Η Γκανιότα στο Online Στοίχημα

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχετε βρεθεί μπροστά στο μεγάλο δίλλημα να επιλέξετε στοιχηματική εταιρία για το παιχνίδι σας. Ψάχνετε μπόνους, αγορές, ενδεχομένως και το καλύτερο live betting ωστόσο λίγοι θα ασχοληθείτε σοβαρά με τη γκανιότα που προσφέρει ο bookmaker. Ακόμα λιγότεροι είναι αυτοί που ξέρουν πραγματικά να την υπολογίζουν κάνοντας δικό τους ένα σημαντικό στοιχηματικό εργαλείο. Σε αυτόν τον οδηγό θα προσπαθήσουμε επί της ουσίας να καταλάβουμε τι είναι η γκανιότα και πως αυτή επηρεάζει τις στοιχηματικές σας επιλογές.

Τι είναι η Γκανιότα

Η γκανιότα ορίζεται ως το σίγουρο ποσοστιαίο κέρδος που προκύπτει για έναν bookmaker σε ένα στοίχημα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμά του. Είναι ένα μέρος του τζίρου σε κάθε ποντάρισμα που θα πάει στα ταμεία των στοιχηματικών εταιριών εξασφαλίζοντας σημαντικά κέρδη σε βάθος χρόνου. Όσο μεγαλύτερη είναι η γκανιότα τόσο χειρότερη η θέση του παίκτη απέναντι στον bookmaker. Βασική σας προτεραιότητα λοιπόν η εύρεση της εταιρίας με την χαμηλότερη γκανιότα.

Όσο πιο εξοικειωμένος είστε με τον υπολογισμό της γκανιότας τόσο πιο εύκολα θα ξεχωρίσετε τις αναμετρήσεις που παρουσιάζουν στοιχηματικό ενδιαφέρον. Στο διαδίκτυο, εξαιτίας του σκληρού ανταγωνισμού μεταξύ των εταιριών, η γκανιότα περιορίζεται σε μονοψήφια νούμερα κάνοντας το παιχνίδι σχετικά δίκαιο. Στη διαφορά της γκανιότας οφείλονται και οι αυξημένες αποδόσεις που προσφέρουν οι online bookmakers.

Πως υπολογίζουμε τη Γκανιότα

Η γκανιότα δεν είναι μία έννοια που συναντάμε αποκλειστικά στο αθλητικό στοίχημα. Είναι το εργαλείο που εξασφαλίζει κέρδος στις στοιχηματικές εταιρίες και χρησιμοποιείται σε όλα τα τυχερά ή τεχνικά παιχνίδια που προσφέρουν. Στην περίπτωσή μας ωστόσο θα ασχοληθούμε με τον υπολογισμό της γκανιότας στο στοίχημα και τον τρόπο που θα εντοπίζουμε τα value bets του κουπονιού. Ας γνωρίσουμε τη γκανιότα με τη βοήθεια των μαθηματικών.

  • Η γκανιότα που χρησιμοποιεί μία εταιρία δίνεται από το παρακάτω άθροισμα

όπου ΑΠ1: Η απόδοση στον Άσσο, ΑΠΧ: Η απόδοση στην ισοπαλία, ΑΠ2: Η απόδοση στο Διπλό.

Ένα παράδειγμα θα κάνει πιο εύκολη την κατανόηση του τύπου. Οι αποδόσεις στο ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ είναι οι εξής: Νίκη του ΠΑΟΚ στο 2.05, νίκη της ΑΕΚ στο 3.25 και ισοπαλία στο 3.20.

Σύμφωνα με τον παραπάνω τύπο Γκανιότα= 1 – 1 / (1 / 2,05 + 1 / 3,2 + 1 / 3,25) = 0,097 . Για να την έχουμε σε μορφή ποσοστού πολλαπλασιάζουμε επί 100 και προκύπτει πως για το συγκεκριμένο παιχνίδι, η συγκεκριμένη στοιχηματική εταιρία παίζει με Γκανιότα που αγγίζει το 9,7%. Το 9,7% δηλαδή είναι το κέρδος της εταιρίας ανεξαρτήτου αποτελέσματος για το ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

Για εσάς που δεν είστε εξοικειωμένοι με τα μαθηματικά η τεχνολογία είναι στο πλευρό σας. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν εργαλεία υπολογισμού της γκανιότας όπου χρειάζεται απλά να προσθέσετε τις αποδόσεις στα αντίστοιχα κουτάκια και ο υπολογισμός γίνεται αυτόματα. Τα συγκεκριμένα εργαλεία χρησιμοποιούνται για πονταρίσματα δύο ή τριών σημείων.

Για εσάς που παίζεται στο διαδίκτυο θα ήταν προτιμότερο να επιλέγετε αναμετρήσεις με γκανιότα που κυμαίνεται από 4-6 % στα δημοφιλή πρωταθλήματα και 5-9 στα λιγότερο γνωστά.

Στοιχήματα με 0% Γκανιότα

Η επιλογή να ποντάρεις σε στοίχημα με 0 γκανιότα αποτελεί την ιδανική συνθήκη για το παιχνίδι σου. Τόσο ιδανική που σπανίζει στο διαδικτυακό στοίχημα και χρησιμοποιείται όχι για το συμφέρον του παίκτη αλλά κυρίως για λόγους διαφήμισης. Παιχνίδια με 0% γκανιότα θα βρείτε τις περισσότερες φορές σε δημοφιλείς ευρωπαϊκές διοργανώσεις ή πρωταθλήματα όπως η Super League, η Bundesliga, η Premier League και η Primera Division.

Στοιχηματισμός κόντρα στη Γκανιότα

Ο παίκτης μπορεί να προσαρμόσει με τέτοιο τρόπο το παιχνίδι του ώστε να περιορίσει την γκανιότα σε τέτοια μεγέθη που δεν θα είναι απαγορευτική.

Τι είναι αυτό που θα πρέπει να προσέχει ο παίκτης για να περιορίσει τη γκανιότα των bookmaker; Τι θα πρέπει να σκέφτεται κάθε φορά που μελετάει ένα στοιχηματικό γεγονός και θέλει να σχηματίσει σωστή άποψη για την αξία του πονταρίσματός του; Ας δούμε κάποια tips που χαρακτηρίζουν τους ψαγμένους στοιχηματικά παίκτες.

  • Φροντίστε να ελέγχετε τις αποδόσεις σε παιχνίδια που προσφέρονται με 0% γκανιότα. Με τον τρόπο αυτό θα είστε σε θέση να ποντάρετε σε υψηλότερη τιμή.
  • Το διαδικτυακό στοίχημα σας δίνει την ευκαιρία να ποντάρετε σε μονά αποδεκτά γεγονότα. Όσο λιγότερα τα ματς που προσθέτετε στο κουπόνι σας τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες να επιβεβαιώσετε τις προβλέψεις σας. Στα παρολί οι αποδόσεις απογειώνονται αλλά το ποντάρισμά σας δεν μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως value bet.
  • Για τους ψαγμένους παίκτες το pregame betting έχει μεγάλη αξία και κρύβει εξαιρετικές στοιχηματικές ευκαιρίες. Παρακολουθήστε πως μεταβάλλονται οι αποδόσεις μέχρι και λίγα λεπτά πριν την έναρξη των αναμετρήσεων. Οι Bookmakers ανοίγουν πολλές φορές τα στοιχήματά τους σε αποδόσεις που μεταβάλλονται λόγω αστάθμητων παραγόντων. Εκεί υπάρχουν ευκαιρίες για τους παίκτες που ψάχνουν κάθε ευκαιρία που τους δίνεται για άμεσο και χωρίς ρίσκο κέρδος. Είναι ένας τρόπος στοιχηματισμού που χρησιμοποιείται κυρίως από παίκτες με μεγάλο bankroll που δεν διστάζουν να χτυπάνε τα λάθη των στοιχηματικών εταιριών.
  • Αναζητήστε παιχνίδια με 0 γκανιότα. Οι εταιρίες τα διαφημίζουν και βρίσκονται στο πάνω ράφι των στοιχηματικών κατηγοριών. Αναζητήστε επιπλέον προσφορές σε παιχνίδια με χαμηλή γκανιότα και αφήστε τις πιθανότητες να τρέξουν με το μέρος σας.