el
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 16-05-2021

Η σεζόν στη Super League ολοκληρώνεται την Κυριακή (16/05, 19:30) με το αιώνιο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις σε μία προβληματική χρονιά, κλείνοντας τις υποχρεώσεις τους με μία δεύτερη νίκη φέτος επί των «ερυθρόλευκων».

Στον αντίποδα, οι πρωταθλητές Ελλάδος ουσιαστικά θα χρησιμοποιήσουν την αναμέτρηση στη Λεωφόρο ως μία γερή προετοιμασία εν όψει του τελικού στο Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη εβδομάδα.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 16-05-2021

Ο Ολυμπιακός παρότι διατηρεί κακή παράδοση στη Λεωφόρο, προσφέρεται φαβορί σε απόδοση στο 1.87, διότι εκτός από πιο ποιοτική ομάδα, είναι και διάχυτη η απογοήτευση στην πλευρά του Παναθηναϊκού.

Oσοι πάντως πιστεύουν ότι οι «πράσινοι» θα διατηρήσουν αλώβητη την έδρα τους κόντρα στους πρωταθλητές μπορούν να δουν τη διπλή ευκαιρία (1Χ) σε απόδοση 1.89.

Δείτε εδώ όλες τις αποδόσεις για τα παιχνίδια της Super League

Οσοι πάλι δεν θέλουν να ασχοληθούν με τον νικητή του ντέρμπι, έχουν τη δυνατότητα να στραφούν στις αγορές των γκολ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το αουτσάιντερ Οver 2,5 σε απόδοση 2.40, καθώς πρόκειται για ματς στο φινάλε της σεζόν, όπου δεν υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο και οι δύο ομάδες ενδέχεται να εμφανιστούν αρκετά πιο χαλαρές.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ανάλυση 16-05-2021

Ο Παναθηναϊκός ήταν απογοητευτικός στη διαδικασία των πλέι οφ, καθώς σε εννιά αγώνες σημείωσε μόνο μία νίκη (1-5-3), αυτή επί του ΠΑΟΚ τον περασμένο Απρίλιο.

Στο πρώτο ματς μετά την απόλυση του Λάζλο Μπόλονι και με τον υπηρεσιακό, Σωτήρη Συλαϊδόπουλο στον πάγκο, η εικόνα των «πράσινων» δεν βελτιώθηκε. Το «τριφύλλι» ήταν το ίδιο άχρωμο και στο 0-0 με τον Αρη.

Το μόνο που κρατούν στον Παναθηναϊκό είναι ότι διατηρήθηκε η απόσταση των επτά βαθμών από τον Αρη, επομένως υπάρχουν ακόμη κάποιες αμυδρές ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται, ότι εκκρεμεί η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για την υπόθεση «Λάσκοφ», όπου η εισήγηση αναφέρει ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών από τους «κίτρινους».

Αν όντως ο Αρης τιμωρηθεί με -6, τότε ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να βγει στην Ευρώπη εφόσον κερδίσει τον Ολυμπιακό και παράλληλα, ο Αρης δεν επικρατήσει της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ

Στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού τα πράγματα ασφαλώς είναι πολύ πιο ρόδινα. Οι «ερυθρόλευκοι» την Τετάρτη πραγματοποίησαν τη φιέστα για το 46ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, κερδίζοντας μάλιστα τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 1-0.

Πλέον το ζητούμενο για τον Πέδρο Μαρτίνς είναι η ομάδα να μείνει συγκεντρωμένη και σε εγρήγορση τις επόμενες εννιά ημέρες, διότι μετά το ντέρμπι γοήτρου στη Λεωφόρο, ακολουθεί στο ΟΑΚΑ ο τελικός Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, όπου οι Πειραιώτες θα προσπαθήσουν να φτάσουν για δεύτερη σερί σεζόν στο νταμπλ.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Παρουσίαση & Στατιστικά 16-05-2021

Ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν σε 35 αγώνες πρωταθλήματος έχει υποστεί μόνο δύο ήττες, η μία από τον Παναθηναϊκό.

Αν χάσει ξανά από τους «πράσινους», θα γνωρίσει δύο ήττες σε μία αγωνιστική περίοδο από τον αιώνιο αντίπαλο για πρώτη φορά έπειτα από 14 ολόκληρα χρόνια!

 

Γενικά, ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται παραδοσιακά στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Από τη σεζόν 2001/02 και μετά, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν επισκεφτεί δέκα φορές την ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού και έχουν πανηγυρίσει μόνο μία νίκη.

Είναι χαρακτηριστικό πως το «τριφύλλι» έχει απολογισμό σε αυτά τα δέκα ματς 6-3-1 (εξαιρείται το 0-3 άνευ αγώνος υπέρ του Ολυμπιακού το 2015).

Ο Πέδρο Μαρτίνς πάντως, από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Πειραιωτών, έχει εξαιρετικό ρεκόρ απέναντι στον Παναθηναϊκό, αφού σε εννιά αιώνια ντέρμπι μετράει 5-3-1 με γκολ 14-5.

Παναθηναϊκός: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 16-05-2021

Παναθηναϊκός: Ή τώρα ή ποτέ... | Novasports

Στο «τριφύλλι» αναπόφευκτα υπάρχει κατήφεια από την εξέλιξη της χρονιάς, ωστόσο δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Η ομάδα περιμένει την επιστροφή του Γιάννη Αλαφούζου από τις ΗΠΑ, προκειμένου να μπει σε μία σειρά το θέμα του νέου τεχνικού. Ταυτόχρονα, ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ θα συναντηθεί με τον τεχνικό διευθυντή, Πιερ Ντρεοσί για να φανεί αν θα συνεχιστεί η συνεργασία τους.

Σε ό,τι αφορά στο απουσιολόγιο, ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος θα στερηθεί τους τραυματίες Σένκεφελντ, Νιάς, Χατζηγιοβάνη, Διούδη, Κουρμπέλη και τον τιμωρημένο Πούγγουρα.

Στα θετικά, η επιστροφή του Βέλεθ, που εξέτισε την ποινή του και θα βρεθεί στην αρχική ενδεκάδα κόντρα στον Ολυμπιακό.

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Χριστογεώργος – Μολό, Βέλεθ, Καραγιάννης, Χουάνκαρ – Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες – Ιωαννίδης, Μακέντα, Αϊτόρ.

Ολυμπιακός: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 16-05-2021

olympiakos_novibetgr

Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ έκρυβε μία δυσάρεστη έκπληξη για τον Πέδρο Μαρτίνς, καθώς ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος υπέστη ελαφριά θλάση και έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Πλέον ο έμπειρος στόπερ είναι δεδομένα εκτός για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και κάνει αγώνα δρόμου μήπως προλάβει τον τελικό Κυπέλλου. Από εκεί και πέρα γνωστές είναι οι απουσίες των Μπα και Αβραάμ Παπαδόπουλου.

Σε ό,τι αφορά στην ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Μαρτίνς, αναμένονται αρκετές αλλαγές, διότι ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να ελαχιστοποιήσει το ενδεχόμενο κάποιου τραυματισμού εν όψει ΠΑΟΚ.

Δεν αποκλείεται λοιπόν να πάρουν χρόνο συμμετοχής και νεαροί ποδοσφαιριστές όπως ο χαφ Σουρλής και ο στόπερ Καλογερόπουλος.

Πιθανή 11αδα (4-2-3-1): Τζολάκης – Ντρέγκερ, Σεμέδο, Μ’Βιλά, Ρέαμπτσιουκ – Τιάγκο Σίλβα, Καμαρά – Βρουσάι, Φορτούνης, Βαλμπουενά – Χασάν.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ