el
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός vs Εφές: Mε 86 πόντους, κερδίζει

Πίνακας Περιεχομένων

Στις πέντε προηγούμενες αναμετρήσεις που υποδέχθηκε την Εφές και σκόραρε πάνω από 85 πόντους, ο Ολυμπιακός επικράτησε.

Προσγείωση στην πραγματικότητα για τον Ολυμπιακό την προηγούμενη αγωνιστική της Ευρωλίγκας με την ήττα από τη Μακάμπι στο ΣΕΦ (65-90). Ήταν μία από τις πιο βαριές ήττες της ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση και ειδικότερα η τρίτη σε εύρος εντός έδρας.

Η μεγαλύτερη είχε σημειωθεί από την Εφές, την οποία φιλοξενεί την Πέμπτη (7/11, 21:00). Οι Τούρκοι είχαν περάσει από το ΣΕΦ με το απίστευτο 110-59 στις 9/12/2004, στην πρώτη χρονιά των αδερφών Αγγελόπουλων στον Ολυμπιακό, έχοντας προπονητή τον Γιόνας Καζλάουσκας.

Στο 2-4 έχει πέσει το ρεκόρ του Ολυμπιακού στη φετινή διοργάνωση, ενώ στο 4-2 διαμορφώθηκε εκείνο της Εφές, μετά την ήττα της προηγούμενης εβδομάδας στην Αθήνα από τον Παναθηναϊκό (86-70).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Χωρίς τον τραυματία Κώστα Παπανικολάου θα παραταχθεί για δεύτερο σερί ματς ο Ολυμπιακός.  Ο διεθνής φόργουορντ αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο από την αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα.

Ο Κεστούτις Κεμζούρα στις προπονήσεις που μεσολάβησαν έδωσε βάρος στις περιπτώσεις των νεοφερμένων Τέιλορ Ρότσεστι και Ουίλι Ριντ (1 π., 2 ριμπ. σε 5:58), που αναμένεται να έχουν πιο ενεργό ρόλο στην αναμέτρηση με την Εφές.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρότσεστι

Οι δύο παίκτες πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους με τα «ερυθρόλευκα» στον αγώνα με τη Μακάμπι (4 π. & 5 λάθη σε 15:50 ο Ρότσεστι, 1 π. & 2 ριμπ. σε 5:58 ο Ριντ), έδειξαν όμως πως ακόμα χρειάζονται χρόνο για να μπορέσουν να δώσουν βοήθειες στην ομάδα. Ειδικότερα ο Ριντ, ο οποίος είχε μείνει για μεγάλο διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης.

Ο Ριντ είναι ο παίκτης που αποκτήθηκε για να καλύψει το τεράστιο κενό που υπάρχει στη θέση του σέντερ, όταν δεν αγωνίζεται ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Αλλωστε, ο Ρούμπιτ, που έδινε κυρίως βοήθειες στη θέση «5», δεν είναι σέντερ αλλά πάουερ φόργουορντ, κάτι που τόνισε και ο ίδιος.

Ο Μιλουτίνοφ, ο οποίος στα δύο τελευταία ματς σημείωσε συνολικά 5 πόντους, είναι ο πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού στη φετινή διοργάνωση και ο πρώτος ριμπάουντερ, τόσο στο σύνολο (10.8) όσο και στα επιθετικά (5.3).

Αποτέλεσμα εικόνας για Μιλουτίνοφ

Ο Σέρβος έχει ξεπεράσει πλήρως την ίωση που τον ταλαιπώρησε ενώ διαθέσιμος είναι και ο Αντώνης Κόνιαρης, που αντιμετώπισε έναν μικροτραυματισμό και την Τετάρτη προπονήθηκε κανονικά.

ΕΦΕΣ

Την επιστροφή στις νίκες θα ζητήσει με τη σειρά της η Εφές. Η κατάσταση που θα βρεθούν την Πέμπτη οι Σέιν Λάρκιν και Βασίλιε Μίτσιτς αναμένεται να σταθεί καθοριστική ως προς την έκβαση του αποτελέσματος, αφού πρόκειται για τους παίκτες «κλειδιά» της ομάδας από την Τουρκία.

Image result for λαρκιν

Ο Παναθηναϊκός περιόρισε στο μέγιστο βαθμό τον Μίτσιτς (6 π., 0/6 τρίποντα, 7 λάθη) στο τελευταίο ματς και επικράτησε σχετικά εύκολα. Πλην του 25χρονου Σέρβου, ο κόουτς Εργκίν Αταμάν περιμένει καλύτερη παρουσία των παικτών του κάτω από τη ρακέτα, συγκριτικά πάντα με την εμφάνιση της αγωνιστικής που προηγήθηκε.

Γενικά, η Εφές είναι μία ομάδα ρυθμού, που της αρέσει να παίζει και να εκτελεί γρήγορα τόσο έξω όσο και μέσα στη ρακέτα, αν και φέτος σουτάρει με μόλις 31,4% από το τρίποντο.

Δεν υπάρχουν νέα αγωνιστικά προβλήματα για την Εφές. Ο Μίτσιτς προφυλάχθηκε στο τελευταίο ματς για το πρωτάθλημα (108-62 τη Σιγκορτάμ) και επιστρέφει, με τον Αντριέν Μοερμάν να παραμένει εκτός πλάνων.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μίτσιτς

Η απουσία του Γάλλου φόργουορντ, που είναι μακροχρόνια και έχει πάψει να επηρεάζει, είναι και η μοναδική για το ματς με τον Ολυμπιακό.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Πέντε νίκες στα έξι πιο πρόσφατα ματς που έχει υποδεχθεί την Εφές, μετράει ο Ολυμπιακός.

Κοινός παρονομαστής στις νίκες της ελληνικής ομάδας, το γεγονός πως ξεπέρασε τους 86 πόντους (90-66, 87-72, 87-78, 89-82, 88-81). Τη μοναδική φορά από αυτή την εξάδα αγώνων που δεν τα κατάφερε, ηττήθηκε με 71-73.

Συνολικά, ως γηπεδούχος, μετράει 14 νίκες και 6 ήττες σε κανονική διάρκεια και πλέι-οφ από το 2000 έως και σήμερα ενώ ανεξαρτήτως έδρας, ο απολογισμός του απέναντι στην Εφές είναι 21 νίκες και 17 ήττες.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ