el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός vs Πόρτο: Ορίζει τη μοίρα του για την 3η θέση

Εφόσον επικρατήσει της Πόρτο την Τετάρτη (9/12, 22:00), ο Ολυμπιακός συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ, ανεξαρτήτως του τι θα κάνει η Μαρσέιγ απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι.

Την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί το ευρωπαϊκό μέλλον του Ολυμπιακού στη σεζόν που διανύουμε. Η ελληνική ομάδα, έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ εφόσον επικρατήσει την Τετάρτη το βράδυ της Πόρτο, την οποία υποδέχεται στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Μάντσεστερ Σίτι και Πόρτο, είναι οι ομάδες που προκρίθηκαν και μαθηματικά στη φάση των νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ ενώ την τρίτη – προνομιούχο – θέση διεκδικεί και η Μαρσέιγ.

Σύμμαχος για την ελληνική ομάδα εν όψει της αναμέτρησης της τελευταίας αγωνιστικής η παράδοση, καθώς έχει επικρατήσει και τις τρεις προηγούμενες φορές που υποδέχθηκε την Πόρτο, όλες για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τη σεζόν 1997-98 επικράτησε με 1-0 (6’ Γιαννακόπουλος), την περίοδο 1998-99 με 2-1 (18’ Γκόγκιτς, 55’ Τζόρτζεβιτς – 76’ Ζάχοβιτς) και τη σεζόν 1999-2000 με 1-0 (56’ Γιαννακόπουλος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

olympiacos_novibetgrΗ άδικη, σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα, ήττα του Ολυμπιακού από τη Μαρσέιγ την προηγούμενη αγωνιστική, δεν του επέτρεψε να «κλειδώσει» την παρουσία του στην Ευρώπη με τη συμμετοχή του στη φάση των νοκ-άουτ του Γιουρόπα Λιγκ.

Το γκολ όμως που σημείωσαν οι «ερυθρόλευκοι», σε συνδυασμό και με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα απέναντι στους Μασσαλούς (1-0) τους δίνει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας για την κατάληψη της τρίτης προνομιούχου θέσης.

Η ελληνική ομάδα, εφόσον επικρατήσει της Πόρτο το βράδυ της Τετάρτης θα είναι οριστικά αυτή που θα συνεχίσει τις ευρωπαϊκές τις υποχρεώσεις ενώ σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να περιμένει τι θα κάνουν οι Γάλλοι στον αγώνα με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο αγώνας με την Πόρτο χαρακτηρίζεται σαν τελικός και βάσει αυτού προετοιμάζει την ομάδα του ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος αναμένεται έτσι ακόμα μία φορά σε ένα πολύ δύσκολο ματς, να παρατάξει τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-3-3, αντί στου 4-2-3-1.

Και με δεδομένα τα αγωνιστικά προβλήματα (εκτός οι Ντρέγκερ, Χασάν, Βαλμπουενά και οι Λοβέρα, Τιάγκο Σίλβα που δεν έχουν δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα, αμφίβολος ο Μπρουμά) τα πράγματα για την αρχική 11άδα μοιάζουν λίγο πολύ ξεκάθαρα.

Ουσιαστικά παίζεται μία θέση στην επίθεση, μεταξύ Μασούρα και Ρατζέλοβιτς.

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Σα – Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας  – Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά – Φορτούνης, Μασούρας (Ρατζέλοβιτς), Ελ Αραμπί.

ΠΟΡΤΟ

porto_novibetgrΗ εντός έδρας ισοπαλία με τη Μάντσεστερ Σίτι (0-0), ήταν ικανή να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παρουσία της Πόρτο στη φάση των 16 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Είναι η τέταρτη συνεχόμενη πρόκριση της Πόρτο από τη φάση των ομίλων σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, στην 24η παρουσία της συνολικά στη διοργάνωση. Μόνο Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα έχουν περισσότερες συμμετοχές (από 25).

Ο αγώνας της Τετάρτης στο Φάληρο έχει διαδικαστικό χαρακτήρα για την ομάδα της οποίας προπονητής είναι ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, με τον Πορτογάλο, γνωστό στην Ελλάδα από την παρουσία του ως παίκτη του ΠΑΟΚ, να προσανατολίζεται στο να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, από τη στιγμή που δεν υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο.

Αυτό θα είναι το όγδοο ματς που θα δώσει η Πόρτο σε ελληνικό έδαφος, με απολογισμό 1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Ο έμπειρος στόπερ Πέπε εκτός απροόπτου θα προφυλαχθεί, αφού δεν είναι ακόμα στο 100% από τον τραυματισμό του, ενώ διαθέσιμος έχοντας ξεπεράσει το δικό του πρόβλημα είναι ο μέσος Γκρούγιτς, που λογικά θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα.

Ο Ιβάν Μαρκάνο, ο οποίος έχει θητεύσει δύο φορές στον Ολυμπιακό, δεν έχει δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα.

Πιθανή 11άδα (4-4-2): Μαρκεσίν – Μαναφά, Σαρ, Λέιτε, Σανούσι – Κορόνα, Γκρούγιτς, Σ. Ολιβέιρα, Φ. Αντερσον – Μαρεγκά, Ντίαζ.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ