el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 19-05-2021

Ωρα ημιτελικών στην Basket League και το Noviblog αναλύει την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ.

Την Τετάρτη (19/05, 21:15) στο κλειστό γήπεδο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ο πρώτος της κανονικής περιόδου Παναθηναϊκός – και τυπικά γηπεδούχος – αντιμετωπίζει την 4η της regular season ΑΕΚ στο πρώτο παιχνίδι της σειράς.

Η πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος θα κριθεί στις 3 νίκες. Φυσικά, λόγω της πανδημίας όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

Η διαιτητική τριάδα της αναμέτρησης αποτελείται από τους Καρακατσούνη, Παναγιώτου και Ζαχαρή.

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Ανάλυση 19-05-2021

Ο Παναθηναϊκός έχει το πάνω χέρι (και) τη φετινή σεζόν κόντρα στην ΑΕΚ.

Οι «πράσινοι» νίκησαν δύο φορές την Ενωση στη regular season, με 80-75 στον 1o γύρο στις 10 Ιανουαρίου και με το εντυπωσιακό 104-95 στις 28 Απριλίου.

 

Μάλιστα, στο παιχνίδι του 2oυ γύρου που ήταν και το τελευταίο της κανονικής περιόδου, η ομάδα του Οντεντ Κάτας έφτασε στο ροζ φύλλο χωρίς να έχει στο παρκέ τους Νέντοβιτς, Μπρέι και Μήτογλου.

Στην προημιτελική φάση, ο Παναθηναϊκός… ξεμπέρδεψε εύκολα με τον Ιωνικό Νικαίας (2-0), σημειώνοντας δύο άνετες νίκες (Game 1: 102-64, Game 2: 90-61).

Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ αγχώθηκε για τα καλά στη μονομαχία της με τον ΠΑΟΚ. Τελικά, έστω και με «επεισοδιακό» τρόπο πήρε το Game 3 στο OAKA (87-81) και ταυτόχρονα το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Προγνωστικά 19-05-2021

Ο Παναθηναϊκός έχει ανεβάσει για τα καλά στροφές, με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να μην το… κρύβει αυτό στις δηλώσεις του, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του είναι αποφασισμένοι για το νταμπλ.

Οι «πράσινοι» παραμένουν αφεντικό εντός συνόρων και σε συνδυασμό με την απουσία του πιο ποιοτικού και μπαρουτοκαπνισμένου παίκτη της ΑΕΚ, Κιθ Λάνγκφορντ, είναι το απόλυτο φαβορί για το 1-0.

Δείτε τις αποδόσεις για τον πρώτο ημιτελικό Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

Το χάντικαπ είναι ψηλά, οπότε αποκτά ενδιαφέρον το παιχνίδι με τους πόντους της αναμέτρησης.

Εχει αξία το Over 164,5, καθώς ο Παναθηναϊκός προσεγγίζει ή ξεπερνά τους 100 π. στα τελευταία του παιχνίδια εντός συνόρων, την ίδια ώρα που η ΑΕΚ με τον κόουτς Αγγέλου στον πάγκο της έχει γίνει πιο ουσιαστική τόσο στο «ζωγραφιστό» όσο και έξω από τα 6,75 μ.

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Στατιστικά 19-05-2021

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για 8η φορά στην ιστορία των πλέι-οφ της Basket League (από το 1992-93).

Οι «πράσινοι» ήταν οι νικητές και στα 7 προηγούμενα ραντεβού των δύο ομάδων: μία για τα προημιτελικά, τέσσερις φορές για τα ημιτελικά και δύο σε σειρές τελικών.

Είναι αξιοσημείωτο, πως ο Παναθηναϊκός μετράει 17 διαδοχικές προκρίσεις στην ημιτελική φάση των πλέι-οφ (από το 2003 ως το 2019).

Τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Κάτας έχει κατά μέσο όρο 89.2 πόντους στην επίθεση, με 75.7% στις βολές, 60.5% στα δίποντα και 41.6% στα τρίποντα

Αξιοπρόσεκτη και η επίδοσή του στη δημιουργία (21 ασίστ μ.ό.), ενώ βγάζει ενέργεια στην άμυνα (δέχεται 70.9 π.) και κάνει 7.7 κλεψίματα ανά παιχνίδι.

Η ΑΕΚ έχει 83.0 πόντους στην επίθεση, με 74.8% βολές, 54.6% στο δίποντο και 37.0% έξω από τα 6.75 μ.

Οσο για τις αμυντικές επιδόσεις της Ενωσης, δέχεται 76.6 πόντους ανά παιχνίδι.

Παναθηναϊκός: Νέα, Φόρμα & Απουσίες 19-05-2021

pao_novibetgr

Οι «πράσινοι» έχουν πατήσει για τα καλά το γκάζι το τελευταίο διάστημα, παίζοντας ίσως το καλύτερο τους μπάσκετ από την έναρξη της σεζόν.

Στην αναμέτρηση της 28ης Απριλίου είχαν επικρατήσει χωρίς να έχουν στο παρκέ τους Νέντοβιτς, Μήτογλου και Μπρέι, αναμφισβήτητα τρεις πολύ σημαντικές μονάδες.

Από αυτούς τους τρεις παίκτες απόψε θα απουσιάσει μόνο ο Σέρβος αρχισκόρερ Νέντοβιτς, ο οποίος λόγω προβλήματος υγείας δεν δηλώθηκε στην 6άδα των ξένων της ομάδας του Οντεντ Κάτας. Ούτως ή άλλως ο Σέρβος γκαρντ λείπει εδώ και καιρό από τις υποχρεώσεις των «πράσινων» και επί της ουσίας δεν επηρεάζει πλέον τα σχέδια του Ισραηλινού κόουτς.

Οσον αφορά τον Τι Τζέι Μπρέι, ο Αμερικανός γκαρντ πάτησε ξανά παρκέ (μετά από απουσία ενάμιση μήνα) στην άνετη νίκη του Παναθηναϊκού στη Νίκαια (στο Game 2 με τον Ιωνικό).

ΑΕΚ: Νέα, Φόρμα & Απουσίες 19-05-2021

aek_novibetgr

Η Ενωση από τις 15 Απριλίου έχει στον πάγκο της τον Βαγγέλη Αγγέλου, που αποδεσμεύθηκε από τον Ιωνικό Νίκαιας προκειμένου να αντικαταστήσει τον Ηλία Παπαθεοδώρου που είδε την πόρτα της εξόδου.

Σε αυτές τις πρώτες εβδομάδες της παρουσίας του στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, ο 58χρονος κόουτς έχει αφήσει στην άκρη το… στατικό μπάσκετ, κάνοντας τη νέα του ομάδα πιο… απρόβλεπτη και πιο επικίνδυνη στο μπροστά μέρος του παρκέ.

Σε αυτή την κατεύθυνση, κομβική είναι η παρουσία του 29χρονου Αμερικανού γκαρντ Ντάριλ Μέικον, ο οποίος σκοράρει με… χίλιους και έναν τρόπους.

Πολύ σημαντική η απουσία του ηγέτη και πρώτου σκόρερ της ΑΕΚ, Κιθ Λάνγκφορντ (14.5 π.) που λογικά θα χάσει όλη την ημιτελική σειρά.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ