el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – Μπασκόνια: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 01/10/2021

Το δεύτερο… πιάτο της 1ης αγωνιστικής «σερβίρεται» το βράδυ της Παρασκευής στην Ευρωλίγκα, με το παιχνίδι Ολυμπιακός – Μπασκόνια (21:00) να συγκεντρώνει πάνω του τους περισσότερους προβολείς.

Το ΣΕΦ ανοίγει τις πύλες του, με τους «ερυθρόλευκους» να ξεκινούν τα… μαθήματα ζωής χωρίς να έχουν στο ρόστερ τους τον σπουδαίο Βασίλη Σπανούλη που αποφάσισε να ρίξει τίτλους τέλους στην γεμάτη επιτυχίες καριέρα του.
Την ίδια ώρα, η Μπασκόνια προσγειώθηκε στην Αθήνα με σημαντικά «αγκάθια» και ένα ερωτηματικό…

Ολες οι «απαντήσεις» θα δοθούν το βράδυ της Παρασκευής στο «σπίτι» των Πειραιωτών.

Με 300+ αγορές στη Novibet ειδικά στοιχήματα και κορυφαίες αποδόσεις το μεγάλο ματς ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Μπασκόνια γίνεται πιο συναρπαστικό.


Ολυμπιακός – Μπασκόνια: Οι κινήσεις τους στο μεταγραφικό παζάρι

Η περσινή σεζόν στην Euroleague δεν κύλησε όπως περίμεναν και ήθελαν οι «ερυθρόλευκοι».

Η… πόρτα των πλέι-οφ δεν άνοιξε για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, όμως φέτος άπαντες στον Ολυμπιακό είναι αποφασισμένοι να «γράφουν» με διαφορετικό τρόπο την ιστορία.

Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι κινήσεις που έκαναν οι Πειραιώτες, αφού πρόσθεσαν στη μηχανή τους τέσσερις παίκτες: το «εργαλείο» και στις δύο πλευρές του παρκέ Ουόκαπ (Ζαλγκίρις), τον «κίλερ» από την περιφέρεια Ντόρσεϊ (Μακάμπι), τον Γάλλο γίγαντα (2.21 μ.) Μουσταφά Φολ που έπαιζε στη Βιλερμπάν και τον διεθνή γκαρντ Λούντζη (πέρυσι στον Προμηθέα), ο οποίος τα τελευταία χρόνια κάνει συνεχώς βήματα προόδου.

Από την άλλη πλευρά, η Μπασκόνια δεν άλλαξε… συνήθειες. Εχασε δύο από τους καλύτερους της παίκτες (Χένρι, Πολονάρα), οι οποίοι βρήκαν καλύτερο συμβόλαιο στην «πλούσια» Φενέρμπαχτσε, την ίδια ώρα που η ίδια – χωρίς να έχει την δυνατότητα για μεγάλα οικονομικά ανοίγματα – απέκτησε τον άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού και πέρυσι της Μπάγερν (έκανε εξαιρετική σεζόν υπό τις οδηγίες του Τρινκιέρι) Μπάλντγουιν, τον Σέρβο γκαρντ Μαρίνκοβιτς (Βαλένθια), τον φόργουορντ Φοντέκιο (Αλμπα), τους ψηλούς Κοστέλο (Γκραν Κανάρια), Ν’ Νοκό (Ερυθρός Αστέρας), ενώ επέστρεψε στη Βιτόρια και ο έμπειρος πόιντ γκαρντ Γκρέιντζερ, ο οποίος πέρυσι ήταν κάτοικος Βερολίνου (Αλμπα).


Ολυμπιακός – Μπασκόνια: Προγνωστικά & Απόυσιες   01/10/2021

Οι απουσίες που προέκυψαν στην Μπασκόνια «έσπρωξαν» προς τα κάτω τον άσο του Ολυμπιακού κάτι φυσιολογικό και αναμενόμενο.
Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπουν στο παρκέ με όλα τους τα «όπλα», καθώς το απουσιολόγιο του κόουτς Μπαρτζώκα είναι «λευκό», όμως δεν ισχύει το ίδιο για τους Βάσκους.
Ο μπαρουτοκαπνισμένος σε δύσκολες αποστολές Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν έχει στη διάθεσή του εδώ και κάποιες εβδομάδες το… πυροβόλο από την περιφέρεια Αλεκ Πίτερς (τραυματίας, δεν αργεί η επιστροφή του), ενώ πριν λίγες ώρες οριστικοποιήθηκε και η απουσία του βασικού πόιντ γκαρν Γουέιντ Μπάλντγουιν, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό της γυναίκας του περιμένοντας τον ερχομό του παιδιού τους.
Οσο για τον βασικότατο Λιθουανό φόργουορντ Ρόκας Γκιεντράιτις, εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις, όμως είναι πιθανό να σφίξει τα δόντια και να βγει στο παρκέ του ΣΕΦ.

Τι κρατάμε; Το Over στους πόντους του Σάσα Βεζένκοφ (επιβραβεύθηκε με νέο – υψηλότερο συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024), ο οποίος περιμένουμε ότι θα ξεπεράσει το live των 12,5 π. και θα επιβεβαιώσει το 1.70 της Novibet.

«Στήριγμα» και ο Φολ, εξαιρετικό το 1,87 στο οποίο προσφέρεται για να σημειώνει Over 8,5 πόντους. Ο Γάλλος σέντερ είναι σε καλή κατάσταση και εκτιμούμε πως θα τελειώσει αρκετές φάσεις – συνεργασίες με τον Κώστα Σλούκα.

Παράλληλα, βλέπουμε ζεστά και το Under 8,5 τρίποντα της Μπασκόνια. Δεν είναι και λίγα τα προβλήματα των Βάσκων, η λογική λέει ότι ο Μπαρτζώκας δεν θα την… πατήσει επιτρέποντας στους παίκτες του Ιβάνοβιτς να προκαλέσουν (μεγάλες) «ζημιές» έξω από τα 6,75 μ.


Ολυμπιακός – Μπασκόνια: Ανάλυση & Στατιστικά 01/10/2021

Λίγο ο κορωνοϊός και τα άδεια γήπεδα, λίγο η έλλειψη ρυθμού από την μη συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Basket League, επηρέασαν αρνητικά την περσινή χρονιά τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι ουσιαστικά δεν κατάφεραν να βρουν σταθερό βηματισμό στο ΣΕΦ.

Οι αρκετές εντός έδρας ήττες «πλήγωσαν» την ομάδα του Μπαρτζώκα κι αυτό είναι κάτι που αισιοδοξεί ότι θα αλλάξει ο Ελληνας τεχνικός στην ακόμα δυσκολότερη φετινή Ευρωλίγκα.

Την Παρασκευή καλείται να κάνει την αρχή.
Πολλά θα κριθούν από τα χέρια του Σλούκα. Ο ηγέτης των «ερυθρόλευκων» τελείωσε την περσινή σεζόν με 11 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ μοίρασε 204 ασίστ, τις περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση!

Στην αντίπερα όχθη, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς δικαίως αγωνιά για το αν θα έχει στο ΣΕΦ τον Γκιεντράιτις, καθώς πέρυσι ήταν από τους πιο σταθερούς παίκτες του προσφέροντάς του στα ματς της Euroleague 12.7 πόντους μ.ό. με 40.5% έξω από τα 6.75 μ. και 82.4% από τη γραμμή των βολών. Επίσης, δεν περνάει απαρατήρητος και ο αριθμός των κλεψιμάτων που έκανε ο Λιθουανός (38 σε 34 αγώνες).


Διαβάστε ακόμα…

 

Ευρωλίγκα σεζόν 2021/22: Προγνωστικά και Ειδικά Στοιχήματα


Ουσιαστική & Εγκαιρη Συνδρομή από τη Novibet & τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ