el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ούνικς Καζάν – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 03/12/2021

Ο Ολυμπιακός άφησε πίσω του το σοκ της ήττας στο ντέρμπι της Basket League με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ και με εμφατικό τρόπο έδειξε την προηγούμενη εβδομάδα στο Μιλάνο μέρος των – μεγάλων – φετινών δυνατοτήτων του.

Το απόγευμα της Παρασκευής (03/12, 18:00) η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα καλείται να σταθεροποιήσει την απόδοσή της σε υψηλό επίπεδο (και μακριά από το «σπίτι» της) και αναμφισβήτητα η αναμέτρηση με την σούπερ φορμαρισμένη Ούνικς Καζάν αποτελεί ένα δύσκολο… διαγώνισμα για τους «ερυθρόλευκους»

Ελκυστικές αποδόσεις, ειδικά στοιχήματα για το μεγάλο ματς της Euroleague ανάμεσα σε Ούνικς και Ολυμπιακό στο Καζάν.


Ούνικς Καζάν – Ολυμπιακός: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική ; 

Μία μεταμορφωμένη – προς το καλύτερο – τις τελευταίες εβδομάδες Ούνικς πέρασε σαν σίφουνας από το Βελιγράδι και το «Aleksandar Nicolic Hall», ρίχνοντας με επιβλητικό στιλ στο καναβάτσο τον Ερυθρό Αστέρα (78-98).

Οι Ρώσοι τελείωσαν το παιχνίδι με 15/32 τρίποντα (46.9%), 20/28 δίποντα (71.4%) και 13/15 βολές! Πρώτα βιολιά για την ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς οι Τζον Μπράουν (18 π., 9/12 δίπ.), Χεζόνια (17 π., 4/7 τρίπ.) και Κάνααν (17 π., 5/7 τρ.), ενώ με 9 πόντους και 9 ασίστ… αποχώρησε από το παρκέ ο καλός Αμερικανός πόιντ γκαρντ Λορέντζο Μπράουν.
Εβαλε την πινελιά του ο Ουζίνσκι με 11 π. και 3/3 τρίποντα σε 16 λεπτά συμμετοχής.

 

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός προκάλεσε… φόβο με την εμφάνισή του στο Μιλάνο, η οποία συνοδεύθηκε από την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη των Πειραιωτών (93-72 την Αρμάνι) στην Ευρωλίγκα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έσπασαν τα κοντέρ με 18/33 τρίποντα (54.5%), με 8 παίκτες να σημειώνουν έστω ένα τρίποντο (Λαρεντζάκης 5, Ντόρσεϊ 4, Βεζένκοφ 2, Παπανικολάου 2, Σλούκας 2, Πρίντεζης 1, Γουόκαπ 1, ΜακΚίσικ 1), σε έναν αγώνα που ο… ρολίστας πολυτελείας Γιαννούλης Λαρεντζάκης έκανε ρεκόρ καριέρας με 18 πόντους.

Διψήφιοι και οι Ντόρσεϊ (14 π., 4 ασίστ), Βεζένκοφ (12 π., 5 ρ.), δεν έπαιξε ξανά ο Αμερικανός ψηλός Κουίνσι Εισι, ο οποίος χρειάζεται ακόμα κάποιο χρόνο για να βρει σταθερό βηματισμό.

 

«Κάναμε μια απόλυτα ομαδική προσπάθεια, παίξαμε εξαιρετικά επιθετικά στο πρώτο μέρος και καταπληκτική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο. Η νίκη μέσα στο Μιλάνο είναι πολύτιμη και νομίζω ότι η ομάδα δουλεύει προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, πλέον ξεχνάμε τα πάντα και το μυαλό μας είναι στο επόμενο παιχνίδι με την Ούνιξ. Γνωρίζουμε ότι η Euroleague είναι δύσκολη διοργάνωση», υποστήριξε ο Μπαρτζώκας.


Ούνικς Καζάν – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 03/12/2021

Η Ούνικς βρίσκεται στο καλύτερό της φεγγάρι από την έναρξη της σεζόν και το γεγονός ότι μετράει 6 νίκες στα 7 τελευταία ματς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, τα λέει όλα. Ο κόουτς Περάσοβιτς κάνει πολύ καλή δουλειά και αποδεικνύει ότι αξίζει να βρίσκεται σε πάγκο ομάδας Euroleague.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός πέταξε από πάνω του το άγχος της πρώτης εκτός έδρας νίκης (σε δύσκολη έδρα) και είναι στο χέρι του να συνεχίσει σ’ αυτό το τέμπο.
Είναι από τις περιπτώσεις που η βαριά φανέλα των «ερυθρολεύκων» – σε συνδυασμό φυσικά με την καλή αγωνιστική κατάσταση που βρίσκονται – είναι αρκετή για να τους οδηγήσει στο ροζ φύλλο. Κρατάμε το διπλό σε απόδοση 1.92 στη Novibet.

 

Από τα ειδικά των παικτών, δεν περνάει απαρατήρητο το Over 11,5 π. του Σάσα Βεζένκοφ (σε απόδοση 1.87), ο οποίος έχει… βρει το χέρι του στα τελευταία ματς και σκοράρει με μεγαλύτερη συνέπεια.

Παράλληλα, κρατάμε και το Over 4,5 ασίστ του Λορέντζο Μπράουν (σε απόδοση 1,70), με τον Αμερικανό πόιντ γκαρντ της Ούνικς να είναι… μανούλα στο να «φτιάχνει» με τις πάσες του, τους συμπαίκτες του.


Ούνικς Καζάν – Ολυμπιακός: Απουσίες & Στατιστικά 03/12/2021

Ουσιαστικά, η Ούνικς θα υποδεχθεί με γεμάτο οπλοστάσιο τον Ολυμπιακό, καθώς ο μόνος παίκτης που δίνεται ως αμφίβολος από το «στρατόπεδο» των Ρώσων είναι ο αναπληρωματικός φόργουορντ Βοροντσέβιτς, ο οποίος έχει χάσει τα τελευταία τρία ματς της ομάδας του λόγω τραυματισμού.

Χαμόγελα και για τον κόουτς Μπαρτζώκα, αφού ο Ελληνας τεχνικός δεν έχει ούτε ένα όνομα στη λίστα με τους απόντες. Οπότε, πάνοπλοι και οι Πειραιώτες στη μάχη του Καζάν!
Από κει και πέρα, πρώτο μέλημα του Ολυμπιακού το απόγευμα της Παρασκευής, θα είναι να περιορίσει τη δημιουργία των Ρώσων, οι οποίοι στο Βελιγράδι κόντρα στον (σκληροτράχηλο) Ερυθρό Αστέρα μοίρασαν 24 ασίστ, πολύ μεγάλο νούμερο ειδικά για εκτός έδρας ματς.

Οριακά διψήφιος ο αριθμός των λαθών για την ομάδα του Περάσοβιτς (11), την ίδια ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» σ’ αυτές τις δύο πολύ σημαντικές στατιστικές κατηγορίες είχαν κόντρα στο Μιλάνο 19 ασίστ και – για μία ακόμη φορά – μονοψήφιο αριθμό λαθών (9)!

Δεν περνάει απαρατήρητη η προϊστορία που είναι σε ερυθρόλευκο φόντο. Συγκεκριμένα σε συνολικά 6 παιχνίδια (τα 4 φιλικά) ο Ολυμπιακός μετράει ισάριθμες νίκες με αντίπαλο την Ούνιξ Καζάν, ενώ σε επίπεδο Euroleague οι δύο ομάδες συναντήθηκαν τελευταία φορά τη σεζόν 16/17 (88-59 στο ΣΕΦ και 75-90 στη Ρωσία).



Διαβάστε ακόμα…

GiANT Heart Διαγωνισμός με υπογεγραμμένη φανέλα του Γιάννη

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ