el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 09-05-2021

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ συγκρούονται την Κυριακή (09/05, 19:30) στη Λεωφόρο, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ, με φόντο την τέταρτη θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ, της ερχόμενης σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός σε περίπτωση νίκης θα πιάσει την ΑΕΚ στους 55 βαθμούς και μάλιστα θα έχει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία.

Η Ενωση από την πλευρά της, έχοντας αυτήν τη στιγμή πλεονέκτημα τριών βαθμών έναντι των «πράσινων», πάει πρακτικά για δύο αποτελέσματα στο αθηναϊκό ντέρμπι.

Παναθηναϊκός – AEK: Προγνωστικά 09-05-2021

Ματς «τελικός» για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αν δεν κερδίσει χάνει οριστικά όποιες ελπίδες έχει για την 4η θέση. Ο άσος των «πράσινων» προσφέρεται οριακά αουτσάιντερ στο 2.80.

Από την πλευρά της η ΑΕΚ βολεύεται και με την ισοπαλία, επομένως όποιος πιστεύει ότι η Ενωση δεν θα χάσει στο «Απόστολος Νικολαΐδης» μπορεί να στραφεί στη διπλή ευκαιρία (Χ2) σε απόδοση 1.43.

Ασφαλώς, υπάρχουν πάντα και εναλλακτικές με παιχνίδι σε γκολ ή άλλα ειδικά στοιχήματα. Ενδιαφέρον για παράδειγμα παρουσιάζει το γεγονός να σκοράρουν και οι δύο ομάδες σε απόδοση 2.01, κάτι που έχει συμβεί και στα πέντε τελευταία ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ.

Παναθηναϊκός – AEK: Ανάλυση 09-05-2021

Η ευρωπαϊκή έξοδος είναι ο τελευταίος στόχος που έχει απομείνει για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Ούτε οι «πράσινοι», ούτε οι «κιτρινόμαυροι» θα μπορούν να κάνουν λόγο για επιτυχημένη χρονιά σε περίπτωση που βγουν τελικά στην Ευρώπη. Οποιος όμως αποτύχει σίγουρα θα έχει υποστεί ένα πολύ σοβαρό πλήγμα, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε πρεστίζ.

Ο Παναθηναϊκός απέχει από την Ευρώπη εδώ και τέσσερα χρόνια. Ενας σύλλογος, που το dna του είναι ταυτισμένο με τις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές, έχει να παίξει διεθνή αγώνα από το 2017 και τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Η επάνοδος λοιπόν της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι ένα πολύ σημαντικό διακύβευμα για την ανοδική πορεία του συλλόγου τα επόμενα χρόνια.

Στον αντίποδα, η ΑΕΚ μετά την οδυνηρή περιπέτεια που πέρασε στις μικρότερες κατηγορίες, επέστρεψε δριμύτερη και την τελευταία πενταετία είναι συνεπής στο ευρωπαϊκό της ραντεβού, έχοντας μάλιστα δύο συμμετοχές σε ομίλους Γιουρόπα Λιγκ και μία σε Τσάμπιονς Λιγκ. Αν λοιπόν φέτος μείνει εκτός Ευρώπης θα είναι ένα τεράστιο πισωγύρισμα.

Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό το ντέρμπι της Κυριακής είναι και για τους δύο όλα τα λεφτά.

Παναθηναϊκός – AEK: Παρουσίαση & Στατιστικά 09-05-2021

O Παναθηναϊκός σε επτά αγώνες στα πλέι οφ έχει κερδίσει μόνο τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο. Ο απολογισμός του είναι 1-4-2, έχει δηλαδή συγκεντρώσει μόλις επτά βαθμούς.

Στο εντός έδρας 2-2 με τον Αστέρα Τρίπολης πέταξε ακόμη δύο πόντους. Η εμφάνισή του πάντως ήταν θετική. Δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, είχε δύο δοκάρια και ο Λάζλο Μπόλονι μετά το φινάλε της αναμέτρησης δήλωσε ικανοποιημένος με την προσπάθεια των παικτών του.

Η ουσία όμως είναι πως ο Παναθηναϊκός αγνοεί πλέον τη νίκη πέντε αγωνιστικές και τώρα έχει μπροστά του τον απόλυτο «τελικό» με την ΑΕΚ.

aekpao_novibetgr

Για τους «πράσινους» το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι δίχως αύριο, αφενός διότι δεν έχουν άλλα περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες, αφετέρου γιατί έχουν πιο δύσκολο πρόγραμμα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, συγκριτικά με την ΑΕΚ, παίζοντας εκτός με τον Αρη και εντός με τον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της έχει μαζέψει ακριβώς τους ίδιους βαθμούς (7) με τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ, όμως ο απολογισμός της είναι 2-1-4. Η Ενωση προέρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες, οι δύο τελευταίες από τον ΠΑΟΚ.

Μετά τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Kυπέλλου, όπου έχασε με 2-1 στην Τούμπα, η ΑΕΚ ηττήθηκε την Τετάρτη εντός έδρας ξανά με 2-1 από τον Δικέφαλο του Βορρά.

Αυτή ήταν η τέταρτη διαδοχική ήττα για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ κόντρα στον ΠΑΟΚ σε πρωτάθλημα και κύπελλο!

Γενικά, το κλίμα στην ΑΕΚ είναι βαρύ και η ψυχολογία βρίσκεται στο ναδίρ, αφού η ομάδα σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Είναι χαρακτηριστικό πως οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ήδη γνωρίσει 18 ήττες τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, ένα πρωτοφανές νούμερο για τα δεδομένα τους.

Επίσης, η ΑΕΚ έχει φέτος γράψει τη χειρότερη επίδοση της ιστορίας της στα παιχνίδια απέναντι στις υπόλοιπες τρεις ομάδες του Big4 (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ), καθώς έχει συμπληρώσει 16 ντέρμπι χωρίς νίκη!

Τελευταία νίκη της ΑΕΚ σε ντέρμπι, ήταν επί του Παναθηναϊκού, στις 12 Ιουλίου το 2020 με 3-1, ως φιλοξενούμενη στο ΟΑΚΑ.

Το «τριφύλλι» πάντως μέσα στη Λεωφόρο σε επίπεδο πρωταθλήματος είναι αήττητο 12 σερί αγώνες (7-5-0) απέναντι στην Ενωση. Η ΑΕΚ έχει να κερδίσει στη Λεωφόρο για το πρωτάθλημα τον Παναθηναϊκό 20 χρόνια, ενώ πιο πρόσφατη νίκη της είναι στο κύπελλο το 2005.

Παναθηναϊκός: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 09-05-2021

pao_novibetgr

Xάνει και το ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Μαουρίσιο. Εκτός είναι επίσης ο Αϊτόρ, ενώ γνωστή είναι η απουσία του Κουρμπέλη, που λείπει καιρό.

Μικρό ερωτηματικό υπάρχει και για τον Νιάς, ο οποίος εμφάνισε σημάδια κόπωσης. Αντίθετα, ο Ιωαννίδης ανέβασε ρυθμούς και δεν αποκλείεται να χτυπήσει μέχρι και την πόρτα της 11αδας, εκτοπίζοντας από αυτήν τον Ν’Γκμπακοτό.

Ο Μπόλονι εκτός απροόπτου θα επαναφέρει στην 11αδα τον Σένκεφελντ. Αυτό σημαίνει ότι είτε θα μείνει στον πάγκο ο Πούγγουρας, είτε θα προωθηθεί στους χαφ ο Βέλεθ.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Διούδης – Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ – Αλεξανδρόπουλος, Βέλεθ – Χατζηγιοβάνης, Βιγιαφάνιες, Ιωαννίδης – Μακέντα.

ΑΕΚ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 09-05-2021

aek_novibetgr

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεδομένα δεν μπορεί να υπολογίζει τους Λιβάι Γκαρσία και Ολιβέιρα. Επίσης, πολύ δύσκολα θα καταφέρει να δώσει το «παρών» ο αρχηγός, Πέτρος Μάνταλος, επομένως η ΑΕΚ αναμένεται να παραταχθεί στη Λεωφόρο χωρίς τα τρία κορυφαία της επιθετικά όπλα.

Ο Χιμένεθ πάντως, μετά τη νέα ήττα από τον ΠΑΟΚ, δεν στάθηκε ιδιαίτερα στην τακτική, αλλά στην ανύψωση της ψυχολογίας των παικτών του. Ο Ισπανός τεχνικός μιλώντας με τους ποδοσφαιριστές του στα Σπάτα, τους ζήτησε να δώσουν τα πάντα στις τελευταίες αγωνιστικές για να φτάσει η ΑΕΚ στον στόχο που της έχει απομείνει.

«Δεν έχω παράπονο για τον τρόπο παίξατε. Κάνατε όσα σας ζήτησα. Δεν μπορούμε όμως να μείνουμε στο χθες. Πρέπει να τα δώσουμε όλα για να βγούμε στην Ευρώπη», είπε μεταξύ άλλων ο τεχνικός της ΑΕΚ.

Πιθανή 11άδα (3-5-2): Αθανασιάδης – Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου – Βασιλαντωνόπουλος, Γαλανόπουλος, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Λόπες – Ανσαριφάρντ, Τάνκοβιτς.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ