el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά, Ανάλυση & Παρουσίαση 03/10/2021

Έφτασε η ώρα για την μητέρα των μαχών! Το ντέρμπι «αιωνίων» ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη (Κυριακή, 20:30) δεσπόζει στην 5η αγωνιστική της Super League.

Η ήττα στο συγκεκριμένο παιχνίδι… απαγορεύεται και αυτό σημαίνει ότι στο Φάληρο οι Πέδρο Μαρτίνς και Ιβάνς Γιοβάνοβιτς δεν θα αφήσουν τίποτα στην τύχη του.

Οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι θα μονομαχήσουν σ’ ένα ντέρμπι που η δίψα των ποδοσφαιριστών και το πάθος των ομάδων για τη νίκη μας προϊδεάζει για ένα ματς με αμέτρητες συγκινήσεις.

Με 600+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες και κορυφαίες αποδόσεις το μεγάλο ματς του ελληνικού πρωταθλήματος ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό γίνεται πιο συναρπαστικό.


Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ανάλυση & Παρουσίαση 03/10/2021

Ο Ολυμπιακός, μετά από 4 αγωνιστικές, βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας στη Super League αήττητος (3-1-0) και φιλοδοξεί να διατηρήσει τον ενθουσιασμό των φιλάθλων του στα ύψη. Επίσης, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να αποδείξουν κόντρα στον παραδοσιακό τους αντίπαλο ότι και φέτος παραμένουν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι Πειραιώτες την Πέμπτη απέδειξαν ότι βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, αφού πανηγύρισαν σπουδαία νίκη μέσα στην Κωνσταντινούπολη επί της Φενέρμπαχτσε με σκορ 3-0 και έκαναν σπουδαίο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Μεγάλοι πρωταγωνιστές στον θρίαμβο μέσα στην Πόλη ήταν οι Μασούρας, Τικίνιο.

Ο Μαρτίνς μετά το «τρίποντο» στην Τουρκιά εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος και τόνισε: «Σε πολλά σημεία του παιχνιδιού αγγίξαμε την τελειότητα. Είναι ευχάριστο που έχω τόσους παίκτες σε καλή κατάσταση. Ο Τικίνιο είναι αυτή τη στιγμή σε καλύτερη φάση από τον Ελ Αραμπί, όμως όλοι οι παίκτες θα χρησιμοποιηθούν. Η ομάδα αυτή θα αγαπηθεί ακόμη περισσότερο. Πλέον σκεφτόμαστε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και στόχος μας είναι όπως σε κάθε παιχνίδι η νίκη».

Ο ενθουσιασμός που επικρατεί στον Ολυμπιακό εκφράστηκε και από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη: «Κάναμε εξαιρετικό παιχνίδι και αυτήν την επιτυχία θα τη θυμόμαστε για πολλά χρόνια. Ωστόσο, οι πανηγυρισμοί τελειώνουν εδώ διότι ακολουθεί ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να τα δώσουμε όλα και να κερδίσουμε στο ντέρμπι».

Σε καταπληκτική κατάσταση βρίσκεται στον Ολυμπιακό ο Γιώργος Μασούρας. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός από την στιγμή που επέστρεψε από τον τραυματισμό του σκοράρει και δημιουργεί γκολ και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι έχει λύσει τα χέρια του Μάρτίνς. «Η νίκη με τη Φενέρ δεν οφείλεται μόνο σε εμένα, αλλά στην ομάδα. Δώσαμε και την ψυχή μας. Έχω άψογη συνεργασία με Τικίνιο, όμως ανάλογη είχα και με Ελ Αραμπί», υποστήριξε ο Μασούρας μετά τη νίκη στη 2η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ.

Το τεχνικό επιτελείο των πρωταθλητών βλέπει την ομάδα παιχνίδι με παιχνίδι συνεχώς να βελτιώνεται και να προσθέτει ταχύτητα στο παιχνίδι της. Πάντως, ένα από τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός θα είναι και η κούραση, αφού οι παίκτες κατανάλωσαν αρκετά αποθέματα ενέργειας στην Τουρκία.

Στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού, μετά τις δύο ήττες στο πρωτάθλημα από ΠΑΣ Γιάννινα και Άρη (με σκορ 1-0), απάντησαν με εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη με 5-1 απέναντι στον Βόλο.

Οι Καρλίτος, Βιτάλ έλαμψαν με την απόδοσή τους και θα είναι τα βασικά επιθετικά όπλα του «τριφυλλιού» μέσα στο Φάληρο. Το ζητούμενο για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι να βρει και στα εκτός έδρας την αυτοπεποίθηση που την χαρακτηρίζει μέσα στη Λεωφόρο, αφού μακριά από το «Απόστολος Νικολαΐδης» δεν έχει πετύχει ακόμα γκολ.

Ο Γιοβάνοβιτς είναι γνωστό ότι ακόμα δεν έχει χτίσει αυτό που επιθυμεί, όμως μέσα στο Φαληρο φιλοδοξεί οι παίκτες του να δείξουν τις δυνατότητές σ’ ένα ντέρμπι που και οι φίλαθλοι περιμένουν με αγωνία. Για το «πράσινους» ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα του Ολυμπιακού θα τονώσει την ψυχολογία όλων ενόψει της συνέχειας.

Περιμένουμε από τον Σέρβο προπονητή παιχνίδι τακτικής, πολλά τρεξίματα από τους παίκτες του, συγκέντρωση και αποφυγή λαθών. Ερωτηματικό αποτελεί ο καταρτισμός της άμυνας, αφού ο Βέλεθ τραυματίστηκε και η εικόνα του Σάρλια στα περασμένα παιχνίδια δεν ήταν ενθαρρυντική. Ο Γιοβάνοβιτς αναγνωρίζει ότι ο Ολυμπιακός έχει ταχύτητα και δύναμη στο κέντρο και γι’ αυτό το σκοπό αναμένεται να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή με τη χρησιμοποίηση είτε του Μαουρίσιου ή του Λούνγκβιστ.

Στο «τριφύλλι» ξέρουν ότι το ντέρμπι θα κριθεί στο τρέξιμο και θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν  το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν και την Πέμπτη ευρωπαϊκό παιχνίδι. «Μας περιμένει το μεγαλύτερο παιχνίδι της Ελλάδας. Παρότι είμαι μικρός στην ηλικία, ξέρω τι σημάνει να παίζεις σ’ ένα τέτοιο ντέρμπι. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και θα δώσουμε όλοι τον καλύτερο μας εαυτό, το 120% των δυνάμεων μας», δήλωσε ο μέσος του Παναθηναϊκού, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος.

Οι φετινές επιδόσεις του Καρλίτος δεν περνάνε απαρατήρητες. Ο Ισπανός επιθετικός του «τριφυλλιού» με 4 γκολ συνολικά στο πρωτάθλημα οδηγεί και τον πίνακα των σκόρερ. «Έχουμε μεγάλο κίνητρο για τη νίκη μέσα στην έδρα του Ολυμπιακού. Είμαστε ετοιμοπόλεμοι για να δώσουμε τη μάχη μας», υποστήριξε ο Καρλίτος.

Από την πλευρά του ο Γιοβάνοβιτς στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του μετά το 5-1 με τον Βόλο απέκτησε αυτοπεποίθηση. «Ελπίζω πως με αυτές τις εμφανίσεις μπορούμε να μάθουμε πολλά πράγματα όπως και από τις δύο ήττες. Ο Παναθηναϊκός από την μία στιγμή στην άλλη μπορεί να αλλάξει η διάθεση και εμείς θέλουμε να την κρατήσουμε σε ένα επίπεδο.


Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Στατιστικά 03/10/2021

  • Στο Καραϊσκάκη τα ντέρμπι συνήθως βάφονται «ερυθρόλευκα». Τελευταία νίκη του «τριφυλλιού» (0-3) στο Φάληρο ήταν τη σεζόν 13/14 με πρωταγωνιστή τον Μάρκους Μπεργκ. Έκτοτε ο Ολυμπιακός μετράει 7 νίκες (1-0, 3-1, 3-0, 1-0, 3-0, 3-1, 1-0) , ενώ 2 αναμετρήσεις έληξαν ισοπαλία με σκορ 1-1.
  • 4 γκολ μετράει ο Καρλίτος σε 4 αγωνιστικές και είναι πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού και της Super League.
  • 2 No Goal και ισάριθμες ήττες εκτός έδρας έχει φέτος ο Παναθηναϊκός
  • Από τις 18 Απριλίου στην Τούμπα έχει να ηττηθεί ο Ολυμπιακός στο ελληνικό πρωτάθλημα και έκτοτε μετράει 10 ματς αήττητος με 7 νίκες και 3 ισοπαλίες.
  • 5 σερί νίκες συμπλήρωσε ο Ολυμπιακός ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Στα συγκεκριμένα ματς μετράει 4 Over 2,5 Goal και 3 Goal.
  • Tα τελευταία δυο χρόνια ο Ολυμπιακός μετράει 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια απέναντι στον Παναθηναϊκό.
  • Στις έξι τελευταίες του επισκέψεις στο Καραϊσκάκη ο Παναθηναϊκός έχει σκοράρει 3 γκολ. Τα δύο από αυτά ήταν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.
  • Ο Τικίνιο με 11 προσπάθειες και 3 γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι ο Νο1 κίνδυνος για τις αντίπαλες άμυνες.

  • 8 κίτρινες κάρτες έχουν δεχθεί οι παίκτες του Παναθηναϊκού σε αυτές τις 4 αγωνιστικές της Super League, ενώ οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μόλις 2
  • 2 δοκάρια μετράει ο Παναθηναϊκός σε 4 αγωνιστικές και κανένα ο Ολυμπιακός
  • 50 τελικές προσπάθειες μετράει ο Ολυμπιακός και 36 ο Παναθηναϊκός. Στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται 2οι πίσω από την ΑΕΚ και οι «πράσινοι» 10οι.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά 03/10/2021

Για την αναμέτρηση ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ξεχωρίζουν προγνωστικά στοιχήματος σε ελκυστικές αποδόσεις.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι το φαβορί στο ντέρμπι και οι λόγοι είναι αρκετοί. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς παίζουν μπροστά στο κοινό τους, έχουν πιο ποιοτικό ρόστερ και τρέχουν αήττητο σερί στο Φάληρο απέναντι στους «πράσινους» από τη σεζόν 2013/14.

ΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕ OVER 1,5 GOAL ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.91 ΣΤΗ NOVIBET

Ο Παναθηναϊκός θα είναι πιο ξεκούραστος και περιμένουμε να βγάλει ενέργεια πάνω στο χορτάρι. Το «τριφύλλι» με τον Βιτάλ και τον φορμαρισμένο Καρλίτος μπορεί να αιφνιδιάσει την «ερυθρόλευκοι» άμυνα.

GOAL KAI OVER 2,5 GOAL ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 3.00 ΣΤΗ NOVIBET

Στα ντέρμπι τα νεύρα, τα σκληρά μαρκαρίσματα και ο καταλογισμός πέναλτι δεν αποτελούν έκπληξη για κανέναν.

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΓΚΟΛ ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 3.55 ΣΤΗ NOVIBET


ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ 


Ολυμπιακός: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 03/10/2021

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θα αλλάξει τη συνταγή που τον οδήγησε στο θρίαμβο μέσα στην Πόλη! Ο Εμβιλά είναι ανέτοιμος για το αρχικό σχήμα, ενώ επιθετικά αναμένεται να προτιμηθεί και πάλι ο Τικίνιο έναντι του Ελ Αραμπί. Εκτός παραμένουν οι Φορτούνης, Σεμέδο.

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά, Αγκιμπου Καμαρά, Μασούρας, Ονιεκούρου, Τικίνιο.

Παναθηναϊκός: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 03/10/2021

Ο Ιβαν Γιοβάνοβιτς αναμένεται να ενισχύσει το κέντρο του με την είσοδο του Μαουρίσιο. Ο Σέρβος προπονητής δεν υπολογίζει τον Βέλεθ που τραυματίστηκε με τη Λαμία και τη θέση του θα πάρει ο Σάρλια. Εκτός παραμένουν οι Σένκεφελντ και Κουρμπέλης. Αμφίβολοι λόγω ίωσης είναι οι Διούδης και Ιωαννίδης.

Πιθανή 11αδα (4-3-2-1): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Πούγγουρας, Σάρλια, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος, Βιτάλ, Χατζηγιοβάνης, Καρλίτος.

Ο Σλάβκο Βίντσιτς από τη Σλοβενία ορίστηκε διαιτητής στο ντέρμπι.


Διαβάστε ακόμα… 

Νίκος Αλέφαντος: Οι 10 Καλύτερες Ατάκες


Οι 10 Καλύτεροι Παίκτες του Παναθηναϊκού Όλων των Εποχών


Ουσιαστική & Εγκαιρη Συνδρομή από τη Novibet & τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ