el
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μπρούκλιν Νετς – Μιλγουόκι Μπακς: Προγνωστικά, Ανάλυση 08/01/2022

Η πανδημία έχει… σκεπάσει σχεδόν τα πάντα στον τομέα του αθλητισμού και όπως είναι φυσικό και επόμενο το NBA δεν θα μπορούσε να «γλιτώσει».

Κάπως έτσι, καθημερινά παίκτες, προπονητές παράγοντες και διαιτητές μπαίνουν στο πρωτόκολλο υγείας που έχει θεσπίσει η κορυφαία λίγκα του πλανήτη, με τις περισσότερες ομάδες να έχουν σημαντικές απώλειες για ένα διάστημα 5-10 ημερών.

Παρ’ όλα αυτά, όσο προχωράμε πιο βαθιά στη σεζόν και πλησιάζουμε προς τα μισά της regular season, η μάχη για το καλύτερο πλασάρισμα σε Ανατολή και Δύση θα γίνεται όλο και πιο σκληρή.

Στις 02:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου (08/01), δηλαδή σε λίγες ώρες από τώρα, θα παρακολουθήσουμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο μονομάχους που… γενικώς τις τελευταίες σεζόν έχουν ανοιχτούν λογαριασμούς.

Οι Μπρούκλιν Νετς υποδέχονται τους Μιλγουόκι Μπακς, με την ομάδα του Στιβ Νας να βρίσκεται στη 2η θέση της Ανατολικής Περιφέρειας με ρεκόρ 24-12 (10-9 στο Barclays Center) και τα «ελάφια» να ακολουθούν στην 3η θέση με 25-15 και ρεκόρ 12-8 μακριά από το Fiserv Forum.

Μπρούκλιν Νετς – Μιλγουόκι Μπακς: Ανάλυση 08/01/2022

Tη σεζόν που διανύουμε οι δυο τους έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους άλλες δύο φορές: στις 9 Οκτωβρίου του ’21 οι Νετς είχαν επικρατήσει στην έδρα τους με 119-115, ενώ στις 20 του ίδιου μήνα οι Μπακς είχαν «καθαρίσει» εύκολα στο σπίτι τους με 127-104.

Μάλλον το έχει η… μοίρα αυτού του ζευγαριού οι δύο ομάδες να μην παίζουν σχεδόν ποτέ πλήρεις κάτι που ισχύει και για την αποψινή τους μονομαχία.

Ο κόουτς Νας δεν έχει στη διάθεσή του τον «μάγο» Καϊρί Ιρβινγκ, ο οποίος παραμένει ανεμβολίαστος και έτσι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα (εντός έδρας) παιχνίδια των Νετς.
Πολύ σημαντική απώλεια για το Μπρούκλιν κι αυτό αποδείχθηκε πριν δύο βράδια στην Ιντιάνα: ο Ιρβινγκ επέστρεψε στη δράση, έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση και με τους 22 πόντους που σημείωσε βοήθησε την ομάδα του να επιστρέψει από το -19 και να νικήσει τους Πέισερς (129-121). Όμως, σήμερα δεν θα πατήσει παρκέ λόγω όσων ισχύουν για τον κορωνοϊό στο Μπρούκλιν.

Εκτός μάχης και ο πολύτιμος σούτινγκ γκαρντ Τζο Χάρις, ο οποίος απουσιάζει εδώ και καιρό λόγω τραυματισμού.

Με απουσίες και το Μιλγουόκι, αφού ο Μάικ Μπουντενχόλζερ θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Τζρου Χόλιντεϊ (βασικός πόιντ γκαρντ/18.4 πόντους, 6.7 ασίστ κατά μέσο όρο), Τζορτζ Χιλ (αναπληρωματικός πόιντ γκαρντ/7.1 π., 3.2 ρ., 2.4 ασ.), Γκρέισον Αλεν (σούτινγκ γκαρντ/ 11.9 π.), Πατ Κόνατον (σμολ φόργουορντ/11.1 π., 4.7 ρ.), Ντόντε ΝτιΒιτσέντζο (σούτινγκ γκαρντ/7.3 π., 5.7 ρ.) και φυσικά του βασικού σέντερ Μπρουκ Λόπεζ που παραμένει τραυματίας.


Ερωτηματικό υπάρχει και δίπλα στη συμμετοχή του σούπερ σταρ των Μπακς Γιάννη Αντετοκούνμπο (32.5 π., 11.5 ρ., 5.9 ασίστ), καθώς ο Greek Freak ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα από μία ίωση!


Μπρούκλιν Νετς – Μιλγουόκι Μπακς: Προγνωστικά 08/01/2022

Πάμε όμως να δούμε τι κρατάμε από τη σημερινή μονομαχία: με τον Γιάννη να δίνεται αμφίβολο (σύμφωνα με όσα γράφουν οι Αμερικανοί το πιο πιθανό είναι να παίξει) και τον Κέβιν Ντουράντ «καυτό» οι Νετς έχουν τον πρώτο λόγο, όπως και ο άσος στους -4,5 πόντους σε απόδοση 1.83 στη Novibet.

Ο Kέβιν Ντουράντ (30.0 π., 7.7 ρ., 5.7 ασ. κατά μέσο όρο) είναι «αγριεμένος» στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν έως τώρα, ενώ έχει αποδείξει πολλάκις ότι… ζει για τέτοιου τύπου παιχνίδια. Ετσι, βλέπουμε με καλό μάτι και το Οver 30,5 π. του σούπερ σταρ των Νετς σε απόδοση 1.87.

Από την άλλη πλευρά, το μεγαλύτερο βάρος απόψε στην περιφέρεια των Μπακς θα πέσει πάνω στις πλάτες του Κρις Μίντλετον, με τον 30χρονο σούτινγκ γκαρντ/φόργουορντ να «φωνάζει» στα… δύσκολα σχεδόν πάντα, παρών!
Σε απόδοση 1.65 να πετύχει over 2,5 τρίποντα, ακόμα καλύτερο το Οver στα ριμπάουντ του Μίντλετον, σε απόδοση 2,25 να μαζέψει από 6 και πάνω!

Ούτως ή άλλως με τις απουσίες που έχουν τα «ελάφια», ο Μίντλετον αναμένεται να βρεθεί στο παρκέ πάνω από 30 λεπτά.


Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στις δύο πρώτες αναμέτρησεις των Milwaukee Bucks για το 2022, ενάντια στους New Orleans Pelicans και στους Detroit Pistons, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, πρεσβευτής του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Novibet, The GiANT Heart, πέτυχε 35 και 31 πόντους, αντίστοιχα.

Οι 66 πόντοι του Γιάννη στους αγώνες αυτούς, εκτός από τα θεαματικά στιγμιότυπα που χάρισαν στους λάτρεις του NBA, αντιστοιχούν και σε 66.000€, τα οποία η Novibet θα προσφέρει στη Δράση Αυτισμού «UniquAll – Όλοι Μοναδικοί-Όλοι Ίσοι»!

Για το γεγονός ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τους 66 πόντους του στα δύο πρώτα ματς του 2022  βοηθάει πολλά παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, σχολίασε:

“Μπήκα στα ματς του νέου έτους, όπως σε όλα. Να κάνω το καλύτερο που μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει. Στο πρώτο τα καταφέραμε, στο δεύτερο όχι. Στο πίσω μέρος του μυαλού υπήρχε η σκέψη της ενίσχυσης της Δράσης “UniquAll” για τα παιδιά στο φάσμα του αυτισμού και νιώθω ικανοποίηση που έβαλα από τη πλευρά μου ένα λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια.

Είναι κοινωνικό θέμα ύψιστης σημασίας που αφορά τα παιδιά μας και το μέλλον του κόσμου. Ολοι οφείλουμε να αποδεικνύουμε με πράξεις ότι συναισθανόμαστε πόσο σημαντικό είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε όλα αυτά τα παιδιά που έχουν τη ζωή μπροστά τους να νιώθουν ισότιμα μέλη σε κάθε τους δραστηριότητα.

Είναι ευθύνη όλων μας να τους παρέχουμε την άνεση και ίσες ευκαιρίες να εξελιχθούν στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους, όπως όλοι μας. Θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας στη Συμμαχία αγάπης με τη Novibet πάντα με γνώμονα και προτεραιότητα την ουσιαστική βοήθεια σε ανθρώπους και κοινωνικές ομάδες που το έχουν πραγματικά ανάγκη”.


Διαβάστε ακόμα… 

GiANT Heart: Δώσε “assist” στον Γιάννη

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ