el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός – Ούνικς Καζάν: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 11/11/2021

Μία εβδομάδα μετά το… εφιαλτικό βράδυ που έζησε στο Βελιγράδι, ο Παναθηναϊκός (2-6) υποδέχεται το βράδυ της Πέμπτης (21:00, 11/11) στο «σπίτι» του την Ούνικς (3-5), με μοναδικό σκοπό να επουλώσει – σε έναν βαθμό – τις πληγές που του άφησε η συντριβή από τον Ερυθρό Αστέρα.

Από την άλλη πλευρά, οι Ρώσοι ταξίδεψαν στην Ελλάδα με στόχο να συνεχίσουν τα… βήματα προόδου στην Ευρωλίγκα «δικαιολογώντας» τα πολλά χρήματα που ξόδεψαν για την ενίσχυσή τους αυτό το καλοκαίρι.

Ιδιαίτερο παιχνίδι για τον Μάριο Χεζόνια, με τον Κροάτη φόργουορντ να επιστρέφει ως αντίπαλος στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του, της οποίας όπως έχει δηλώσει, με όλους τους τρόπους, είναι φανατικός οπαδός.

Ελκυστικές αποδόσεις, ειδικά στοιχήματα για το μεγάλο ματς της Euroleague ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ούνικς Καζάν στο ΟΑΚΑ.


Παναθηναϊκός – Ούνικς Καζάν: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική ;

Την περασμένη Πέμπτη ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον Ερυθρό Αστέρα στο καυτό Aleksandar Nicolic Hall, με τους Σέρβους να κάνουν… πάρτι (81-48). Αυτή ήταν η πιο βαριά ήττα της ιστορίας των πράσινων στη Euroleague!
Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη φάνηκε ανήμπορη να σταματήσει την ορμή των «αγριεμένων» παικτών του Ντέγιαν Ράντονιτς, με τον προπονητή των πράσινων να κάνει λόγο μετά το τέλος του ματς για ντροπιαστική εμφάνιση του Παναθηναϊκού…
Στην επίθεση οι μόνοι που διασώθηκαν από το… ναυάγιο ήταν οι Μέικον (15 π., αλλά και 5 λάθη) και Σαντ – Ρος (10 π.). Ο Παπαγιάννης τελείωσε το παιχνίδι με 8 π., όμως δεν πήρε κανένα ριμπάουντ σε 23 λεπτά συμμετοχής, σε ρηχά νερά οι Παπαπέτρου (6 π., 3 ρ., 3 ασίστ) σε 29’, Οκάρο Γουάιτ (2 π. και 4 λάθη), Πέρι 5 π. (1/5 τρίποντα) και Φέρελ (άποντος σε μόλις 6 λεπτά).

 

Η Ούνικς πήγε στο «Αστρομπάλ» για να παίξει κόντρα στη Βιλερμπάν, προερχόμενη από δύο εντός έδρας διαδοχικές νίκες (Ρεάλ, Μπασκόνια). Αν και το πάλεψε η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, στο τέλος έφυγε με σκυμμένο κεφάλι από τη Γαλλία (85-82).
Εκανε ότι μπορούσε ο Χεζόνια, με τον 26χρονο φόργουορντ να «γράφει» 27 πόντους με 10/12 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 1/1 βολές, 6 ριμπ., 2 ασίστ, ένα κλέψιμο και ένα λάθος σε 32 λεπτά συμμετοχής, ενώ καλός ήταν και ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ Λορέντζο Μπράουν με 12 πόντους, 6 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 4 κλεψίματα και μοναδικό μελανό σημείο τα 0/8 τρίποντα. Διψήφιοι για τους Ρώσους και οι Γιεκίρι (12 π., 6 ρ.), Κάνααν (10 π.).


Παναθηναϊκός – Ούνικς Καζάν: Προγνωστικά 11/11/2021

Η μάχη με τους Ρώσους δεν είναι ένα… οποιοδήποτε παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό.
Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη χρειάζεται «επειγόντως» μία νίκη στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση προκειμένου να δείξει «σημάδια» ζωής μετά το στραπάτσο στο Βελιγράδι. Έβγαλε μία πρώτη αντίδραση με το διπλό στην Πυλαία για την Basket League (64-81 τον ΠΑΟΚ), όμως το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν μπορεί να αποτελέσει ασφαλές κριτήριο.
Κάτι σαν τελικός, λοιπόν, για τον Παναθηναϊκό το ματς με την Ούνικς του Μάριο Χεζόνια, η λογική λέει ότι οι παίκτες του Πρίφτη θα μπουν στο παρκέ με το μάτι τους να γυαλίζει και το κίνητρο να αποδείξουν ότι στο ΟΑΚΑ παραμένουν… αφεντικό σε αγώνες με αντιπάλους τύπου Ούνικς Καζάν.

Σε απόδοση 1,76 στη Novibet η νίκη του Παναθηναϊκού

Ο κόουτς Πρίφτης χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε τον «καλό» Παπαπέτρου, με τον Έλληνα φόργουορντ να καλείται να βγει μπροστά στην επίθεση και να προσφέρει λύσεις. Σε απόδοση 1,75 το Over 12,5 πόντοι του αρχηγού των πράσινων.

Ένα μεγάλο ματς περιμένουν οι πράσινοι και από τον Παπαγιάννη. Το line του Big Papa στους Over 9.5 πόντους είναι δελεαστικό και η απόδοση στη Novibet στο 2,10.

Ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει και το να σκοράρει ο Τόνι Γιεκίρι Over 7,5 πόντους. Ο Νιγηριανός σέντερ της Ούνικς κερδίζει σιγά σιγά την εμπιστοσύνη του Περάσοβιτς και μένει όλο και περισσότερο στο παρκέ. 25’ έπαιξε στο «Αστρομπάλ» (6/7 δίποντα, 12 π.).


Παναθηναϊκός – Ούνικς Καζάν: Απουσίες & Στατιστικά 11/11/2021

Δύο νίκες και μία ήττα τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.
Εριξε στο καναβάτσο Φενέρ (91-87) και Εφές (95-69), ενώ στο πιο πρόσφατο μπροστά στους φιλάθλους του ηττήθηκε 70-84 από την Βιλερμπάν.
Την ίδια ώρα, χωρίς νίκη μακριά από το Καζάν η Ούνιξ (0-3). Γνώρισε τη συντριβή (80-41) στην Τουρκία από την Φενέρμπαχτσε, πάλεψε στην έδρα της Εφές (ήττα 71-68), ενώ την προηγούμενη αγωνιστική τρίτωσε το κακό για τους Ρώσους στη Γαλλία.
Στο ιατρικό δελτίο, ο Δημήτρης Πρίφτης έχει ερωτηματικό δίπλα στο όνομα του πολύτιμου Σέρβου γκαρντ Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος κάνει αγώνα δρόμου για να επιστρέψει στη δράση κόντρα στους Ρώσους, όμως είναι εξαιρετικά αμφίβολο το αν θα τα καταφέρει.

Πάνοπλη η Ούνιξ, με τον κόουτς Περάσοβιτς να περιμένει πολύ περισσότερα στη συνέχεια από τον πρώην NBAερ Ο’ Τζέι Μέιο (34 ετών, σούτινγκ γκαρντ).

Κεντρικό πρόσωπο στο ΟΑΚΑ θα είναι ο Μάριο Χεζόνια. Ο Κροάτης σταρ, ο οποίος αγαπήθηκε από τους φίλους του Παναθηναϊκού, αλλά το καλοκαίρι προς έκπληξη αρκετών αποχώρησε θα τεθεί αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα. Μένει να δούμε τον τρόπο που αντιδράσει τόσο ο ίδιος, όσο και οι φίλοι του Παναθηναϊκού, αφού μετά το «πικρό αντίο» είχε πει ότι «δεν θα αγωνιστώ ποτέ κόντρα στον Παναθηναϊκό».

Θα είναι και απέναντι στην Ούνικς ο Μέικον πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού ;


Διαβάστε ακόμα… 

GiANT Heart: Novibet & Γιάννης Αντετοκούνμπο δίνουν “χώρο” στα όνειρα των παιδιών


Φόρμουλα 1: Φερστάπεν vs Χάμιλτον με κομμένη την ανάσα

 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ