el
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός vs Μπασκόνια: Η επιστροφή του Ρικ Πιτίνο

Δεκέμβρη του 2018 ανέλαβε για πρώτη φορά την τεχνική ηγεσία των «πρασίνων» ο Ρικ Πιτίνο. Νοέμβρη του 2019 ο Αμερικανός επιστρέφει και την Πέμπτη (28/11, 21:00) πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στον αγώνα με την Μπασκόνια.

Κάτι λιγότερο από ένας χρόνος πέρασε μέχρι να επιστρέψει στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού ο Ρικ Πιτίνο.

Ο 67χρονος Αμερικανός γύρισε στην ομάδα με στόχο να μπορέσει να την οδηγήσει ένα βήμα παραπάνω, στο Final 4. Εως το 2021 έχει ισχύ το συμβόλαιο που υπέγραψε, με τον ίδιο να εκφράζει κατά την έλευσή του στην Ελλάδα την πρόθεσή του να το εξαντλήσει.

Αποτέλεσμα εικόνας για rick pitino panathinaikos

Τόνισε ακόμα πως θα παραμείνει το υπάρχον τεχνικό τιμ ενώ παράλληλα εξέφρασε την πίστη του στο ρόστερ που διαθέτει η ομάδα.

Σχετικά με το ποιος παράγοντας έπαιξε κυρίαρχο ρόλο για την επιστροφή του στο «τριφύλλι», είπε: «Ο Δημήτρης μου δείχνει σεβασμό και μου δίνει τον έλεγχο και στην ηλικία μου αυτό είναι πιο σημαντικό από τα δολάρια. Εκτιμώ που με έφερε και εκτιμώ την εμπιστοσύνη που μου δείχνει. Αν ήμουν 37 τα χρήματα θα ήταν πιο σημαντικά. Στα 67 όμως, αν και νιώθω 27, υπάρχουν άλλα πράγματα που τα θεωρώ πιο πολύτιμα στη ζωή μου».

Η αναμέτρηση με την Μπασκόνια (28/11, 21:00) για την 11η αγωνιστική της Ευρωλίγκας είναι το ματς που θα πραγματοποιήσει το δεύτερο ντεμπούτο του ο Αμερικανός. «Επιθετικά τα πάμε εξαιρετικά, αλλά πρέπει να βελτιώσουμε και την άμυνα. Αν το κάνουμε, θα είμαστε μια φοβερή ομάδα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ένας προπονητής είναι να μην κοιτά μπροστά, αλλά το σήμερα. Αν η άμυνα φτάσει στα επίπεδα της επίθεσης, αυτή η ομάδα μπορεί να πετύχει καλά πράγματα».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι δύο σερί εκτός έδρας νίκες, με πιο πρόσφατη εκείνη στο Μόναχο με την Μπάγερν (87-75) έχουν φέρει τον Παναθηναϊκό στο 6-4 και του επιτρέπουν να βλέπει αισιόδοξα τη συνέχεια αναφορικά με τον στόχο του, την πρόκριση (αρχικά) στα πλέι οφ και τη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για το Final 4.

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος Βόβορας

Ο Γιώργος Βόβορας, που είχε αναλάβει ρόλο υπηρεσιακού προπονητή μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Αργύρη Πεδουλάκη, συνεχίζει στο προπονητικό τιμ. Ο Έλληνας τεχνικός, θα είναι ο επόμενος προπονητής του Παναθηναϊκού μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον Πιτίνο, όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, δεν καταγράφονται ιδιαίτερα προβλήματα. Ο Ταϊρίς Ράις αντιμετώπισε ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού, η κατάστασή του όμως δεν κρίνεται ανησυχητική και αναμένεται να είναι διαθέσιμος.

Το ματς με την Μπασκόνια είναι το έκτο εντός έδρας φέτος για το «τριφύλλι». Στα προηγούμενα: Ερυθρός Αστέρας (87-82), Αρμάνι Μιλάνο (78-79), Αναντολού Εφές (86-70), Βαλένθια (91-80), Αλμπα (105-106).

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

Από δύο σερί νίκες, για πρώτη φορά στη φετινή διοργάνωση, προέρχεται η Μπασκόνια, με το ρεκόρ της να είναι 5 νίκες – 5 ήττες.

Παίζοντας καλή άμυνα και αξιοποιώντας τον παράγοντα έδρα επικράτησε των ΤΣΣΚΑ Μόσχας (80-70) και Ζενίτ (70-60). Οι δύο αυτές νίκες έχουν γεμίσει με αυτοπεποίθηση την ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, η οποία θα διεκδικήσει τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη της φέτος, μετά από εκείνη στην πρεμιέρα επί της Ζαλγκίρις.

Τα εκτός έδρας αποτελέσματα της Μπασκόνια: Ζαλγκίρις (70-58), Χίμκι (76-79), Φενερμπαχτσέ (80-87), Βιλερμπάν (63-66), Αρμάνι Μιλάνο (74-81).

Ο Αργεντινός φόργουορντ Πατρίσιο Γκαρίνο, με σημαντική συνεισφορά σε όλους τους τομείς (6.7 πόντοι, 3.5 ριμπάουντ ερχόμενος κυρίως από τον πάγκο) είναι το πρόβλημα που καλείται να βρει λύση ο Περάσοβιτς. Ο Γκαρίνο θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση (χιαστούς) και θα μείνει για μεγάλο διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης.

Αποτέλεσμα εικόνας για Τορνίκε Σενγκέλια

Οι Χένρι Πιεριά (γκαρντ), Τορνίκε Σενγκέλια (σέντερ) και Νικ Στάουσκας (γκαρντ, φόργουορντ), είναι οι παίκτες που κάνουν τη διαφορά και αυτοί που θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος στον αγώνα του ΟΑΚΑ.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Θετική τόσο η συνολική (13 νίκες, 12 ήττες) όσο και η εντός έδρας παράδοση (9 νίκες, 3 ήττες) για τον Παναθηναϊκό απέναντι στην Μπασκόνια.

Τον Απρίλιο του 2016 ηττήθηκε τελευταία φορά στην έδρα του από την Μπασκόνια, που τότε αγωνιζόταν ως Λαμποράλ Κούτσα. Η αναμέτρηση αφορούσε τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και ο Παναθηναϊκός είχε αποκλειστεί με 3-0.

Νικ Καλάθης, Νίκος Παππάς – Ιλμανέ Ντιόπ και Τορνίκε Σενγκέλια, οι παίκτες που βρίσκονταν στα ρόστερ των δύο ομάδων εκείνη τη σεζόν και παραμένουν έως σήμερα. Το εν λόγω ματς, ήταν και το τελευταίο για τον Παναθηναϊκό με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, τον οποίο είχε διαδεχθεί ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ