el
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – Μονακό: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 22/04/2022

Το απόγευμα της Μ. Παρασκευής (22/04, 19:00) το «κάστρο» του Ολυμπιακού ανοίγει ξανά τις πύλες του για το game 2 της σειράς με τη Μονακό.

Την Μ. Τετάρτη, το κατάμεστο και… φλεγόμενο ΣΕΦ έκανε τη δουλειά του, δίνοντας την απαραίτητη ώθηση στην καλοδουλεμένη μηχανή του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν με πειστικό τρόπο στο 1-0 στη σειρά κόντρα στους Γάλλους (στις 3 νίκες η πρόκριση) και σε λίγες ώρες θέλουν να κάνουν ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα προς το Final – 4 του Βελιγραδίου…

Με 700+ αγορές στη Novibet και ειδικά στοιχήματα το μεγάλο παιχνίδι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Μονακό γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό.

 


Ολυμπιακός – Μονακό: Ανάλυση & Παρουσίαση 22/04/2022

Η άμυνα των Πειραιωτών στο πρώτο ματς ήταν για σεμινάριο: ένας πολύ κυνικός Ολυμπιακός έβαλε στις… δαγκάνες του την πρωτάρα Μονακό και την έριξε στο καναβάτσο με το επιβλητικό 71-54. Δείτε βίντεο εδώ.

Ο Τόμας Γουόκαπ έκανε πολύ μεστή εμφάνιση (11 πόντους, 2 ασίστ, 4 κλεψίματα) και τρομερή άμυνα πάνω στον Μάικ Τζέιμς, έχοντας σημαντικό μερίδιο για το «σβήσιμο» του Αμερικανού σταρ των Γάλλων.

Σούπερ ώθηση και στις πλευρές του παρκέ πρόσφερε σε ένα ακόμη ματς στους Κυπελλούχους Ελλάδας (είχαν συνολικά 13 ασίστ, 10 κλεψίματα, μόλις 8 λάθη) ο Σακίλ ΜακΚίσικ με 12 π., 3 κλεψίματα, 2 ασίστ, Πρίντεζης από τα… παλιά με 12 π. (2/2 τρίπ., 1/1 δίπ., 4/4 βολές), πάντα κομβικός ο ηγέτης Σλούκας (10 π., 6 ασίστ), διψήφιος και ο Σάσα Βεζένκοφ με 10 π. (+ 5 ριμπάουντ).

olympiacos monaco3 novibet

Όπως μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό, απόλυτα δικαιολογημένα ο κόουτς Μπαρτζώκας έπλεξε το εγκώμιο των παικτών του στις δηλώσεις του εν όψει της αναμέτρησης της Μ. Παρασκευής:

«Κάναμε ένα καλό αμυντικό ματς. Τέλειο δεν υπάρχει ποτέ. Είχαμε συγκέντρωση και τους οδηγήσαμε σε 18 λάθη. Οι παίκτες μου προσπάθησαν πολύ, όλοι οι προπονητές θα ήθελαν να έχουν έναν παίκτη όπως ο Γουόκαπ.

 

Όμως, κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Η Μονακό θα είναι πιο πεινασμένη και εμείς θα πρέπει να μην την υποτιμήσουμε. Δεν θα το κάνουμε, ξέρουμε όλοι πως είναι δύσκολο ματς και σε αυτές τις σειρές πρέπει να ξεχνάς άμεσα το τι συνέβη στο προηγούμενο, εάν θέλεις να έχεις συνέχεια στη διοργάνωση».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν θα μπορούσε να μη βάλει στην εξίσωση και τον κόσμο των «ερυθρολεύκων»: «Παίζουν 14.000 φίλαθλοι μαζί μας. Αυτό έχουν τα μεγάλα κλαμπ. Έχεις παραπάνω πίεση, αλλά και αυτό το προνόμιο, όταν παίζεις μεγάλα παιχνίδια να έχεις και αυτή την υποστήριξη».

olympiacos monaco4 novibet

Οσο για τη Μονακό, κατάφερε να προβάλει αντίσταση τα πρώτα 5 λεπτά της αναμέτρησης, όταν και βρέθηκε στο +7, όμως στη συνέχεια ήταν πολύ σοφτ για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στο ΣΕΦ.

Χαμηλά στο σκοράρισμα έμεινε ο Μάικ Τζέιμς (άστοχος με 10 π., αλλά και 6 ριμπ., 4 ασ., 2 κλεψ. και 4 λάθη), πάλεψε ο ψηλός Ντόντα Χολ με 10 π. και 4 ριμπάουντ, με 6/30 τρίποντα, 18 λάθη και 15 ασίστ τελείωσε το 1ο παιχνίδι η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς.


Ολυμπιακός – Μονακό: Προγνωστικά 22/04/2022

Ο Γ. Μπαρτζώκας δεν υπολογίζει ξανά στις υπηρεσίες του Χασάν Μάρτιν (τραυματίας), όμως είδε τον Γάλλο πάουερ φόργουορντ Ζαν – Σαρλ να κάνει πολύ καλή εμφάνιση και να καλύπτει επάξια το κενό που δημιουργήθηκε στη ρακέτα από τον τραυματισμό του χρήσιμου Αμερικανού ψηλού. Από την άλλη πλευρά, ξανά πλήρης η Μονακό.

Μελετώντας προσεκτικά όλα τα δεδομένα της πρώτης μάχης καταλήξαμε στις προτάσεις μας για το game 2 της σειράς: σε απόδοση 1,70 το Under 74,5 πόντοι της Μονακό.

Στο πρώτο ματς ο Ολυμπιακός την κράτησε 30 πόντους πιο κάτω από τον μέσο όρο της στη regular season, τώρα και οι 10 φτάνουν…

Καλή περίπτωση και το Over 9,5 συνολικά εύστοχα τρίποντα του Ολυμπιακού (σε απόδοση 2,00 στη Novibet), ενώ θα εμπιστευθούμε ξανά τον Τόμας Γουόκαπ. Σε απόδοση 1,75 να σημειώσει Over 5,5 πόντους, σε απόδοση 1,87 το Over 0,5 εύστοχο τρίποντο του Αμερικανού πόιντ γκαρντ των Πειραιωτών!

Από τα ειδικά των παικτών των Γάλλων, κρατάμε το Under 9,5 πόντους του Ντονάτας Μοτεγιούνας (σε απόδοση 1,55), καθώς ο Λιθουανός ψηλός είχε πολλά… προβλήματα στο πρώτο παιχνίδι της σειράς.

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ