el
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – Μονακό: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 20/04/2022

Λίγες ώρες έμειναν (Μ. Τετάρτη, 21:00) για το πρώτο και πολύ σημαντικό ραντεβού του Ολυμπιακού με τη Μονακό στα πλέι οφ της Euroleague, με την πρόκριση και το εισιτήριο για το Final-4 του Βελιγραδίου να κρίνεται στις 3 νίκες (2-2-1 η σειρά των αγώνων).

Οι «ερυθρόλευκοι» του Γιώργου Μπαρτζώκα βρίσκονται σε εξαιρετικό φεγγάρι, όμως το βράδυ της Μ. Τετάρτης θα έχουν ένα επιπλέον «όπλο» στη φαρέτρα τους: οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού μέσα σε λίγες ώρες από τη στιγμή που κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια του Game 1 με τους Γάλλους, τα «εξαφάνισαν» κάνοντας sold out.

Το ίδιο, φυσικά, αναμένεται να συμβεί και για την αναμέτρηση της Μ. Παρασκευής, ξανά στο ΣΕΦ.

Με 600+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Μονακό γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

Ζήσε όλα τα Playoffs σε live streaming, με ενισχυμένες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα. Τώρα αρχίζει το ματς στα Playoffs της Euroleague.


Ολυμπιακός – Μονακό: Τι έκαναν στη regular season

Με ρεκόρ 19-9 οι Πειραιώτες – και σε… συνδυασμό με την αποβολή των τριών ρωσικών ομάδων από τη φετινή διοργάνωση – τερμάτισαν στη 2η θέση της κανονικής περιόδου, με τη δύναμη του ΣΕΦ να «μιλάει» σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός μέτρησε 13 νίκες σε 14 εντός έδρας αναμετρήσεις, χάνοντας μόνο από τον Ερυθρό Αστέρα!

Ηγέτης των «ερυθρολεύκων» ο Κώστας Σλούκας (11.4 π., 5.1 ασίστ), τρομερή σεζόν από τον Σάσα Βεζένκοφ (13.8 π., 5.6 ρ.), ο οποίος τείνει να γίνει… αναντικατάστατος για τον κόουτς Μπαρτζώκα.

Πολύτιμα «εργαλεία» οι Τάιλερ Ντόρσεϊ (13 .4 π.), Μουσταφά Φολ (8.7 π., 5.1 ρ.), Κώστας Παπανικολάου (6.4 π., 2.9 ρ./αμυντικός «εξολοθρευτής»), Τόμας Γουόκαπ (5.4 π., 2.6 ασ., 2.4 ρ.) και φυσικά ο ιδιαίτερα ανεβασμένος Σακίλ ΜακΚίσικ (6.5 π., 2.1 ρ.).

Ο Ολυμπιακός τελείωσε την κανονική περίοδο με 80.4 πόντους, 33.5 ριμπάουντ, 17.5 ασίστ, 6.5 κλεψίματα και 2.5 τάπες κατά μέσο όρο.

Στην 7η θέση της τελικής κατάταξης η Μονακό (ρεκόρ 15-13, 6-8 μακριά από το Πριγκιπάτο), η οποία η αλήθεια είναι ότι μεταμορφώθηκε μετά την αποχώρηση του άλλοτε αναμορφωτή της Ζβέζνταν Μίτροβιτς και την ανάληψη της τεχνική της ηγεσία από τον Σάσα Ομπράντοβιτς.

Οι Γάλλοι ολοκλήρωσαν τη regular season με 7 νίκες στα 8 τελευταία παιχνίδια και κάπως έτσι έγραψαν ιστορία, αφού στην παρθενική τους συμμετοχή στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ!

Αναμφισβήτητα σπουδαία επιτυχία για τη Μονακό, η οποία βασίστηκε στον – ακριβοπληρωμένο – ηγέτη της Μάικ Τζέιμς (16.2 π., 5.8 ασίστ, 3.0 ριμπάουντ κατά μέσο όρο/υπέγραψε το υψηλότερο συμβόλαιο στην ιστορία του γαλλικού μπάσκετ) που έβγαλε την ποιότητά του στο παρκέ στις τελευταίες στροφές της κανονικής περιόδου.

O πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού είχε άξιους συμπαραστάτες τους Ντουέιν Μπέικον (SF, 13.8 π., 3.1 ρ.), Αλφα Ντιαλό (F, 9.7 π., 4.8 ρ.), Ντονάτας Μοτεγιούνας (PF/C, 10.4 π., 4.8 ρ.) και Ντόντα Χολ (C, 8.2 π., 5.2 ρ.).

Οι επιδόσεις των Γάλλων στις σημαντικότερες στατιστικές κατηγορίες στην κανονική περίοδο έχουν ως εξής: 84.0 π., 34.2 ριμπ., 15.4 ασίστ, 7.1 κλεψίματα και 2.2 τάπες κατά μέσο όρο.

Στις δύο αναμετρήσεις της regular season: Ολυμπιακός – Μονακό (86-65), Μονακό – Ολυμπιακός (92-72).


Ολυμπιακός – Μονακό: Προγνωστικά 20/04/2022

Ο κόουτς Μπαρτζώκας καταστρώνει τα σχέδιά του για την πρώτη μονομαχία με τους Γάλλους, χωρίς να ταλαιπωρείται από ιδιαίτερα αγωνιστικά «θέματα», καθώς οι Ζαν – Σαρλ και Πρίντεζης αναμένεται και αυτοί εκτός απρόοπτου να είναι διαθέσιμοι.

Από την άλλη πλευρά, ο Σάσα Ομπράντοβιτς βλέπει την ομάδα του να είναι πλήρης στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, γεγονός που τον κάνει να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

Πάμε, όμως, να δούμε τι κρατάμε, αφού έχουμε επιλέξει κορυφαία προγνωστικά για το στοίχημα.

Ξεκινάμε με το Under 18,5 συνολικά ομαδικά εύστοχα τρίποντα (σε απόδοση 1,65 στη Novibet) και ο λόγος είναι προφανής.

Θεωρούμε δεδομένο ότι οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα θα μπουν στο παρκέ με το… μαχαίρι στα δόντια, βγάζοντας φουλ ενέργεια στην άμυνα, έχοντας ως στόχο να στείλουν άμεσα το μήνυμα στον Μάικ Τζέιμς και την παρέα του.

Για τον ίδιο λόγο «κυκλώνουμε» και το Under 76,5 πόντους των Γάλλων (σε απόδοση 1,77)!

Από κει και πέρα, στα ειδικά παικτών θα ακολουθήσουμε για άλλη μία φορά το Over 0,5 εύστοχο τρίποντο του Τόμας Γουόκαπ (σε απόδοση 2,10), ο οποίος τη φετινή σεζόν μας έχει οδηγήσει εκ του ασφαλούς (του το… δίνουν αυτό το δικαίωμα οι αντίπαλες άμυνες που του επιτρέπουν το σουτ), ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Over 2,5 εύστοχα δίποντα του Σλούκα, σε απόδοση 2,05!

Από την πλευρά της Μονακό, δεν περνάει απαρατήρητο το να ευστοχήσει σε Over 1,5 ελεύθερες βολές ο ιδιαίτερα ανεβασμένος Λιθουανός ψηλός Μοτεγιούνας (σε απόδοση 1,87).

 


O Γιώργος Μπαρτζώκας, παραμονή του Game 1 μίλησε για τη μάχη με τη Μονακό και στάθηκε στη λέξη «φαβορί», λέγοντας:

«Πρέπει να παλέψουμε, όπως κάνουμε όλη τη χρονιά. Να δώσουμε μάχη σε όλες τις φάσεις που διεκδικείται η μπάλα, στα ριμπάουντ, στην ένταση του παιχνιδιού. Έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα που είναι πρώτη σε κατοχές στο transition σε όλη την Ευρωλίγκα.

Μια ομάδα που είναι πολύ καλή στην επίθεση, στο ένας εναντίον εντός. Πρέπει να αμυνθούμε καλά, να ελέγχουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού και φυσικά να αναγνωρίσουμε όλοι όσοι θα βρίσκονται αύριο εδώ την δυσκολία του παιχνιδιού. Είναι δύσκολος αγώνας και δεν έχουν καμία βάση αυτά που ακούγονται περί φαβορί και ακλόνητου φαβορί.

Τα παιχνίδια των playoffs είναι πάντα ιδιαίτερα, έχουν να κάνουν και με την πίεση που έχει η κάθε ομάδα. Εμείς σίγουρα έχουμε μεγαλύτερη πίεση από την Μονακό. Άλλωστε το είπαν και στις δηλώσεις τους αυτό… Οπότε έτσι έχουν τα πράγματα, όμως, είναι κάτι που μας αρέσει. Θέλαμε πολύ να φτάσουμε εδώ, έχουμε πλεονέκτημα έδρας και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε…»

Στη συνέχεια ο Coach του Ολυμπιακού στάθηκε στον κόσμο που θα γεμίσει το ΣΕΦ, τονίζοντας:

«Νιώθουμε πολύ χαρούμενοι για το sold out. Όλοι μαζί καταφέραμε να φτάσουμε εδώ και να δημιουργήσουμε αυτή τη μεγάλη δυναμική για την ομάδα μας και όλοι μαζί θα κοιτάξουμε να κερδίσουμε τα παιχνίδια που πρέπει».

Από την πλευρά του ο Κώστας Παπανικολάου υποσχέθηκε πάθος και αποφασιστικότητα προκειμένου οι ερυθρόλευκοι να διατηρήσουν το πλεονέκτημα της έδρας και να κάνουν το 1-0.

«Θα είμαστε όλοι στα κόκκινα! Επιβάλλεται να δείξεις τη θέληση και την αποφασιστικότητα ως ομάδα μέσα στην έδρα σου. Είναι το πρώτο παιχνίδι και για εμένα το πιο σημαντικό, καθώς πρέπει με την αποφασιστικότητά σου και τη δυναμική σου να κάνεις τον αντίπαλο να πιστέψει πως δεν έχει καμία ελπίδα. Ότι εσύ έχεις το πάνω χέρι και εσύ θα κρίνεις τη σειρά.

Είναι μια ομάδα που έχει επιθετικό ταλέντο. Δεν είναι μόνο ο Τζέιμς. Έχει κι άλλα παιδιά που μπορούν να σε πληγώσουν ανά πάσα στιγμή. Σίγουρα ο Τζέιμς είναι ένας χαρισματικός παίκτης, όμως, δεν μπορείς σε τέτοια ματς να επικεντρώνεσαι σε έναν παίκτη και να αφήνεις όλους τους άλλους απ’ έξω», δήλωσε ο διεθνής φόργουορντ του Ολυμπιακού.



Διαβάστε ακόμα…

giannis alex antetokounmpo novibet

Top 10 Ελλήνων αθλητών με τους περισσότερους followers στην Ελλάδα

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ