el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες Μπάσκετ: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 27-07-2021

Το απόγευμα της Δευτέρας ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική στη φάση των ομίλων του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ που διεξάγεται στο Τόκιο, με τα πρώτα χρήσιμα συμπεράσματα να βρίσκονται στη διάθεσή μας προς… αξιοποίηση.

Στο τουρνουά συμμετέχουν 12 ομάδες, οι οποίες είναι χωρισμένες σε τρία γκρουπ των τεσσάρων. Την πρόκριση για την προημιτελική φάση παίρνουν οι δύο πρώτες από κάθε όμιλο, όπως επίσης και οι δύο από τις τρεις καλύτερες τρίτες.

Ολοι αγώνες στη συνέχεια είναι νοκ άουτ, μέχρι να καθοριστεί η τελική κατάταξη.
Το… μωσαϊκό των 12 μονομάχων περιλαμβάνει τις: ΗΠΑ, Ισπανία, Αυστραλία, Γαλλία, Σλοβενία, Ιταλία, Νιγηρία, Αργεντινή, Γερμανία, Τσεχία, την οικοδέσποινα Ιαπωνία και το Ιράν.

Ολυμπιακοί Αγώνες Μπάσκετ: 1ος όμιλος Ανάλυση & Προγνωστικά 27-07-2021

Ηδη στο πρώτο γκρουπ (ΗΠΑ, Γαλλία, Τσεχία, Ιράν) έσκασε το πρώτο μεγάλο «μπαμ».
Οι «τρικολόρ» του Βενσάν Κολέ έριξαν ένα γερό «χαστούκι» στην Αμερική (83-76), με τον σέντερ των Γιούτα Τζαζ Ρούντι Γκομπέρ να σκεπάζει τα καλάθια (14 πόντους, 9 ριμπάουντ) και τον γκαρντ των Μπόστον Σέλτικς Εβάν Φουρνιέ να κάνει την… δουλειά στην επίθεση (28 π.).

Σε (πολύ) ρηχά νερά για την ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς ο σούπερ σταρ Κέβιν Ντουράντ (10 π.), εντυπωσιακό το γεγονός ότι καλύτερος παίκτης των ΗΠΑ ήταν ο πόιντ γκαρντ των πρωταθλητών ΝΒΑ Μιλγουόκι Μπακς Τζρου Χόλιντεϊ (18 π.), ο οποίος είχε ενσωματωθεί στην αποστολή λίγες ώρες νωρίτερα!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Αμερικής (15 χρυσά μετάλλια στις 18 παρουσίες της σε Ο.Α.) μετά από 25 συνεχόμενες νίκες (σε Ολυμπιακούς Αγώνες), σερί που «έτρεχε» από τον ημιτελικό των Ο.Α. στην Αθήνα το 2004 (είχε ηττηθεί από την Αργεντινή 89-81).

Παράλληλα, υπενθυμίζουμε ότι είχε πέσει ξανά «θύμα» των Γάλλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 στην Κίνα (είχε τερματίσει στην 7η θέση). Θεωρούμε δεδομένη μία πειστική «απάντηση» των παικτών του κόουτς «Pop» στο ματς με το Ιράν!

Παρουσιάζει ενδιαφέρον ο άσος στους -20,5 πόντους στο πρώτο ημίχρονο σε απόδοση 1,80!

Επίσης, αναμένεται και η αφύπνιση του Ντουράντ! Σε απόδοση 1,80 να βγει πρώτος σκόρερ στο συγκεκριμένο παιχνίδι (το πρωί της Τετάρτης, 28/07, 07:40 ώρα Ελλάδας).

 

Ολυμπιακοί Αγώνες Μπάσκετ: 2ος όμιλος Ανάλυση & Προγνωστικά 27-07-2021

Το δεύτερο γκρουπ (Αυστραλία, Ιταλία, Νιγηρία, Γερμανία) θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί ως το πιο «ισορροπημένο» στο τουρνουά του Τόκιο, καθώς – τουλάχιστον θεωρητικά – δεν υπάρχει η ομάδα που θα αποτελέσει σάκο του μποξ για τις υπόλοιπες.

Η Αυστραλία με ηγέτη τον αρχηγό της Πάτι Μιλς (25 π.) έδειξε τα δόντια της (84-67) στην πρεμιέρα κόντρα στη φιλόδοξη Νιγηρία των 8 ταλαντούχων ΝΒΑερς που έχει στον πάγκο της τον Μάικ Μπράουν, άμεσο συνεργάτη του Στιβ Κερ στην τεχνική ηγεσία των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.


Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ιταλία του Μέο Σακέτι με φόρα από το Προολυμπιακό τουρνουά «καθάρισε» με πειστικό τρόπο την Γερμανία (92-82) που ταξίδεψε στο Τόκιο χωρίς τον δικό της σταρ, τον πλέι μέικερ των Λ.Α. Λέικερς Ντένις Σρέντερ.

Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε η Ιταλία που είχε πρώτα βιολιά τους Φοντέκιο (20 π.), Γκαλινάρι (18 π.), Τονούτ (18 π.) και τον Νικολό Μέλι με 13 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Από την 2η αγωνιστική ξεχωρίζει η μάχη της Αυστραλίας με την Ιταλία (Τετάρτη 28/07, 11.:20 ώρα Ελλάδας) και βάσει όσων έχουμε δει στο παρκέ μέχρι τώρα από τις δύο ομάδες, το Over 173,5 π. σε απόδοση 1,89 έρχεται σε πρώτο πλάνο.

Παράλληλα, κρατάμε και το Over 3,5 ασίστ του Μάθιου Ντελαβεντόβα σε απόδοση 1,60, καθώς ο έμπειρος πλέι μέικερ της Αυστραλίας έχει πάντα ως πρώτο μέλημα να «φτιάξει» τους συμπαίκτες του και ως δεύτερη επιλογή το να σκοράρει.

Ολυμπιακοί Αγώνες Μπάσκετ: 3ος όμιλος Ανάλυση & Προγνωστικά 27-07-2021

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο 3ος όμιλος με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία να έχει… παρέα την Αργεντινή του θρυλικού Λουίς Σκόλα (αυτή είναι η πέμπτη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες), την Σλοβενία του «μάγου» Λούκα Ντόντσιτς και την οικοδέσποινα Ιαπωνία που προσπαθεί να δείξει κάποια καλά στοιχεία, έχοντας ως βασικό στόχο να γλυτώσει τις συντριβές στα τρία παιχνίδια της πρώτης φάσης.

Στάθηκε με αξιοπρέπεια απέναντι στην Ισπανία του Σέρτζιο Σκαριόλο (ηττήθηκε 88-77), με το αστέρι της, τον φόργουορντ των Ουάσινγκτον Γουϊζαρντς Ρούι Χατσιμούρα να είναι πρώτος σκόρερ με 20 πόντους. Για τους «Φούριας Ρόχας» ξεχώρισε ο Ρίκι Ρούμπιο με 20 π. και 9 ασίστ.

Στη δεύτερη αναμέτρηση του 3ου γκρουπ (Σλοβενία – Αργεντινή 118-100), ο Λούκα Ντόντσιτς έστειλε… μήνυμα σε όσους δεν βάζουν την Σλοβενία στην κουβέντα για την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Ο σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς (στο πρώτο του παιχνίδι σε Ολυμπιακούς Αγώνες) «κατάπιε» την Αργεντινή με 48 πόντους, 11 ριμπάουντ, 5 ασίστ και τρεις τάπες, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι βρίσκεται στο Τόκιο για να οδηγήσει την Εθνική του ομάδα στο βάθρο.

Η Σλοβενία να ανέβει στο βάθρο προσφέρεται σε απόδοση 2,10 στη Novibet


 

Διαβάστε ακόμα… 

Ολυμπιακοί Αγώνες: 10 κορυφαίες στιγμές Ελλήνων αθλητών


 

Ολυμπιακοί Αγώνες: 10 Ρεκόρ που έμειναν στην ιστορία


Μια GiANT Heart και πολλά συγχαρητήρια

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ