el
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ολυμπιακός – Μακάμπι: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 19/11/2021

Φινάλε την Παρασκευή (19/11) στην 3η «διαβολοβδομάδα» της φετινής Euroleague, με το κυρίως πιάτο της 11ης αγωνιστικής να περιλαμβάνει 7 αναμετρήσεις.
Ο «πληγωμένος» – από τις τέσσερις ήττες σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια – Ολυμπιακός (6-4) υποδέχεται το βράδυ της Παρασκευής (21:00) την επικίνδυνη Μακάμπι (7-3) του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο οποίος επιστρέφει στο ΣΕΦ για μία ακόμη φορά ως αντίπαλος των Πειραιωτών και με στόχο να κάνει… ζημιά στην πρώην ομάδα του.

Το ποιος θα μείνει «όρθιος» μετά το τέλος αυτής της σημαντικής μονομαχίας θα το μάθουμε λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Παρασκευής.

Ελκυστικές αποδόσεις, ειδικά στοιχήματα για το μεγάλο ματς της Euroleague ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Μακάμπι στο ΣΕΦ.


Ολυμπιακός – Μακάμπι: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική ;

Το απόγευμα της Τετάρτης ο Ολυμπιακός δοκιμάστηκε στην έδρα της Εφές και για 30 αγωνιστικά λεπτά η… κατάσταση κυλούσε (σε μεγάλο βαθμό) όπως είχε σχεδιάσει και ήθελε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Στη λήξη της 3ης περιόδου το ματς ήταν ντέρμπι (68-66 υπέρ της Εφές), όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο τα φώτα έκλεισαν για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι σημείωσαν μόλις τρεις πόντους (το χειρότερο 10λεπτο στην ιστορία τους στην Ευρωλίγκα), δέχθηκαν 20 και κάπως έτσι έφυγαν ηττημένοι από την Τουρκία (88-69).

Πάλεψαν για τους Πειραιώτες ο Σάσα Βεζένκοφ με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ σε 30 λεπτά συμμετοχής, ακολούθησε ο Μουσταφά Φολ με 15 π., από 9 π. είχαν οι Γουόκαπ και Πρίντεζης, θετικός ο Χασάν Μάρτιν στα 16’ που αγωνίστηκε (5 π., 5 ρ.). Χωρίς… πολλά κέφια ο Σλούκας (5 π., 5 ρ., 4 ασίστ σε 20’), άστοχος ο Παπανικολάου (3 π., 1/5 τρίπ.), κακή εμφάνιση από τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 2 πόντους και 4 λάθη.

 

Η Μακάμπι αγχώθηκε με τη Μονακό στο Τελ Αβίβ (41-44 ημίχρονο, 62-61 στο 30’), όμως στην 4η περίοδο οι παίκτες της έβλεπαν το καλάθι σα… βαρέλι (33-23 το επιμέρους σκορ για την «ομάδα του λαού») και έτσι έφτασε στην επικράτηση με 95-84.
Μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του – αν όχι την κορυφαία – έκανε ο Σκότι Ουίλμπεκιν, με το κοντέρ του Αμερικανού πόιντ γκαρντ να «γράφει» 37 π. (6/12 τρίποντα), 8 ασίστ, 2 κλεψίματα και μόλις ένα λάθος.
Ξανά πολύ καλοί οι Νάναλι (16 π.), Ζίζιτς (14 π., 11 ρ.!), διψήφιος και ο σέντερ Ρέινολντς με 10 π., ενώ μάζεψε και 6 ριμπάουντ.
Με ουσία στο παιχνίδι τους οι Κ. Εβανς (9 π., 4 ρ., 5 ασ., 2 κλεψ.), Ντέρικ Ουίλιαμς (9 π., 4 ρ. και καλές άμυνες).


Ολυμπιακός – Μακάμπι: Προγνωστικά 19/11/2021

 

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο ΣΕΦ, εκεί όπου δεν έχει χάσει από κανέναν στη φετινή διοργάνωση (ρεκόρ 6-0). Από την άλλη πλευρά, η Μακάμπι μετράει 6 νίκες στις 7 τελευταίες στροφές της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και όπως μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό, θα πατήσει το παρκέ του ΣΕΦ με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.
Το «κλειδί» για τους Πειραιώτες προκειμένου να φτάσουν στο πολυπόθητο ροζ φύλλο θα είναι η άμυνα κι αυτό το γνωρίζει καλύτερα από όλους ο Γιώργος Μπαρτζώκας.
Ο Ολυμπιακός στο Φάληρο έχει δεχθεί μόλις μία φορά φέτος πάνω από 80 πόντους, από την… Αλμπα. Τις Μπασκόνια, Ρεάλ, Ζαλγκίρις, Φενέρμπαχτσε και Μονακό τις κράτησε κάτω από τους 70 π.!

Σε απόδοση 1.77 στη Novibet το Under 158,5 π. στη μάχη του ΣΕΦ

Από ‘κει και πέρα, ο ηγέτης του Ολυμπιακού Κώστας Σλούκας καλείται να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να προσφέρει βοήθεια και στο σκοράρισμα.

Σε απόδοση 1.87 το Over 10,5 π. του ΣΛΟΥΚΑ

Επίσης, δεν περνάει απαρατήρητη η απόδοση 2.15, να μαζέψει ο αθλητικός Αμερικανός φόργουορντ της Μακάμπι Ντέρικ Ουίλιαμς Over 3,5 ριμπάουντ, ο οποίος παίζει σχεδόν 30 λεπτά σε κάθε ματς της «ομάδας του λαού» στη φετινή Ευρωλίγκα.


Ολυμπιακός – Μακάμπι: Απουσίες & Στατιστικά 19/11/2021

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν μετά από καιρό διψήφιο αριθμό λαθών (13 στο ματς με την Εφές), ενώ ήταν εξαιρετικοί στο 1ο ημίχρονο στον τομέα της δημιουργίας (14 ασίστ), στο δεύτερο 20λεπτο, όμως, βραχυκύκλωσαν (μόλις 5 ασ).
Την ίδια στιγμή η αναλογία ασίστ/λαθών της Εφές στο 2ο ημίχρονο ήταν 13 ασίστ/2 λάθη, ενώ η ομάδα του Αταμάν τελείωσε το ματς με τα διπλάσια κλεψίματα (8-4).
Στο ιατρικό δελτίο, ο κόουτς Μπαρτζώκας θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον σημαντικό Γάλλο πάουερ φόργουορντ Ζαν – Σαρλ (δεν ταξίδεψε στην Τουρκία λόγω τραυματισμού/εξαιρετικά αμφίβολος για τον αγώνα με την Μακάμπι), ενώ το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού θα κάνει ο Αμερικανός ψηλός (και πρώην παίκτης των Ισραηλινών) Κουίνσι Εισι, ο οποίος δεν χρησιμοποιήθηκε στην αναμέτρηση με την Εφές.
Χωρίς απουσίες η Μακάμπι στο Φάληρο.


Διαβάστε ακόμα…

GiANT Heart: Novibet & Γιάννης Αντετοκούνμπο δίνουν “χώρο” στα όνειρα των παιδιών

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ