el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ομόνοια vs ΠΑΟΚ: Το πρώτο βήμα για τους 32

Παρά την ήττα στην Ολλανδία από την Αϊντχόφεν, ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί πάντως να διεκδικεί την πρόκριση στην νοκ-άουτ φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Το πρώτο βήμα πρέπει να γίνει στην Κύπρο, το βράδυ της Πέμπτης (3/12, 22:00).

Μία νίκη και δύο ισοπαλίες ο συνολικός απολογισμός του ΠΑΟΚ απέναντι σε ομάδες από την Κύπρο ενώ ως φιλοξενούμενος στο Γιουρόπα Λιγκ, ο απολογισμός του στη φάση των ομίλων είναι 9 νίκες, 7 ισοπαλίες και 7 ήττες.

ΟΜΟΝΟΙΑ

omonoia_novibetgrΕμεινε με τις εντυπώσεις στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ, διοργάνωση στην οποία μετέχει για πρώτη φορά από τότε που άλλαξε όνομα η διοργάνωση (από Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) και πλέον αναπροσάρμοσε τους στόχους της, ρίχνοντας βαρύτητα στο πρωτάθλημα Κύπρου.

Οι πιθανότητες παρουσίας της στην επόμενη φάση έχουν ελαχιστοποιηθεί, αφού θέλει να γίνει το δύο στα δύο (με ΠΑΟΚ εντός και Αϊντχόφεν εκτός) και να χάσει απόψε η Αϊντχόφεν στη Γρανάδα. Το ενδιαφέρον της στρέφεται περισσότερο στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, που ακολουθεί.

Για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στοχεύει να έχει μία ανταγωνιστική παρουσία, με τον προπονητή της, Χένινγκ Μπεργκ, να προαναγγέλει αλλαγές στο αρχικό σχήμα. «Είναι πιο σημαντικό το παιχνίδι της Δευτέρας απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Στην αρχή της σεζόν προτεραιότητα ήταν η Ευρώπη».

Ο Μποτεάκ (μεσοεπιθετικός), σκόρερ του τέρματος στην ισοπαλία με 1-1 στην Τούμπα στην πρεμιέρα και ο Χάρης Μαυρίας (μπακ) είναι οι δεδομένες απουσίες του Χένινγκ Μπεργκ.

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Φαμπιάνο – Ρόσα, Λανγκ, Λούφτνερ, Σέχου – Γκόμεθ, Κούσουλος, Γκόμες – Τζιωνής, Ασάντε, Σενέ

ΠΑΟΚ

psvpaok_novibetgrΕλειψε η διάρκεια στην απόδοση του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία, καθώς παρότι προηγήθηκε 2-0, ηττήθηκε 3-2 από την Αϊντχόφεν και έχασε τη δυνατότητα να κάνει βήμα πρόκρισης.

Με νίκες στα δύο ματς που απομένουν η ελληνική ομάδα θα είναι πάντως σίγουρα στην επόμενη φάση, ανεξαρτήτως τι θα γίνει στα άλλα ματς του ομίλου.

Αυτό είναι και το ζητούμενο, με τον Πάμπλο Γκαρσία να δίνει το σύνθημα για την αναμέτρηση στην Κύπρο: «Πρέπει να παίξουμε σαν να μην υπάρχει αύριο. Θα πρέπει να είμαστε εμείς καλά μέσα στο γήπεδο. Δεν στέκομαι στο γεγονός πως η Ομόνοια αναμένεται με αλλαγές».

Οι περισσότεροι βασικοί προφυλάχθηκαν στο πιο πρόσφατο ματς πρωταθλήματος (2-0 στη Λαμία) και επιστρέφουν στη διάθεσή του. Σύμφωνα με τα όσα έχουν φανεί, ο Ουρουγουανός, που έχει βελτιώσει προς το καλύτερο την εικόνα της ομάδας στο επιθετικό κομμάτι από τη στιγμή που ανέλαβε, αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του σε σύστημα 4-3-3, με τους Τζόλη, Ζίβκοβιτς και Σφιντέρσκι στην επίθεση.

Πιθανότατα στον πάγκο θα βρίσκεται ο Γιαννούλης, που επέστρεψε από τραυματισμό ενώ η δεδομένη απουσία για τον Γκαρσία είναι ο τιμωρημένος Αουγκούστο, με τον Μουργκ να αναλαμβάνει έτσι να δημιουργήσει παιχνίδι.

Εκτός πλάνων πλην του Αουγκούστο βρίσκεται και ο Βιεϊρίνια που δεν έχει δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα, με τον Πορτογάλο να ταλαιπωρείται παράλληλα από θλάση που θα τον κρατήσει για δέκα ακόμα ημέρες εκτός αγωνιστικής δράσης.

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Ζ. Ζίβκοβιτς – Ουαγκέ, Βαρέλα, Κρέσπο, Σοάρες (Γιαννούλης) – Ελ Καντουρί, Τσιγγάρας, Σβαμπ – Τζόλης, Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρφσκι.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ