el
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ολυμπιακός vs Μακάμπι: Το πρώτο κρας τεστ

Ο Ολυμπιακός τσεκάρει την Παρασκευή (16/10, 21:00) τις δυνάμεις του απέναντι σε έναν αντίπαλο που στοχεύει στο Final-4, έχοντας την ψυχολογία με το μέρος του μετά την εξαιρετική εικόνα που άφησε στη νίκη επί της Αρμάνι.

Το πρώτο του πολύ δυνατό τεστ στη φετινή Ευρωλίγκα δίνει ο Ολυμπιακός, που φιλοξενεί στο ΣΕΦ τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, του πρώην «ερυθρόλευκου» Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Η ελληνική ομάδα άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στην επικράτηση κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο (86-75), ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο μείωσε στο ελάχιστο τα λάθη και έπαιξε τρομερή άμυνα.

Ολοι οι αγώνες της Euroleague σε live streaming* στη Novibet

Ηγέτες για τους Πειραιώτες στη νίκη επί των Ιταλών οι Κώστας Σλούκας και Γιώργος Πρίντεζης, με τον δεύτερο να σημειώνει ακόμα μία φορά καθοριστικά καλάθια και τον Σλούκα να κάνει νταμπλ-νταμπλ, με 17 πόντους και 11 ασίστ.

Η αναμέτρηση με τη Μακάμπι θα διεξαχθεί χωρίς θεατές, αφού στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα λόγω της πανδημίας με τον κορονοϊό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

olymilano_novibetgrΑρχίζει να αποκτά ρυθμό ο Ολυμπιακός, που παρουσιάζεται καλύτερος παιχνίδι με παιχνίδι σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές.

Στην πρεμιέρα ηττήθηκε από τη Ζαλγκίρις (67-68), πληρώνοντας το κακό του δεύτερο ημίχρονο και έπειτα νίκησε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (78-71) παίρνοντας σωστές αποφάσεις τη στιγμή που έπρεπε. Στο τελευταίο του ματς επιβλήθηκε της Αρμάνι Μιλάνο, έχοντας εξαιρετική συμπεριφορά σε όλους τους τομείς στις δύο τελευταίες περιόδους.

«Κλειδί» στη νίκη επί της Αρμάνι αποδείχθηκε ένα σερί 9-0 στην τρίτη περίοδο (το 40-48 έγινε 49-48), διάστημα στο οποίο ο Ολυμπιακός σημείωσε 27 πόντους και δέχθηκε 16. Στο τελευταίο και κρισιμότερο 10λεπτο, διαχειρίστηκε άριστα το υπέρ του αποτέλεσμα, έχοντας σωστές επιλογές σε άμυνα και επίθεση.

Πλην του Σλούκα, πολύ καλές εντυπώσεις άφησε και ο Χασάν Μάρτιν (σέντερ), σε ένα ματς όπου φάνηκε η φιλοσοφία της ομάδας αλλά και οι ξεκάθαροι ρόλοι των παικτών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άριστα. Η ενέργεια και η αθλητικότητα είναι δύο από τα χαρακτηριστικότερα στοιχεία του φετινού Ολυμπιακού.

Ο Ζαν Σαρλς (φόργουορντ) ήταν ο μοναδικός παίκτης που δεν αγωνίστηκε στο τελευταίο χρονικά ματς και η συμμετοχή του Γάλλου παραμένει αμφίβολη για την αναμέτρηση με τη Μακάμπι. Πλην αυτού, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

wilbekin_novibetgrΥψηλές οι φετινές προσδοκίες της Μακάμπι Τελ Αβίβ στη διοργάνωση, κάτι που μαρτυρούν και οι κινήσεις της. Οι Ισραηλινοί διατήρησαν τον βασικό κορμό (Ντόρσεϊ, Ουίλμπεκιν, Χάντερ, Καλοϊάρο) και ενισχύθηκαν σημαντικά στη φροντ λάιν με τους Μπέντερ (επέστρεψε μετά το 2016) και Αντρέ Ζίζιτς, με τον Σέρβο σέντερ να προέρχεται από το ΝΒΑ.

Μία νίκη και δύο ήττες ο απολογισμός της στη φετινή διοργάνωση. Επικράτησε στην πρεμιέρα της Αλμπα (80-73) και έπειτα γνώρισε δύο σερί ήττες. Στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ (72-76) και στην έδρα της από την Μπάγερν Μονάχου (82-85), σε ένα ματς όπου πλήρωσε τα πολλά λάθη της (18).

Οι Ομάρ Κάσπι (φόργουορντ), Τζον Ντι Μπαρτολομέο (πλέι μέικερ) και Γιοβέλ Ζούσμαν (γκαρντ) δεν έχουν αγωνιστεί μέχρι στιγμής και παραμένουν εκτός πλάνων και για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

oly_novibetgr

** Τα 7:30 λεπτά που αγωνίστηκε στο ματς με την Αρμάνι ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο μικρότερος χρόνος συμμετοχής που έχει αγωνιστεί ποτέ σε επίπεδο Ευρωλίγκα (σε 327 ματς). Σε αυτό το διάστημα σημείωσε 5 πόντους με 1/2 τρίποντα και 2/3 βολές. Ο Σπανούλης είναι πρώτος σκόρερ (4.261) και πρώτος σε ασίστ (1.522) στην ιστορία της διοργάνωσης.

** Ο Σκοτ Ουίλμπεκιν της Μακάμπι σημειώνει τουλάχιστον 1 τρίποντο στα 30 από τα 31 πιο πρόσφατα ματς που αγωνίστηκε. Είναι μακράν ο παίκτης που έχει πάρει τις περισσότερες προσπάθειες για τρίποντο από τους Ισραηλινούς (10/32 φέτος).

** Το απόλυτο στις ελεύθερες βολές έχει για τη Μακάμπι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ (10/10). Μαζί με την περσινή σεζόν το σερί του είναι 13/13.

** Ο Οθέλο Χάντερ της Μακάμπι ήταν δεύτερος στα επιθετικά ριμπάουντ πέρσι, με 2.8 ανά ματς. Στις πρώτες αγωνιστικές φέτος ο μέσος όρος του είναι 2.3.

** Σε κανένα τρίποντο δεν έχει ευστοχήσει φέτος από πλευράς Ολυμπιακού ο Κώστας Παπανικολάου (0/7). Πέρσι είχε 36/92 (39,1%). Ο Κώστας Σλούκας, αντίθετα, σημειώνει τουλάχιστον από 1 τρίποντο στα 10 από τα 11 πιο πρόσφατα σε επίπεδο Ευρωλίγκα.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

olymaccabi_novibetgrΕξι νίκες και τέσσερις ήττες ο εντός έδρας απολογισμός του Ολυμπιακού κόντρα στη Μακάμπι, από το 2000 έως σήμερα, με την ελληνική ομάδα να επικρατεί στα δύο από τα τρία πιο πρόσφατα στο ΣΕΦ.

Πέρσι η Μακάμπι επικράτησε και στους δύο αγώνες, 90-65 στο ΣΕΦ και 71-70 στο Ισραήλ.

Υπέρ της Μακάμπι η συνολική παράδοση, με 11 νίκες έναντι 10 των «ερυθρολεύκων».

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ