el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – Άρης: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 13/03/2022

Όπως ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος για τις δύο ομάδες, αρχίζουν και τα play off.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Άρη στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των play off (13/03, 19:00) σε μία άτυπη ρεβάνς της ήττας στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να διαχειριστούν τη διαφορά που έχουν από τους διώκτες τους και στη συγκεκριμένη περίπτωση από τον ΠΑΟΚ. Επιπλέον, θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες και για ψυχολογικούς λόγους.

Ο Άρης είναι σε εξαιρετική κατάσταση και θέλει να χτίσει στο momentum. Από τη στιγμή που ανέλαβε ο Χερμάν Μπούργος μετράει τρεις συνεχόμενες νίκες. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι δείχνει τρομερή βελτίωση σε επίπεδο ψυχολογίας. Άλλωστε η ποιότητα ποτέ δεν έλειψε φέτος από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Με 500+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Άρη γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

 


Ολυμπιακός – Άρης: Ανάλυση & Παρουσίαση 13/03/2022

Ο στόχος του αήττητου, τουλάχιστον στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, απωλέσθηκε για τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι «ερυθρόλευκοι» παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές κι αυτό φαίνεται πως επηρέασε την απόδοσή τους.

Παρ’ όλα αυτά μπήκαν καλύτερα στο ματς και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Ελ Αραμπί έκανε και πάλι αισθητή την παρουσία του στις αντίπαλες άμυνες και στο 13’ με κεφαλιά από πολύ δύσκολη θέση έκανε το 0-1. Η συνέχεια πάντως δεν ήταν πολύ καλή για τους ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς.

Αφενός η πίεση του Άρη κι αφετέρου το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις λιγοστές ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, τους κράτησαν σε χαμηλά επίπεδα. Είχαν κάποιες καλές στιγμές για να πετύχουν και δεύτερο γκολ, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Όσο περνούσε η ώρα, το παιχνίδι έδειχνε ότι έγερνε προς την πλευρά του Άρη, έστω κι αν οι Θεσσαλονικείς ήταν πίσω στο σκορ. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε με μία σχεδόν πειραματική τετράδα στην άμυνα. Οι Λαλά, Κίτσος, Σισέ και Μπα δεν πρέπει να έχουν παίξει ξανά μαζί φέτος. Αυτό είχε ως συνέπεια να παρουσιάζονται διάφορες… αρρυθμίες.

olympiakos aris2 novibet

Είδαμε αρκετές φορές τα στόπερ του Ολυμπιακού να ξεχνιούνται πολύ ψηλά και να μην έχουν τις ανάλογες επιστροφές. Επίσης υπήρξαν χρονικά διαστήματα με κενά και στα δύο άκρα της άμυνας.

Τώρα πάντως πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τα βασικά στελέχη στη σύνθεσή του. Η διαφορά από τον ΠΑΟΚ μειώθηκε στους 12 βαθμούς και απομένουν δέκα καθοριστικά ματς για την κατάκτηση του τίτλου.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Άρης διανύει ένα ονειρικό τελευταίο 20ήμερο. Σε αυτό το διάστημα έχει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια -η μία μάλιστα κόντρα στον Ολυμπιακό- ενώ έχει πάρει πίσω και τους έξι βαθμούς από την απόφαση του CAS.

Απλά να πούμε ότι μετά το τέλος της 24ης αγωνιστικής και την ισοπαλία στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (0-0) -αλλά με ένα παιχνίδι λιγότερο- ο Άρης ήταν στην 9η θέση με 30 βαθμούς. Με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος βρέθηκε στην 4η θέση με 45 βαθμούς!

Οι «κίτρινοι» νίκησαν αρχικά τον Ατρόμητο στον εξ αναβολής αγώνα της 17ης αγωνιστικής (βίντεο). Στη συνέχεια πήραν «διπλό» στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» από τον Αστέρα Τρίπολης (βίντεο) και τέλος θριάμβευσαν επί του Ολυμπιακού στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στο φινάλε της κανονικής περιόδου.

Από τις τρεις νίκες, αυτή που είχε μεγαλύτερη σημασία αλλά και αξία ήταν φυσικά επί του Ολυμπιακού. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι επιτεύχθηκε ο στόχος, αλλά και ο τρόπος που έγινε αυτό. Ο Ελ Αραμπί είχε βάλει μπροστά τον Ολυμπιακό στο 13’, αλλά ο Άρης αντέδρασε.

Αρχικά έφερε το παιχνίδι στα ίσα με τον Καμαρά στο 52’ και στη συνέχεια έκανε την ανατροπή με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Γκάμα στο 79’. Μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από την αναμέτρηση εδώ.

Εκτός βέβαια από τις τρεις νίκες πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η επιστροφή των έξι βαθμών που είχαν αφαιρεθεί από τον Άρη για την υπόθεση του Λάσκοφ. Οι «κίτρινοι» δικαιώθηκαν στο CAS και τους επιστράφηκαν οι έξι βαθμοί ανεβάζοντάς τους στην 4η θέση.

Ωστόσο πρέπει να τονίσουμε και την εξαιρετική δουλειά που γίνεται από τον Χερμάν Μπούργος σε επίπεδο ψυχολογίας. Ο Αργεντινός έχει καταφέρει να συσπειρώσει την ομάδα. Μιλάει συνεχώς στους παίκτες, τους υπολογίζει όλους και τους το δείχνει. Το μήνυμά του είναι ότι «δεν περισσεύει κανείς».

olympiakos aris3 novibet


Ολυμπιακός – Άρης: Στατιστικά & Προϊστορία 13/03/2022

  • Το πρόσφατο παιχνίδι των δύο ομάδων, την προηγούμενη Κυριακή στο «Κλεάνθης Βικελίδης» έληξε με 2-1 υπέρ του Άρη.
  • Το πρώτο παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού.
  • Ο Ολυμπιακός έχει εξαιρετική εντός έδρας προϊστορία με τον Άρη. Μάλιστα είναι από τις καλύτερες και πιο ισχυρές συνολικά με τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας.
  • Οι «ερυθρόλευκοι» είναι αήττητοι εδώ και 18 συνεχόμενα παιχνίδια με τον Άρη στην έδρα τους και σε αυτό το διάστημα μετρούν 15 νίκες και τρεις ισοπαλίες (15-3-0).
  • Από αυτές τις 15 νίκες του Ολυμπιακού, το σκορ με τη μεγαλύτερη συχνότητα είναι το 1-0, το οποίο έχει έρθει 6 φορές!
  • Φέτος ο Ολυμπιακός τα πάει εξαιρετικά στην έδρα του, όπου σε σύνολο 13 αγώνων μετράει 11 νίκες και δύο ισοπαλίες (11-2-0). Οι ισοπαλίες ήταν την πρώτη αγωνιστική με τον Ατρόμητο και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Και τα δύο έληξαν 0-0.
  • Η τελευταία φορά που νίκησε ο Άρης εκτός έδρας ήταν πριν από 20 χρόνια, στις 27 Ιανουαρίου 2002 με 1-0!
  • Ο Άρης έχει 6-2-5 εκτός έδρας, αλλά στα τρία τελευταία του ματς, μακριά από τη Θεσσαλονίκη είχε δύο νίκες σε Αγρίνιο και Τρίπολη και μία ήττα στα Γιάννενα.
  • Ομάδα του Under είναι ο Ολυμπιακός εντός έδρας με 8 σε 13 αναμετρήσεις και τρία στις τελευταίες πέντε.
  • Ακόμη πιο πολύ είναι ο Άρης με 10 Under σε 13 ματς και οκτώ συνεχόμενα. Το πιο πρόσφατο Over ήταν στις 27 Νοεμβρίου και η νίκη 2-1 μέσα στο Βόλο.

olympiakos aris4 novibet


Ολυμπιακός – Άρης: Προγνωστικά 13/03/2022

Μετά την ήττα που γνώρισε στη Θεσσαλονίκη από τον Άρη, ο Ολυμπιακός αναμένεται να παρουσιαστεί πιο σοβαρός στον προσεχή μεταξύ τους αγώνα στο Φάληρο.

Επίσης θα έχει αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, επαναφέροντας σε μεγάλο βαθμό τους βασικούς. Οι «ερυθρόλευκοι» δε θέλουν να σκέφτονται ότι θα μειωθεί κι άλλο η διαφορά από το δεύτερο ΠΑΟΚ. Θα μπουν δυνατά για να πάρουν από νωρίς το προβάδισμα.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ. Ο ΑΣΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.15

Περιμένουμε από τον Ολυμπιακό να έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, αλλά ο Άρης είναι σε ανοδική πορεία το τελευταίο διάστημα. Βρίσκει συνεχώς δίχτυα σε όλα τα τελευταία του ματς, είτε εντός είτε εκτός έδρας. Παρ’ όλα αυτά οι γηπεδούχοι είναι το φαβορί.

ΑΞΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ ΤΟ COMBO BET ΑΣΟΣ ΚΑΙ OVER 1,5 ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.00

ΤΟ 2-0 ΣΚΟΡ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.65


Ολυμπιακός: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 13/03/2022

Ουσιαστικά δεν υπάρχουν προβλήματα στον Ολυμπιακό, εν όψει του αγώνα με τον Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι Παπασταθόπουλος και Ρέαμπτσιουκ εξέτισαν τις ποινές τους κι επιστρέφουν, οπότε θα πάρουν τις θέσεις τους στο αρχικό σχήμα.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται επίσης και η επιστροφή στην ενδεκάδα για τους Μανωλά και Αγκιμπού Καμαρά, οι οποίοι επίσης δεν αγωνίστηκαν για να πάρουν ανάσες.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Βατσλίκ – Λαλά, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, Καμαρά – Αγκιμπού, Μασούρας, Ροντρίγκες – Ελ Αραμπί.

olympiakos aris5 novibet


Άρης: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 13/03/2022

Δύο και μάλιστα πολύ σημαντικές απουσίες θα έχει ο Άρης στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Εκτός πλάνων θα παραμείνει ο Ματέο Γκαρσία, ο οποίος είναι στην Αργεντινή, καθότι έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του. Μέσα στις επόμενες μέρες θα επιστρέψει, αλλά είναι δεδομένο ότι δεν θα προλάβει το πρώτο παιχνίδι των play off.

Πρόβλημα προέκυψε και με τον Ντάνιελ Μαντσίνι. Ο Αργεντινός εξτρέμ υπέστη κάταγμα στο μικρό δάκτυλο του ποδιού του και θα μείνει σίγουρα εκτός από την αναμέτρηση. Μάλιστα κάνει αγώνα για να προλάβει τον Παναθηναϊκό. Τη θέση του αναμένεται να πάρει ο Μπρούνο Γκάμα.

Αντίθετα, υπολογίζεται ο Ντάνιελ Σούντγκρεν, ο οποίος ήταν τιμωρημένος και δεν είχε παίξει στο πρώτο μας. Ο Σουηδός είναι δεδομένο ότι θα πάρει τη θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας. Επίσης, πολύ καλύτερα είναι και ο Μπερτόγλιο και θα είναι κι αυτός στα πλάνα του Μπούργος, όχι όμως για βασικός.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Κουέστα – Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα – Ματίγια, Σάσα – Ιτούρμπε, Εντιαγέ, Γκάμα – Καμαρά.

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ