el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση

Το κυρίως μενού της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ περιλαμβάνει το αιώνιο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό (Κυριακή, 19:30).

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αγκαλιάσει το 46ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους και πλέον απομένει μόνο η μαθηματική επιβεβαίωση για να στεφτούν πρωταθλητές, αφού απέχουν 19 βαθμούς από τον δεύτερο Αρη, οχτώ στροφές πριν το φινάλε.

Στον αντίποδα, το «τριφύλλι» μετά τη μεγάλη νίκη με 3-0 επί του ΠΑΟΚ την προηγούμενη αγωνιστική, ανέβηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και έχει μπει πλέον γερά στο στοίχημα της ευρωπαϊκής εξόδου.

Πέρα βέβαια από το βαθμολογικό κίνητρο, τη φόρμα και τις απουσίες, τα ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός έχουν τους δικούς τους νόμους και κανόνες και πάντα αυτό που υπερισχύει είναι το γόητρο.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά

Παρότι το φετινό πρωτάθλημα διεξάγεται χωρίς την παρουσία θεατών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ο Ολυμπιακός μοιάζει άτρωτος στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι «ερυθρόλευκοι» σε 14 εντός έδρας ματς για το πρωτάθλημα, μετρούν 13 νίκες και μία ισοπαλία με τον Αρη, ενώ έχουν δεχθεί μόλις τρία γκολ.

Στην κανονική περίοδο, ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει με 1-0 τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο, χάρη σε γκολ του Φορτούνη. Επομένως δικαιολογείται ο φαβοριτισμός του άσου στο 1.52, τη στιγμή που η ισοπαλία προσφέρεται στο 4.20 και το διπλό των «πράσινων» στο 6.40.

Ο Παναθηναϊκός πάντως είναι η μοναδική ομάδα που έχει κερδίσει την τρέχουσα σεζόν τον Ολυμπιακό εντός συνόρων. Το 2-1 της Λεωφόρου τον περασμένο Φεβρουάριο στέρησε τη δυνατότητα στους «ερυθρόλευκους» να διεκδικήσουν το πρώτο αήττητο πρωτάθλημα της ιστορίας τους. Επίσης αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Πέδρο Μαρτίνς σε οχτώ ντέρμπι (4-3-1) απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι στα τελευταία τρία παιχνίδια της έχει σημειώσει συνολικά επτά γκολ. Το ενδεχόμενο να σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ (over 0,5) και κόντρα στον Ολυμπιακό προσφέρεται στο 1,82, ενώ το G/G στο 2,15 (δεκάδες επιλογές σε ειδικά στοιχήματα).

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ανάλυση

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από το ισόπαλο 1-1 στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ, στον πρώτο ημιτελικό για το κύπελλο. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν αρκετές δυσκολίες την Τετάρτη στον κακό αγωνιστικό χώρο των «Ζωσιμάδων» και μετά το 1-0 με πέναλτι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, χρειάστηκαν δύο σπουδαίες επεμβάσεις του Σα για να αποφύγουν το 2-0.

Τελικά, η επιμονή και η πίεση που άσκησαν μετά το 60’ επιβραβεύτηκε, αφού ο Χασάν πέτυχε στο 73’ ίσως το γκολ της χρονιάς με ανάποδο γυριστό σουτ και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στον Ολυμπιακό, εν όψει του επαναληπτικού.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς οδεύει για το δεύτερο διαδοχικό νταμπλ και παρότι η μάχη του τίτλου στη Σούπερ Λιγκ έχει κριθεί προ πολλού, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν παρουσιάσει μέχρι στιγμής το παραμικρό σημάδι χαλάρωσης και στο τελευταίο τους ματς για το πρωτάθλημα θριάμβευσαν με 5-1 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του δεν είχε παιχνίδι μεσοβδόμαδα, επομένως προετοιμάστηκε με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για το ντέρμπι της Κυριακής και θα παραχθεί με γεμάτες τις μπαταρίες του.

Η αναμΕτρηση στο «Γ. ΚαραϊσκΑκης» εΙναι απΟ τις πιο δΥσκολες που θα βρει μπροστΑ της η ομΑδα του ΛΑΖλο ΜπΟλονι στις εναπομεΙνασες οχτΩ αγωνιστικΕς

Στο «τριφύλλι» λοιπόν γνωρίζουν καλά ότι ακόμη και η ισοπαλία στο Φάληρο μπορεί να είναι καθοριστική στη μάχη που δίνουν για την έξοδο στο νεοσύστατο Κόνφερενς Λιγκ, δεδομένου ότι καμία ομάδα φέτος, πλην του Αρη, δεν έχει καταφέρει να αποκομίσει βαθμολογικό κέρδος εκτός έδρας από τον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Παρουσίαση & Στατιστικά

Ο Πέδρο Μαρτίνς γράφει ιστορία στον Ολυμπιακό, αφού έπειτα από τρία χρόνια στην τεχνική του ηγεσία έχει ήδη αφήσει το βαθύ του αποτύπωμα με ένα νταμπλ, προσεχώς με το δεύτερο πρωτάθλημα, αλλά και δύο πορείες στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό στις 9 Απριλίου το 2018 και μέχρι σήμερα σε 153 ματς στον «ερυθρόλευκο» πάγκο έχει 104 νίκες, 26 ισοπαλίες και 23 ήττες με γκολ 309-110.

Ο Μαρτίνς χρειάζεται άλλες επτά νίκες για να ξεπεράσει τον Τάκη Λεμονή, που έχει 111 και απέχει μόλις 30 από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς (144), που είναι ο προπονητής του Ολυμπιακού με τις περισσότερες νίκες. Ο Μαρτίνς βέβαια, είναι ήδη ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία του Ολυμπιακού σε ευρωπαϊκές νίκες με 17.

Ο Ολυμπιακός έχει χτίσει μία εξαιρετική παράδοση τα τελευταία χρόνια όταν υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι «ερυθρόλευκοι» είναι αήττητοι απέναντι στους «πράσινους» οχτώ σερί αγώνες εντός έδρας, μετρώντας έξι νίκες και δύο ισοπαλίες με γκολ 14-3.

Τελευταια νικη του Παναθηναϊκου στο Φαληρο επι του Ολυμπιακου ειναι το ιστορικο 3-0 στις 2 Μαρτιου 2014, με τα γκολ τοτε των Πρανιτς, Μπεργκ και Αμπεϊντ

Ο Παναθηναϊκός φέτος σε 15 εκτός έδρας ματς για πρωτάθλημα και Κύπελλο, έχει απολογισμό 6-3-6. Είναι πάντως χωρίς νίκη στα τέσσερα πιο πρόσφατα, καθώς έχασε δύο φορές από τον ΠΑΣ Γιάννινα (τη μία στο κύπελλο), έχασε στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό κι έφερε ισοπαλία (2-2) στην Τρίπολη με τον Αστέρα, σε ένα παιχνίδι που «αυτοκτόνησε», έχοντας προηγηθεί με 2-0.

Ολυμπιακός: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα

Περισσότερο για προληπτικούς λόγους φαίνεται πως έγινε αναγκαστική αλλαγή ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, την Τετάρτη στα Γιάννινα. Ο πρώην άσος της Αρσεναλ αναμένεται να είναι κανονικά στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς.

Αντίθετα, η διαθεσιμότητα του Ματιέ Βαλμπουενά κρίνεται αμφίβολη.

Σε ό,τι αφορά στο σχηματισμό, ο Πορτογάλος τεχνικός, στα τελευταία ματς χρησιμοποιεί το 3-4-3 και φαίνεται πως θα επιμείνει σε αυτό. Αναμένονται πάντως αλλαγές σε πρόσωπα συγκριτικά με το ματς κυπέλλου στους «Ζωσιμάδες».

Ο Χολέμπας διεκδικεί τη θέση του αριστερού στόπερ από τον Μπα, που υπέπεσε σε ακόμη ένα λάθος, παραχωρώντας πέναλτι στον ΠΑΣ. Επίσης, εκτός απροόπτου θα επιστρέψουν στην 11αδα οι Μασούρας, Ελ Αραμπί, Ανδρούτσος και Μ’Βιλά. Λογικά θα μείνουν εκτός ο χλωμός Λαλά, ο Χασάν και ο Μπουχαλάκης, ενώ παίζεται μία θέση μεταξύ Μπρούμα και Φορτούνη.

Πιθανή 11άδα (3-4-3): Σα – Σεμέδο, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας – Ανδρούτσος, Μ’Βιλά, Καμαρά, Ρέαμπτσιουκ – Μασούρας, Ελ Αραμπί, Μπρούμα (Φορτούνης).

Παναθηναϊκός: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα

pao_novibetgrΜε εξαίρεση τη γνωστή απουσία του Δημήτρη Κουρμπέλη, ο Λάζλο Μπόλονι δεν αντιμετωπίζει κάποιο απρόσμενο πρόβλημα, επομένως όλα δείχνουν πως θα στηριχθεί στην επιτυχημένη συνταγή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Ισως υπάρξει μία αλλαγή στο κέντρο της άμυνας, αφού επιστρέφει ο Φραν Βέλεθ και λογικά έχει το προβάδισμα έναντι του Αχιλλέα Πούγγουρα, έστω κι αν ο Ισπανός έχει να αγωνιστεί από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιποι δέκα θα είναι μάλλον οι ίδιοι όπως και απέναντι στον Δικέφαλο του Βορρά, με τον Ρουμάνο τεχνικό να έχει πολλές μεσοεπιθετικές επιλογές στον πάγκο (Ν’Γκμπακοτό, Καρλίτος, Καμπετσής, Αϊτόρ, Μπουζούκης, Ιωαννίδης) όταν θελήσει να παρέμβει κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Διούδης – Μολό, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ – Αλεξανδρόπουλος, Νιάς, Μαουρίτσιο – Χατζηγιοβάνης, Μακέντα, Βιγιαφάνιες.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ