el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 28/10/2021

Η δράση στην Ευρωλίγκα συνεχίζεται σε φουλ ρυθμό, καθώς την Πέμπτη (28/10) ανοίγει με τέσσερις αναμετρήσεις το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου σ’ αυτήν την 2η «διαβολοβδομάδα» που διανύουμε.
Σπουδαίο παιχνίδι στο ΣΕΦ (28/10, 21:00), με τον Ολυμπιακό (4-2) να υποδέχεται την Φενέρμπαχτσε (2-4), έχοντας φυσικά ως στόχο να διατηρήσει αλώβητη την έδρα του και να σκαρφαλώσει ακόμη περισσότερο στον βαθμολογικό πίνακα.
Από την άλλη πλευρά, οι Τούρκοι προέρχονται από δύο διαδοχικές ήττες από Ρεάλ στη Μαδρίτη και Μπαρτσελόνα στην Πόλη και μάλλον ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν αισθάνεται και πολύ άνετα στον πάγκο του.
Μάλιστα, η Φενέρ από χθες προσπαθεί να… φτιάξει κλίμα για το παιχνίδι στο Φάληρο, βγάζοντας ανακοίνωση κατά της διαιτησίας υποστηρίζοντας ότι αδικήθηκε στους αγώνες της με Παναθηναϊκό, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

Ελκυστικές αποδόσεις, ειδικά στοιχήματα για το μεγάλο ντέρμπι της Euroleague ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φενέρμπαχτσε.


Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική ;

Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τρίτης πάτησε το παρκέ του ΣΕΦ για το πρώτο ματς της «διαβολοβδομάδας» κόντρα στην Αλμπα, με τη σωστή νοοτροπία και την ανάλογη διάθεση.
Έκλεισε το πρώτο ημίχρονο κρατώντας μία καλή απόσταση ασφαλείας από τους Βερολινέζους (52-42), στο 30’ βρέθηκε στο +12 (71-59), ωστόσο στην 4η περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» επαναπαύθηκαν και έριξαν ταχύτητα, με αποτέλεσμα η Αλμπα να μειώσει ακόμη και στους 3. Όμως, οι Πειραιώτες που δεν είχαν όρεξη για… αστεία, σοβαρεύτηκαν και έφτασαν στο πολύτιμο ροζ φύλλο (87-83).
Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού (με 13 π.) και MVP της αναμέτρησης, ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ Τάιλερ Ντόρσεϊ που ανεβάζει στροφές και κάνει τον κόουτς Μπαρτζώκα να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.
16 πόντους, 11 ασίστ και 8 ριμπάουντ η συνεισφορά των πόιντ γκαρντ Σλούκα και Γουόκαπ.
Ξανά σημαντικός ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος έμεινε ανεπηρέαστος από τον τραυματισμό του στο ματς πρωταθλήματος με τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο και κόντρα στους Βερολινέζους σημείωσε 12 πόντους, κάνοντας παράλληλα τη δουλειά του και στο πίσω μέρος του παρκέ.
Οσο για τον κάπτεν του Ολυμπιακού Γιώργο Πρίντεζη με τους 8 πόντους που πέτυχε ξεπέρασε τους 3.500 π. στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα (σε 346 παιχνίδια) και οι μόνοι που βρίσκονται μπροστά του είναι οι Ντε Κολό (3.642), Ναβάρο (4.152) και Σπανούλης (4.455).

Η Φενέρμπαχτσε το πάλεψε με την Μπαρτσελόνα, έφτασε κοντά στο να υποχρεώσει τους Καταλανούς στην πρώτη τους φετινή ήττα σε όλες τις διοργανώσεις, όμως στο τέλος έμεινε ξανά με άδεια χέρια (εντός έδρας ήττα με 74-76).
«Όλα τα λεφτά» για τους Τούρκους ο Τσέχος σέντερ Γιαν Βέσελι (24 π., 8 ρ.), «ξύπνησε» ο Σέρβος γκαρντ Γκούντουριτς (17 π.), την ίδια ώρα που ο ηγέτης της Φενέρ, Νάντο Ντε Κολό έμεινε σε πολύ ρηχά νερά με μόλις 4 πόντους σε 20 λεπτά, ενώ υπέπεσε και σε 6 λάθη!


Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Προγνωστικά 28/10/2021

Ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ «δαγκώνει» και προφανώς η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα έχει το βράδυ της Πέμπτης ένα έξτρα κίνητρο: οι Τούρκοι προσπαθούν τις τελευταίες ώρες να δημιουργήσουν… πολεμικό κλίμα με αφορμή τα παράπονά τους για την διαιτησία (σε προηγούμενα παιχνίδια όπως προαναφέραμε), όμως όπως φαίνεται από το «στρατόπεδο» των Πειραιωτών αυτό διόλου τους απασχολεί. Οι «ερυθρόλευκοι» δηλώνουν πανέτοιμοι για την διατήρηση του αήττητου της έδρας τους και σε συνδυασμό με την ώθηση που θα τους προσφέρει… απλόχερα ο κόσμος που θα βρεθεί την Πέμπτη στις εξέδρες τους ΣΕΦ, εκτιμούμε πως θα τους σπρώξει στο 5ο φετινό τους ροζ φύλλο.

Στο 1.52 στη Novibet η απλή νίκη του Ολυμπιακού

Επίσης, κρατάμε το Under 16,5 συνολικά ομαδικά εύστοχα τρίποντα σε απόδοση 2.10 στο παιχνίδι, αφού πλέον είναι γνωστή σε όλους η σωστή αμυντική συμπεριφορά των δύο ομάδων!
Στα ειδικά των παικτών, ενδιαφέρον βρίσκουμε στο εξαιρετικό 2.15 του Γουόκαπ (να σημειώσει Over 6.5 πόντους), καθώς ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ είναι βασικό «εργαλείο» του κόουτς Μπαρτζώκα, ενώ δεν περνάει απαρατήρητο και το Over 11,5 π. του Βέσελι (σε απόδοση 1.80), με τον Τσέχο ψηλό να παίρνει με τον Τζόρτζεβιτς περισσότερες πρωτοβουλίες στην επίθεση σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν.


Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Ανάλυση, Απουσίες & Στατιστικά 28/10/2021

Στο ιατρικό δελτίο των «ερυθρολεύκων» δεν άλλαξε κάτι τις τελευταίες ώρες: χάνει και το δεύτερο ματς της «διαβολοβδομάδας» ο σέντερ Χασάν Μάρτιν, ο οποίος εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις που δεν του επιτρέπουν από την αρχή της σεζόν να φορτσάρει…
Στη Φενέρ, παραμένει σταθερά εκτός μάχης ο Γερμανός πάουερ φόργουορντ, Μπαρτέλ.
Από ‘κει και πέρα, ο Τζόρτζεβιτς αναμένεται να ρίξει στο παρκέ για περισσότερα από 13 λεπτά τον Πολονάρα (τόσο χρησιμοποιήθηκε ο κομβικός Ιταλός φόργουορντ στο ματς με την Μπαρτσελόνα), ενώ η λογική «λέει» ότι και ο σκόρερ Σαγιόκ θα πάρει περισσότερες προσπάθειες στο ΣΕΦ (μόλις 5 π. σε 7’ κόντρα στους «μπλαουγκράνα»).
Στο παιχνίδι με την Αλμπα, από τη 12άδα του Ολυμπιακού δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου μόνο ο ψηλός Χρηστίδης, από την άλλη πλευρά πολύ μαζεμένο το rotation του Τζόρτζεβιτς (8 παίκτες έπαιξαν πάνω από 10 λεπτά απέναντι στην ομάδα του Γιασικεβίτσιους).

Το παρελθόν των δύο ομάδων μας προϊδεάζει ότι και φέτος θα παρακολουθήσουμε ένα μεγάλο παιχνίδι . Η Φενέρμπαχτσε την τελευταία 3ετία μετράει ισάριθμες νίκες (71-76, 87-96, 72-73) στην έδρα του Ολυμπιακού.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ EUROLEAGUE

Ελκυστικές αποδόσεις και περισσότερες από 600 αγορές προσφέρει η Novibet για τη μονομαχία ανάμεσα σε Σλούκα και Ντε Κολό. 


Διαβάστε ακόμα…

GiANT Heart: Novibet & Γιάννης Αντετοκούνμπο δίνουν “χώρο” στα όνειρα των παιδιών

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ