el
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση & Παρουσίαση 16/01/2022

Έφτασε η ώρα για το απόλυτο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος στην 18η αγωνιστική της Super League! Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους την Κυριακή (19.30) στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και η δίψα των ομάδων για τη νίκη μας προϊδεάζει για μια συγκλονιστική μονομαχία.

Για τους δύο «μονομάχους» το μόνο που μετράει στο συγκεκριμένο ματς είναι η νίκη, αφού το γόητρο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και το βαθμολογικό κίνητρο ακολουθεί.

Με 600+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στη Λεωφόρο γίνεται πιο συναρπαστικό.


Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ανάλυση & Παρουσίαση 16/01/2022

Είναι από τα ματς που οι φίλοι του ποδοσφαίρου ζουν και αναπνέουν για να παρακολουθήσουν. Η εικόνα των δύο ομάδων μας υπόσχεται ένα ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξης, παρότι το παιχνίδι λόγω των μέτρων κατά του Covid θα διεξαχθεί παρουσία μόλις 1000 φιλάθλων.

Ο Παναθηναϊκός, μετά την ήττα από τον Βόλο (1-3), φιλοδοξεί να επανεμφανίσει το καλό του πρόσωπο και με μια νίκη στο μεγάλο ντέρμπι να εκτοξεύσει τον ενθουσιασμό των φιλάθλων του στα ύψη.

Οι «πράσινοι» μέσα στη Λεωφόρο (7-1-1) έχουν συλλέξει τους 22 από τους 26 βαθμούς τους και έχουν αποδείξει όταν δεν φοβούνται κανέναν αντίπαλο παίζοντας επιθετικά. Οι γηπεδούχοι σκέφτονται το «τρίποντο», προκειμένου να πλησιάσουν την 3η θέση και να ξεφύγουν από τις ισοβαθμίες που έχουν δημιουργηθεί από 4-6η θέση.

Οι «πράσινοι» εντός έδρας δέχονται γκολ με το σταγονόμετρο και σκοράρουν με χαρακτηριστική ευκολία. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Σάντσες, όμως ο Χουανκάρ είναι πανέτοιμος αφού ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού.

Επίσης, ο Καρλίτος…νίκησε τον Covid και πλέον αναμένεται να επιστρέψει στην αρχική 11αδα με τον Μακέντα να μένει στον πάγκο. Ο Ισπανός επιθετικός είναι πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με εννέα γκολ και φιγουράρει και στη 2η θέση των σκόρερ του πρωταθλήματος.

«Κάναμε πολλά λάθη με τον Βόλο και τα πληρώσαμε. Πλέον έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και όλοι ξέρουν τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι», τόνισε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Ολυμπιακός παραμένει πρώτος (42β.) και αήττητος (13-3-0) στο φετινό πρωτάθλημα και με νίκη θα κάνει ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου. Τη δεδομένη χρονική στιγμή η διαφορά από τη 2η ΑΕΚ είναι στους 9 βαθμούς.

Ο Μάρτινς, μετά την «γκέλα» στο πρώτο ματς του 2022 (0-0) με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, περιμένει από τους παίκτες του την κατάλληλη απάντηση στο μεγάλο ντέρμπι. Μάλιστα, ο Πορτογάλος προπονητής άσκησε σκληρή κριτική μετά την εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες του στη Ριζούπολη.

«Είμαστε ο Ολυμπιακός και δεν υπάρχει η δικαιολογία ότι μας λείπουν παίκτες. Ειδικά όταν παίζαμε με έναν αντίπαλο με τόσες απουσίες. Δεν θα ανεχθώ τέτοια εμφάνιση ξανά. Θα παίζουν όσοι δείχνουν ότι αξίζουν και όσοι τα δίνουν όλα για τη φανέλα. Όσοι δείχνουν την εικόνα που θέλουμε όλοι μας στις προπονήσεις. Δεν είχαμε ψυχή, πάθος και όλα όσα έπρεπε. Δεν ήταν εμφάνιση αυτή. Δεν ήταν εμφάνιση αντάξια Ολυμπιακού», τόνισε ο Μάρτινς στους παίκτες τους.

Μεσοβδόμαδα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, βρέθηκε στο Ρέντη και ζήτησε από τους παίκτες τη νίκη στην έδρα του Παναθηναϊκού.

«Θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά σε εσάς και τις οικογένειες σας με υγεία και χαρές. Θέλω να προσέχετε πολύ, ζούμε στην εποχή του Covid και πρέπει να προφυλάξετε και τους εαυτούς σας και την ομάδα. Σε όλα τα παιχνίδια να δείχνετε την ποιότητα σας και την ανωτερότητα σας μέσα στο γήπεδο.

Και οι φίλαθλοί μας και εγώ θέλουμε από εσάς να τα δίνετε όλα. Να παίζετε με πάθος και δύναμη και να είστε απολύτως συγκεντρωμένοι για να μην ξαναεμφανιστούμε όπως στη Ριζούπολη. Με αγάπη για την ερυθρόλευκη και σκληρή δουλειά να πετύχουμε όλους τους στόχους μας», επισήμανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.


Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στατιστικά, Προϊστορία 16/01/2022

Βαθμολογία Super League

  • Δύο από τα 4 τελευταία ντέρμπι στη Λεωφόρο «κόλλησαν» στην ισοπαλία (1-1, 0-0) και πέρυσι στα πλέι οφ οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 1-4. Στην κανονική διάρκεια ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 2-1 και με τη συγκεκριμένη νίκη έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού.
  • Το ματς το πρώτου γύρου στο Καραϊσκάκη ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ 0-0 (Video).
  • Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και το «μπρα ντε φερ» ανάμεσα στους δύο κορυφαίους σκόρερ των ομάδων, Καρλίτος και Ελ Αραμπί. Αμφότεροι πρωταγωνιστούν και ισοβαθμούν στη 2η θέση του πίνακα των σκόρερ με 9 γκολ. Ο Ισπανός επιθετικός του Παναθηναϊκού επιστρέφει και θέλει να σκοράρει για πρώτη φορά εις βάρος του Ολυμπιακού, ενώ ο Ελ Αραμπί επιθυμεί να συνεχίσει την παράδοση που τον θέλει να πληγώνει κάθε χρόνο την «πράσινη» άμυνα.
  • Ο Παναθηναϊκός μέσα στην έδρα του έχει τους περισσότερους κερδισμένους βαθμούς (22) από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα, ενώ έχει σκοράρει και τα περισσότερα γκολ 22-5.

  • Ο Ολυμπιακός εκτός Καραϊσκάκη έχει κερδίσει περισσότερους βαθμούς (22 με 7-1-0) απ’ ότι εντός (20β. 6-2-0)
  • Ο Ολυμπιακός σε 16 ματς στη Super League μετράει 9 Over 7 Under, ενώ αντίστοιχα ο Παναθηναϊκός έχει 7 Over και 9 Under.
  • Πέντε και τέσσερα κερδισμένα πέναλτι έχουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αντίστοιχα στο φετινό πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αστοχήσει σε ένα, ενώ οι «πράσινοι» έχουν 100% ευστοχία από την άσπρη βούλα.
  • Ο Αγκιμπου Καμαρά είναι ο πιο δημιουργικός παίκτης του Ολυμιακού με 3 ασίστ, όμως θα απουσιάσει από το ντέρμπι λόγω υποχρεώσεων με την Γουινέα στο Κόπα Άφρικα.
  • Τα 4 από 6 τελευταία ματς του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα ήταν «Χ» στο ημίχρονο.
  • Από 6 σερί ΝοGoal προέρχεται ο Ολυμπιακός ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.
  • Τα 6 από τα 10 τελευταία «αιώνια» ντέρμπι ανεξαρτήτως έδρας έχουν λήξει Under 2,5 Goal.
  • 11 φορές έχει αντιμετωπίσει ο Πέδρο Μαρτίνς ως προπονητής του Ολυμπιακού τον Παναθηναϊκό και σε 3,5 χρόνια μετράει συνολικά 6 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα. Η μοναδική ήττα ήταν πέρυσι στη Λεωφόρο.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 16/01/2022

Σε οποιοδήποτε ντέρμπι του κόσμου όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά, αφού συχνά δεν παίζει ρόλο η κατάσταση των ομάδων, αλλά το πάθος και η δίψα των ποδοσφαιριστών για τη νίκη.

 

Ο Παναθηναϊκός φέτος δεν έχει κερδίσει κανένα από τα παραδοσιακά μεγάλα ντέρμπι (ήττα από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και 0-0 με Ολυμπιακό) και οι παίκτες του «τριφυλλιού» χρωστάνε ένα μεγάλο αποτέλεσμα πρώτα στον κόσμο τους και στη συνέχεια στον προπονητή τους. Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και οι απουσίες ίσως τον επηρεάσουν.

Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΚΥΣΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ 4.25 ΣΤΗ NOVIBET

Ο Ολυμπιακός παρουσιάζει τάση στα κλειστά σκορ, ενώ οι «πράσινοι» στην εκκίνηση του ματς θα είναι πιο προσεχτικοί κι αναμένεται να ανοίξουν τα επιθετικά τους χαρτιά στο δεύτερο μέρος.

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.10 ΣΤΗ NOVIBET

Περιμένουμε αγωνιστική ένταση πάνω στο χορτάρι και το VAR θα έχει αρκετή δουλειά.

ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.75 ΣΤΗ NOVIBET

 


Παναθηναϊκός: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 16/01/2022

Επιστρέφουν στο αρχικό σχήμα του Γιοβάνοβιτς οι Καρλίτος, Χουάνκαρ και Ρούμπεν. Τιμωρημένος είναι ο Σάντσες και τη θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας θα πάρει ο Κώτσιρας. Το τελευταίο διάστημα οι Αϊτόρ, Παλάσιος έχουν ανεβάσει την απόδοσή τους και ο Σέρβος προπονητής θα τους εμπιστευτεί και πάλι.

Πιθανή 11αδα (4-3-3): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Παλάσιος, Καρλίτος.

Ολυμπιακός: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 16/01/2022

Ο Πέδρο Μαρτίνς λόγω Κόπα Άφρικα δεν υπολογίζει τους Σισέ, Ονιεκούρου, Αγκιμπού Καμαρά, Κουντέ και Ροντρίγκες. Επίσης, ανέτοιμος είναι ο Μπουχαλάκης που τραυματίστηκε με τον Απόλλωνα. Στο μυαλό του Πορτογάλου προπονητή υπάρχει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει με τρεις στόπερ. Ο Μανωλάς έχει ανεβάσει στροφές και πλέον αναμένεται να ξεκινήσει βασικός.

Πιθανή 11αδα (4-3-3): Βάτσλικ, Λαλά, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος (Μπα), Ρέαμτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Μασούρας, Λόπες, Βρουσάι, Ελ Αραμπί.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης από την ΚΕΔ ορίστηκε ο Πολωνός, Πάβελ Ρατσκόφσκι, ο οποίος θα σφυρίξει για πρώτη φορά ένα ελληνικό ντέρμπι.


Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ