el
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 17/03/2022

Το ελληνικό clasico (17/03, 21:00) στο ΣΕΦ συγκεντρώνει πάνω του όλους τους προβολείς, με τον Ολυμπιακό (ρεκόρ 16-8, 11-1 εντός) να έχει εξασφαλίσει ουσιαστικά την παρουσία του στα πλέι οφ της φετινής Euroleague και τον Παναθηναϊκό (6-16, 1-10 εκτός έδρας) να βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και πλέον με στόχο να μην τερματίσει ως ουραγός στη regular season.

Μάλιστα, το βράδυ της Πέμπτης, οι «ερυθρόλευκοι» θα μονομαχήσουν με τους «πράσινους» μπροστά σε σχεδόν γεμάτες εξέδρες, καθώς η αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στη χώρα μας, έφτασε το 75%.

Με 600+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο ντέρμπι στο ΣΕΦ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

 


Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική ;

Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τρίτης έφυγε νικητής (73-84) από το Κάουνας (σε εξ’ αναβολής ματς της 19ης αγωνιστικής), επικρατώντας της Ζαλγκίρις μετά από 6 συνεχόμενες ήττες στη Λιθουανία σε κανονική περίοδο και πλέι οφ.

Πρώτος σκόρερ για τους Πειραιώτες ο Κώστας Παπανικολάου (18 π. με 3 τρίποντα/5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), ακολούθησαν οι Βεζένκοφ (16 π.), Χασάν Μάρτιν (13 π., 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Ντόρσεϊ (13 π., 1/7 τρίπ.), ενώ ο Κώστας Σλούκας ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 π. και 6 ασίστ.

Με τις 6 τελικές πάσες που μοίρασε ο ηγέτης των «ερυθρολεύκων» έφτασε τις 1.256 στη διοργάνωση και άφησε πίσω του στη σχετική λίστα τον Δημήτρη Διαμαντίδη, μπαίνοντας παράλληλα στο TOP-5 στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Η ομάδα του Γ. Μπαρτζώκα σούταρε με 30.8% έξω από τα 6,75 μ. (8/26), με 62.5% στα δίποντα (25/40), ενώ συνολικά είχε 21 ασίστ (για μόλις 8 λάθη) και 9 κλεψίματα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού έκανε μόλις 2 αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης στο Κάουνας (Σλούκας αντί Γουόκαπ και Μάρτιν αντί Φολ)!

 

Ο Παναθηναϊκός έχει να παίξει στην Ευρωλίγκα από τις 4/3 (είχε χάσει 75-76 στο ΟΑΚΑ από την Αρμάνι), αναβλήθηκε φυσικά το επόμενο παιχνίδι του με την Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη.

Μεσολάβησε το κυριακάτικο εντός έδρας με το Περιστέρι για την Basket League (η ομάδα του Δ. Πρίφτη επικράτησε 75-57), σε ένα ματς που οι «πράσινοι» βγήκαν στο παρκέ με πολλές απουσίες (Παπαπέτρου, Γιόβιτς, Σαντ – Ρος, Καββαδάς, Μαντζούκας) και δύο παίκτες από την εφηβική ομάδα του συλλόγου στην αποστολή τους.


Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά 17/03/2022

Ο Ολυμπιακός μπορεί να κουβαλά κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια (αλλά και τα ταξίδια) στην Ευρωλίγκα, ωστόσο είναι η ομάδα που έχει το βαθμολογικό κίνητρο.

Επίσης, είναι δεδομένο πως δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να χάσει φέτος δεύτερη φορά από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (στις 22/11 του ’21 στον αγώνα του 1ου γύρου για το πρωτάθλημα, οι «πράσινοι» είχαν φύγει νικητές από το Φάληρο 81-76 (Video), με τον Νεμάνια Νέντοβιτς να… παίρνει φωτιά στο 2ο ημίχρονο).

Σε απόδοση 1,60 στη Novibet ο άσος των «ερυθρολεύκων» από ημίχρονο, με την ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα να ποντάρει πολύ και στην έξτρα ενέργεια που θα προσφέρουν στους παίκτες του οι φίλαθλοι που θα βρίσκονται το βράδυ της Πέμπτης στις εξέδρες του ΣΕΦ.

Από ‘κει και πέρα, κρατάμε το Under 17,5 π. του Νέντοβιτς (σε απόδοση 1,65), καθώς θεωρούμε δεδομένο ότι ο Γ. Μπαρτζώκας θα έχει εκπονήσει ένα σχέδιο προκειμένου να μην την… πατήσει ξανά από τον Σέρβο σταρ του Παναθηναϊκού.

Επίσης, δεν περνάει απαρατήρητο και το 1,90 του Χασάν Μάρτιν να σημειώσει Over 7,5 πόντους, με τον Αμερικανό εφεδρικό σέντερ του Ολυμπιακού να κάνει αυτή την περίοδο τα καλύτερά του παιχνίδια με τη φανέλα των Κυπελλούχων Ελλάδας!

Σε εξαιρετική φόρμα βρίσκεται ο Βεζένκοφ και το 3,30 έχει μεγάλη αξία για να βγεις πρώτος σκόρερ στο ντέρμπι.


Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Απουσίες 17/03/2022

Εκ νέου «λευκό» το απουσιολόγιο του Ολυμπιακού, με τον Γ. Μπαρτζώκα βέβαια να καλείται να διαχειριστεί τον χρόνο συμμετοχής των παικτών που έχουν σηκώσει το τελευταίο διάστημα το μεγαλύτερο βάρος…

olympiacos milano4 novibet

«Είναι ένα δεδομένο ότι είχαμε την Τρίτη ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι, με ταξίδι και ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για το παιχνίδι το δικό μας περισσότερο», σχολίασε ο , Γιώργος Μπαρτζώκας και στη συνέχεια, συμπλήρωσε:

«Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα ιδιαίτερο. Έχει μια λίγο παραπάνω πίεση, ξέρετε ποια είναι τα δεδομένα. Όμως, το ότι περάσαμε στους οκτώ και με σημαντική διαφορά στον απολογισμό μας σε νίκες και ήττες, θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα της ομάδας, των παικτών κυρίως και της διοίκησης.

Ήταν ο δεύτερος στόχος της χρονιάς μετά το κύπελλο που επιτεύχθηκε και σχετικά νωρίς. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους. Προφανώς δεν σταματάμε εδώ. Θέλουμε να κερδίσουμε κάθε ματς αν είναι δυνατόν μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας για να δούμε που θα καταλήξουμε και ποια θα είναι η συνέχεια για εμάς».

Από την άλλη πλευρά, ο κόουτς Πρίφτης δεν θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον αρχηγό του Παναθηναϊκού Ιωάννη Παπαπέτρου (10.9 π., 3.1 ρ., 2.4 ασίστ) και τον Σέρβο πλέι μέικερ Γιόβιτς, ενώ ατομικό πρόγραμμα προπόνησης ακολούθησαν τις τελευταίες μέρες οι Καββαδάς, Σαντ – Ρος και Μαντζούκας.

«Τόσο εμείς, όσο και ο Ολυμπιακός γνωρίζουμε αρκετά καλά ο ένας τον άλλον. Μετά από τρία παιχνίδια που έχουμε τεθεί αντιμέτωποι φέτος, έχουν προσδιοριστεί τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Οπότε σαφώς και υπάρχει μία βάση δεδομένων και σε εμάς αλλά και στους παίκτες. Το στοιχείο της έκπληξης δεν υπάρχει πολύ. Ειδικά τώρα που εμείς έχουμε αρκετές απουσίες και ο Ολυμπιακός λίγες προπονήσεις για να προετοιμαστεί λόγω των συνεχόμενων παιχνιδιών», υποστήριξε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Πρίφτης.

«Η έδρα παίζει πάντα κάποιο ρόλο αλλά μπορεί να είναι και δίκοπο μαχαίρι. Από τη μία δημιουργεί στρες στον γηπεδούχο, από την άλλη η ατμόσφαιρα βοηθάει. Θα έλεγα ότι παίζει μικρό ρόλο αυτό πάντως.

Η προετοιμασία έχει να κάνει με την διάθεση των ημερών και με την διάθεση των παικτών που έχουμε στο γήπεδο. Προφανώς στο δεύτερο σκέλος εμείς δεν ευτυχήσαμε να έχουμε όλους τους παίκτες διαθέσιμους.

Τώρα αρχίζουμε να μαζευόμαστε και ευελπιστώ σήμερα (σ.σ. χθες) να κάνουμε μία κανονική προπόνηση. Φυσικά και δεν είναι αρκετό αυτό, αλλά θα είμαστε καλύτερα από το προηγούμενο ματς που κατεβήκαμε σχεδόν εννιά παίκτες».

Να υπενθυμίσουμε ότι αυτό είναι το 4ο παιχνίδι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό τη σεζόν που διανύουμε. Στο ματς του πρώτου γύρου στη Euroleague ο Ολυμπιακός επικράτησε με άνεση στο ΟΑΚΑ 84-65 (Video), ενώ είχε προηγηθεί η νίκη του Παναθηναϊκού στην Basket League μέσα στο ΣΕΦ με σκορ 76-81.

Πάντως, το πιο πρόσφατο δείγμα γραφής αιωνίων το παρακολουθήσαμε πριν 25 ημέρες στον τελικό Κυπέλλου στην Κρήτη. Εκεί, οι «ερυθρόλευκοι» σ’ ένα συγκλονιστικό παιχνίδι νίκησαν με 81-73 (Video) και επέστρεψαν στους τίτλους.

 


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ