el
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση

Το δικαίωμα να ελπίζει σε ευρωπαϊκή συμμετοχή θέλει να αποκτήσει ξανά ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι της Κυριακής (4/4, 15:00) με τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ στη Superleague. Βήμα Ευρώπης θέλουν να κάνουν και οι Θεσσαλονικείς.

Στην τελική ευθεία βρισκόμαστε πλέον στο πρωτάθλημα της Super League, με τη διεξαγωγή των πλέι οφ για την ανάδειξη πρωταθλητή και των ομάδων που θα κατακτήσουν ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Ειδικά Στοιχήματα για Ομάδες και Προπονητές στα Πλέι οφ της Superleague

Ενας εκπρόσωπος στο Τσάμπιονς Λιγκ και τρεις στο Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ θα προκύψουν μέσω της διαδικασίας, που βρίσκεται φυσικά και σε άμεση συνάρτηση με το Κύπελλο, αφού εφόσον πάρει το Κύπελλο ο ΠΑΣ Γιάννινα, χάνεται ένα εισιτήριο από τα πλέι οφ, ένα ενδεχόμενο που δεν θα ήθελε να σκέφτεται σε καμία περίπτωση αυτή την εποχή ο Παναθηναϊκός, που έχει μείνει πίσω μέχρι στιγμής και εκτός θέσεων που οδηγούν στην Ευρώπη.

Σε καλύτερη θέση ο ΠΑΟΚ βαθμολογικά, θέλει με τη σειρά του το θετικό αποτέλεσμα που θα του επιτρέψει να κάνει ακόμα ένα βήμα για τη συμμετοχή στη νεοσύστατη διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ.

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Προγνωστικά

Περισσότερο η εικόνα παρά τα αποτελέσματα προβληματίζουν τις τελευταίες εβδομάδες στον Παναθηναϊκό. Αποκορύφωμα το ματς της πρεμιέρας των πλέι οφ, όταν από 2-0, ισοφαρίστηκε σε 2-2 στις καθυστερήσεις από τον Αστέρα Τρίπολης, χάνοντας σημαντικούς βαθμούς.

Ο ΠΑΟΚ προσφέρεται σε τιμές φαβορί (2.25 το διπλό, 3.35 ο άσος, 3.25 η ισοπαλία) στην αναμέτρηση της Λεωφόρου για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ.

Ο Δικέφαλος έχει την πρόσφατη παράδοση με το μέρος του ως φιλοξενούμενος του Παναθηναϊκού (2-1-1 στις 4 πιο πρόσφατες επισκέψεις του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο).

Στην κανονική περίοδο φέτος: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-1.

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Ανάλυση

Χαρακτήρα τελικού έχει αποκτήσει από πλευράς Παναθηναϊκού η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Είναι ίσως ένα από τα πλέον κρίσιμα ματς που έχει δώσει την τελευταία 4ετία, αφού το αποτέλεσμα μπορεί να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το αν θα έχει ελπίδες να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για πρώτη φορά μετά το 2017.

Μετά την γκέλα της πρεμιέρας στην Τρίπολη, ενδεχόμενο νέο αρνητικό αποτέλεσμα θα μειώσει ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες για 4άδα και λογικά θα επηρεαστεί ακόμα περισσότερο το κλίμα στις τάξεις των «πρασίνων».

Με το δεξί άρχισε τις υποχρεώσεις του στα πλέι οφ ο ΠΑΟΚ, νίκησε 3-1 στην Τούμπα την ΑΕΚ, ένα αποτέλεσμα που έχει συμβάλλει και ψυχολογικά, αφού αφενός νίκησε στο ντέρμπι, αφετέρου έδωσε τέλος σε ένα αρνητικό σερί 4 αγώνων (0-2-2).

Οι Θεσσαλονικείς ζητούν με τη σειρά τους να υπάρξει συνέχεια ενώ σε αντίθεση με τον προσεχή αντίπαλό τους, δεν έχουν να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα.

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Παρουσίαση & Στατιστικά

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ άρχισαν με άλλους προπονητές τη σεζόν. Στον Παναθηναϊκό, ο Λάζλο Μπόλονι ανέλαβε στις 19 Οκτωβρίου την τεχνική ηγεσία αντικαθιστώντας τον Ντάνι Πογιάτος.

Είναι το 26ο του ματς ως προπονητής του Παναθηναϊκού και ο απολογισμός του είναι: 13 νίκες, 5 ισοπαλίες και 7 ήττες. Αξιο αναφοράς το γεγονός πως σε όσα ματς ηττήθηκε, κρίθηκαν στο γκολ.

Τον Πορτογάλο Αμπέλ Φερέιρα, αντικατέστησε στα τέλη του ίδιου μήνα (30/10) ο Πάμπλο Γκαρσία, που μετά από μία 4ετία ως προπονητής της ομάδας κάτω των 19, πήρε την ευκαιρία του. Με τον Ουρουγουανό στην τεχνική ηγεσία ο Δικέφαλος του Βορρά μετράει σε όλες τις διοργανώσεις 16 νίκες, 7 ισοπαλίες και 7 ήττες (5 στο πρωτάθλημα, 2 στην Ευρώπη).

Πaμπλο Γκαρσiα και Λaζλο Μπoλονι eχουν συνυπaρξει στον ΠΑΟΚ τη σεζoν 2011-12. Ο Ουρουγουανoς ως παiκτης και ο Ρουμaνος ως προπονητhς

Από τον Φεβρουάριο του 2021 και εδώ και εννέα σερί ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο δέχεται γκολ ο Παναθηναϊκός (G/G τα 7 από αυτά).

Επτά γκολ έχει σημειώσει στα 5 πιο πρόσφατα ματς ο ΠΑΟΚ. Τα 6 από αυτά έχουν επιτευχθεί στο δεύτερο 45λεπτο των αγώνων του.

Παναθηναϊκός: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα

Ετοιμος να προσφέρει στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ μετά την αρθροσκόπηση στην οποία υποβλήθηκε στα μέσα Μαρτίου, είναι ο Μαουρίσιο.

Ο Βραζιλιάνος μέσος έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και η επάνοδός του δίνει μία σημαντική λύση στον Λάζλο Μπόλονι, με δεδομένες τις απουσίες των Αγιούμπ, Σανκαρέ, Βέλεθ και Κουρμπέλη.

Θετική είδηση και η επιστροφή του Καρλίτος από τιμωρία, με τον Ισπανό να διεκδικεί θέση στην κορυφή της επίθεσης με τον Μακέντα και στο 4-3-3 που εφαρμόζει συνήθως ο Ρουμάνος τεχνικός.

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Διούδης – Μολό, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ – Μαουρίσιο, Νιάς, Αλεξανδρόπουλος – Χατζηγιοβάνης, Μακέντα (Καρλίτος), Ενγκμπαγκοτό.

ΠΑΟΚ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα

Να υπάρξει συνέχεια μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ (3-1 στην Τούμπα) στην πρεμιέρα των πλέι οφ, ζητάει ο ΠΑΟΚ, ώστε να διατηρήσει το προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του για τη συμμετοχή στα Κύπελλα Ευρώπης.

Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι σε θέση να μην αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα μετά την επιστροφή των Βιεϊρίνια και Καγκάβα σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης. Μοναδική απουσία είναι ο Μιχάι.

Ο Βιεϊρίνια λογικά θα πρέπει να αναμένεται στο αρχικό σχήμα, ως δεξιός μπακ και στο 4-2-3-1 που παρατάσσει ο Ουρουγουανός τεχνικός την ομάδα του, με τον Κρέσπο να μετατοπίζεται στο κέντρο άμυνας.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Ζ. Ζίβκοβιτς – Βιεϊρίνια, Ινγκασον, Κρέσπο, Ραχμάν – Ελ Καντουρί, Σβαμπ – Α. Ζίβκοβιτς, Ουάρντα, Τζόλης – Σφιντέρσκι.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ