el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

NBA Πλέι Οφ 2021: Τα 6 Φαβορί για τον Τίτλο

Περίπου 24 ώρες έμειναν για το τζάμπολ στα πλέι-οφ του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο, του NBA. Το NoviBlog παρουσιάζει τους 6 μονομάχους που συγκεντρώνουν τα απαραίτητα εφόδια για να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής και την κατάκτηση του πολυπόθητου δαχτυλιδιού.

Η ώρα που ο κάθε φίλος του μπάσκετμπολ στον πλανήτη περιμένει, έφτασε!

Το φετινό… θρίλερ θα ξεκινήσει το βράδυ του Σαββάτου με το ζευγάρι Μιλγουόκι Μπακς – Μαϊάμι Χιτ και θα ακολουθήσουν οι σειρές Λ.Α. Κλίπερς – Ντάλας Μάβερικς, Μπρούκλιν Νετς – Μπόστον Σέλτικς, Ντένβερ Νάγκετς – Μπλέιζερς, Φιλαδέλφεια 76ερς – Γουίζαρντς, Φοίνιξ Σανς – Λ.Α. Λέικερς, Νιου Γιορκ Νικς – Ατλάντα Χοκς, ενώ οι Τζαζ θα αντιμετωπίσουν το νικητή της «μονομαχίας» στα play-in, Μέμφις Γκρίζλις – Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Ολες οι σειρές κρίνονται στις 4 νίκες.

ΑΝΑΤΟΛΗ

Φιλαδέλφεια Σίξερς (1η θέση, ρεκόρ 49-23)

philadelphia_novibetgr

Η γκρίνια, η αβεβαιότητα και τα… σκυμμένα κεφάλια, δεν έχουν θέση πλέον στη Φιλαδέλφεια.

Με την άφιξή του στους Σίξερς, ο κόουτς Ντοκ Ρίβερς, ο οποίος ουσιαστικά έφυγε ως αποτυχημένος από τους Λ.Α. Κλίπερς, «μεταμόρφωσε» τη Φιλαδέλφεια και μετέτρεψε τον Τζόελ Εμπίντ σε «πολεμική μηχανή» που ειδικά φέτος… ποδοπάτησε όποιον προσπάθησε να τον σταματήσει.

Αλλωστε, ο Καμερουνέζος σέντερ είναι ένας από τους τρεις υποψήφιους (μαζί με τον Στεφ Κάρι και τον Νίκολα Γιόκιτς) για το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου

Στο πλευρό του, ο επιβλητικός πλέι μέικερ Μπεν Σίμονς. Ναι, το… μενού του παιχνιδιού του Αυστραλού γκαρντ δεν περιλαμβάνει το περιφερειακό σουτ, όμως σε όλους τους υπόλοιπους τομείς είναι καθοριστικός για την ομάδα του.

Στη συγκεκριμένη κατηγορία, του πολύ χρήσιμου δηλαδή, ανήκει αναμφισβήτητα και ο Τομπάιας Χάρις. Ο 28χρονος φόργουορντ είναι από τους παίκτες που δεν κρύβονται στα δύσκολα και ο κόουτς Ρίβερς γνωρίζει πολύ καλά ότι από την απόδοση (και) του Χάρις, θα κριθούν πολλά…

Μπρούκλιν Νετς (2η θέση, ρεκόρ 48-24)

brooklyn_novibetgr

Αν κάποιος ρίξει μία γρήγορη ματιά στο ρόστερ των Νετς, θα τοποθετήσει… αυτομάτως το Μπρούκλιν στη λίστα με τα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι φορές που μία ομάδα είχε την πολυτέλεια να διαθέτει στο ρόστερ της τέτοιου τύπου… πυρηνικά «όπλα»: Κέβιν Ντουράντ, Τζέιμς Χάρντεν, Κάιρι Ιρβινγκ.

Και μπορεί κατά τη διάρκεια της σεζόν και οι τρεις σούπερ σταρ να ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς ή άλλου τύπου ζητήματα (κάποια από αυτά εξωαγωνιστικά), όμως και οι τρεις θα πέσουν στη μάχη των πλέι-οφ, έχοντας στο μυαλό τους μόνο το δαχτυλίδι! Αλλωστε, γι’ αυτό έγιναν κάτοικοι Μπρούκλιν…

Οπως και ο «φρέσκος» head coach Στιβ Νας, ο οποίος έχει στο πλευρό του τον μέντορά του Μάικ Ντ’ Αντόνι που προτίμησε να απορρίψει τις – αρκετές – προτάσεις που δέχθηκε μόλις αποχώρησε από τον πάγκο των Χιούστον Ρόκετς και στα 69 του χρόνια μετακόμισε στο Μπρούκλιν για να στηρίξει με την εμπειρία και τις γνώσεις του τον επί σειρά ετών παίκτη του στους Φοίνιξ Σανς!

Μιλγουόκι Μπακς (3η θέση, ρεκόρ 46-26)

bucks_novibetgr

Από τη στιγμή που τα «ελάφια» έχουν στις τάξεις τους τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, είναι «υποχρεωμένα» κάθε σεζόν να κοιτάζουν ψηλά και να έχουν ως στόχο την κατάκτηση της κορυφής!

Αυτό, φυσικά, δεν άλλαξε ούτε φέτος, με τον Greek Freak να είναι ο απόλυτος ηγέτης και οδηγός των Μπακς.

Το ενθαρρυντικό για τον Γιάννη είναι ότι την τρέχουσα σεζόν έχει στο πλευρό του έναν πολύ ποιοτικό πόιντ γκαρντ, ο οποίος κάνει εξαιρετικά την δουλειά του και στις δύο πλευρές του παρκέ (άριστος στα αμυντικά του καθήκοντα, πολύ ουσιαστικός τόσο στην εκτέλεση όσο και στην οργάνωση του παιχνιδιού): ο λόγος φυσικά για τον Τζρου Χόλιντεϊ.

Βέβαια, στην πεντάδα των Μπακς υπάρχουν και δύο ακόμη υπερπολύτιμα «εργαλεία»: ο σκόρερ Κρις Μίντλετον και ο ψηλός Μπρουκ Λόπεζ, οι οποίοι πάντως καλούνται να βγουν… λίγο περισσότερο μπροστά τώρα που η μπάλα θα «καίει».

Αλλωστε, γνωρίζουν πολύ καλά ότι σ’ αυτά τα πλέι-οφ (εκτός όλων των άλλων) παίζεται το κεφάλι του προπονητή τους Μάικ Μπουντενχόλζερ, ο οποίος έλαβε κάτι σαν τελεσίγραφο από την ιδιοκτησία των «ελαφιών»…

ΔΥΣΗ

Λος Αντζελες Λέικερς (7η θέση, ρεκόρ 42-30)

lakers_novibetgr

Η regular season κύλησε με αρκετά σκαμπανεβάσματα για τους Λέικερς, όμως τώρα που ξεκινούν τα κρίσιμα και κρίνονται τα πάντα, άπαντες γνωρίζουν πως οι «λιμνάνθρωποι» θα είναι… αυτοί που πρέπει προκειμένου να διεκδικήσουν ξανά το δαχτυλίδι.

Αυτό συμβαίνει, όταν έχεις στο ρόστερ σου τον μονίμως «πεινασμένο» για τίτλους και διακρίσεις ΛεΜπρόν Τζέιμς και φυσικά έναν εκ των κορυφαίων ψηλών του πρωταθλήματος, τον Αντονι Ντέιβις, ο οποίος πέρυσι στη «φούσκα» του Ορλάντο, απέδειξε πόσο πολύτιμος είναι για το σύνολο του πολύ αξιόλογου κόουτς Φρανκ Βόγκελ.

Η αλήθεια είναι ότι τόσο ο ΛεΜπρόν όσο και ο Ντέιβις ταλαιπωρήθηκαν αρκετά κατά τη διάρκεια της σεζόν από τραυματισμούς, όμως όπως δήλωσε και ο «Βασιλιάς», τώρα δεν είναι ώρα για δικαιολογίες αλλά για πράξεις!

Κλείνοντας, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στον κομβικό Γερμανό πόιντ γκαρντ Ντένις Σρέντερ: κάθε χρόνο και καλύτερος, κάθε χρόνο και πιο απαραίτητος.

Λος Αντζελες Κλίπερς (4η θέση, ρεκόρ 47-25)

clippers_novibetgr

Οι Κλίπερς διαθέτουν (και) τη φετινή σεζόν όλο το πακέτο για να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Μία γρήγορη ματιά στο ρόστερ τους είναι αρκετή για να το αντιληφθεί κανείς: Καουάι Λέοναρντ, Σερζ Ιμπάκα, Ραζόν Ρόντο, Πολ Τζορτζ… Παίκτες με τεράστιο ταλέντο, με τους τρεις πρώτους να γνωρίζουν πολύ καλά τι απαιτείται για να «τοποθετήσουν» ένα ακόμη δαχτυλίδι στο χέρι τους.

Οσο για τον Τζορτζ, καλείται να πετάξει από πάνω του την ταμπέλα του… φοβισμένου και να κάνει τη διαφορά. Τουλάχιστον, αυτό είχε υποσχεθεί στους φίλους των Κλίπερς μετά το περσινό στραπάτσο στα πλέι-οφ της Δύσης.

Στον πάγκο των «Κλιπς» ο Τάιρον Λου, ο οποίος το 2016 είχε οδηγήσει τους Κλίβελαντ Καβαλιέρς στο παρθενικό πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Τώρα, o 44χρονος προπονητής θέλει σαν τρελός να πετύχει το ίδιο και με τους… φτωχούς συγγενείς του Λος Αντζελες, που πρώτα όμως θα πρέπει να αφήσουν – επιτέλους – πίσω τους το γεγονός ότι η φανέλα τους ζυγίζει όσο ένα… τσιγαρόχαρτο!

Γιούτα Τζαζ (1η θέση, ρεκόρ 52-20)

utah_novibetgr

Last but not least οι εξαιρετικοί Γιούτα Τζαζ! Μία ομάδα που πραγματικά χαίρεσαι να τη βλέπεις να παίζει. Τερμάτισε 1η στη σούπερ απαιτητική Δυτική περιφέρεια, δείχνοντας ότι ίσως έφτασε η ώρα της για το μεγάλο «μπαμ».

Χωρίς ίχνος υπερβολής, ο προπονητής των «Μορμόνων», Κουίν Σνάιντερ αξίζει τα συγχαρητήρια όλων των φίλων του μπάσκετμπολ. Κάθε σεζόν παρουσιάζει τους Τζαζ καλύτερους, κάθε χρόνο τους οδηγεί με ηρεμία και πολύ δουλειά στο βήμα παραπάνω.

Αλλωστε, δεν είναι μικρό πράγμα, ο κορυφαίος προπονητής μπάσκετμπολ του πλανήτη, ο εμβληματικός κόουτς των Σπερς, ο τεράστιος Γκρεγκ Πόποβιτς να μιλά για σένα και το στόμα του να στάζει… μέλι. Αυτό έχει καταφέρει – μεταξύ άλλων – ο 54χρονος Σνάιντερ.

Διψούν για μία μεγάλη διάκριση ο πολύ ποιοτικός πλέι μέικερ Ντόνοβαν Μίτσελ και οι συνοδοιπόροι του, ο Γάλλος σέντερ Ρούντι Γκομπέρ (σταθερά ο κορυφαίος αμυντικός της λίγκας τα τελευταία χρόνια!), ο μπαρουτοκαπνισμένος πόιντ γκαρντ Μάικ Κόνλεϊ, ο Κροάτης «κίλερ» Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς και ο… ξαναγεννημένος Τζόρνταν Κλάρκσον που κάνει μαγική σεζόν.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ