρ καριέρας σε πόντους και ριμπάουντ. Οι Χοκς είναι πεπεισμένοι πλέον πως έχουν βρει μία δυάδα ανερχόμενων σταρ, πάνω στους οποίους θα χτίσουν τα επόμενα χρόνια.

Πάρε-Δώσε: Μπήκαν στην offseason με το μεγαλύτερο cap space και το εκμεταλλεύτηκαν φέρνοντας τους πολύπειρους Γκαλινάρι, Ρόντο και τον δεινό εκτελεστή Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Γενικά βελτίωσαν αισθητά το βάθος στο ρόστερ τους, αφού πήραν επίσης τον γκαρντ Κρις Νταν και επέλεξαν στο Νο.6 του draft τον Ονιέκα Οκόνγκβου (πάουερ φόργουορντ). Εκαναν προσθήκες ακόμη και στο τεχνικό επιτελείο βάζοντας δίπλα στον κόουτς Λόιντ Πιρς, τον πρώην κόουτς των Πέισερς, Νέιτ ΜακΜίλαν.

Τι λείπει: Αναμένεται να λείψει ως ένα βαθμό η χημεία. Η Ατλάντα πρόσθεσε πολλά νέα πρόσωπα, εννιά για την ακρίβεια, ωστόσο δεν είχε έναν κανονικό μήνα προετοιμασίας, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών με τον κορονοϊό. Ο χρόνος λοιπόν θα δείξει τι επίδραση θα έχει αγωνιστικά η έλλειψη εξοικείωσης μεταξύ των παικτών.

Πρώτη πεντάδα: Γιανγκ (29,6 πόντους), Κόλινς (21,6 πόντους), Καπέλα (13,9 πόντους), Μπογκντάνοβιτς (15,1 πόντους), Χουέρτερ (12,2 πόντους)

Παίκτες κλειδιά στον πάγκο: Ρόντο (7,1 πόντους), Γκαλινάρι (18,7 πόντους), Χάντερ (12,3 πόντους)

Στόχος: Τα βήματα της ενηλικίωσης πέρασαν για τους Χοκς. Πέρυσι ήταν στις πέντε χειρότερες ομάδες του ΝΒΑ σε άμυνα και επίθεση. Φέτος στόχος αναμφίβολα είναι τα πλέι οφ. Τα εξτρίμ makeover δεν είναι σίγουρο πως έχουν πάντα θετικά αποτελέσματα, ωστόσο τα «γεράκια» με τον Ρόντο ως μέντορα του Γιανγκ, ελπίζουν πως θα περάσουν στο επόμενο επίπεδο και θα αρχίσουν να έχουν ξανά ενεργό ρόλο στην Ανατολή.

Ρεκόρ τελευταίας 5ετίας

2019/20: 20-47
2018/19: 29-53
2017/18: 24-58
2016/17: 43-39
2015/16: 48-34

ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ

celtics_novibetgrΤι έκαναν πέρυσι: Επεσαν πάνω τους τρομερούς Χιτ κι έχασαν τους τελικούς της Ανατολής για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Παρότι λοιπόν φάνηκε να κάνουν βήματα προόδου αγωνιστικά, το φινάλε ήταν και πάλι πικρό.

Πάρε-Δώσε: Ο Χέιγουορντ αποτελεί παρελθόν. Οι Σέλτικς δεν κατάφεραν να επιτύχουν συμφωνία sign-and-trade, ωστόσο η αποχώρησή του, τους επέτρεψε να υπογράψουν τον Τρίσταν Τόμπσον για τη φροντ-λάιν τους. Εφεραν επίσης τον έμπειρο πλέι μέικερ Τζεφ Τιγκ για το δεύτερο ροτέισον. Η πιο σημαντική κίνηση πάντως ήταν η επέκταση στο συμβόλαιο του σταρ Τζέισον Τέιτουμ μέχρι το 2024/25.

Τι λείπει: Οι Σέλτικς διαθέτουν μία εκπληκτική τετράδα με τους Γουόκερ, Τέιτουμ, Μπράουν, Σμαρτ, όμως μετά τι; Πολλοί δεν είδαν με άσχημο μάτι την αποχώρηση του επιρρεπή σε τραυματισμούς Χέιγουορντ, ο οποίος πέρυσι έπαιξε μόνο σε πέντε από τα 17 παιχνίδια των πλέι οφ, ωστόσο όταν φεύγει ένας παίκτης 17,5 πόντων σίγουρα αφήνει κάποιο κενό. Γενικά, η Βοστώνη έχει θέμα με το βάθος στο ρόστερ της και μέτριες εναλλακτικές στον πάγκο.

Πρώτη πεντάδα: Γουόκερ (20,4 πόντους), Σμαρτ (12,9 πόντους), Μπράουν (20,3 πόντους), Τέιτουμ (23,4 πόντους), Τάις (9,2 πόντους).

Παίκτες κλειδιά στον πάγκο: Τόμπσον (12,0 πόντους), Τιγκ (10,9 πόντους), Ογελέγιε (3,4 πόντους).

Στόχος: Οι Σέλτικς με τη σούπερ πεντάδα τους θα βρεθούν ξανά στο Top5 σε άμυνα και επίθεση όπως πέρυσι και λογικά θα μπουν στην τετράδα της Ανατολής για 5η συνεχόμενη σεζόν. Τον Ιούλιο επίσης δεν αποκλείεται να είναι ξανά αυτοί που θα φτάσουν στον τελικό της περιφέρειάς τους, αν οι Τέιτουμ και Μπράουν συνεχίσουν να αγωνίζονται στους ίδιους ρυθμούς. Με τον Χέιγοουρντ όμως εκτός εξίσωσης και με ερωτηματικό μπροστά από την ετοιμότητα του Κέμπα Γουόκερ, μάλλον οι Κέλτες αναμένονται πιο εύθραυστοι φέτος.

Ρεκόρ τελευταίας 5ετίας

2019/20: 48-24
2018/19: 49-33
2017/18: 55-27
2016/17: 53-29
2015/16: 48-34

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ

brooklyn_novibetgrΤι έκαναν πέρυσι: Εμφανίστηκαν στο Ορλάντο με πολλές απουσίες και έπιασαν το ταβάνι τους μπαίνοντας στα πλέι οφ. Αναμενόμενος ο αποκλεισμός στον πρώτο γύρο από το Τορόντο. Πρακτικά η φούσκα χρησίμευσε για να δουν ποιοι παίκτες θα έχουν υποστηρικτικό ρόλο γύρω από τους δύο σταρ της ομάδας, Ιρβινγκ και Ντουράντ. Ο Κάρις ΛεΒερτ απέδειξε πως μπορεί να εξελιχθεί σε τρίτος πόλος σκοραρίσματος, κέρδος ασφαλώς και η εμφανής επιθετική βελτίωση του Τζάρετ Αλεν.

Πάρε-Δώσε: Τα πάντα μοιάζουν καινούρια στο Μπρούκλιν από τη στιγμή που ο Ντουράντ είναι επιτέλους έτοιμος να κάνει το ντεμπούτο του με τους Νετς, μετά το σοβαρό τραυματισμό του στους τελικούς της Δύσης με το Γκόλντεν Στέιτ, το 2019. Νέος επίσης προπονητής, ο οργανισμός αποφάσισε να κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον το πρότζεκτ δίνοντας τα κλειδιά στον Στιβ Νας, ο οποίος μαζί του έφερε τόσο τον Μάικ Ντ’ Αντόνι όσο και τον Αμάρε Στουνταμάιρ. Προσθήκες που δίνουν βάθος οι Τζεφ Γκριν και Λάντρι Σάμετ, μοναδική αξιοσημείωτη αποχώρηση ο Γκάρετ Τεμπλ.

Τι λείπει: Το ρόστερ τους μοιάζει γεμάτο και με τον Νας στο τιμόνι αναμένεται να παίξουν δυτικό μπάσκετ. Αυτό που λείπει είναι σιγουριά σε ότι αφορά στην ετοιμότητα του Ντουράντ και του Ιρβινγκ. Ο πρώτος έχει να παίξει επίσημο ματς 18 μήνες και ο δεύτερος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε μόνο σε 20 αγώνες. Από εκεί και πέρα εκφράζονται ερωτηματικά για το πώς θα προσαρμοστούν παίκτες όπως ο ΛεΒερτ και ο Ντινγουίντι, σε έναν νέο ρόλο με λιγότερο την μπάλα στα χέρια τους.

Πρώτη πεντάδα: Ιρβινγκ (27,4 πόντους), ΛεΒερτ (18,7 πόντους), Χάρις (14,5 πόντους), Ντουράντ (26,0 πόντους), Τζόρνταν (8,3 πόντους).

Παίκτες κλειδιά στον πάγκο: Αλεν (11,1 πόντους), Ντινγουίντι (20,6 πόντους), Γκριν (9,4 πόντους).

Στόχος: Αν ο Ντουράντ βρεθεί κοντά στο 90% του παλιού του εαυτού οι Νετς μπορεί να είναι ακόμη και διεκδικητές του τίτλου. Σε κάθε περίπτωση ξεχάστε το παλιό αντιεμπορικό Μπρούκλιν. Αυτή τη στιγμή έχουν στη σύνθεσή τους δύο παίκτες από το Τοπ10 της λίγκας και δεν είναι τυχαίο πως μόνο φέτος πήραν 19 παιχνίδια σε εθνική μετάδοση, όταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχαν συνολικά 15!

Ρεκόρ τελευταίας 5ετίας

2019/20: 35-37
2018/19: 42-40
2017/18: 28-54
2016/17: 20-62
2015/16: 21-61

ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ

charlotte_novibetgrΤι έκαναν πέρυσι: Εμειναν τέταρτη σερί σεζόν εκτός πλέι οφ και 13η στις τελευταίες 16. Γενικά ως οργανισμός έχουν εγκλωβιστεί σε μία λογική να κυνηγούν την όγδοη θέση, χωρίς να υπάρχει όραμα για κάτι παραπάνω και καμία ουσία σε αυτό που κάνουν, αφού ακόμη κι αν κάποια στιγμή τα καταφέρουν απλά θα αποχαιρετίσουν στον πρώτο γύρο.

Πάρε-Δώσε: Μεγάλη έκπληξη ότι υπέγραψαν ως free agent τον Γκόρντον Χέιγουορντ από τη Βοστώνη. Κορυφαία τους κίνηση ωστόσο ήταν το pick του ΛαΜέλο Μπολ (Νο.3) στα draft. Με αυτές τις δύο προσθήκες ελπίζουν πως έκαναν την αναβάθμιση που χρειάζονταν για να χτυπήσουν την πόρτα των πλέι οφ.

Τι λείπει: Ενας σέντερ της προκοπής και σίγουρα ένας μεγάλος σταρ. Ο Χέιγοουρντ είναι ένας ποιοτικος παίκτης, τα χρόνια όμως που έπαιζε ως All-Star έχουν παρέλθει. Επίσης είναι αμφίβολο αν θα δέσει δίπλα στους Γκράχαμ και Ροζίερ που ανέλαβαν το ηγετικό φορτίο μετά την αποχώρηση του Κέμπα Γουόκερ. Τουλάχιστον υπάρχει εμπιστοσύνη στον τεχνικό Τζέιμς Μπορέγκο, ότι μπορεί να χτίσει στον οργανισμό κουλτούρα νίκης, δεδομένου ότι θήτευσε στους Σπερς, δίπλα στον Γκρεγκ Πόποβιτς.

Πρώτη πεντάδα: Γκράχαμ (18,2 πόντους), Ροζίερ (18,0 πόντους), Ζέλερ (11,1 πόντους), Γουάσινγκτον (12,2 πόντους), Χέιγουορντ (17,5 πόντους).

Παίκτες κλειδιά στον πάγκο: Μπολ (ρούκι), Μπρίτζις (13,0 πόντους), Μπιγιόμπο (7,4 πόντους).

Στόχος: Αν αξίζει να βλέπεις τους Χόρνετς είναι διότι έχουν πολύ νεανική ομάδα και παίκτες με σημαντικά περιθώρια βελτίωσης. Με τον Μπολ μάλιστα αυτό το πρότζεκτ αποκτάει ακόμη μεγαλύτερη προοπτική. Η έλευση όμως του Χεϊγουορντ μαρτυράει μία προσπάθεια να πιεστούν καταστάσεις και να επιταχυνθεί η διαδικασία ανάπτυξης, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Γενικά, οι «σφήκες» μοιάζουν μπερδεμένες ανάμεσα στο τι θέλουν και τι πρέπει να κάνουν και αυτό συνήθως στο τέλος δεν είναι για καλό…

Ρεκόρ τελευταίας 5ετίας

2019/20: 23-42
2018/19: 39-43
2017/18: 36-46
2016/17: 36-46
2015/16: 48-34

ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ

bulls_novibetgrΤι έκαναν πέρυσι: Η τελευταία διετία ήταν καταστροφική για το Σικάγο. Το πλάνο ανοικοδόμησης απέτυχε παταγωδώς και τα καθίσματα του United Center ήταν άδεια πέρυσι πριν ακόμη έρθει η πανδημία. Η υπομονή ασφαλώς τελείωσε και οι αλλαγές σε τεχνικό (Τζίμι Μπόιλεν) και διοικητικό (Τζον Πάκσον, Γκαρ Φόρμαν) επίπεδο κρίθηκαν επιβεβλημένες.

Πάρε-Δώσε: Νέος διευθύνων σύμβουλος ο Αρτούρας Καρνισόβας, νέος γενικός διευθυντής ο Μαρκ Εβερσλι, νέος προπονητής ο Μπίλι Ντόνοβαν (πρώην Οκλαχόμα). Με τον Ντόνοβαν οι «ταύροι» διασφάλισαν ότι στον πάγκο τους θα έχουν έναν κανονικό κόουτς για πρώτη φορά μετά το 2015 και τον Τομ Τιμποντό. Στο No.4 του draft επέλεξαν τον σμολ φόργουορντ Πάτρικ Γουίλιαμς και έφεραν επίσης τον βετεράνο Γκάρετ Τεμπλ. Αδιάφορη ουσιαστικά offseason σε ό,τι αφορά στο ρόστερ τους.

Τι λείπει: Από τότε που έφυγε ο Τζίμι Μπάτλερ, το Σικάγο απουσιάζει από τα πλέι οφ και για την ακρίβεια δεν κατάφερε καν να κερδίσει πάνω από 30 ματς σε μία σεζόν. Στο Σικάγο πιστεύουν ότι το ρόστερ έχει δυνατότητες και ότι έφταιγε το management. Υπάρχουν όμως και αυτοί που θεωρούν πως οι Μπουλς απλά ζουν σε μία ψευδαίσθηση ελπίζοντας ότι εκκολάπτουν νέους σταρ. Σε κάθε περίπτωση παίκτες όπως ο Κόμπι Γουάιτ, ο Γουέντελ Κάρτερ Τζούνιορ και ο Λάουρι Μάρκανεν έχουν να αποδείξουν πολλά πράγματα.

Πρώτη πεντάδα: Γουάιτ (13,2 πόντους), ΛαΒιν (25,5 πόντους), Κάρτερ Τζούνιορ (11,3 πόντους), Μάρκανεν (14,7 πόντους), Γιανγκ (10,3 πόντους).

Παίκτες κλειδιά στον πάγκο: Τεμπλ (10,3 πόντους), Σατοράνσκι (9,9 πόντους), Γουίλιαμς (ρούκι).

Στόχος: Μετά από δύο σερί σεζόν όπου έπαιξαν κάκιστο μπάσκετ φαίνεται πως φέτος επιστρέφει τουλάχιστον η ελπίδα. Τα παλιά «αφεντικά» έκαναν στην άκρη, το ρόστερ θεωρητικά έχει ταλέντο και βασικός στόχος είναι η βελτίωση ορισμένων νεαρών παικτών. Γενικά, οι αποφάσεις που πάρθηκαν μάλλον κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και αυτό δημιουργεί ένα αισιόδοξο κλίμα, παρότι οι άμεσοι ανταγωνιστές των «ταύρων» στην Ανατολή ενισχύθηκαν περισσότερο, επομένως ακόμη και το play-in tournament (μπαράζ εισόδου στα πλέι οφ) μοιάζει μακρινό.

Ρεκόρ τελευταίας 5ετίας

2019/20: 22-43
2018/19: 22-60
2017/18: 27-55
2016/17: 41-41
2015/16: 42-40

ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ

cavaliers_novibetgrΤι έκαναν πέρυσι: Ξεκίνησαν με τεχνικό τον Τζον Μπεϊλέιν, ο οποίος ήρθε με μπόλικα παράσημα από το κολεγιακό, ωστόσο το πείραμα δεν δούλεψε και τον Φεβρουάριο αποτέλεσε παρελθόν. Τα ηνία ανέλαβε ο Μπίκερσταφ, ο οποίος όμως καθοδήγησε τους Καβς πέρυσι μόλις σε 11 ματς καθώς στη συνέχεια έσκασε η διακοπή λόγω Covid-19. Γενικά αδιάφορη σεζόν, με πολλές ήττες και φρικτή αμυντική συμπεριφορά.

Πάρε-Δώσε: Πολύ μικρές διαφοροποιήσεις. Καλή κίνηση στα draft ο Ισαάκ Οκόρο (Νο.5), είχαν ανάγκη έναν φόργουορντ με καλό μέγεθος να βοηθήσει στο αμυντικό κομμάτι. Κανείς δεν δάκρυσε για τη φυγή του Τρίσταν Τόμπσον…

Τι λείπει: Ταυτότητα. Αυτή τη σεζόν οι Καβαλίερς θα πρέπει να προσδιορίσουν τι ακριβώς είναι και πού βαδίζουν. Γενικά το Κλίβελαντ χωρίς τον Λεμπρόν Τζέιμς αδυνατεί να βρει βηματισμό και να δημιουργήσει κάτι που να έχει μέλλον.

Πρώτη πεντάδα: Σέξτον (20,8 πόντους), Πόρτερ Τζούνιορ (10,0 πόντους), Ντράμοντ (17,7 πόντους), Οκόρο (ρούκι), Λοβ (17,6 πόντους)

Παίκτες κλειδιά στον πάγκο: Νανς (10,1 πόντους), Οσμάν (11,0 πόντους), Γκάρλαντ (12,3 πόντους).

Στόχος: Ο Μπίκερσταφ αναμένεται να δουλέψει σκληρά θέλοντας να αρπάξει την ευκαιρία. Για ακόμη μία σεζόν όμως η λέξη νίκη θα είναι δυσεύρετη. Υπάρχουν επίσης πολλά ερωτηματικά γύρω από τα δύο βαριά συμβόλαια των Ντράμοντ και Λοβ. Μεγαλύτερη πρόκληση η εξέλιξη των αρκετών νεαρών παικτών που έχουν όπως οι Γκάρλαντ, Σέξτον, Πόρτερ, Γουάιντλερ.

Ρεκόρ τελευταίας 5ετίας

2019/20: 19-46
2018/19: 19-63
2017/18: 50-32
2016/17: 51-31
2015/16: 57-25

ΝΤΙΤΡΟΪΤ ΠΙΣΤΟΝΣ

pistons_novibetgrΤι έκαναν πέρυσι: Πάλι υπήρχαν απλά για να συμπληρώνουν την Ανατολή. Στις τελευταίες 12 σεζόν μόνο μία φορά το ρεκόρ τους έχει ξεπεράσει το 50% και μόνο δύο μπήκαν στα πλέι οφ για να αποκλειστούν στον πρώτο γύρο με 4-0.

Πάρε-Δώσε: Πρακτικά πρόκειται για μεταβατική σεζόν. Μόλις τέσσερις παίκτες (Μπλέικ Γκρίφιν, Σεκού Ντουμπούγια, Σβι Μίκχαλιουκ, Ντέρικ Ρόουζ) από το περσινό ρόστερ παρέμειναν στην ομάδα. Ο νέος GM, Τρόι Γουίβερ ουσιαστικά έχει βάλει μπροστά ένα καινούριο πλάνο ανοικοδόμησης, το οποίο ξεκινάει με τον αριστερόχειρα Κίλιαν Χέις (Νο.7 στο draft). Τα «πιστόνια» δείχνουν αποφασισμένα να επενδύσουν για πρώτη φορά σοβαρά σε έναν πόιντ-γκαρντ μετά τον Μπράντον Νάιτ. Από εκεί πέρα προστέθηκε ο φόργουορντ Τζέραμι Γκραντ, ο οποίος άφησε το Ντένβερ για μία ομάδα χωρίς στόχους και εκ των πραγμάτων θα πρέπει να δικαιολογήσει το παχυλό συμβόλαιο των 20 εκατ. ευρώ που υπέγραψε!

Τι λείπει: Λάμψη. Μίζερη πόλη, μίζερος οργανισμός. Ακόμη και ο σταρ της ομάδας, Γκρίφιν, παρότι έχει λάβει τρομερή στήριξη από την ομάδα, έχει χλομιάσει τα χρόνια που βρίσκεται εκεί. Από εκεί και πέρα είναι δεδομένο πως λείπει και η χημεία με τόσα νέα πρόσωπα.

Πρώτη πεντάδα: Χέις (ρούκι), Ράιτ (6,9 πόντους), Πλάμλι (7,2 πόντους), Γκραντ (12,0 πόντους), Γκρίφιν (15,5 πόντους).

Παίκτες κλειδιά στον πάγκο: Ρόουζ (18,1 πόντους), Μίκχαλιουκ (9,0 πόντους), Ντουμπούγια (6,4 πόντους).

Στόχος: Το διακύβευμα δεν θα είναι οι νίκες, αλλά να στηριχθούν οι νεαροί παίκτες του ρόστερ (Ντουμπούγια, Χέις, Μίκχαλιουκ) για να αρχίσει η ομάδα να αποκτάει μία νέα κουλτούρα. Βασικός στόχος άλλωστε είναι το draft του 2021, που αναμένεται πολύ πιο πλούσιο κι εκεί οι Πίστονς θα στοχεύσουν σε μία δυνατή επιλογή στο 2-3.

Ρεκόρ τελευταίας 5ετίας

2019/20: 20-46
2018/19: 41-41
2017/18: 39-43
2016/17: 37-45
2015/16: 44-38

ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΪΣΕΡΣ

pacers_novibetgrΤι έκαναν πέρυσι: Οι τραυματισμοί ήταν μία βάσιμη δικαιολογία που δεν κατάφεραν να τρυπήσουν το ταβάνι τους και περιορίστηκαν απλά στη συμμετοχή στα πλέι οφ γνωρίζοντας εκεί τον αποκλεισμό από τους Χιτ. Πέρυσι σε ολόκληρη τη σεζόν η αρχική τους πεντάδα έπαιξε μαζί μόνο 86 λεπτά… Κρατούν σε κάθε περίπτωση την εκτόξευση του Γουόρεν στη φούσκα, ο οποίος υπήρχαν στιγμές που έμοιαζε με… Λέοναρντ στο Ορλάντο.

Πάρε-Δώσε: Ο GM Κέβιν Πρίτσαρντ έκρινε πως πρέπει να στηρίξει το ρόστερ που βγήκε πέρυσι 4ο στην Ανατολη, στην κανονική περίοδο. Το μάρμαρο πλήρωσε συνεπώς ο Νέιτ ΜακΜίλαν (3-16 ρεκόρ στα πλέι οφ), ένας κόουτς παλιά κοπής, που αρνούνταν πεισματικά να ακολουθήσει το ρεύμα «σουτάρω ολοένα και περισσότερα τρίποντα». Αυτό αναμένεται να αλλάξει με τον νέο τεχνικό Νέιτ Μπιόρκγκρεν (πρώην βοηθός του Νερς στο Τορόντο).

Τι λείπει: Τα ερωτηματικά επικεντρώνονται κυρίως στην ετοιμότητα κομβικών παικτών, που προέρχονται από τραυματισμούς. Πώς θα επιστρέψουν οι Ντομάντας Σαμπόνις και Τζέρεμι Λαμπ (έκτος); Ο Ολαντίπο θα βρει επιτέλους τη φόρμα του μετά τον τραυματισμό του ή θα εμφανιστεί ξανά επιφυλακτικός όπως στη φούσκα; Επίσης ο Μπιόρκγκρεν, που σκοπεύει να αλλάξει άρδην το αγωνιστικό στιλ, θα καταφέρει να περάσει άμεσα τη φιλοσοφία του;

Πρώτη πεντάδα: Μπρόγκτον (16,5 πόντους), Ολαντίπο (14,5 πόντους), Τέρνερ (12,1 πόντους), Γουόρεν (19,8 πόντους), Σαμπόνις (18,5 πόντους).

Παίκτες κλειδιά στον πάγκο: Τζάστιν Χολιντέι (8,3 πόντους), Ααρον Χολιντέι (9,5 πόντους), ΜακΝτέρμοτ (10,3 πόντους).

Στόχος: Οι Πέισερς στοχεύουν φέτος να εκμοντερνιστούν. Περισσότερο τρίποντο, περισσότερη κίνηση και σαφώς λιγότερο παιχνίδι στο mid-range. Μετά από πολύ καιρό ακούγονται λέξεις στην Ιντιάνα όπως καινοτομία και διασκέδαση. Ο οργανισμός ποντάρει στον Μπιόρκγκρεν ελπίζοντας ότι φέτος θα κάνει ένα βήμα παραπάνω ως τα ημιτελικά της Ανατολής έστω κι αν ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί αισθητά.

Ρεκόρ τελευταίας 5ετίας

2019/20: 45-28
2018/19: 48-34
2017/18: 48-34
2016/17: 42-40
2015/16: 45-37

ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ

heat_novibetgrΤι έκαναν πέρυσι: Ξεδίπλωσαν τη λεγόμενη «Χιτ κουλτούρα», που καλλιεργεί εδώ και δεκαετίες ο πρόεδρος Πατ Ράιλι και αναδείχθηκαν δικαίως πρωταθλητές Ανατολής. Στους τελικούς με τους Λέικερς οι ανάσες στέρεψαν, πάλευαν με τους τραυματισμούς (Ντράγκιτς, Αντεμπάγιο), παρόλα αυτά βροντοφώναξαν πως τρέχουν ένα πρότζεκτ έτοιμο για δαχτυλίδι!

Πάρε-Δώσε: 12 παίκτες από τους περσινούς τελικούς είναι ξανά στο ρόστερ των Χιτ. Πρακτικά μιλάμε για την ίδια ομάδα. Νέα πρόσωπα μόνο ο βετεράνος Μορίς Χάρκλες, ο πολύπειρος Εϊβερι Μπράντλεϊ και ο ρούκι Πρίσιους Ατσιούβα (Νο. 20). Ολοι τους ταιριάζουν απόλυτα στη φιλοσοφία του Ράιλι, που θέλει παίκτες εργάτες με σκληρή προσωπικότητα, έτοιμοι να θυσιάσουν το σώμα τους για το κοινό καλό. Μεγαλύτερη κίνηση στην offseason ασφαλώς το max συμβόλαιο στον Αντεμπάγιο και η νέα συμφωνία με τον Ντράγκιτς, ο οποίος δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει στη μέση τη δουλειά που άρχισε πέρυσι με τον Μπάτλερ. Κυριότερη απώλεια ο έμπειρος Κράουντερ, που είχε δέσει καλά στο παιχνίδι των Χιτ.

Τι λείπει: Δεν υπάρχει κάτι που να τους κρατάει πίσω. Ο Ερικ Σπέλστρα, παρότι συνεχίζουν να τον υποτιμούν εγκληματικά, κατέχει την τεχνογνωσία του «γίνομαι πρωταθλητής», ενώ το μίγμα έμπειρων και νεαρών, ταλαντούχων παικτών έχει δοκιμαστεί με επιτυχία. Το Μαϊάμι έχει ό,τι χρειάζεται για να παραμείνει στην κορυφή της Ανατολής, με στρωμένο μάλιστα το μέλλον του.

Πρώτη πεντάδα: Μπάτλερ (19,9 πόντους), Ντράγκιτς (16,2 πόντους), Αντεμπάγιο (15,9 πόντους), Ρόμπινσον (13,5 πόντους), Χάρκλες (5,8 πόντους).

Παίκτες κλειδιά στον πάγκο: Χίρο (13,5 πόντους), Ναν (15,3 πόντους), Ιγκουοντάλα (4,6 πόντους).

Στόχος: Οι Χιτ με τις εμφανίσεις τους στο Ορλάντο κέρδισαν το σεβασμό όλων μα το κυριότερο έμαθαν καλύτερα τον εαυτό τους και διαπίστωσαν ότι μπορούν να φτάσουν ως την κορυφή. Ο Τζίμι Μπάτλερ σηκώνει επαρκώς το βάρος του ηγέτη. Ο Αντεμπάγιο είναι πλέον All-Star. Οι Χίρο, Ρόμπινσον «πυροβολούν» κατά βούληση και ο Σπέλστρα, παρότι σπάνια συμπεριλαμβάνεται στις συζητήσεις για τους κορυφαίους προπονητές, δουλεύει με τρομερή μεθοδικότητα.

Ρεκόρ τελευταίας 5ετίας

2019/20: 44-29
2018/19: 39-43
2017/18: 44-38
2016/17: 41-41
2015/16: 48-34

ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ

bucks_novibetgrΤι έκαναν πέρυσι: Οι βλέψεις τίτλου για δεύτερη κολλητή σεζόν διαψεύστηκαν. Ολα πήγαιναν πρίμα μέχρι τη διακοπή. Ολα άλλαξαν στη φούσκα του Ορλάντο μετά την επιστροφή από το break λόγω του κορονοϊού. Εκεί τα «ελάφια» έκαναν ρεκόρ 8-10, η νίκη έπαψε πλέον να είναι συνήθεια και στον ημιτελικό της Ανατολής με τον Γιάννη πληγωμένο υπέκυψαν στην τρίποντη καταιγίδα του Μαϊάμι.

Πάρε-Δώσε: Αλλαξε σε πολύ μεγάλο βαθμό το supporting cast του Γιάννη. Εφυγαν Μπλέντσο, Μάθιους, Ιλιασόβα, Ρόμπιν Λόπες, Γουίλιαμς, Κόρβερ, ήρθαν Γκρεγκ, Φορμπς, Πόρτις, Ογκουστιν. Κυρίως όμως ήρθε ο Τζρου Χολιντέι. Ενας two-way παίκτης, που σίγουρα αποτελεί σημαντική αναβάθμιση στον άσο συγκριτικά με τον Μπλέντσο και θεωρητικά μπορεί να κουμπώσει γάντι δίπλα στον Αντετοκούνμπο και τον Μίντλεντον. Παρόλα αυτά, η offseason των «ελαφιών» άφησε στο τέλος μία αίσθηση ανεκπλήρωτου λόγω της υπόθεσης του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, τον οποίο το Μιλγουόκι δεν είχε δικαίωμα να προσεγγίσει με συνέπεια ο παίκτης να καταλήξει τελικά στην Ατλάντα, ενώ το deal αρχικά εμφανίζονταν τελειωμένο.

Τι λείπει: Αλλαξαν πρόσωπα, αναμένεται να αλλάξουν τακτική, αυτό όμως που μετράει είναι να αλλάξουν το τελικό αποτέλεσμα. Οι Μπακς οφείλουν να αποδείξουν ότι δεν είναι μόνο ένα σύνολο παικτών γύρω από τον Γιάννη, που σουτάρουν καλά από το τρίποντο. Πρέπει να διατρανώσουν χαρακτήρα νικητή και να εμφανιστούν πνευματικά έτοιμοι όταν καίει η μπάλα. Αγωνιστικά, αν έρχονταν κι ο Μπογκντάνοβιτς το παζλ θα έμοιαζε τέλειο, δεδομένου ότι ο Ντι Βιντσέντσο δεν μπορεί να θεωρηθεί το ονειρικό γκαρντ για μία ομάδα, που θεωρεί εαυτό επίδοξη πρωταθλήτρια. Λείπει επίσης το σουτ από τον Γιάννη. Αν ο σούπερ σταρ των Μπακς βελτιώσει το παιχνίδι με πρόσωπο και το mid-range σουτ, τότε η επίθεση του Μιλγουόκι θα αλλάξει… διάσταση.

Πρώτη πεντάδα: Τζρου Χολιντέι (19,1 πόντους), Ντι Βιντσέντσο (9,2 πόντους), Μπρουκ Λόπες (12,0 πόντους), Μίντλεντον (20,2 πόντους), Αντετοκούνμπο (29,5).

Παίκτες κλειδιά στον πάγκο: Πόρτις (10,1 πόντους), Γκρεγκ (5,4 πόντους), Ογκουστιν (10,5 πόντους).

Στόχος: Το front office (Χορστ), έστω και με την αστοχία του Μπογκντάνοβιτς έκανε τη δουλειά του, ο Αντετοκούνμπο υπέγραψε super max συμβόλαιο και οι Μπακς μπορούν να σχεδιάσουν το μέλλον τους με σιγουριά. Τώρα λοιπόν η μπάλα περνάει στο γήπεδο του Μπουντεχόλτσερ. Τα «ελάφια» εδώ και μία διετία είναι η κορυφαία ομάδα της regular season, όμως ο κόουτς Bud ακόμη δεν έχει βρει τις απαντήσεις στην postseason. Μπορεί ήδη να έχει μείνει στην ιστορία ως ένας εκ των κορυφαίων προπονητών που έχουν καθίσει στον πάγκο του Μιλγουόκι, ωστόσο έχοντας τον MVP της λίγκας στα χέρια του, οτιδήποτε λιγότερο από το πρωτάθλημα στην Ανατολή θα θεωρηθεί αποτυχία.

Ρεκόρ τελευταίας 5ετίας

2019/20: 56-17
2018/19: 60-22
2017/18: 44-38
2016/17: 42-40
2015/16: 33-49

ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ

knicks_novibetgrΤι έκαναν πέρυσι: Για έκτη διαδοχική σεζόν βρέθηκαν στις τελευταίες πέντε θέσεις της Ανατολής. Μοναδική παρηγοριά πως βελτίωσαν ελαφρώς το ρεκόρ τους συγκριτικά με πρόπερσι, που είχαν το χειρότερο σε όλο το ΝΒΑ. Κέρδος ο Μίτσελ Ρόμπινσον, ο οποίος έδειξε ότι έχει το ταλέντο να εξελιχθεί σε πολύτιμο εργαλείο και στις δύο πλευρές.

Πάρε-Δώσε: Οι βασικές αλλαγές έγιναν σε διοικητικό και τεχνικό επίπεδο. GM προσλήφθηκε ο πρώην ατζέντης Λέον Ρόουζ, ενώ την τεχνική ηγεσία ανέλαβε, ο πρώην κόουτς των Μπουλς και των Τίμπεργουλβς, Τομ Τιμποντό. Κορυφαίο τους pick στο draft ο πάουερ φόργουορντ Ομπι Τόπιν (Νο.8). Εφεραν ως συνήθως και μερικούς φθηνούς free agents για συμπλήρωμα, έφυγαν κάποια short contracts βετεράνων που πέρασαν και δεν ακούμπησαν.

Τι λείπει: Συγκεκριμένη κατεύθυνση. Οι Νικς έχουν εξελιχθεί σε έναν από τους πιο απωθητικούς οργανισμούς στο ΝΒΑ, επομένως πέρα από το αγωνιστικό το πιο σημαντικό είναι να δημιουργήσουν ένα ελκυστικό περιβάλλον, που θα μπορεί να αναπτύσσει νεαρούς παίκτες. Αυτό θα τους βοηθήσει στο μέλλον για να προσελκύσουν και μεγάλους σούπερ σταρ, δεδομένου άλλωστε ότι έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο χώρο στο salary cap εν όψει της ερχόμενης free agency.

Πρώτη πεντάδα: Πέιτον (10 πόντους), Μπερκς (15,0 πόντους), Μπάρετ (14,3 πόντους), Ραντλ (19,5 πόντους), Νόελ (7,4 πόντους).

Παίκτες κλειδιά στον πάγκο: Μπούλοκ (8,1 πόντους), Ρίβερς (8,8 πόντους), Ρόμπινσον (9,7 πόντους).

Στόχος: Αν δεν τερματίσουν τελευταίοι στην Ανατολή θα είναι επιτυχία. Πρακτικά θα κοιτάξουν να εξελίξουν τους νεαρούς τους παίκτες (Μπάρετ, Ρόμπινσον, Κνοξ, Ντιλικινά, Σμιθ Τζούνιορ) και θα αποφανθούν σε ποιους μπορούν να στηριχθούν στο μέλλον και ποιοι απλά ανήκουν στην κατηγορία  των γυρολόγων.

Ρεκόρ τελευταίας 5ετίας

2019/20: 21-45
2018/19: 17-65
2017/18: 29-59
2016/17: 31-51
2015/16: 32-50

ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ

magic_novibetgrΤι έκαναν πέρυσι: Με τα προβλήματα τραυματισμών που είχαν, ότι κατάφεραν να φτάσουν στα πλέι οφ και μάλιστα να πάρουν παιχνίδι από τους Μπακς στον πρώτο γύρο αποτελεί υπέρβαση. Σίγουρα τα εύσημα πάνε στον Στιβ Κλίφορντ, που με περιορισμένες επιλογές παίρνει πάντα το καλύτερο δυνατό από το ρόστερ του.

Πάρε-Δώσε: Δεν κατάφεραν να κάνουν κάποιο σημαντικό trade που θα τους άλλαζε εμφανώς επίπεδο. Καλύτερή τους κίνηση η επιλογή του Κόυλ Αντονι στο Νο.16 του draft, ενός σκόρινγκ πόιντ-γκαρτ που επιλέχθηκε για να βοηθήσει με το περιφερειακό του σουτ. Εσωτερική προσθήκη ο Τσούμα Οκέκε (φόργουορντ), που ήταν επιλογή πρώτου γύρου πέρυσι, ωστόσο έχασε όλη τη χρονιά λόγω ρήξης χιαστού. Πιο χτυπητή αποχώρηση αυτή του Ντι Τζέι Ογκουστιν.

Τι λείπει: Ενας άνεμος ανανέωσης. Ο Νίκολα Βούτσεβιτς είναι εννιά χρόνια στο Ορλάντο, ο Εβάν Φουρνιέ επτά και ο Ααρον Γκόρντον επίσης επτά. Η ίδια συνταγή έχει δοκιμαστεί πολλάκις και το αποτέλεσμα δεν αλλάζει: Στην καλύτερη περίπτωση οι Μάτζικ θα φτάσουν ως τον πρώτο γύρο των πλέι οφ. Από εκεί και πέρα η απουσία του πολλά υποσχόμενου Ισαακ, που αναρρώνει από σοβαρό τραυματισμό σίγουρα θα κοστίσει, ενώ παραμένει ερωτηματικό το τρίποντο, τομέας που το Ορλάντο πέρυσι ήταν απογοητευτικό (6η χειρότερη ομάδα στη λίγκα).

Πρώτη πεντάδα: Φουλτς (12,1 πόντους), Φουρνιέ (18,5 πόντους), Ενις (8,5 πόντους), Βούτσεβιτς (19,6 πόντους), Γκόρντον (14,4 πόντους).

Παίκτες κλειδιά στον πάγκο: Ρος (14,7 πόντους), Κάρτερ-Ουίλιαμς (7,2 πόντους), Αντονι (ρούκι).

Στόχος: Δεν τάραξαν τα νερά στην offseason, ίσως το κάνουν πριν το deadline αν δουν ότι πάνε να χάσουν το στόχο των πλέι οφ. Σε γενικές γραμμές πάντως έχουν μία τίμια ομάδα και έναν τίμιο προπονητή και λογικά θα τερματίσουν τουλάχιστον δέκατοι, δηλαδή μέσα στο play-in tournament (μπαράζ για την είσοδο στα πλέι οφ).

Ρεκόρ τελευταίας 5ετίας

2019/20: 33-40
2018/19: 42-40
2017/18: 25-57
2016/17: 29-53
2015/16: 35-47

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΣΙΞΕΡΣ

sixers_novibetgrΤι έκαναν πέρυσι: Για μία ομάδα που το 2019 ήταν μία κατοχή μακριά από τους τελικούς της Ανατολής, σίγουρα ήταν πισωγύρισμα το περσινό κάζο με τον αποκλεισμό από τους Σέλτικς με σκούπα στον πρώτο γύρο. Πολλοί θα πουν ότι έφταιξε η απουσία του Μπεν Σίμονς. Σε κάθε περίπτωση όμως, ακόμη και πλήρεις οι Σίξερς πέρυσι δεν έπαιξαν ποτέ σύμφωνα με τις δυνατότητές τους και σίγουρα φάνηκε ότι ξόδεψαν χρήματα το καλοκαίρι του 2019 χωρίς αντίκρισμα.

Πάρε-Δώσε: Οι αλλαγές ήταν αναπόφευκτες μετά την περσινή παταγώδη αποτυχία. Ο Μπρετ Μπράουν απολύθηκε και στη θέση του ήρθε ο Ντοκ Ρίβερς, μόλις τρεις μέρες μετά τη λύση της συνεργασίας του με τους Κλίπερς.ΕΈναν μήνα μετά οι Σίξερς προσέλαβαν για πρόεδρο τον Ντάριλ Μόρεϊ (έφυγε από το Χιούστον), ο οποίος πρακτικά καπέλωσε τον GM, Ελτον Μπραντ. Ο Μόρεϊ έπιασε κατευθείαν δουλειά και έστειλε σε trade τους Χόρφορντ, Ρίτσαρντσον για να φέρει τους Ντάνι Γκριν και Σεθ Κάρι, δύο παίκτες με σταθερό περιφερειακό σουτ. Νέο πρόσωπο και ο πρωταθλητής με τους Λέικερς, Ντουάιτ Χάουαρντ.

Τι λείπει: Η αδυναμία του Σίμονς στο τρίποντο τον οδηγεί κυρίως σε παιχνίδι κοντά στη ρακέτα και ως εκ τούτου ο Εμπίντ για να μην τρακάρουν «μεταμορφώνεται» πολλές φορές σε περιφερειακό. Αυτό το fit είναι το βασικό πρόβλημα των Σίξερς. Αν ο Ντοκ Ρίβερς καταφέρει να το λύσει, τότε όλα καλά. Σε κάθε περίπτωση, ο Μόρεϊ γνωρίζοντας την αδυναμία του Σίμονς στο σουτ φρόντισε να φέρει δύο σουτέρ (Γκριν, Κάρι).

Πρώτη πεντάδα: Σίμονς (16,4 πόντους), Σεθ Κάρι (12,4 πόντους), Γκριν (8,0 πόντους), Χάρις (19,6 πόντους), Εμπίντ (23, πόντους).

Παίκτες κλειδιά στον πάγκο: Χάουαρντ (7,5 πόντους), Μίλτον (9,4 πόντους), Σκοτ (6,0 πόντους).

Στόχος: Αν ο Εμπίντ παραμείνει υγιείς και αρχίσει να παίζει περισσότερο στο ζωγραφιστό άμεσα οι Σίξερς θα είναι καλύτεροι από πέρυσι. Παρότι λοιπόν υπάρχουν πολλοί μνηστήρες της κορυφής στην Ανατολή, κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τη Φιλαδέλφεια, η οποία ακόμη και πέρυσι με τα προβλήματά της κατάφερε να κάνει ορισμένες εντυπωσιακές νίκες στην έδρα της.

Ρεκόρ τελευταίας 5ετίας

2019/20: 43-30
2018/19: 51-31
2017/18: 52-30
2016/17: 28-54
2015/16: 10-72

ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ

raptors_novibetgrΤι έκαναν πέρυσι: Μολονότι ο Καουάι Λέοναρντ έφυγε μετά την κατάκτηση του τίτλου το 2019 οι Ράπτορς παρέμειναν απόλυτα ανταγωνιστικοί, βασιζόμενοι στην άμυνα και στη συνοχή τους. Βέβαια, όταν ήρθαν τα δύσκολα στον ημιτελικό της Ανατολής με τη Βοστώνη τους έλειψε η επίθεση, καθώς ο Πασκάλ Σιακάμ σίγησε στο Ορλάντο.

Πάρε-Δώσε: Ακόμη δύο σημαντικά μέλη από το πρωτάθλημα του 2019 πήραν τις βαλίτσες τους και πήγαν στο Λος Αντζελες. Μαρκ Γκασόλ και Σερτζ Ιμπάκα άφησαν μία τεράστια τρύπα στο «5», την οποία θα προσπαθήσουν να κλείσουν οι νεοφερμένοι Αρον Μπέινς και Αλεξ Λεν, μαζί με τη συνδρομή του Κρις Μπουσέρ.

Τι λείπει: Τους λείπει ο go-to-guy παίκτης όταν κολλούν στην επίθεση. Ο Σιακάμ πέρυσι φάνηκε πως δεν ήταν σε θέση να μπει στα παπούτσια του Λέοναρντ και ότι ακόμη χρειάζεται πολλή δουλειά για να ανεβάσει το επιθετικό του παιχνίδι. Από την άλλη ο Κάιλ Λόουρι κλείνει τα 35 και πλέον η απόδοσή του νομοτελειακά θα αρχίσει να φθίνει.

Πρώτη πεντάδα: Λόουρι (19,4 πόντους), ΦανΦλιτ (17,6 πόντους), Ανουνόμπι (10,6 πόντους), Σιακάμ (22,9 πόντους), Μπέινς (11,5 πόντους).

Παίκτες κλειδιά στον πάγκο: Μπουσέρ (6,6 πόντους), ΜακΚο (4,6 πόντους), Πάουελ (16,0 πόντους).

Στόχος: Παρά την αποχώρηση των Γκασόλ και Ιμπάκα, που θα έχει αντίκτυπο στο σεταρισμένο τρόπο παιχνιδιού του Νικ Νερς, το Τορόντο εκτός απροόπτου θα βρίσκεται ξανά κοντά στις κορυφαίες θέσεις της Ανατολής. Οι Ράπτορς δεν θα… πεθάνουν κιόλας αν δεν καταφέρουν φέτος να πάνε μακριά στα πλέι οφ, όμως είναι σημαντικό για αυτούς να διαφημίσουν πως έχουν μία έτοιμη ομάδα για τίτλο αν στο ρόστερ τους ενταχθεί κι ένας σούπερ σταρ. Και όλα αυτά εν όψει του καλοκαιριού φωτιά το 2021, όπου οι «δεινόσαυροι» θα βγουν στην αγορά για μία πολύ γερή υπογραφή.

Ρεκόρ τελευταίας 5ετίας

2019/20: 53-19
2018/19: 58-24
2017/18: 59-23
2016/17: 51-31
2015/16: 56-26

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΓΟΥΙΖΑΡΝΤΣ

wizards_novibetgrΤι έκαναν πέρυσι: Οι Γουίζαρντς παρέδωσαν και επίσημα τα σκήπτρα της ηγεσίας στον Μπράντλεϊ Μπιλ, από τον Τζον Ουόλ. Παρότι όμως ο Μπιλ έκανε ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα, δεν κατάφεραν να μπουν έστω στα πλέι οφ, πληρώνοντας ότι η άμυνά τους ήταν για κλάματα.

Πάρε-Δώσε: Μετά από δέκα χρόνια στην Ουάσινγκτον, εκ των οποίων τα δύο τελευταία τραυματίας, ο Ουόλ (πρώην Νο.1 του draft) πακέταρε τις βαλίτσες του και πέταξε για το Χιούστον. Την αντίθεση διαδρομή ακολούθησε ο Ράσελ Γουέστμπρουκ. Δύσκολο να εκτιμήσει κανείς αν αυτή η κίνηση θα δώσει την απαραίτητη ώθηση. Σε κάθε περίπτωση οι Γουίζαρντς ελπίζουν ότι το δίδυμο Γουέστμπρουκ-Μπιλ θα σηκώσει και το υπόλοιπο ρόστερ, στο οποίο συγκαταλέγονται 13 παίκτες με τρία ή λιγότερα χρόνια εμπειρίας στο NBA. Νέα πρόσωπα επίσης ο Ρόμπιν Λόπες, ο Ραούλ Νέτο και ο Ντένι Αβντίγια, που επιλέχθηκε στο Νο.9 του draft.

Τι λείπει: Ενα ξεκάθαρο όραμα για το μέλλον και επιτέλους να παίξουν λίγη άμυνα. Η προσθήκη του Γουέστμπρουκ έγινε περισσότερο για να πειστεί ο Μπιλ ότι καταβάλλεται προσπάθεια να φτιαχτεί μία ομάδα με βλέψεις πλέι οφ. Ο Σκοτ Μπρουκς θα έχει την τύχη να κοουτσάρει το κορυφαίο δίδυμο γκαρντ στο ΝΒΑ, ωστόσο δεν θα είναι καθόλου εύκολη η κατανομή ρόλων. Τόσο ο Μπιλ όσο και ο Γουέστμπρουκ έχουν μάθει να παίρνουν αποφάσεις με την μπάλα στα χέρια. Ενας από τους δύο λοιπόν και συγκεκριμένα ο Μπιλ θα πρέπει να επικεντρωθεί κυρίως στο εκτελεστικό κομμάτι, για να λάβει με τη σειρά του ο Γουέστμπρουκ την μπαγκέτα της οργάνωσης.

Πρώτη πεντάδα: Μπιλ (30,5 πόντους), Γουέστμπρουκ (27,7 πόντους), Μπράιαντ (13,2 πόντους), Χατσιμούρα (13,5 πόντους), Μπόνγκα (5,0 πόντους).

Παίκτες κλειδιά στον πάγκο: Σμιθ (10,9 πόντους), Μπέρτανς (15,4 πόντους), Μπράουν (10,4).

Στόχος: Μπιλ και Γουέσμπρουκ συνθέτουν το κορυφαίο δίδυμο γκαρντ στη λίγκα, άρα εκ των πραγμάτων από τη συνύπαρξη και τη συνεργασία  τους θα κριθούν τα πάντα. Αν αυτοί οι δύο μείνουν μονιασμένοι και βάλουν σε προτεραιότητα το κοινό καλό, τότε οι Γουίζαρντς είναι ικανοί να διεκδικήσουν με αξιώσεις θέση στα πλέι οφ. Το θετικό για τους «μάγους» είναι πως ο Σκοτ Μπρουκς ξέρει τα χούγια του κυκλοθυμικού Γουέστμπρουκ από την επταετή κοινή τους θητεία στην Οκλαχόμα και θεωρητικά έχει τη γνώση για να τον διαχειριστεί συνετά.

Ρεκόρ τελευταίας 5ετίας

2019/20: 25-47
2018/19: 32-50
2017/18: 43-39
2016/17: 49-33
2015/16: 41-41

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ