el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Ανάλυση και Παρουσίαση 22-05-2021

Στο ουδέτερο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ διεκδικούν το Κύπελλο Ελλάδας, στον όγδοο μεταξύ τους τελικό στη διοργάνωση (22/5, 21:00).

Εχοντας εξασφαλίσει ίσως το ευκολότερο πρωτάθλημα της ιστορίας του από βαθμολογικής άποψης, ο Ολυμπιακός θέλει να προσθέσει και το Κύπελλο στη συλλογή του ώστε να ολοκληρώσει ιδανικά τη σεζόν, η οποία ουσιαστικά άρχισε με τον περσινό τελικό Κυπέλλου και τη νίκη επί της ΑΕΚ (1-0) στις 12 Σεπτεμβρίου 2020.

Οι «ερυθρόλευκοι» με 28 κατακτήσεις είναι οι πολυνίκεις της διοργάνωσης ενώ έχουν και 12 χαμένους τελικούς

Το όγδοο Κύπελλο της ιστορίας του διεκδικεί ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, με τρεις κατακτήσεις την τελευταία 4ετία (νικώντας ισάριθμες φορές στον τελικό την ΑΕΚ) είναι η ομάδα που έχει τους περισσότερους χαμένους τελικούς στο θεσμό (13), με πιο πρόσφατο το 2014.

Στο πρωτάθλημα, ο Δικέφαλος προέρχεται από την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, με τον Πάμπλο Γκαρσία στην τεχνική ηγεσία από τον Οκτώβριο του 2020, όταν και αντικατέστησε τον Αμπελ Φερέιρα, που αποχώρησε για τη Βραζιλία και την Παλμέιρας.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Αποδόσεις 22-05-2021

olympiacospaok_novibetgr

Για πέμπτη φορά θα αναμετρηθούν φέτος Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ και ο απολογισμός είναι υπέρ των «ερυθρολεύκων» με 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

Ο Δικέφαλος του Βορρά είναι η μία από τις δύο ομάδες που έχουν νικήσει φέτος εντός συνόρων τον πρωταθλητή (ο άλλος είναι ο Παναθηναϊκός).

Οι Πειραιώτες προσφέρονται σε τιμές σχεδόν καθαρού φαβορί για νίκη (1.95-3.70-4.60) και για κατάκτηση του τροπαίου (1.46 έναντι 2.70).

Δείτε εδώ όλες τις αποδόσεις για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Το να κριθεί ο τελικός στη διαδικασία των πέναλτι, κάτι που θα γίνει για δεύτερη φορά στην ιστορία στο ζευγάρι Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ, είναι ένα ενδεχόμενο που πληρώνει 10.50, ενώ το πιο… ακραίο ενδεχόμενο βάσει των αποδόσεων στον τελικό, είναι να επικρατήσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης στη διαδικασία της παράτασης (στο 18.50).

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Ανάλυση 22-05-2021

Πέντε κατακτήσεις για τον Ολυμπιακό και δύο για τον Δικέφαλο του Βορρά στους μεταξύ τους τελικούς.

Μία φορά κρίθηκε σε διαδικασία πέναλτι (το 1973-74 με νικητή τον ΠΑΟΚ) ενώ μία ακόμα φορά ο τελικός ήταν διπλός (3-1 το 1991-92 ο Ολυμπιακός στο συνολικό σκορ: 1-1 εκτός, 2-0 εντός έδρας).

Πιο πρόσφατος μεταξύ τους τελικός το 2000-01, με τον ΠΑΟΚ, που είχε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στην τεχνική ηγεσία, να επικρατεί με 4-2, σε ματς που διεξήχθη στο «Νίκος Γκούμας», έδρα της ΑΕΚ.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Παρουσίαση & Στατιστικά 22-05-2021

Τέσσερις φορές έχει κριθεί το Κύπελλο στη διαδικασία των πέναλτι για τον Ολυμπιακό, με δύο νίκες και δύο ήττες. Μόνο στον τελικό του 1974, αντίθετα, έπαιξε πέναλτι σε τελικό ο ΠΑΟΚ.

Σε τρίτη διαφορετική χώρα διεκδικεί το Κύπελλο ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο Eλληνας κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού έχει κατακτήσει τη διοργάνωση στη Γερμανία με την Μπορούσια Ντόρτμουντ και την Αγγλία με την Αρσεναλ. Ο τελικός με τον ΠΑΟΚ θα είναι ο έκτος στην καριέρα του.

Δεκατέσσερις διαφορετικοί σκόρερ έχουν υπάρξει στους 6 πιο πρόσφατους τελικούς Κυπέλλου. Κανένας παίκτης σε αυτό το διάστημα δεν έχει σημειώσει 2 γκολ στον τελικό. Ο τελευταίος που το είχε καταφέρει, ήταν ο Μάρκους Μπεργκ του Παναθηναϊκού τη σεζόν 2013-14.

Ολυμπιακός: Απουσίες & Ενδεκάδα 22-05-2021

osfp_novibetgr

Ολα δείχνουν πως θα είναι διαθέσιμος για τον τελικό ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός έχασε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό λόγω τραυματισμού.

Το σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς μοιάζει να έχει τις περισσότερες πιθανότητες αυτή τη στιγμή, αν και με τον Πέδρο Μαρτίνς τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο, αφού παίζει τόσο με 4-3-3 όσο και 4-4-2.

Εφόσον δεν αγωνιστεί ο Παπασταθόπουλος, λογικά θα υποχωρήσει στο κέντρο άμυνας ο Εμβιλά και τη θέση του τελευταίου στα χαφ αναμένεται να πάρει ο Μπουχαλάκης.

Πιθανή 11άδα (3-4-3): Σα – Σεμέδο, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας – Ανδρούτσος, Εμβιλά, Καμαρά, Ρέαμπτσιουκ – Μασούρας, Ελ Αραμπί, Μπρουμά.

ΠΑΟΚ: Απουσίες & Ενδεκάδα 22-05-2021

paok_novibetgr

Ο Ινγκι Ινγκασον, είναι το πρόβλημα που προέκυψε στον ΠΑΟΚ λίγες μέρες πριν τον τελικό.

Ο Ισλανδός κεντρικός αμυντικός δεν υπολογίζεται λόγω τραυματισμού και ο Κρέσπο θα είναι έτσι εκτός απροόπτου ο παίκτης που θα συνθέσει την τριάδα των στόπερ, μαζί με τον Βαρέλα και τον Μιχαηλίδη, στο 3-4-3 του Πάμπλο Γκαρσία.

Εκτός πλάνων βρίσκεται και ο Αντριάν Περέιρα, ενώ μάλλον προλαβαίνει να είναι έτοιμος για την 11άδα ο Ομάρ Ελ Καντουρί.

Πιθανή 11άδα (3-4-3): Πασχαλάκης – Κρέσπο, Βαρέλα, Μιχαηλίδης – Σοάρες, Αουγκούστο, Σβαμπ, Βιεϊρίνια – Τζόλης (Ελ Καντουρί), Σφιντέρφσκι, Ζίβκοβιτς.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ