Οδηγός Στοιχήματος για το Ασιατικό Handicap

Ψάχνεις να βρεις ένα τρόπο να χαμηλώσεις τη γκανιότα στο στοίχημά σου και εξαντλείς οποιαδήποτε επιλογή προσφέρουν οι Bookmakers. Το Ασιατικό Handicap είναι ιδιαίτερα δημοφιλές τα τελευταία χρόνια στην ελληνική αγορά και πιθανότατα αποτελεί την απάντηση στις αναζητήσεις σου. Αν και με την πρώτη ματιά φαίνεται αρκετά πολύπλοκο ως στοίχημα, διαβάζοντας τον αναλυτικό οδηγό που ακολουθεί θα καταλάβεις πως το συγκεκριμένο ποντάρισμα είναι απλό και προσφέρει δυνατότητα για κέρδη σε βάθος χρόνου.

Τι είναι το Ασιατικό Handicap

To Ασιατικό Handicap είναι ένα δημοφιλές ποντάρισμα για τους παίκτες του διαδικτύου. Αποτελεί τον εναλλακτικό τρόπο για να στοιχηματίσετε σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου δεδομένου ότι μεταξύ φαβορί και αουτσάιντερ μεσολαβεί ένας αριθμός γκολ που πρέπει να ξεπεραστεί προκειμένου να κερδίσετε το στοίχημά σας. Στην περίπτωση του στοιχήματος με handicap τα πονταρίσματα μειώνονται από 3 σε 2 με αποτέλεσμα να μειώνεται η γκανιότα.

Οι αποδόσεις βελτιώνονται αισθητά και το παιχνίδι σας αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Το ασιατικό Handicap δεν προσφέρεται στα επίγεια πρακτορεία του ΟΠΑΠ παρά μόνο στις online στοιχηματικές εταιρίες που δείχνουν να το αξιοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Τα πονταρίσματα στο Ασιατικό Handicap είναι πολλά και μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση κυρίως σε αρχάριους παίκτες. Πέρα από τα κλασικά over/under των 1,5 goal, 2,5 goal και 3,5 goal υπάρχουν τα στοιχήματα over 2 goal, 3 goal κλπ ή αυτά των ¼ goal όπως 2.25 goal, 2.75 goal και άλλα. Στον παρακάτω πίνακα με ασιατικό χάντικαπ μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένες τις κατηγορίες των παραπάνω στοιχημάτων με αναλυτικές πληροφορίες που θα διευκολύνουν το παιχνίδι σας.

Πως μπορούμε να στοιχηματίσουμε με Ασιατικό Handicap

Εδώ θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε όλα τα πιθανά πονταρίσματα με handicap που θα βρείτε στις στοιχηματικές εταιρίες παραθέτοντας χαρακτηριστικά παραδείγματα. Διαφορές τερμάτων 0.5 – 0.25 – 0,75 και 1 γκολ υπέρ γηπεδούχων ή φιλοξενούμενων ομάδων και ποια στοιχήματα κερδίζουν ή χάνουν ανάλογα με το τελικό αποτέλεσμα. Οι κατηγορίες στοιχημάτων που προκύπτουν είναι οι εξής:

Ασιατικό χάντικαπ 0.0 ( Level Ball ή Level 0 ).

Αρκετά διαδεδομένο στοίχημα που στις περισσότερες στοιχηματικές εταιρίες θα το βρείτε ως Draw No Bet ποντάρισμα. Στοιχηματίζετε στη νίκη μίας εκ των δύο ομάδων χωρίς πλεονέκτημα γκολ ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας το ποντάρισμά σας επιστρέφεται.
Παράδειγμα η Ντόρτμουντ υποδέχεται τη Μάιντζ για το γερμανικό πρωτάθλημα. Σε περίπτωση νίκης της Ντόρτμουντ θα πληρωθείτε με απόδοση 1.08 ενώ σε αυτή της Μάιντζ με απόδοση 7.10. Αν το παιχνίδι ολοκληρωθεί ισόπαλο το ποντάρισμα επιστρέφεται στον παίκτη.

Ασιατικό χάντικαπ 0.25 ή 0.0 – 0.50

Στην περίπτωση των στοιχημάτων του ¼ goal ( 0,25 κ 0,75 goal ) το σύνολο των χρημάτων σας μοιράζεται στη μέση και τοποθετείται ως δύο ξεχωριστά στοιχήματα ανάλογα την επιλογή σας. Για παράδειγμα η Ντόρτμουντ με handicap 0 , -0.5 goal δίνεται σε απόδοση 1.14 ενώ αντίθετα η Μάιντζ με handicap 0 , + 0.5 goal ανοίγει στο 5.75. Τι σημαίνει αυτό όμως πρακτικά; Αν η Ντόρτμουντ κερδίσει τότε πληρώνεστε ολόκληρο το ποντάρισμά σας με απόδοση 1.14. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα πληρωθείτε το μισό ποντάρισμά σας ενώ το υπόλοιπο μισό χάνεται. Τέλος αν η Μάιντζ κερδίσει τον αγώνα χάνετε ολόκληρο το στοίχημά σας. Χαμηλή απόδοση αλλά καλύπτεται το μισό ποντάρισμά σας σε περίπτωση ισοπαλίας.
Ασιατικό χάντικαπ 0.5 (Half Ball Handicap)

Εύκολο στην κατανόηση ποντάρισμα με μισό γκολ πλεονέκτημα στην μία ή την άλλη ομάδα. Παράδειγμα η αναμέτρηση της Κολωνίας με την Χέρτα Βερολίνου για την Μπουντεσλίγκα. Το στοίχημα στην Κολωνία με handicap +0,5 goal πληρώνει 1.6 ενώ αυτό στην Χέρτα Βερολίνου με handicap -0.5 goal ανοίγει στο 2.30. Αυτό μεταφράζεται ως εξής στο στοίχημά σας. Αν η Κολωνία δεν χάσει ( Νίκη ή Ισοπαλία ) πληρώνεστε το ποντάρισμά σας στο 1.60 χάρη φυσικά στο πλεονέκτημα 0,5 goal που της δίνεται. Αντίθετα για εσάς που ποντάρετε στο -0.5 της Χέρτα Βερολίνου χρειάζεστε αποκλειστικά νίκη των φιλοξενούμενων έστω και με 1 γκολ για να πληρωθείτε.

Ασιατικό χάντικαπ 0.75 ή 0.5 – 1.00

Εδώ τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται κάπως και πρέπει να δούμε πως λειτουργεί στην ουσία το handicap 0,75 goal υπέρ της μίας ή της άλλης ομάδας. Είναι ένα σύνθετο στοίχημα με handicap και το ποντάρισμά σας θα μοιραστεί σε δύο επιμέρους πονταρίσματα. Χρειάζεται λοιπόν προσεκτική μελέτη για να τοποθετήσετε σωστά το στοίχημά σας. Ας δούμε ένα παράδειγμα με αντιπάλους Κολωνία και Χέρτα Βερολίνου όταν τα βασικά σημεία της αναμέτρησης στο 1-Χ-2 είναι 3.10 – 3.25 – 2.37 αντίστοιχα. Φαβορί στην αναμέτρηση με βάση τις αποδόσεις είναι η Χέρτα Βερολίνου. Έστω ότι ποντάρετε στο +0,75 ( +0.5 – +1.00 ) της Κολωνίας.

Σε περίπτωση που η Κολωνία κερδίσει ή το ματς λήξει ισόπαλο έχετε αυτομάτως πληρωθεί το σύνολο του πονταρίσματός σας με την απόδοση που επιλέξατε αρχικά. Αν η Κολωνία ηττηθεί με 1 τέρμα διαφορά ( 0-1, 1-2 κλπ ) χάνετε το μισό στοίχημα ενώ το υπόλοιπο μισό θα σας επιστραφεί. Τέλος σε περίπτωση που η Χέρτα Βερολίνου κερδίσει με 2 ή περισσότερα γκολ διαφορά χάνετε το σύνολο του πονταρίσματός σας.

Στα στοιχήματα με handicap μπορείτε να πάτε με την μία ή την άλλη ομάδα λαμβάνοντας υπόψη σας τις αποδόσεις που προφέρει η εκάστοτε στοιχηματική εταιρία. Για παράδειγμα μπορείτε στην τελευταία περίπτωση να στοιχηματίσετε στο +0,75 ( +0.5 – +1.00 ) της Χέρτα Βερολίνου. Εδώ τι ζητάμε όμως; Η νίκη ή η ισοπαλία της Χέρτα Βερολίνου πληρώνει ολόκληρο το ποντάρισμά σας σε απόδοση 1,40. Η ήττα των φιλοξενούμενων με 1 γκολ θα σας επιστρέψει το μισό ποντάρισμα ενώ θα σας στερήσει το υπόλοιπο μισό και τέλος η ήττα τους με 2 ή περισσότερα γκολ θα σας στείλει στον κουβά. Με βάση τις αρχικές αποδόσεις, οι φιλοξενούμενοι είναι φαβορί έστω και με μικρή διαφορά οπότε συγκεντρώνουν αρκετές πιθανότητες να μην ηττηθούν. Αξίζει λοιπόν να ποντάρετε στο +0,75 υπέρ της Χέρτα Βερολίνου και να καλύπτεστε ακόμα και σε περίπτωση ισοπαλίας.

Στον πίνακα ασιατικού χάντικαπ υπάρχει συνέχεια στα πονταρίσματα με κατηγορίες που έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά απλά αλλάζουν τα γκολ που δίνουν πλεονέκτημα στη μία ή την άλλη ομάδα. Το handicap +0.75 για παράδειγμα υπέρ της Κολωνίας λειτουργεί όπως και αυτό του +1,75 απλά η Κολωνία αποκτά ακόμα μεγαλύτερο πλεονέκτημα καθώς πρέπει να ηττηθεί με 3 γκολ και πάνω για να χάσετε ολόκληρο το στοίχημά σας. Σε περίπτωση που ηττηθεί με 2 τέρματα απλά χάνετε το μισό ποντάρισμα ενώ σε ήττα με 1 τέρμα, ισοπαλία και νίκη των γηπεδούχων πληρώνεστε κανονικά. Προσοχή όμως γιατί εδώ οι αποδόσεις θα έχουν υποχωρήσει αισθητά.

Τα στοιχήματα με handicap μπορούν να χρησιμοποιηθούν εξίσου σε αγορές όπως αυτές των κόρνερ ή των καρτών. Ισχύουν οι ίδιες συνθήκες απλά θέλει διαφορετικό τρόπο προσέγγισης του αγώνα. Το ασιατικό handicap είναι ένα είδος στοιχήματος ιδιαίτερα δημοφιλές σε επαγγελματίες παίκτες που επιδιώκουν το μακροπρόθεσμο κέρδος στο παιχνίδι τους. Η γκανιότα πέφτει αρκετά δεδομένου ότι στοιχηματίζετε σε 2 επιλογές και όχι σε 3 αυξάνοντας τις πιθανότητες νίκης σας.