el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός vs Ζαλγκίρις: Δυσμενής παράδοση & ρεκόρ Πρίντεζη

Πίνακας Περιεχομένων

Επτά ήττες στα οκτώ πιο πρόσφατα ματς από τους Λιθουανούς μετράει ο Ολυμπιακός. Ένα καλάθι μακριά από τους 3.000 πόντους στην Ευρωλίγκα βρίσκεται ο Πρίντεζης. Η ανάλυση του Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις (15/11, 21:30).

Να δώσει τέλος στην κακή για αυτόν παράδοση, που τον θέλει να μετράει επτά ήττες στα οκτώ πιο πρόσφατα ματς απέναντι στη Ζαλγκίρις Κάουνας, θέλει ο Ολυμπιακός το βράδυ της Παρασκευής στο ΣΕΦ.

Είναι το τρίτο σερί εντός έδρας ματς για την ελληνική ομάδα, που μετά τις ήττες με κακές εμφανίσεις από Μακάμπι (65-90) και Εφές (67-86), έχει ένα επιπλέον κίνητρο προκειμένου να επιστρέψει στις νίκες, ώστε να επανέλθει η χαμένη της αυτοπεποίθηση.

Ιδιαιτερότητα της αναμέτρησης, το γεγονός πως και οι δύο ομάδες έχουν Λιθουανούς προπονητές.

Μάλιστα, ο Κεστούτις Κεμζούρα του Ολυμπιακού είχε παίκτη τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην εθνική Λιθουανίας (2009-12). Λιθουανός είναι και ο βοηθός προπονητή της ελληνικής ομάδας (Ντονάλντας Κάιρις).

Ένας άλλος Λιθουανός, ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, δεν ανήκει πλέον στο «ερυθρόλευκο ρόστερ». Ο έμπειρος φόργουορντ δεν βρισκόταν στις βασικές επιλογές μετά την αποχώρηση του Ντέιβιντ Μπλατ, ήθελε περισσότερο χρόνο συμμετοχής και τον βρήκε στη Λοκομοτίβ Κούμπαν, για την οποία αποχώρησε.

Για πρώτη φορά θα βρεθεί απέναντι στην πρώην ομάδα του ο Ζακ Λεντέι, που πέρσι αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό και φέτος πρωταγωνιστεί και είναι πρώτος σκόρερ της Ζαλγκίρις.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με την αποχώρηση του Κουζμίνσκας, το ρόστερ του Ολυμπιακού άλλαξε ακόμα περισσότερο συγκριτικά με την έναρξη της σεζόν και φαίνεται πολύ πιο ορθολογικό.

Πλέον ο χρόνος στη θέση 4 θα μοιράζεται μεταξύ Πρίντεζη-Ρούμπιτ-Βεζένκοφ, στο 3 υπάρχουν οι Πολ-Παπανικολάου, στο 5 οι Μιλουτίνοφ-Ριντ και στα γκαρντ οι Σπανούλης-Κόνιαρης-Πάντερ-Τσέρι-Ρότσεστι.

Ο Κουζμίνσκας γίνεται ο δεύτερος παίκτης που αποχωρεί από τον Ολυμπιακό μετά τον Χαπ (φόργουορντ) ενώ αναζητείται η φόρμουλα για την αποχώρηση και του Μπάλντγουιν, με τον Αμερικανό πλέι μέικερ να μην έχει δείξει σε καμία περίπτωση μέχρι στιγμής πως μπορεί να προσφέρει.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κώστας Παπανικολάου

Ο Κώστας Παπανικολάου επιστρέφει συγκριτικά με τα δύο προηγούμενα ματς. Η απουσία του διεθνή φόργουορντ ήταν εμφανέστατη στο αμυντικό κομμάτι, αφού ο Βεζένκοφ που κλήθηκε να αγωνιστεί στη θέση του, δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στον επιθυμητό βαθμό.

Με την επιστροφή του «Παπ», τα αγωνιστικά προβλήματα μειώνονται στο ελάχιστο για τον Κεστούτις Κεμζούρα, που πλέον υπολογίζει σε άπαντες.

Ο Γιώργος Πρίντεζης θέλει 2 ακόμα πόντους για να φτάσει τους 3.000 στην Ευρωλίγκα. Θα γίνει ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης μετά τους Ναβάρο, Σπανούλη αλλά και ο πρώτος που θα φτάσει σε αυτό τον αριθμό πόντων έχοντας πετύχει 1.000 δίποντα!

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

Μόλις το τρίτο εκτός έδρας ματς δίνει στη φετινή Ευρωλίγκα η Ζαλγκίρις (ρεκόρ 3 νίκες, 4 ήττες).

Τη 2η αγωνιστική ηττήθηκε στο Μιλάνο από την Αρμάνι (85-81) ενώ για την 6η, επικράτησε στην Τουρκία της Φενέρμπαχτσε (79-76).

Προέρχεται από εντός έδρας ήττα από την Μπαρτσελόνα (86-93), μία αναμέτρηση που έτσι όπως εξελίχθηκε, πλήρωσε τα δύο πρώτα 10λεπτα. Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως και στα τρία ματς που έχει ηττηθεί, έχει χάσει τη δεύτερη περίοδο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μάριους Γκριγκόνις

Οι Ζακ Λε Ντέι (φόργουορντ, 13.6 πόντοι μ.ό.) και Μάριους Γκριγκόνις (γκαρντ, 12.9 π.) είναι οι πιο επικίνδυνοι παίκτες της φετινής Ζαλγκίρις στον τομέα του σκοραρίσματος ενώ σημαντική βοήθεια προσφέρει προερχόμενος από τον πάγκο (όπως και ο Λε Ντέι) ο Τόμας Γουόκαπ (9 πόντοι μ.ο.).

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Για 23η φορά συνολικά και 12η ως γηπεδούχος θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Παρασκευής τη Ζαλγκίρις ο Ολυμπιακός.

Θετική η συνολική παράδοση (12 νίκες, 10 ήττες) αλλά και η εντός έδρας για τον Ολυμπιακό (7 νίκες, 4 ήττες), ωστόσο έχει καταφέρει να σημειώσει μόλις μία νίκη στα 8 τελευταία με τη Ζαλγκίρις, το εντός έδρας 79-68 για τα πλέι οφ του 2017-18.

Πέρσι οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν και στα δύο ματς της κανονικής περιόδου, με 75-83 στη Λιθουανία και 68-72 στο ΣΕΦ.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ