el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός – Άρης: Προγνωστικά, Ανάλυση & Παρουσίαση 05/01/2022

Επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση οι ομάδες της Super League με τη διεξαγωγή της 16ης αγωνιστικής. Στην εκκίνηση του 2022 το πρόγραμμα της Τετάρτης περιλαμβάνει αναμετρήσεις για όλα τα γούστα και οι ισορροπίες είναι λεπτές λόγω των κρουσμάτων Covid στις ομάδες.

Αναμφισβήτητα το σπουδαιότερο ματς διεξάγεται στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται την Τετάρτη (21:30) τον Άρη σ’ ένα ματς που ο νικητής θα ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις το νέο έτος.

Η αναμέτρηση θα γίνει παρουσία μόνο 1000 φιλάθλων λόγω των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση κατά του κορονοϊού.

Με 600+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη γίνεται πιο συναρπαστικό.


Παναθηναϊκός – Άρης: Ανάλυση & Παρουσίαση 05/01/2022

Μεγάλο παιχνίδια μας υπόσχονται Παναθηναϊκός και Άρης στη Λεωφόρο (5/1, 21:30) στη 16η αγωνιστική της Super League με τις δύο ομάδες να φιλοδοξούν να κάνουν ποδαρικό με το «δεξί» στο 2022.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στη σκιά του κορονοϊού, αφού και οι δύο πλευρές ταλαιπωρούνται από αρκετά κρούσματα, όμως το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι μεγάλο.

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε το 2021 με δύο σερί νίκες και φιλοδοξεί να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό προκειμένου να εδραιωθεί στην 4αδα και παράλληλα να πλησιάσει την τριάδα.

Οι «πράσινοι», μέσα στην έδρας τους (6-1-1) έχουν συλλέξει τους 19 από τους 23 βαθμούς τους και ο Γιοβάνοβιτς περιμένει οι παίκτες του να συνεχίσουν το θετικό σερί.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού σχεδιάζει επιθετικό πλάνο και όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει με την επιτυχημένη συνταγή που έκλεισε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του το 21. Υπενθυμίζουμε ότι οι Αϊτόρ, Βιγιαφάνες, Παλάσιος με τον Καρλίτος στην κορυφή είχαν εξαιρετική συνεργασία. Ο Καρλίτος που είναι και πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού θα λείψει λόγω Covid και τη θέση του αναμένεται να πάρει ο Μακέντα. Εκτός δράσης για τον ίδιο λόγο είναι και οι Μαουρίσιο, Χατζηγιοβάνης, Ρούμπεν.

Επίσης, είχε υπάρξει αισθητή βελτίωση στην άμυνα, αφού το «τριφύλλι» στα τελευταία 4 ματς πρωταθλήματος δέχθηκε μόλις ένα γκολ. «Στόχος μας είναι να ζεστάνουμε και να κερδίσουμε τον κόσμο μας, καθώς στο πρώτο μισό της σεζόν τον στεναχωρήσαμε με κάποια αρνητικά αποτελέσματα», τόνισε ο Γιοβάνοβιτς.

Στον μεταγραφικό τομέα ο Παναθηναϊκός σκοπεύει να ενισχυθεί με δύο παίκτες πρώτης γραμμής στο χειμερινό παζάρι που θα ενισχύσουν το κέντρο. Το ενδιαφέρον της Αλ Αχλί για τον Μαουρίσιο αναμένεται να οριοθετήσει τις κινήσεις που θα πραγματοποιηθούν.

Το «τριφύλλι» θα ανάψει το «πράσινο» φως για την παραχώρηση του Βραζιλιάνου χαφ μόνο σε περίπτωση που η ομάδα από το Κατάρ προσφέρει ικανοποιητικό οικονομικό αντίτιμο. Το επιτελείο του Παναθηναϊκού έχει κάνει την κατάλληλη προεργασία και είναι έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο.

Παράλληλα, στην Τουρκία υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Αλτάι κοιτάζει και πάλι την περίπτωση του Τάσου Χατζηγιοβάνη. Ο εξτρέμ του «τριφυλλιού» δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό και σίγουρα έχει κι άλλες ομάδες στο μυαλό του.

Παραμονή του ματς η οργανωμένοι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού με ανακοίνωση εξέφρασαν την αντίθεσή τους σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης για το 10% της χωρητικότητας στα γήπεδα. Η πλευρά της «Θύρας 13» έκανε λόγο για «μέτρα ΠΑΝΙΚΟΥ» και τον κόσμο της να βρεθεί έξω από την Λεωφόρο, 2,5 ώρες πριν το ματς με τον Άρη.

H αποστολή του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι με τον Άρη είναι η εξής:
Διούδης, Ξενόπουλος, Μπρινιόλι, Αλεξανδρόπουλος, Λούντκβιστ, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό, Παλάσιος, Βιτάλ, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Κώτσιρας, Σάρλια Πούγγουρας, Ιωαννίδης και Μακέντα.

Ο Άρης με 21 βαθμούς στο ενεργητικό του και με το -6 να τον ακολουθεί από την αρχή σεζόν ψάχνει μια νέα μεγάλη νίκη για να μπει στο κόλπο της τετράδας και να αποκτήσει ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου καλούνται το νέο έτος να βάλουν τέλος στα σκαμπανεβάσματα που παρουσιάζουν. Οι Θεσσαλονικείς εκτός από τα κρούσματα Covid καλούνται να διαχειριστούν και την απουσία του Καμαρά που θα λείψει από τα περισσότερα ματς του Ιανουαρίου λόγω Κόπα Άφρικα.

Ο Μάντζιος έχει προβληματιστεί σχετικά με τον καταρτισμό της 11αδα, αφού κατά τη διάρκειας της βδομάδα αρκετά τεστ Covid βγήκαν θετικά κι αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα.

«Στόχο μας είναι να βελτιωνόμαστε κι’ άλλο και να εξελιχθούμε περισσότερο για να πετύχουμε όλους μας τους στόχους. Με τον Παναθηναϊκό μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι, αφού θα αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα. Εμείς θα επικεντρωθούμε στη δική μας ομάδα. Θα δούμε μέχρι το τέλος τι απώλειες θα έχουμε και πως θα μπορέσουμε να ετοιμαστούμε όσο γίνεται καλύτερα, για να διεκδικήσουμε τη νίκη στο παιχνίδι της Λεωφόρου.

Είναι ένα παιχνίδι σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια για το πρωτάθλημα τα οποία είναι όλα κομβικά», τόνισε ο Έλληνας προπονητής του Άρη και για την μεταγραφική ενίσχυση συμπλήρωσε: «Η ομάδα θα προσπαθήσει να κάνει κινήσεις για να υπάρξει ουσιαστική ενίσχυση».

Στην αποστολή του Άρη για τον ματς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο συμπεριλήφθηκαν οι Σιαμπάνης, Κουέστα, Ντένις, Γκάνεα, Λούμορ, Σούντγκρεν, Σάκιτς, Ασλανίδης, Δεληζήσης, Μπεναλουάν, Μπράμπετς, Σαλιάρης, Τζέγκο, Σάσα, Εντιαγέ, Μπερτόγλιο, Χαϊροβιτς, Ιτούρμπε, Μάνος, Λόπεθ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι Άρης και Παναθηναϊκός συγκεντρώνουν αρκετές πιθανότητες να βρεθούν αντιμέτωποι και στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Για να συμβεί αυτό ο Αρης θα πρέπει να αποκλείσει στους «8» της Λαμία και ο Παναθηναϊκός την Αναγέννηση Καρδίτσας.


Παναθηναϊκός – Άρης: Στατιστικά, Προϊστορία 05/01/2022

  • Την περασμένη σεζόν ο Άρης πανηγύρισε δύο νίκες (1-2, 0-1) μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού γεγονός που τον βοήθησε να επιστρέψει στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Στη «μονομαχία» του πρώτου γύρου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» οι κιτρινόμαυροι υποχρέωσαν τους «πράσινους» σε νέα ήττα (1-0) με γκολ του Καμαρά.
  • 4 σερί Under 2,5 Goal μετράει ο Παναθηναϊκός στο ελληνικό πρωτάθλημα και στα συγκεκριμένα ματς είδε την εστία του να παραβιάζεται μόνο μια φορά (στην ήττα 1-0 από την ΑΕΚ).
  • Από 5 διαδοχικά Under 2,5 Goal προέρχεται ο Άρης. Τα 4 ματς έληξαν 0-1 γκολ και ένα παιχνιδι, αυτό με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο σταμάτησε στο 1-1.
  • 20 γκολ σε 8 ματς μέσα στη Λεωφόρο έχει σκοράρει ο Παναθηναϊκός κι έχει δεχθεί μόλις 5 τέρματα.
  • 9 τέρματα σε 8 ματς μακριά από το Κλεάνθης Βικελίδης έχει σκοράρει φέτος ο Άρης.
  • Μετά την επιστροφή του Άρη στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας η προϊστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι μοιρασμένη.
  • Από τη σεζόν 2018/19 μέχρι σήμερα οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί συνολικά 11 φορές. Ο Παναθηναϊκός μετράει 4 νίκες, ο Άρης ισάριθμες και τρία ματς έληξαν ισοπαλία (1-1, 0-0). Στα συγκεκριμένα 11 ματς το Under είχε την τιμητική του, αφού εμφανίστηκε 9 φορές και μόλις δυο παιχνίδια έληξαν Over.
  • Βαθμολογία Super League

Παναθηναϊκός – Άρης: Προγνωστικά 05/01/2022

 

Κλειστά παιχνίδια μας προσφέρουν τα τελευταία χρόνια οι δύο ομάδες. Με δεδομένο ότι τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Άρης διψούν για το «τρίποντο», όμως παράλληλα έχουν να λύσουν αρκετά αγωνιστικά προβλήματα περιμένουμε εκ νέου «σφικτό» ματς.

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.05 ΣΤΗ NOVIBET

Τα τελευταία ματς ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη περιτριγυρίζουν στο σκορ 1-0. Αρα αξίζει τον κόπο να ψάξουμε και πάλι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

ΣΚΟΡ 1-0 ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.78 ΣΤΗ NOVIBET

Περιμένουμε αγωνιστική ένταση και σκληρό παιχνίδι στη Λεωφόρο. Ο διεθνής διαιτητής Βασίλης Φωτιάς μέσα στο τερέν και ο Ούγγρος, Τάμας Μπόγκναρ στο VAR θα έχουν αρκετή δουλειά. Ένα λάθος στην άμυνα ενδέχεται να οδηγήσει την μπάλα στην άσπρη βούλα του πέναλτι.


Παναθηναϊκός: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 05/01/2022

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα κληθεί να ανακατέψει την τράπουλα, αφού θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Ρούμπεν, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνη και Μαουρίσιο που ταλαιπωρούνται από Covid. Επίσης εκτός αποστολής έμεινε και ο Μπουζούκης.

Πιθανή 11αδα (4-3-3): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σάντσες, Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες, Λούντκβιστ, Παλάσιος, Αϊτόρ, Μακέντα

Άρης: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 05/01/2022

O προπονητής του Άρη, Ακης Μάντζιος, αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα και θα παρατάξει την ομάδα τους χωρίς τους Μπρούνο Γκάμα, Χαβιέρ Ματίγια, Φαμπιάνο, Ντάνιελ Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία, Χρήστο Μαρμαρίδη και τον Καμαρά που βρίσκεται με την εθνική Μαυριτανίας στο Κόπα Άφρικα.

Πιθανή 11αδα (4-3-3): Κουέστα, Μπεναλουάν, Μπράμπετς, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Τζέγκο, Σάσα, Ντιαγέ, Μπερτόγλιο, Ιτούρμπε, Λόπεθ



 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ