el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 23/12/2021

Το βράδυ της Πέμπτης (23/12) πέφτει η αυλαία του πρώτου γύρου της regular season στη φετινή Euroleague, με το ελληνικό clasico ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό (στις 9 μ.μ.) στο ΟΑΚΑ να συγκεντρώνει πάνω του τους προβολείς.

Σταθερά στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα οι «πράσινοι» (4-12), την ίδια ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» φιγουράρουν στην 3η θέση με ρεκόρ 11-5.
Πάντως, είναι νωπές ακόμα οι μνήμες από το σπουδαίο διπλό του Παναθηναϊκού στις 22/11 στο ΣΕΦ για την Basket League. Εκείνο το απόγευμα του Νοεμβρίου, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη είχε «αποδράσει» με το ροζ φύλλο (76-81) από το Φάληρο, με τον Σέρβο «κίλερ» Νεμάνια Νέντοβιτς να κάνει τρομερά πράγματα στο παρκέ.

Ελκυστικές αποδόσεις, ειδικά στοιχήματα για το μεγάλο ματς της Euroleague ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.


Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική ;

Ο Παναθηναϊκός το πάλεψε «τίμια» και μέχρι το τέλος κόντρα στη Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ, όμως στο φινάλε έφυγε ηττημένος (82-85). Ουσιαστικά οι «πράσινοι» πλήρωσαν την κακή τους 3η περίοδο (15-27 το επιμέρους σκορ υπέρ των «μπλαουγκράνα») και έτσι από το +8 του πρώτου ημιχρόνου, μπήκαν με -4 στο τελευταίο και καθοριστικό δεκάλεπτο. Κάπου εκεί αφυπνίστηκε και ο Νίκολα Μίροτιτς, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μείνει ξανά με άδεια χέρια.

Πρώτος σκόρερ για τους «πράσινους» ο Νέντοβιτς με 18 π. (μοίρασε και 4 ασίστ), ακολούθησε ο Παπαπέτρου με 16 πόντους και 5 ριμπάουντ, ουσιαστικός ο Σαντ – Ρος (13 π., 5 ρ.), στα όρια του double – double ο Παπαγιάννης (11 π., 8 ρ.), 9 πόντους (με 7/9 βολές) και 7 ριμπάουντ ήταν η συνεισφορά του Οκάρο Γουάιτ.
Η ομάδα του κόουτς Πρίφτη ήταν κακή έξω από τα 6,75 μ. (6/25, 24%), ενώ έμεινε χαμηλά και στον τομέα της δημιουργίας (11 ασίστ για 9 λάθη).

 

Ο Ολυμπιακός έκανε μια… χαψιά (και) την Βιλερμπάν στο ΣΕΦ (89-54), με τους Πειραιώτες να ξεμπερδεύουν από το πρώτο ημίχρονο (39-21).
Σε ένα ακόμη παιχνίδι, η άμυνα ήταν το «κλειδί» για την ομάδα του Γ. Μπαρτζώκα, ο οποίος είδε τους παίκτες του να ακολουθούν ξανά πιστά το πλάνο του. Αλλωστε, δύο βράδια πριν είχε επαναληφθεί το ίδιο έργο με την Μπάγερν (δια περιπάτου ο Ολυμπιακός έφτασε στο τελικό 83-60) να βρίσκεται στη θέση των Γάλλων.

Πρώτα βιολιά για τον Ολυμπιακό απέναντι στο σύνολο του Τι Τζέι Πάρκερ, οι Ντόρσεϊ (19 π. με 3 τρίποντα), Βεζένκοφ με 15 π., 4 ρ. και 3 ασίστ, διψήφιος και ο Παπανικολάου με 13 π., 6 ρ. και 3 κλεψίματα.

Βέβαια, πολύ σημαντική ήταν και η παρουσία του Γουόκαπ στο πίσω μέρος του παρκέ, με τον Αμερικανό γκαρντ των Πειραιωτών να «κλειδώνει» με την άμυνά του τον ηγέτη της Βιλερμπάν, Οκόμπο, βάζοντας έτσι τους Γάλλους σε τρικυμία.


Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 23/12/2021

Την Τρίτη ο Παναθηναϊκός γνωστοποίησε ότι δύο μέλη της ομάδας (ένας αθλητής και ένας από το επιτελείο) βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις τάξεις των «πράσινων».
Μόλις τα νέα έγιναν γνωστά, η απόδοση του διπλού άρχισε να παίρνει την… κάτω βόλτα, «χάνοντας» σημαντικό μέρος της αξίας του.

Αυτό όμως που συνεχίζει να προκαλεί ενδιαφέρον είναι το Over στους 153,5 πόντους σε απόδοση 1.86 στη Novibet.

Αναμφισβήτητα ο Ολυμπιακός… παραδίδει μαθήματα στον τομέα της άμυνας στη φετινή Ευρωλίγκα (2η καλύτερη ομάδα μέχρι τώρα στη συγκεκριμένη κατηγορία), όμως λίγο το ότι το ματς γίνεται στο ΟΑΚΑ μπροστά σε γεμάτες εξέδρες (την Τετάρτη οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν sold out) και ακόμη περισσότερο ότι ο Πρίφτης θα προσπαθήσει να δώσει ένα πιο γρήγορο τέμπο στο παιχνίδι για να βγάλει τους Πειραιώτες από την αμυντική τους ισορροπία, μας οδηγούν στο Over.

 

Στα ειδικά των παικτών, δεν περνάει απαρατήρητο το 1,87 του Λεωνίδα Κασελάκη (Over 4,5 πόντους), καθώς ο Ελληνας φόργουορντ αποτελεί κομμάτι του rotation του κόουτς Πρίφτη, ενώ το βράδυ της Πέμπτης είναι πιθανό να παίξει ακόμα περισσότερα λεπτά από τον μέσο όρο του που αυτή τη στιγμή είναι στα 12 λεπτά ανά παιχνίδι (3,5 πόντους μ.ό.).

Από την άλλη πλευρά, ο Σακίλ ΜακΚίσικ δείχνει «ορεξάτος» και το να ξεπεράσει το line των 5,5 πόντων εκτιμούμε πως είναι αρκετά πιθανό (απόδοση 1,80). Ο κόουτς Μπαρτζώκας πιστεύει πολύ στις δυνατότητες του Αμερικανού φόργουορντ και αν το ματς του… πάει λίγο, τότε θα ξεπεράσει σχετικά εύκολα και γρήγορα το συγκεκριμένο line.


Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Απουσίες & Στατιστικά 23/12/2021

Οι «πράσινοι» δεν γνωστοποίησαν τα ονόματα των δύο μελών της ομάδας που νοσούν με covid – 19, την ίδια ώρα που στο στρατόπεδο των Πειραιωτών αντιμετώπισαν ξανά πρόβλημα με τον Κουίνσι Εϊσι. Εκεί που ο Αμερικανός ψηλός είχε αφήσει πίσω του το πρόβλημα στο γόνατο και είχε επιστρέψει στις προπονήσεις, εισήχθη στο νοσοκομείο με οξεία αμυγδαλίτιδα και η λογική λέει ότι θα προστατευθεί εκ νέου από τον κόουτς Μπαρτζώκα στη μάχη των «αιωνίων» το βράδυ της Πέμπτης.
Παράλληλα, από εδώ και στο εξής ο Δημήτρης Πρίφτης δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του εφεδρικού ψηλού Φλόιντ, ο οποίος μετακόμισε στην Τουρκία για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Πρίφτης, παραμονή του ματς στάθηκε στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός πατάει καλύτερα στα πόδια του, όμως άφησε να εννοηθεί ότι σ’ ένα τέτοιο ντέρμπι δεν υπάρχει φοβορί και αουτσάιντερ.

«Σίγουρα η παρουσία μας στην EuroLeague και από την άλλη η παρουσία του Ολυμπιακού δεν μας χρίζει φαβορί. Ωστόσο περιμένουμε ένα μεγάλο παιχνίδι και μέσα στο γήπεδό μας θα παίξουμε με περισσότερη αυτοπεποίθηση έχοντας και την υποστήριξη του κόσμου. Μην θεωρείτε ότι επειδή δεν υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Υπάρχει η αξιοπρέπειά μας και ο τρόπος με τον οποίο μπαίνουμε στο γήπεδο», τόνισε ο Δημήτρης Πρίφτης.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μπαρτζώκας με δεδομένο ότι φέτος έχει ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό στάθηκε στα όσα πρέπει να κάνει η ομάδα του για να χαμογελάσει μέσα στο ΟΑΚΑ, λέγοντας:

«Πρέπει να επιμείνουμε στο πλάνο μας και να μην επηρεαστούμε από τα συναισθήματα που συχνά είναι ακραία. Είναι δύσκολη η έδρα του Παναθηναϊκού, ο κόσμος συμμετέχει πολύ στο παιχνίδι και με εμάς συμμετέχει ακόμα περισσότερο. Να παίξουμε το παιχνίδι μας, συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας.
Ο Παναθηναϊκός παίζει ζώνη και την χρησιμοποιεί αρκετά σαν μια βασική άμυνα και πρέπει να είμαστε έτοιμο. Όταν σκοράρει ο Νέντοβιτς και ο Μέικον, ανεβάζει το σκορ. Πρέπει να αμυνθούμε καλύτερα στον Νέντοβιτς, από ότι το κάναμε την πρώτη φορά στο ΣΕΦ. Εμείς πρέπει να έχουμε άμυνα, δημιουργία, συμμετοχή από πολλούς παίκτες στο σκορ».

Βαθμολογία Εuroleague

Στα της προϊστορίας και σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός κερδίζει πιο συχνά στο ΟΑΚΑ όταν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό γίνεται για την Ευρωλίγκα. Σε συνολικά 19 «ευρωπαϊκά» ντέρμπι μεταξύ των «αιωνίων» οι Πειραιώτες προηγούνται 12-7, ενώ σε 8 αναμετρήσεις στο ΟΑΚΑ για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση το σκορ μέχρι σήμερα είναι 4-4!



Noviboard Christmas Edition με δώρο ένα TESLA

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ