el
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 21/05/2022

Έφτασε η ώρα για την τελική μάχη στο ΟΑΚΑ! Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ (20:00) θα συναντηθούν στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας και θέλουν να κλείσουν τη χρονιά με έναν τίτλο!

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και την περασμένη Τρίτη, για την τελευταία αγωνιστική των playoffs της Superleague, με τον «δικέφαλο του Βορρά» να παίρνει… σβηστά τη νίκη 2-0 σε ένα ματς που ωστόσο δεν έκρινε κάτι.

Οι δύο ομάδες πήραν από 21.500 εισιτήρια, τα οποία όπως αναμενόταν εξαντλήθηκαν. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια, τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου, με την Αστυνομία να δίνει το «ok» για την πρώτη διεξαγωγή τελικού με τόσο κόσμο στις κερκίδες ύστερα από το 2014.

pao-paok4-novibet

Υπενθυμίζεται πως αν δεν προκύψει νικητής στα 90 λεπτά, ακολουθεί παράταση κι εφόσον χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Διαιτητής θα είναι ο ρέφερι του περσινού τελικού του Champions League (Μάν.Σίτι-Τσέλσι 0-1) κι ένας εκ των κορυφαίων διατητών στην Ευρώπη, που φυσικά βρίσκεται στην Elite. Ο Αντόνιο Ματέου Λαόθ θα διευθύνει πρώτη φορά ματς σε ελληνική διοργάνωση. Φέτος έχει σφυρίξει το Ολυμπιακός Φενέρμπατσε (1-0) και πέρσι το Ομόνοια-Ολυμπιακός (0-0)

Με 550+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα και ενισχυμένες αποδόσεις, η μεγάλη αναμέτρηση ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ γίνεται ακόμη πιο συναρπαστική!

Ο μεγάλος τελικός παίζει εδώ με Bet Builder, 0% γκανιότα και κορυφαία στοιχήματα στο live!

Τώρα αρχίζει το ματς στο Κύπελλο Ελλάδας!

 


Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Ανάλυση & Παρουσίαση 21/05/2022

O Παναθηναϊκός άφησε πίσω του το… ρεπό της Θεσσαλονίκης. Σαφώς η ήττα δεν άρεσε σε κανέναν, ωστόσο, κατά βάση ο Γιοβάνοβιτς πέτυχε τον στόχο του ενόψει τελικού. Ο τεχνικός των «πράσινων» κατάφερε να ξεκουράσει αρκετούς ποδοσφαιριστές του και ουσιαστικά να φρεσκάρει σημαντικά την ομάδα του ενόψει της αναμέτρησης που άπαντες θέλουν να φτάσουν στην επιστροφή στους τίτλους ύστερα από το 2013-2014, όταν είχαν επικρατήσει στον τελικό του Κυπέλλου 4-1 απέναντι στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

pao-paok8-novibet

Η εικόνα των «πράσινων» στην Τούμπα αποτελεί εξαίρεση βάσει των όσων είχαμε δει το τελευταίο διάστημα. Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την πρώτη του ήττα ύστερα από 13 ματς ουσιαστικά με κάτω τα χέρια, αφού η ομάδα λόγω των μεγάλων αλλαγών στο rotation είχε χάσει εντελώς τη χημεία της τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.

Το χειρότερο σημείο του παιχνιδιού ήταν σίγουρα η αποβολή του Μακέντα. Ο Ιταλός αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες σε δέκα λεπτά (81’, 90+1’), θα χάσει τον τελικό και στερεί από τον Γιοβάνοβιτς μια επιθετική λύση, που δεν αποκλείεται να του χρειαστεί στο ματς.

Μεσοβδόμαδα «σφραγίστηκε» η ανανέωση της συνεργασίας του Γιοβάνοβιτς με την ΠΑΕ. Ο Σέρβος είχε μονοετές συμβόλαιο με δική του επιθυμία. Από τη στιγμή που βρήκε στην ομάδα τις συνθήκες που ήθελε και παράλληλα ήρθε η αγωνιστική βελτίωση και η έξοδος στην Ευρώπη το ραντεβού του με τον Γιάννη Αλαφούζο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια για συμβόλαιο έως το 2024.

pao-paok6-novibet

«Είμαστε φιλόδοξοι και πέρα από την έξοδο στην Ευρώπη θέλουμε και την κατάκτηση του Κυπέλλου. Πρέπει να κερδίσουμε τον τελικό. Είναι 50-50 οι πιθανότητες κατάκτησής του. Πρέπει όμως να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας», τόνισε ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς.

«Είναι πολλά οχτώ χρόνια χωρίς τίτλο για τον Παναθηναϊκό και εμείς έχουμε την υποχρέωση να το αλλάξουμε αυτό. Δεν θα είναι εύκολο, θα αντιμετωπίσουμε έναν δυνατό αντίπαλο, όμως τα πάντα εξαρτώνται από την απόδοσή μας. Αν παίξουμε όπως το τελευταίο δίμηνο, θεωρώ ότι θα καταφέρουμε να νικήσουμε», δήλωσε απ’ τη δική του πλευρά ο Αϊτόρ.

pao paok7 novibet

Πέτυχε τον στόχο του την Τρίτη ο ΠΑΟΚ. Το 2-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό στην Τούμπα δεν χρησιμοποιήθηκε ως χτύπημα στην ψυχολογία του αντιπάλου, αλλά κατά βάση ως ένεση αυτοπεποίθησης για την ομάδα του Λουτσέσκου!

Ο Ρουμάνος ήθελε πολύ τη νίκη, ήταν η πρώτη ύστερα από έντεκα ματς. Ήρθε σχετικά άνετα και με αρκετούς από τους παίκτες που έλειψαν όλο αυτό το διάστημα να ανεβάζουν ρυθμό και στο φινάλε το θερμό χειροκρότημα της Τούμπας αποτέλεσε το πρώτο μήνυμα για την κατάκτηση του Κυπέλλου.

pao-paok3-novibet

Οι Θεσσαλονικείς είχαν τον απόλυτο έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς. Ουσιαστικά τα πάντα κρίθηκαν από την επιθυμία του ΠΑΟΚ να μπει δυνατά και να κάνει εύκολη τη ζωή του. Εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της άμυνας των φιλοξενούμενων και με τα γρήγορα γκολ των Σβαμπ (14’) και Άκπομ (21’) έφτασε άνετα στη νίκη, η οποία παράλληλα κλείδωσε και την 2η θέση στη βαθμολογία.

pao-paok2-novibet

Στις δηλώσεις του ο Αντελίνο Βιεϊρίνια ήταν ξεκάθαρος. Τόνισε πως το αν η χρονιά θα κριθεί επιτυχημένη εξαρτάται από τον τελικό του Κυπέλλου: «Είναι καλά η ομάδα, οπότε είμαι καλά και εγώ. Ήταν μια δύσκολη χρονιά με πολλές υποχρεώσεις. Κατακτήσαμε τη 2η θέση και πλέον πάμε και για το Κύπελλο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να κερδίσουμε αυτό το δύσκολο παιχνίδι. Όποιος το θέλει περισσότερο θα το πάρει. Είναι μια επιτυχημένη σεζόν, αλλά δεν πρέπει να γίνει αποτυχημένη. Αυτό το ματς θα κρίνει αν θα είναι επιτυχημένη ή αν απλά μια καλή σεζόν».

Από την δική του πλευρά, ο Λουτσέσκου, δήλωσε αισιόδοξος από την επιστροφή βασικών ποδοσφαιριστών και τόνισε πως αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει και πάρει τον τελικό η χρονιά του θα είναι ιστορική: «Δεν είναι μόνο το τρόπαιο. θα μπούμε στην ιστορία του ΠΑΟΚ με τα όσα πετύχαμε, δεύτερη θέση, κατάκτηση κυπέλλου, προημιτελικά στο Conference League».


Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Στατιστικά & Προϊστορία 21/05/2022

  • Πέμπτος τελικός των δύο ομάδων στο Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό να έχει τρεις κατακτήσεις κόντρα στον ΠΑΟΚ. Συνολικά οι «πράσινοι» έχουν 18 Κύπελλα, ενώ 8 μετρούν οι «ασπρόμαυροι».
  • Ο «δικέφαλος του Βορρά» είναι το απόλυτο αφεντικό της διοργάνωσης την τελευταία δεκαετία. Αυτή θα είναι η πέμπτη χρονιά που θα βρεθεί στον τελικό τα τελευταία έξι χρόνια! Όλους τους προηγούμενους τους κατάκτησε απέναντι σε ΑΕΚ (2017,2018,2019) και Ολυμπιακό πέρσι.

pao paok9 novibet

  • Ο τελευταίος τίτλος του Παναθηναϊκού ήταν και ο τελευταίος χαμένος τελικός του ΠΑΟΚ! Με χατ-τρικ του Μπεργκ (15,50,88’) κι άλλο ένα γκολ του Καρέλη (54’) οι «πράσινοι» πανηγύρισαν στο ΟΑΚΑ την τελευταία τους κούπα.
  • Ο ΠΑΟΚ μαζί με τον Ολυμπιακό είναι οι ομάδες με τους περισσότερους χαμένους τελικούς. Η μοναδική νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό σε τελικό ήταν το 1972 στο «Καραϊσκάκη» με σκορ 2-1, αυτό ήταν και το πρώτο Κύπελλο στην ιστορία της ομάδας!
  • Αυτή θα είναι η πέμπτη φορά που θα συναντηθούν στη σεζόν. Κανένα μεταξύ τους παιχνίδι δεν έχει έρθει ισόπαλο. Τρεις νίκες μετράει ο ΠΑΟΚ, μία ο Παναθηναϊκός.
  • Την πρώτη του νίκη ύστερα από 11 ματς (0-4-7) πέτυχε ο ΠΑΟΚ με το 2-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό την Τρίτη. Για τους «πράσινους» ήταν η πρώτη ήττα ύστερα από 13 ματς (9-4-0).
  • Τέσσερα σερί Under 2.5 Γκολ μετράει ο «δικέφαλος του Βορρά».
  • Μόλις ένα Goal/Goal στα τελευταία πέντε ματς του «Τριφυλλιού».

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Προγνωστικά 21/05/2022

Το τελευταίο ματς των δύο ομάδων δεν πρέπει να μας ξεγελάσει. Ουσιαστικά και οι δύο προπονητές πέτυχαν τον στόχο τους. Ο Λουτσέσκου είδε βασικούς να επιστρέφουν και να ρολάρουν, ο Γιοβάνοβιτς έδωσε ανάσες.

Συνεχίζουμε από τη βάση που έχουν χτίσει οι δύο ομάδες μέσα στη σεζόν και φτάνοντας μέχρι τον τελικό ο Παναθηναϊκός δείχνει σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ μοιάζει να υστερεί σε δυνάμεις, ωστόσο, έχει την… τεχνογνωσία σε τελικούς και αυτό πάντα παίζει ρόλο. Στο τακτικό κομμάτι είναι αρκετά πιθανό να δούμε και τις δύο ομάδες να παίρνουν την μπάλα στα πόδια τους, αφού και στους δύο προπονητές αρέσει το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας.

ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ. ΤΟ GOAL/GOAL ΕΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΟ 2.00 ΣΤΗ NOVIBET

Είτε το ματς παραμείνει ισορροπημένο μέχρι το φινάλε, είτε κάποια από τις δύο ομάδες αναγκαστεί να ρισκάρει θα έχουμε στιγμές άναρχου παιχνιδιού και μεταφορά της μπάλας σε γρήγορες-πρόχειρες επιθέσεις από τα άκρα.

ΤΟ 1.83 ΤΗΣ NOVIBET ΣΤΟ OVER 8.5 ΚΟΡΝΕΡ ΔΕΙΧΝΕΙ ΒΑΤΟ

Στο πρόγραμμα κάθε τέτοιου παιχνιδιού είναι τα νεύρα. Ο ΠΑΟΚ μαζί με το πιο aggressive στυλ του και το πιο έντονο πρέσινγκ που ασκεί σε σχέση με τον Παναθηναϊκό ίσως είναι περισσότερο στο επίκεντρο του Λαόθ, που αν ξεκινήσει να βγάζει κάρτες μετά…. δεν σταματάει.

ΤΟ OVER 3.5 ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΟ 2.30 ΣΤΗ NOVIBET

paok-panathinaikos1-novibet

Παναθηναϊκός: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 21/05/2022

Η επιστροφή του Φώτη Ιωαννίδη στις προπονήσεις «λύνει» τα χέρια του Γιοβάνοβιτς, καθώς η ποδοσφαιρική ανοησία του Μακέντα στην Τούμπα παραλίγο να άφηνε τον Παναθηναϊκό μόνο με τον Καρλίτος στον τελικό. Εν τέλει, ο Έλληνας επιθετικός δείχνει καλά και συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα.

Παναθηναϊκός (4-3-3): Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ – Πέρεθ, Γκατσίνοβιτς, Βιγιαφάνιες – Αϊτόρ, Παλάσιος – Ιωαννίδης

pao-paok10-novibet

ΠΑΟΚ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 21/05/2022

«Τρίβει τα χέρια του» από ικανοποίηση ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ίσως είναι η μοναδική φορά μέσα στη χρονιά που ο Ρουμάνος δεν έχει ένα… κατεβατό ονομάτων στο απουσιολόγιό του. Όλοι όσοι ταλαιπωρήθηκαν το προηγούμενο διάστημα είναι σε θέση να αγωνιστούν, πλην του Γιάννη Μιχαηλίδη, οποίος ούτως ή άλλως δεν αναμενόταν να επιστρέψει.

Το ζήτημα για τον τεχνικό του ΠΑΟΚ είναι η ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών που επιστρέφουν. Για παράδειγμα ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του Ντάουγκλας Αουγκούστο στο αρχικό σχήμα, όπως αντίστοιχα και αυτή του Ελ Καντουρί, που χτύπησε στο χέρι στις τελευταίες προπονήσεις.

ΠΑΟΚ (4-3-2-1): Πασχαλάκης – Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια – Κούρτις, Αουγκούστο, Τσιγγάρας – Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ – Άκπομ

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ