Goal / No Goal – Οδηγός Στοιχήματος

To Goal / No Goal είναι από τις πλέον δημοφιλείς επιλογές των παικτών στο στοίχημα. Πρόκειται για ένα στοίχημα στα γκολ και όχι στον νικητή της αναμέτρησης, ιδανικό για αρχάριους αλλά και πιο ψαγμένους παίκτες. Οι αποδόσεις έχουν σαφώς μια διαφορετική στρατηγική, ενώ μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με άλλα στοιχήματα δημιουργώντας υπεραξία στο παρολί σας.

Ποια είναι τα είδη στοιχήματος με Γκολ

  • Η αγορά του Goal / No Goal πρωτοεμφανίστηκε πριν από περίπου 10 χρόνια, τουλάχιστον αναφορικά με τη χώρα μας. Τι σημαίνει γκολ / γκολ στο στοίχημα και γιατί οι παίκτες το επιλέγουν «ξερό» ή στα παρολί τους είναι κάτι που θα αναλύσουμε παρακάτω. Το σίγουρο είναι πως αν συνδυαστεί με κάποιες άλλες αγορές θα προκύψουν αρκετά value bets που αξίζουν την προσοχή σας. 
  • Στοίχημα Goal ( Γκολ-Γκολ ): Στο συγκεκριμένο ποντάρισμα δεν σας ενδιαφέρει ο νικητής του αγώνα ή ο συνολικός αριθμός των γκολ που θα σημειωθούν. Σας ενδιαφέρει μόνο να πετύχουν και οι δύο ομάδες από ένα τουλάχιστον τέρμα στην αναμέτρηση. Θα το βρείτε τις περισσότερες φορές ως «Να σκοράρουν και οι δύο ομάδες», επιλέγοντας αντίστοιχα Ναι ή Όχι, με τις ανάλογες αποδόσεις. Πρέπει να επισημάνουμε πως τα γκολ πρέπει να επιτευχθούν στην κανονική διάρκεια του αγώνα και όχι στον έξτρα χρόνο της παράτασης (αν και εφόσον αυτή υπάρξει).
  • Στοίχημα No Goal ( Όχι Γκολ ): Πιστεύετε πως το παιχνίδι θα είναι κλειστό χωρίς τέρματα ή πως ο ένας αντίπαλος είναι αρκετά αδύναμος για να σκοράρει; Τότε δεν έχετε παρά να στοιχηματίσετε στο No Goal, περιμένοντας απλά να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση χωρίς να σκοράρει τουλάχιστον μία από τις δύο ομάδες. Μηδέν παθητικό λοιπόν για έναν από τους δύο αντιπάλους και έχετε πάει ταμείο! Και σε αυτή την περίπτωση μετράει το σκορ της κανονικής διάρκειας του αγώνα και όχι τα επιπλέον λεπτά της παράτασης (αν και εφόσον αυτή προκύψει).

Το στοίχημα Γκολ είναι αρκετά δημοφιλές στους παίκτες. Υπάρχουν όμως κάποια σημεία στα οποία θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί πριν την επιλογή του. Θα ήταν ιδανική επιλογή αν έχετε μπροστά σας δύο ομάδες που σκοράρουν με ευκολία ή ομάδες που βρίσκονται σε καλή φόρμα το τελευταίο διάστημα. Η προϊστορία και τα στατιστικά των ομάδων δείχνουν πολλές φορές αν μπορείτε να επιλέξετε το στοίχημα Γκολ στο κουπόνι στοιχήματός σας.

Στον αντίποδα, υπάρχουν περιπτώσεις αναμετρήσεων που θα πρέπει να αποφεύγετε το Goal-Goal και να κατευθύνετε τις σκέψεις σας στο No Goal. Η μεγάλη σημασία ενός αγώνα, η καλή αμυντική λειτουργία των ομάδων, οι απουσίες επιθετικών παικτών και φυσικά η αρνητική παράδοση είναι παράγοντες που θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά πριν την τελική σας επιλογή.

Goal / No Goal και Συνδυαστικά Στοιχήματα

Οι αποδόσεις στο στοίχημα Γκολ δεν είναι υπερβολικά υψηλές. Γιαυτό και συνήθως τα πονταρίσματα σε αυτό συνδυάζονται με άλλα στοιχήματα δημιουργώντας value bets στο παιχνίδι σας. Πολύ συνηθισμένος συνδυασμός του Goal/No Goal είναι το Under/Over. Ας δούμε παρακάτω μερικά χαρακτηριστικά πονταρίσματα που μπορείτε να βρείτε.

  1. Goal/No Goal και Νικητής Αγώνα: Ένα συνδυαστικό ποντάρισμα στο οποίο ο παίκτης πρέπει να βρει αν θα σκοράρουν ή όχι και οι δύο ομάδες. Ταυτόχρονα πρέπει να μαντέψει ποια ομάδα θα αναδειχθεί νικήτρια. Οι αποδόσεις αυξάνονται αισθητά αλλά οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος σας.
  2. Goal και Over 2,5 Goal: Αν πιστεύετε ότι θα σκοράρουν και οι δύο ομάδες αλλά η απόδοση στο Goal/No Goal δεν σας ικανοποιεί, δεν έχετε παρά να το συνδυάσετε με το Over 2,5 αυξάνοντας λίγο την απόδοση στο ποντάρισμά σας. Δεν θα δείτε μεγάλη διαφορά, καθώς το 2-1 ή το 1-2 δεν απέχει πολύ στην πραγματικότητα από το 1-1 του goal-goal. Οπότε, ένα τέτοιο ποντάρισμα μάλλον αξίζει το ρίσκο.
  3. Goal και Under 2,5 Goal: Εδώ φωτογραφίζετε το ακριβές σκορ 1-1, καθώς επί της ουσίας πιστεύετε πως θα σκοράρουν αμφότερες οι ομάδες αλλά δεν θα σημειωθούν περισσότερα από 2 τέρματα. Δύσκολο ποντάρισμα αλλά πληρώνει καλά όταν επαληθεύεται.
  4. No Goal και Over 2,5 Goal: «Αν έχεις τύχη διάβαινε» λέει μία παροιμία που ταιριάζει γάντι στην περίπτωση αυτή. Σκορ 3-0 και άνω για μία από τις δύο ομάδες και όπως είναι φανερό οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος σας. Πληρώνει καλά αλλά θέλει προσοχή.
  5. No Goal και Under 2,5 Goal: Βατή επιλογή, κυρίως για ματσάκια που βλέπετε να κρίνονται στο γκολ. Ιδανικό για ντέρμπι ή αγώνες μεγάλου βαθμολογικού ενδιαφέροντος. Με 1-0, 2-0, 0-1 ή 0-2 πηγαίνετε ταμείο με αρκετά ελκυστικές αποδόσεις.
  6. Goal/No Goal σε Ημίχρονο/Τελικό: Εδώ τα πράγματα περιπλέκονται κάπως. Το ζητούμενο είναι να βρείτε αν θα σκοράρουν ή όχι και οι δύο ομάδες. Τόσο στο 1ο ημίχρονο όσο και στο 2ο. Για να γίνει πιο κατανοητό το συγκεκριμένο στοίχημα, πρέπει να δούμε ένα παράδειγμα. Έστω πως σε έναν αγώνα το ημίχρονο ολοκληρώνεται με σκορ 1-1, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπαίνει κάποιο γκολ και τελικά λήγει 1-1. Για να έχετε κάνει σωστή πρόβλεψη θα πρέπει να έχετε επιλέξει Goal/ Ημίχρονο , No Goal/Τελικό. Εδώ οι αποδόσεις είναι αρκετά μεγάλες αλλά αυτό αντικατοπτρίζει τη δυσκολία πρόβλεψης στο συγκεκριμένο.
  7. Νίκη γηπεδούχου με μηδέν παθητικό: Δεν χρειάζεται πολλή ανάλυση στο συγκεκριμένο ποντάρισμα. Νίκη του γηπεδούχου με 1-0, 2-0, 3-0 και άνω σας στέλνει απευθείας ταμείο. Ένα στοίχημα που αξίζει την προσοχή σας, ειδικά αν ο γηπεδούχος είναι το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης.
  8. Νίκη φιλοξενούμενου με μηδέν παθητικό: Αντίθετο ποντάρισμα και πίστη στον φιλοξενούμενο αυτή τη φορά. Νίκη εκτός έδρας για μία ομάδα χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ, είναι ένα ποντάρισμα που θα σας αποζημιώσει γερά.

Οι συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε στα combo bets που περιέχουν την επιλογή του Goal/No Goal είναι άπειροι. Κάποια από αυτά τα πονταρίσματα θα γίνουν αποδεκτά αν και ίσως χρειαστεί να προσαρμοστούν ανάλογα τις αποδόσεις. Κάντε τους δικούς σας συνδυασμούς, δείτε τι πληρώνει καθένας και αν κρίνετε στο τέλος πως αξίζει τότε να το ρισκάρετε.

Το στοίχημα Goal / No Goal ένα βήμα παραπέρα

Η ανταπόκριση των παικτών στις αγορές για τα Γκολ είναι τόσο μεγάλη, που οι στοιχηματικές ανοίγουν συνέχεια νέες. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει να προστίθενται αποδόσεις για το Goal / No Goal στα δύο ημίχρονα ξεχωριστά αλλά και σε συγκεκριμένα διαστήματα του ματς. Έχουμε παρατηρήσει επίσης πως αρκετοί στοιχηματικοί αναλυτές «αβαντάρουν» αγορές που έχουν να κάνουν με την επίτευξη κάποιου τέρματος εντός συγκεκριμένων ορίων ή κατά το ίδιο ημίχρονο. Αυτό γίνεται καθώς η στατιστική πολλές φορές επιτρέπει να δούμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τις ομάδες που πιέζουν στην αρχή ή στο τέλος των αγώνων. Και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε βρει value στις αποδόσεις αυτού του είδους.