el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – Εφές: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 19/05/2022

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από το μεγάλο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ, το Final Four της Euroleague που φέτος θα διεξαχθεί από την Πέμπτη (19/05) έως και το Σάββατο (21/05) στην «Stark Arena» του Βελιγραδίου.

Στις 7 μ.μ. της Πέμπτης, θα γίνει το τζάμπολ του πρώτου ημιτελικού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Εφές.

Δηλαδή, ο 2ος της regular season (ρεκόρ 19-9) θα διασταυρώσει τα ξίφη του με την 6η της τελικής βαθμολογίας της κανονικής περιόδου (ρεκόρ 16-12).

Βέβαια, οι Πειραιώτες δεν θα είναι… μόνοι τους στο Βελιγράδι, καθώς πάνω από 10.000 φίλαθλοί τους αναμένεται να δώσουν το παρών στις εξέδρες της «Stark Arena», γεμίζοντας περίπου τα 2/3 των εξεδρών.

Αυτή είναι η 11η παρουσία του Ολυμπιακού σε F4, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν στην τροπαιοθήκη τους τρεις κούπες και την Εφές – που άλλαξε στάτους στα χέρια του Εργκίν Αταμάν – να έχει ένα τρόπαιο, αυτό που κατάκτησε την περσινή σεζόν στην Κολωνία, νικώντας στον τελικό την Μπαρτσελόνα.

Ζήσε τον μεγάλο ημιτελικό της Euroleague στη Novibet σε live streaming με 800+ αγορές! 


Ολυμπιακός – Εφές: Τι έκαναν στα playoffs της Euroleague

Η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα κατάφερε να βγει… όρθια από την πολύ σκληρή σειρά με την Μονακό του Μάικ Τζέιμς, βάζοντας στη βαλίτσα της το εισιτήριο μετά το τέλος του Game 5 στο ΣΕΦ (3-2).
Ηγέτης των Πειραιωτών σ’ αυτή την… διαδικασία ο Σλούκας (11.9 π., 4.9 ασίστ), ο οποίος «μίλησε» σχεδόν σε όλες τις κρίσιμες στιγμές των αγώνων.

Όμως, ποιος μπορεί να βγάλει από την εξίσωση τον αμυντικό «εξολοθρευτή» Γουόκαπ (6.3 π., 2.7 ασ.), τον «αγριεμένο» Σακίλ ΜακΚίσικ (6.7 π., 2.1 ριμπ.), τον υπερπολύτιμο (και στις δύο πλευρές του παρκέ) Παπανικολάου (6.7 π., 3.2 ριμπάουντ).

Επίσης, τον Γάλλο γίγαντα της ρακέτας των «ερυθρολεύκων» Μουσταφά Φολ (8.4 π., 5.1 ρ.), τον «μπόμπερ» Τάιλερ Ντόρσεϊ (12.9 π., 2.1 ασ.) και φυσικά τον Σάσα Βεζένκοφ (13.7 π., 5.8 ριμπ., 1.5 ασίστ, 1.2 κλεψίματα κατά μέσο όρο), ο οποίος δικαίως συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία πεντάδα της regular season. Αυτή συμπληρώθηκε από τους  Λάρκιν (Εφές), Τζέιμς (Μονακό), Μίροτιτς (Μπαρτσελόνα) και Ταβάρες (Ρεάλ Μ.).

Στην αντίπερα όχθη, η Εφές «πάτησε» στα πολλά και σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα της Αρμάνι, έκανε break στο πρώτο ματς στο Μιλάνο και τελείωσε τη δουλειά στο γήπεδό της με δύο νίκες (σκορ σειράς 3-1), μάλλον πιο δύσκολα από το αναμενόμενο…

Ο Αταμάν τα τελευταία χρόνια δουλεύει σχεδόν με το ίδιο (πολύ ποιοτικό) ρόστερ, με τους Μίσιτς (18.2 π., 4.6 ασ.), Λάρκιν (14.6 π., 5.3 ασ., 3.2 ριμπ., 1,4 κλεψίματα) να είναι όλα τα λεφτά στην περιφέρεια των Τούρκων και τους Μπομπουά, Ελ. Μπράιαντ και Σιμόν να αποτελούν εξαιρετικό συμπλήρωμα.

Φυσικά, σημείο αναφοράς για τους κάτοχους του τίτλου (και) οι Ντάνστον (7.1 π., 3.3 ριμπ., 1.0 μπλοκ), Πλάις (9.4 π., 4.2 ριμπ.), Σίνγκλετον (3.9 π., 2.6 ριμπ.) και ο Γάλλος PF, Μόερμαν (8.8 π., 5.4 ριμπ.).



Ολυμπιακός – Εφές: Προγνωστικά 19/05/2022

Ολυμπιακός (80.4 π. μέσο όρο στη φετινή Ευρωλίγκα) και Εφές (81.7 π.) έχουν συγκρουστεί στο παρελθόν άλλες 44 φορές, με το σκορ να είναι 22-22!

Η πιο πρόσφατη μονομαχία τους είναι αυτή για την 26η αγωνιστική της κανονικής περιόδου στο ΣΕΦ, με τους Πειραιώτες να ρίχνουν στο καναβάτσο την Εφές (87-85), με το buzzer – beater τρίποντο του Κώστα Σλούκα.

Είναι δεδομένο ότι η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα είναι μία από τις καλύτερες και πιο σταθερές ομάδες της φετινής διοργάνωσης, με βαριά φανέλα και πάνω από 10.000 κόσμο στο πλευρό της.

Σε τιμές αουτσάιντερ κρατάμε

ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.02 ΣΤΗ NOVIBET 

Δεν τους λείπει… κάτι για να πετύχουν αυτό που στην αρχή της σεζόν φαινόταν ως υπέρβαση, να πάρουν δηλαδή το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου (με το νικητή του clasico Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μ.).

Στα ειδικά των παικτών, στεκόμαστε στο Over 6,5 πόντους του σταθερού (καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν) Κώστα Παπανικολάου σε απόδοση 1.96, ενώ τον ίδιο ρόλο παίζει στην Εφές ο Γάλλος ψηλός Μόερμαν (σε απόδοση 1,90 το Over 8,5 πόντοι).

Δυνατό «χαρτί» και των δύο ομάδων η… δράση τους έξω από τα 6,75 μ.!

ΑΠΟΔΟΣΗ 2.00 ΣΤΗ ΝΟVIBET TO OVER 19,5 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΥΣΤΟΧΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ


Μπαρτζώκας vs Αταμάν

Στο ιατρικό δελτίο, τώρα, η εικόνα είναι ξεκάθαρη για τον Γ. Μπαρτζώκα, ο οποίος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μην ταλαιπωρείται από το παραμικρό αγωνιστικό «αγκάθι».

Από την πλευρά του ο κόουτς Αταμάν υπολογίζει κανονικά στις υπηρεσίες του σταρ Λάρκιν (ταλαιπωρήθηκε από μικροενοχλήσεις το τελευταίο 10ήμερο), ενώ το ίδιο ισχύει και για τους Μπομπουά, Σιμόν.

O προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, παραμονή του ημιτελικού με την Εφές στάθηκε στον ενθουσιασμό που επικρατεί στην ομάδα του.

«Υπάρχει ενθουσιασμός. Ξέρουμε ότι δεν θα έχουμε την πίεση που είχαμε όλη τη χρονιά. Έφτασε η στιγμή να απολαύσουν οι παίκτες αυτή τη σημαντική στιγμή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Γνωρίζουμε ότι θα έχουμε μεγάλη υποστήριξη από τους φιλάθλους μας.

Ελπίζω να το χαρούμε και παράλληλα να έχουμε και τα αποτελέσματα που πρέπει γιατί όταν χάνεις δεν χαίρεσαι», δήλωσε αρχικά ο coach των Πειραιωτών και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προετοιμασία της ομάδας του:

«Προετοιμαστήκαμε με μεγάλη σοβαρότητα. Είχαμε την ευκαιρία στο ελληνικό πρωτάθλημα με τα τρία παιχνίδια. Οι παίκτες είναι συγκεντρωμένοι, καταλαβαίνουν το μέγεθος της πρόκλησης που έχουν μπροστά τους. Θα κάνουμε ό,τι υποσχεθήκαμε.

Αναλογιζόμενοι το βάρος της φανέλας που φοράμε και της ομάδας που εκπροσωπούμε, θα παλέψουμε κάθε κατοχή για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Ολοκληρώνοντας ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν απέφυγε τη σύγκριση με το 2013 όταν και τότε η ομάδα του ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπη και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Στον Ολυμπιακό είναι άλλοι παίκτες και άλλες οι συνθήκες, έχουμε τους λιγότερους παίκτες που έχουν την εμπειρία από Final – 4. Εμείς έχουμε τρεις παίκτες, οι άλλοι έχουν επτά, εννιά, έντεκα. Ξέρετε καλά ότι η πρώτη εμπειρία σου δημιουργεί ένα σοκ.

Είσαι στο επίκεντρο και πρέπει να μάθεις να το χειρίζεσαι. Θα κάνουμε μια προσπάθεια οι πιο έμπειροι της ομάδας αλλά και εγώ να εξηγήσουμε την κατάσταση. Η ομάδα έχει τον ίδιο ενθουσιασμό με το 2013».


Στην Εφές ο Εργκίν Αταμάν πιστεύει ότι η ομάδα του θα κάνει το back to back και θα διατηρηθεί στην κορυφή της Ευρώπης. Ο Τούρκος προπονητής με τις δηλώσεις του απέδειξε ότι δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο.

«Φτάσαμε στο Final 4 με καταιγίδα. Θα φύγουμε με το τρόπαιο με καταιγίδα. Θα φέρουμε τη δική μας καταιγίδα στην Ευρώπη. Θέλουμε να είμαστε και πάλι πρωταθλητές σε αυτό το τουρνουά, στο οποίο δίνουμε το “παρών” για τρίτη συνεχόμενη φορά. Θέλουμε να προστατεύσουμε τον τίτλο μας», δήλωσε αρχικά ο Αταμάν και για τον Ολυμπιακό, υποστήριξε:

«Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, έχει σπουδαίο προπονητή κι έκανε εξαιρετική χρονιά αυτή τη σεζόν. Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Γνωρίζουμε το σύστημά τους, όπως κι εκείνοι μας ξέρουν καλά.

Ο αντίπαλός μας διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες σε όλες τις θέσεις και παίζουν με συνέπεια και πειθαρχία. Εμάς μας αρέσει να παίζουμε γρήγορα, ενώ ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που της αρέσει να ελέγχει τον ρυθμό. Θα γίνει σπουδαία παιχνίδι».


 

 


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ