el
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – Μονακό: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 04/05/2022

Το ΣΕΦ είναι έτοιμο να φορέσει τα καλά του (έγινε ξανά sold out) για να υποδεχθεί το βράδυ της Τετάρτης (04/05, 21:30) το Game 5 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Μονακό με τις δύο ομάδες να διεκδικούν το εισιτήριο για το Final 4 του Βελιγραδίου.

Οι «ερυθρόλευκοι» υπερέχουν σε εμπειρία, έχουν και το πλεονέκτημα της έδρας, όμως η σταχτοπούτα της διοργάνωσης Μονακό ήδη ζει το… όνειρό της και είναι άκρως επικίνδυνη.

Στο 2-2 οι δύο μονομάχοι, έχοντας από ένα break στο ενεργητικό τους, όμως μόνο ο ένας – σε λίγες ώρες από τώρα – θα βάλει στη βαλίτσα του το εισιτήριο για το Final 4, το οποίο θα διεξαχθεί το τριήμερο 19-21 Μαϊου στο Βελιγράδι.

Να υπενθυμίσουμε ότι το εισιτήριο για το F4 έχουν εξασφαλίσει ήδη η Ρεάλ Μαδρίτης (3-0 τη Μακάμπι), η Εφές (3-1 την Αρμάνι Μιλάνο) και η Μπατσελόνα (3-2 την Μπάγερν).

Με 700+ αγορές στη Novibet και ειδικά στοιχήματα το μεγάλο παιχνίδι, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Μονακό γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό.

 


Ολυμπιακός – Μονακό: Τι έκαναν στο 4ο παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός με τη φόρα που είχε από το break στο Game 3 στο Μόντε Κάρλο, λίγο έλειψε να ρίξει οριστικά και αμετάκλητα τους Γάλλους στο καναβάτσο και η αλήθεια είναι ότι μάλλον… αδίκησε τον εαυτό του με την ήττα (78-77) που γνώρισε στο φινάλε.

Οι Μονεγάσκοι στηρίχθηκαν πάνω σε έναν εξαιρετικό Ντουέιν Μπέικον (21 πόντους, 4 ασίστ και καθοριστικά καλάθια στην 4η περίοδο που κρίθηκαν όλα), αναμφισβήτητα κομβικός και ο πολύπειρος Αμερικανός ψηλός Γουίλ Τόμας (16 π., 4 ριμπάουντ), ξανά θετικός και ο έτερος Αμερικανός σέντερ των Γάλλων Ντόντα Χολ (double-double με 14 π. και 10 ριμπ.).

Κακός στην 4η περίοδο ο Μάικ Τζέιμς (υπό το βλέμμα του φίλου του Κέβιν Ντουράντ), ναι μεν τελείωσε το παιχνίδι με 18 πόντους, αλλά είχε 4/8 δίποντα, 1/10 τρίποντα και 7/7 βολές. Επίσης, μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ.
Με 13 ασίστ ολοκλήρωσε το ματς η Μονακό, 6 κλεψίματα και (μόλις) 7 λάθη.

Την ίδια ώρα, για τους Κυπελλούχους Ελλάδας – που έχασαν την ευκαιρία να «καθαρίσουν» την πρόκριση όταν το τρίποντο του Κώστα Σλούκα βρήκε σίδερο στην εκπνοή – ξεχώρισαν οι Σλούκας (19 π. με 3/4 τρίποντα), Παπανικολάου (13 π. με 3 τρίπ. και 5 ριμπ.), Βεζένκοφ (17 π., 8 ριμπ., 5 ασίστ) και Φολ (11 π., 8 ριμπ.).

Αδύναμος κρίκος για τους Πειραιώτες ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος ουσιαστικά δεν έχει… εμφανιστεί ακόμα στη σειρά των πλέι οφ: τελείωσε το game 4 με 7 πόντους και 3/13 σουτ (1/7 τρίποντα). Συνολικά, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε 19 ασίστ, μόλις 3 κλεψίματα, αλλά και 10 λάθη.

Τα στατιστικά της Euroleague στα περασμένα παιχνίδια.

Υπενθυμίζουμε ότι η Μονακό στην κανονική διάρκεια της Euroleague τερμάτισε στην 7η θέση με ρεκόρ 15-13 και ο Ολυμπιακός 2ος με 19-9.


Ολυμπιακός – Μονακό: Προγνωστικά 04/05/2022

Σπουδαίο από όλες τις απόψεις το 5ο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς στο κατάμεστο ΣΕΦ, με τον Ολυμπιακό να μην θέλει σε καμία περίπτωση να παίξει με τη φωτιά.
Αυτό σημαίνει ότι οι Πειραιώτες έχουν ως πρώτο μέλημα να μπουν στο παρκέ με το… μαχαίρι στα δόντια, επιβάλλοντας το… νόμο τους.

Σε απόδοση 1,80 στη Novibet ο άσος στους -3,5 πόντους των «ερυθρολεύκων» στο πρώτο ημίχρονο.

Από ‘κει και πέρα, με την προϋπόθεση ότι ο Ολυμπιακός θα βγάλει πολλή ενέργεια στο πίσω του μέρος του γηπέδου, μας κάνει και το Under 8,5 συνολικά εύστοχα τρίποντα των Γάλλων σε απόδοση 1,75.

Και από τα ειδικά των ομάδων πάμε στα ειδικά των παικτών και το Over 12,5 πόντους του Κώστα Σλούκα (σε απόδοση 1,80). Τώρα η μπάλα «καίει» και είναι η στιγμή να «μιλήσει» ξανά ο ηγέτης της ομάδας του Γ. Μπαρτζώκα.

Οσο για τον Μάικ Τζέιμς, είναι δεδομένο ότι θα βρίσκεται υπό… αυστηρή επιτήρηση, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει την ευκαιρία να πασάρει (σε απόδοση 2,00 οι Over 5,5 ασίστ του Αμερικανού σταρ της Μονακό).

Με βάση την κρισιμότητα του ματς οι προπονητές θα χρησιμοποιήσουν όλα τους τα «όπλα» κι αναμένουμε ένα συγκλονιστικό «μπρα ντε φερ» ανάμεσα σε Μπαρτζώκα και Ομπράντοβιτς. Τα Challenge συχνά αλλάζουν τη ροή… τελικών και στα Special Bets της Novibet είναι διαθέσιμα σε τοπ αποδόσεις

 


Ολυμπιακός – Μονακό: Ανάλυση 04/05/2022

Tα νεότερα από το ιατρικό δελτίο είναι θετικά και για τις δύο ομάδες, αφού από τη μία ο Ολυμπιακός ίσως έχει για πρώτη φορά στο παρκέ – στα πλέι οφ – τον χρήσιμο ψηλό Χασάν Μάρτιν (έβγαλε κανονικά την τελευταία προπόνηση), ενώ στην αποστολή των Γάλλων βρίσκεται ο Αμερικανός σμολ φόργουορντ Αλφα Ντιαλό που στο Game 1 αισθάνθηκε ενοχλήσεις, με αποτέλεσμα να μην παίξει στα άλλα τρία παιχνίδια.

Oι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα θα κληθούν πάνω στο παρκέ να επανεμφανίσουν τα «όπλα» που φέτος τους έφεραν στη 2η θέση της κανονικής διάρκειας με ρεκόρ 19-9. Η αστείρευτη ενέργεια στην άμυνα, ο έλεγχος του ρυθμού και η ευστοχία από την περιφέρεια είναι το φετινό τρίπτυχο της επιτυχίας για τον Ολυμπιακό.

Οι Σλούκας, Βεζένκοφ, Γουόκαπ έχουν σπάσει το κοντέρ της στατιστικής με εξαιρετικά νούμερα στα 4 παιχνίδια με τη Μονακό και ο Coach Μπαρζώκας αναμένει κι από τον Ντόρσεϊ να επανεμφανίσει το καλό του πρόσωπο.

O προπονητής του Ολυμπιακού παραμονή του ματς στάθηκε στο μεγάλο στόχο της ομάδα τους, λέγοντας: «Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά έχουμε δυνατότητες, παίζουμε στην έδρα μας και πιστεύω πως αν παίξουμε καλά θα κερδίσουμε. Σίγουρα, η προσέγγιση, η θέληση, το πάθος, αλλά και οι συγκυρίες παίζουν ρόλο.

Δεν μπορώ να πω αν η έδρα θα μας φέρει πίεση. Ο κόσμος είναι πολύ υποστηρικτικός. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ευρωπαϊκή μας πορεία, αλλά σε κάθε περίπτωση θα ήταν ένα φανταστικό γεγονός να προκριθούμε στο Final-4», τόνισε ο Μπαρτζώκας και στη συνέχεια στάθηκε στις μονάδες της Μονακό:

«Πιστεύω πάντα στην ομάδα, δεν πιστεύω στους μπροστάρηδες. Ο Χαλ και ο Λι δεν παίζουν καλά; Ο Μπέικον είναι σίγουρα ένας πολύ καλός επιθετικός παίκτης, ειδικά σε iso καταστάσεις. Έχουμε ένα πλάνο για να παίξουμε εναντίον του, όμως εγώ θεωρώ πως οι ομάδες κερδίζουν και χάνουν τα παιχνίδια».

Από την πλευρά του ο προπονητής των Μονεγάσκων, Σασα Ομπράντοβιτς, θέλησε να μεταφέρει το άγχος στους γηπεδούχους και υποστήριξε:

«Οι παίκτες μου είχαν βγάλει περισσότερη ενέργεια στο Game 4 σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδα. Τώρα την πίεση την έχει ο Ολυμπιακός.
Εμείς έχουμε ήδη κερδίσει μία φορά στον Πειραιά, αλλά το πεμπτο παιχνίδι είναι διαφορετικό.

Αν θέλει μία ομάδα να νικήσει τον Ολυμπιακό εκτός έδρας δεν αρκεί να έχει απλώς ενέργεια, χρειάζεται καρδιά και υπομονή. Ο Ολυμπιακός έχει την εμπειρία των μεγάλων αγώνων, αλλά ξέρουμε τι μας περιμένει στο ΣΕΦ»


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ